Opskrifter » Hovedretter

Hovedretter

Underkategorier:

646 retter fundet i Hovedretter kategorien.

Ugens Opskrifter:

Lynhurtig Pizza med Serranoskinke & Rucola Rød Karryret med Rejer & Mango Koteletter i Fad


  1. Nem Æggekage med Kartofler, Pølser & Peberfrugt

    Nem Æggekage med Kartofler, Pølser & Peberfrugt

    Tænd ovnen på grill. Skær kartoflerne og peberfrugterne i tern og pølserne i skiver. Pisk æggene i en skål og tilsæt peberfrugt, pølser, ost og kartofler. Krydr med salt og peber. Opvarm olie og smør i en pande (uden plas...

  2. Kyllingetærte med Porre & Bacon

    Kyllingetærte med Porre & Bacon

    Beklæd en tærteform med dejen, tænd ovnen på 180°C. Snit porren i fine ringe, skil ringene ad, så du får fine tynde strimler. Hak løget og peberfrugten fint. Blancher porre, løg, peberfrugt og kyllingetern kort på panden. De...

  3. Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos

    Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos

    4 personer. Brun mørbraden godt på alle sider på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber, tag den af panden og læg den i et ildfast fad. Sæt fadet i en 150°C varm ovn (ikke varmluft) i ca. 20 minutter - eller til den h...

  4. Cornflakes Paneret Kyllingebryst

    Cornflakes Paneret Kyllingebryst

    Pisk æg, mel og krydderier sammen og lad dejen hvile 2-3 minutter. Knus cornflakes´ene let i en plastikpose og drys den over et spækbræt. Dyp først kyllingestykkerne i dejen og derefter i cornflakes så de er helt dækkede. Læg ...

  5. Indisk Risret

    Indisk Risret

    Svits kødet sammen med krydderier og sukker (2-3 tsk). Tilsæt grøntsagerne og lad dem svitse et øjeblik. Tilsæt ris og dernæst vand. Kog til risene er færdige. Husk at røre i retten mens den koger, ellers brænder risene på....

  6. Kartoffelroulade

    Kartoffelroulade

    6-8 personer. Bedst, når den bages dagen før! Kartoflerne rives og vrides i et viskestykke. Bredes ud på bagepapir i en stor bradepande. Salt, peber og den hakkede persille fordeles over kartoflerne. Bacon svitses på panden (el...

  7. Bagte Mozzarella Kyllingeruller

    Bagte Mozzarella Kyllingeruller

    Skær kyllingen i 8 stykker og bank dem tynde og flade med en kødhammer. Hæld raspen i en dyb tallerken sammen med 2 spiseskefulde af den revne parmesanost. Hak spinaten og sautér den kort sammen med det pressede hvidløg og en smu...

  8. Roulade med Skinkefyld

    Roulade med Skinkefyld

    Ingredienserne til dejen piskes sammen og hældes i en bradepande med bagepapir. Bages 30 minutter ved 200C°. Fyldet svitses let og iblandes 1 pakke pikantost. NB! Istedet for løg, kan der bruges 1 bundt forårsløg. Når fyldet er ...

  9. Nem Butter Chicken

    Nem Butter Chicken

    Sæt et kryds i tomatskrællen med en kniv. Læg tomaterne i et ovnfast fad, hæld kogende vand over, og lad det stå et øjeblik. Tag tomaten op med en hulske. Skræl så skrællen af med en kniv. Kom tomaterne i en blender, og blend ti...

  10. Farseret Blomkål

    Farseret Blomkål

    Til 4-6 personer. Fjern blade og stokken fra blomkålen. Lad det spilkoge 3-5 minutter. Tag det op, og lad det dryppe af i et dørslag. Rør alle ingredienser til farsen godt sammen (du kan selvfølgelig altid tilføje diverse rester fra ...

  11. Pølse Risotto

    Pølse Risotto

    Hak løg og bacon og svits det med karry i lidt fedtstof. Tilsæt tomatpuré og paprika. Kom risene i og svits dem med et øjeblik. Hæld bouillon ved samt salt og peber og lad risene koge ved svag varme under låg ca. 20 minutter. ...

