Opskrifter » Hovedretter » Kalvekød » Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos


Print opskriften på Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos Print opskrift

Del på Facebook

Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave helstegt kalvemørbrad med kartoffel-sellerimos:



Opskrift indsendt af


Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos opskrift

Sådan laver du Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos:

4 personer.

Brun mørbraden godt på alle sider på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber, tag den af panden og læg den i et ildfast fad.

Sæt fadet i en 150°C varm ovn (ikke varmluft) i ca. 20 minutter - eller til den har en kernetemperatur på 55-58°C (rosa).

Herefter skal mørbraden hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den - på tværs af kødtrådene.

Mos:
Skræl kartofler og selleri. Skær kartoflerne i halve og sellerien i mindre stykker (ca. 2x2 cm) og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 20-30 minutter til de er helt møre.

Hæld vandet fra og mos kartofler og selleri. Tilsæt varm mælk til konsistensen er passende (som kartoffelmos). Kom et par smørklatter i og smag til med salt og peber.

Server skiver af kalvemørbrad med kartoffel-sellerimos og evt. en lækker æblesalat til.