  12. Kyllingefilet på Kartoffelbund

    Kyllingefilet på Kartoffelbund

    Kog kartoflerne ca. 10 minutter. Imens steges kyllingefiletterne på pande i ca. samme tid. Dette kan godt gøres i god tid. Læg kartoflerne i et ildfast fad, og vend dem i pesto. Kyllingefiletterne smøres med pesto og pakkes ind i bac...

  13. Pad Thai med Kylling

    Pad Thai med Kylling

    Skær kyllingebrysterne i tynde skiver. Krydr med lidt salt, og stil dem til side. Put 2 spsk jordnøddeolie i en wok, og varm godt op. Når woken er varm, hældes kyllingen i, og sauteres til den er mør. Læg derefter kyllingen på en ...

  14. Svinemørbrad med Bacon & Pikantost

    Svinemørbrad med Bacon & Pikantost

    Puds mørbraden af for de værste sener og fedt. Læg bacon/skinke i et rektangel side om side, så mørbraden kan rulles ind heri. Drys med salt og peber. Læg mørbraden på bacon/skinkestykket, og giv den et godt lag pikantost. For...

  15. Saftigt Kyllingebryst i Ovn

    Saftigt Kyllingebryst i Ovn

    Skær kyllingefileterne i 6-8 mindre stykker. Læg stykkerne i et ildfast fad. Hæld madlavningsfløden ud i bunden af fadet. Krydr kyllingestykkerne med salt, peber og timian. Læg derefter en skive ost ovenpå hvert stykke. Pynt ...

  16. Dansk Paella

    Dansk Paella

    Smelt fedtstoffet i en gryde og brun kyllingelårene heri sammen med hakket løg og knust hvidløg. Spæd med lidt af bouillonen og lad kyllingestykkerne småstege ca. 15 minutter under låg. Kom ris og safran samt resten af bouillone...

  17. Spinattærte med Feta & Bacon

    Spinattærte med Feta & Bacon

    Smuldr smør og hvedemel. Tilsæt salt og vand og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Lad den hvile i køleskab i mindst ½ time. Imens kan du forberede fyldet. Skær bacon i mindre stykker og steg. Læg på fedtsugende papir...

  18. Pølsegryde med Ris

    Pølsegryde med Ris

    Pil løget og riv det. Bland med tomater, tomatsaft og fløde i et ovnfast fad eller gryde (mos evt. tomaterne lidt ud med en gaffel). Krydr. Skær pølserne igennem på langs, og løg dem i "tomatsaucen". Lad retten syde i ovnen ca. ...

  19. Smelter-på-tungen Kylling

    Smelter-på-tungen Kylling

    Bland alle ingredienserne godt. Læg kyllingefileterne i et fad, og hæld krydderiblandingen over. Bag kyllingen ved 200°C (ikke varmluft) i 35-45 minutter, eller til kyllingen er mør. Servér med en frisk salat til - nem i somme...

  20. Kødtærte

    Kødtærte

    Svits kød, hakket løg og hvidløg i olie i en bred gryde eller sauterpande, til kødet har delt sig og skiftet farve. Skær peberfrugterne i små tern og tilsæt dem til kødet sammen med krydderier og bouillon. Kog fyldet ind, til ...

  21. Drengerøvsgryde

    Drengerøvsgryde

    Snit løgene fra top til bund Skræl og skær gulerødderne i skiver Rens champignonerne og skær dem i kvarte Skær peberfrugten i store tern Skær tomaterne i både Varm en gryde med olie godt op. Tilsæt kødet (ungkvæg) og lad d...

  22. Squash Pandekager

    Squash Pandekager

    Skyl squashene og riv dem groft. Tryk dem fri for væde med hænderne. Pisk æggene sammen med mel, purløg, hvidløg, salt og peber. Rør de revne squash i æggemassen. Varm lidt olie op på en lille pande. Hæld ca. 1 dl af ma...

  23. Karrykål med Hakket Oksekød

    Karrykål med Hakket Oksekød

    Skær løget i tern og hak hvidløgene. Svits løg og hvidløg ved svag varme. Når løgene er gennemsigtige tilsættes oksekød og svitses brunt. Herefter tilsættes krydderier. Riv gulerødderne på den grove side af et riveje...

  24. Kyllingetærte II

    Kyllingetærte II

    Kog kyllingen til kødet er mørt. Befri den for skind og ben og skær kødet i mindre stykker. Rens champignon, skær dem i skiver og svits dem i smørret. Tilsæt peberfrugterne. Drys derefter mel i under omrøring. Spæd til med kylli...

  25. Pastagratin med Oksekødsfyld

    Pastagratin med Oksekødsfyld

    Pill løg og hvidløg og hak dem fint. Opvarm olien i en gryde og steg løgene møre. Skru op for varmen og brun kødet. Tilsæt bouillon, tomater, salt, peber og oregano. Lad det simre ca. 30 minutter. Kog pastaen efter anvisning på pa...

  26. Kylling i Karry-Kokos Sauce

    Kylling i Karry-Kokos Sauce

    Fileterne skæres i mindre stykker, løgene skrælles og hakkes groft. Smørret smeltes i en gryde og løgene svitses deri. Kort efter tilsættes karryen, som man ikke skal spare på, og løgene steger videre. Kyllingestykkerne tilsæ...

  27. Gratin med Kylling & Grøntsager

    Gratin med Kylling & Grøntsager

    Skær grøntsagerne og kødet i mindre, mundrette stykker. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Spæd op med bouillon og mælk. Kog massen igennem nogle minutter, mens der røres konstant. Tag gryden fra varmen og rø...

  28. Kylling med Barbecuesauce

    Kylling med Barbecuesauce

    6-8 personer Kog kyllingerne møre og pil kødet af. Hvis du tilsætter nogle grøntsager mens du koger kyllingen, får du en dejlig fond, som du senere kan bruge til hønsekødssuppe, asparges sauce eller andet. Du kan også bruge kyll...

  29. Pulled Chicken

    Pulled Chicken

    Skræl og hak løgene fint, pres hvidløgene Steg løg og hvidløg i en stor gryde nogle minutter. Kom kyllingefileterne i, og rør godt rundt. Krydr med paprika, salt og peber. Hæld barbequesaucen over, og lad det koge op. Læg låg...

  30. Kyllingefad med Gulerødder & Porrer

    Kyllingefad med Gulerødder & Porrer

    Til 4 personer. Tænd ovnen på 180°C Snit porrerne i tynde ringe. Skær gulerødderne i tynde stave. Læg porrerne og gulerødderne i et ildfast fad. Bland fløden med karry, salt og peber efter smag. Hæld det over grøntsage...

  31. Chicken Tikka Masala

    Chicken Tikka Masala

    Til 4 personer Marinade: Hæld yoghurten i en skål. Bland hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft heri. Kylling: Bland kødet med marinaden. Sørg for at alle stykker er dækket. Lad kødet marine...

  32. Frikadeller i Ovn

    Frikadeller i Ovn

    Rør alle ingredienserne til farsen sammen - lav evt. en lille prøvedelle på panden for at se om der mangler krydring. Lad farsen hvile i køleskabet i mindst ½ time. Sæt frikadellerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ...

  33. Svensk Pølseret

    Svensk Pølseret

    Kog vand og 2 spsk margarine op i en gryde. Pil og snit løgene og kog dem møre i væsken. Tilsæt eddike, mælk og tomatpuré og smag til med salt, peber og sennep. Skær de pillede kartofler i tynde skiver og svits dem i 1 spsk mar...

  34. Mexikansk Kyllingelasagne

    Mexikansk Kyllingelasagne

    Tø spinaten op og hak den groft med en kniv. Steg kyllingestrimlerne gyldne i lidt olie og karry. Hak løget og svits det i lidt olie i en gryde. Blend tomaterne og kom dem sammen med fløde, ketchup og alle krydderierne i en gryde. ...

  35. Farsbrød med Oksekød & Gulerødder

    Farsbrød med Oksekød & Gulerødder

    Lav en fars, hvor du rører alle ingredienserne godt sammen. Smør et ildfast fad med margarine (brug bagepapir til at smøre med), og form farsen som et farsbrød. Bag det i ovnen i 30 minutter ved 225°C. Vend farsbrødet efter 15 m...

  36. Baconruller

    Baconruller

    Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver. Rens porrerne og skær dem i 1 cm brede stykker. Læg begge dele i et ovnfast fad, og hæld bouillonen over. Krydr med salt og peber. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i en 200°C (almin...

  37. Ungarsk Gryde

    Ungarsk Gryde

    Pil løgene og hak dem. Brun dem i fedtstoffet. Skær kødet i terninger og vend dem i hvedemel. Brun dem i fedtstoffet med løgene. Tilsæt tomatpuré og laurbærblad. Krydr og hæld bouillon og rødvin ved. Lad retten småsnurre und...

  38. Kyllingetærte I

    Kyllingetærte I

    Dej: Ingredienserne blandes sammen og æltes godt. Dejen fordeles i et tærtefad og stikkes med en gaffel, hvorpå tærtebunden bages ved 200°C i 15 minutter. Fyld: Brun løg og champignon let. Tilsæt 2 spsk hvedemel og rør ihær...

  39. Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester

    Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester

    * du kan både bruge skinke, hamburgerryg eller steg. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre uden salt. Har du en rest selleri eller anden rodfrugt, så kog dem gerne med. Mos kartoflerne godt (du kan evt. r...

  40. Spaghetti Tærte

    Spaghetti Tærte

    Riv spaghettien i små stykker og kog den al dente. Svits oksekødet. Når det skifter farve og skiller, tilsættes grøntsagerne, bouillonterningerne og lidt vand. Lad vandet koge ind. Bland derefter spaghettien sammen med kødet. ...

  41. Madpandekager med Oksekødsfyld

    Madpandekager med Oksekødsfyld

    Svits kød, løg, pebefrugt og gulerod. Tilsæt tomatkoncentrat, chili, soya, salt og peber. Smag til (tilsæt eventuelt en anelse ketchup). Du kan bruge hjemmelavede eller færdigkøbte madpandekager. Fordel fyldet på pandekagern...

  42. Spansk Æggekage

    Spansk Æggekage

    Tænd ovngrillen. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 minutter, eller til de er møre. Hæld vandet fra og afdryp dem. Pisk æggene i en skål og tilsæt peberfrugt, forårsløg, ost og kartofler. Krydr med salt og peber. Opvarm ...

  43. Indisk Risret med Rejer

    Indisk Risret med Rejer

    Kog vand og salt op. Kom risene i og kog dem ved svag varme under låg ca. 20 minutter. Kog æggene hårdkogte (8-10 minutter). Skyl dem kolde. Pil dem og skær dem i både. Rens champignon, og hak dem fint. Smelt fedtstoffet i en gry...

  44. Pulled Pork Burger med Barbequesauce & Coleslaw

    Pulled Pork Burger med Barbequesauce & Coleslaw

    Pulled pork: Her finder du opskriften på supermørt pulled pork. Barbequesauce: Pres hvidløget og rør alle ingredienserne sammen. Lad den stå på køl til alt sukkeret er opløst. Man kan sagtens bruge saucen til at marinere et ...

  45. Karrykylling med Kål

    Karrykylling med Kål

    Løg og æbler skæres i små tern og svitses sammen med karry i 1 spsk olie. Kyllingekødet brunes i 1 spsk olie på en pande. Tilsæt derefter hvedemelet, og vend rundt, så det er godt fordelt over kyllingekødet. Bouillonen tilsæ...

  46. Porretærte

    Porretærte

    Rens porrerne. Skær dem i 3-5cm lange stykker på skrå. Svits porrerne i olie på en sauterpande ca. 10 minutter. Beklæd tærteformen med dejen. Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 225°C i 10 minutter på midterste ribbe i...

  47. Sprøde Kyllingestrimler stegt i Kokos

    Sprøde Kyllingestrimler stegt i Kokos

    Beregnet til 2-4 personer. Skær kyllingebrysterne på langs i 4 strimler, derefter på tværs, så der bliver 8 strimler af hvert bryst. (alternativt kan inderfileter bruges). Start med at fylde en mellemstor gryde halvvejs op med ol...

  48. Torbens Mørbradgryde

    Torbens Mørbradgryde

    Den afpudsede mørbrad skæres i 1 cm tykke skiver og brunes i olien ved god varme. Tag kødet op af gryden. Steg herefter bacontern og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle. De skivede champignon svitses i gryden et par min...

  49. Coca-Cola Kyllingevinger

    Coca-Cola Kyllingevinger

    Forvarm ovnen til 140° varmluft. Rør cola, sukker, hvidløg, løg og soya sammen i en skål. Lad det stå, til alt sukkeret er opløst. Læg kyllingevingerne i et lag i et stort ovnfast fad (eller en bradepande) og hæld colablandin...

  50. Kyllingeinderfileter Rullet i Bacon

    Kyllingeinderfileter Rullet i Bacon

    Til 4 personer. Læg et salvieblad på hver inderfilet, og rul et stykke bacon om hver. Opvarm olien over middelvarme i en pande. Læg fileterne på panden, med salvie siden nedad, og steg til fedtet er stegt af baconen og det er spr...

  51. Risret med Karry & Rejer

    Risret med Karry & Rejer

    Opskriften er til 4 personer Risene sættes over at koge som anvist på pakken. Løg og peberfrugter skæres ud i små tern og porrerne skæres ud i ringe. Broccolien skæres ud i små buketter. En stor sliplet sautérpande ell...

  52. Madpandekager med Skinkefyld

    Madpandekager med Skinkefyld

    Pisk æggene med lidt af mælken. Krydr. Pisk melet i og tilsæt resten af mælken. Lad dejen hvile lidt. Skær imens skinken i små terninger. Pil og hak løgene fint. Svits skinke og løg i lidt olie. Pres hvidløget over. Krydr god...

  53. Glaseret Hamburgerryg

    Glaseret Hamburgerryg

    Kog hamburgerryggen i rigeligt ,letsaltet vand i ca. 45 minutter. Alternativt kan du koge den i 30 minutter og lade den trække 30 minutter i vandet. Skindet tages af hamburgerryggen. Sennep, farin og rasp røres godt sammen, og forde...

  54. Pestokylling med Bacon

    Pestokylling med Bacon

    Hæld pestoen i en dyb tallerken, og vend kyllingestykkerne heri. Rul hvert kyllingestykke ind i et stykke bacon. Læg kyllingestykkerne i et fad (de må gerne ligge lidt tæt). Steg kyllingen i ovnen ved 180°C i 25-35 minutter, e...

  55. Squashtærte

    Squashtærte

    Bland først squash, løg og skinke. Derefter blandes æg, olie, mel, bagepulver, salt, peber og ost. Vend derefter squash-blandingen i mel-blandingen, og hæld det hele i en tærteform. Bag tærten ca. 40 minutter ved 175°C. ...

  56. Dansk Moussaka

    Dansk Moussaka

    Kog kartoflerne, afkøl dem og skær dem i skiver. Svits oksekødet og løgene i olien, tilsæt de hakkede tomater (brug eventuelt dem man kan købe med krydderier) og smag til med salt, peber og oregano. Læg kartoffelskiverne i et i...

  57. Laksetærte med Spinat

    Laksetærte med Spinat

    Put tærtedejen i en tærteform. I en gryde svitses laks og løg indtil løgene er gennemsigtige. Herefter hældes det over tærtedejen. Pisk æg og mælk sammen og hæld det over tærten. Bag tærten ca. 40 minutter ved 180°C ...

  58. Tarteletter med Høns i Asparges

    Tarteletter med Høns i Asparges

    Kog en kylling. Den skal ikke være helt dækket med vand. Put løg, peberkorn, salt og gulerødder ned i gryden og lad den koge i 45-60 minutter (afhængig af størrelse). Tag kyllingen op og køl den af. Kødet skal nærmest fald...

  59. Butter Chicken

    Butter Chicken

    Skær kyllingekødet i mundrette stykker. Brun dem i lidt fedtstof i en pande. Skær løget/ene i små tern, og tilsæt dem. Strø krydderierne (garam masala, cayennepeber, sukker og salt) over, og rør godt. Tilsæt de hakkede tomate...

  60. Pariserbøf

    Pariserbøf

    Franskbrødet ristes på hver side i ca. halvdelen af margarinen. Kødet hakkes sammen til 4 bøffer, som bredes ud på brødet. Resten af margarinen kommes på panden, og pariserbøfferne steges nu 5-6 minutter med kødsiden nedad. ...

  61. Indiske Hakkebøffer

    Indiske Hakkebøffer

    Bland rasp og mælk i en skål. Lad det stå i ca. 5 min. Tilsæt hakket oksekød, hvidløg, garam masala og salt. Rør farsen godt sammen og form den til ovale bøffer. Lad smørret blive gyldent i en stor pande, og steg bøffe...

  62. Pikant Kylling

    Pikant Kylling

    Svits løg og bacon på en pande, til løgene er klare og baconen er sprødt. Svits herefter kyllingestykkerne. Fordel kyllingen i et ovnfast fad, og læg herefter løg/bacon over. Skær peberfrugten i tern og halvér cherrytomater...

  63. Nem Porretærte med Skinke

    Nem Porretærte med Skinke

    Lav dejen efter anvisningen på pakken, og læg den i et tærtefad (24cm). Rens og snit porrerne fint, og kog dem i ca. 3 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af i et dørslag. Fordel porrer og skinke over tærtedejen. Pi...

  64. Sorte Gryde

    Sorte Gryde

    Skær kødet i strimler á ca. 3 cm- Brun smørret i en gryde. Del kødet i 2 portioner og svits hver portion for sig i smørret. Læg alt kødet tilbage i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad retten koge under låg v...

  65. Bøffer i Fad med Fløde-Paprikasauce

    Bøffer i Fad med Fløde-Paprikasauce

    Til 4 personer. Form oksekødet til 4 hakkebøffer, drys med salt og peber og brun dem i olie på en pande. Læg bøfferne i et fad. Kom bacon på panden, og steg det til det er næsten sprødt. Tilsæt hakket løg og hvidløg og svit...

  66. Kyllingegryde

    Kyllingegryde

    Skyl kyllingefiletterne og tør dem godt i køkkenrulle. Skær kødet i strimler. Smelt fedtstoffet på en teflonpande og brun det strimlede kyllingekød. Drys med salt og peber. Tag kødet af panden og hold det varmt. Skræl gulerødder...

  67. Farsbrød

    Farsbrød

    Bland lød, æg, mel, vand, salt, peber og løg og rør farsen godt. Lad den hvile et kvarters tid. Form farsen til et brød og læg det i et smurt, ovnfast fad. Læg baconskiverne ovenpå brødet. Pensl farsbrødet med smeltet fedtst...

  68. Kylling i Grøn Karry

    Kylling i Grøn Karry

    Kyllingen skæres ud i små stykker. Grøntsagerne skylles og skæres ud i passende størrelser. Her kan f.eks. bruges: champignon, gulerødder, rød peber, broccoli. Kyllingen svitses i en varm pande med olie. Når kyllingen be...

  69. Jamie Olivers Spaghetti Bolognese

    Jamie Olivers Spaghetti Bolognese

    Tænd ovnen på 180°C (almindelig ovn). Varm olien, og steg bacon heri. Kom det hakkede løg og hvidløg ved. Tilsæt nu kødet, og brun det godt. Put den friske oregano og rosmarin ved. Hæld olien fra de soltørrede tomater, og ...

  70. Farserede Porrer

    Farserede Porrer

    Porrerne skylles og renses godt. Herefter skæres de i stave på ca. 7 cm, og koges i 15 minutter, til de er møre. Kødet røres sammen med æg, mel, havregryn, mælk, salt og peber til en fars. Læg et stykke bagepapir på bordet...

  71. Honningmarineret Laks

    Honningmarineret Laks

    Læg laksesiden - med skindsiden nedad - i et ovnfast fad. Pensl laksen med lidt flydende honning. Stil den marinerede laks i køleskabet i en times tid. Fordel herefter 50 g smør i små klatter på fisken, og krydr med salt og peber...

  72. Kashmiri Korma

    Kashmiri Korma

    Opvarm olien på en stor pande eller i en wok ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Steg under hyppig omrøring i 6-8 minutter, til løgene er gyldenbrune. Rør spidskommen, koriander, gurkemeje, salt og kardemommebælge i o...

  73. Spansk Tortilla

    Spansk Tortilla

    Kog eller damp kartoflerne, til de er lige akkurat møre. Hæld vandet fra. Skær kartofler, løg og chorizo i tynde skiver. Varm imens olien i en mellemstor stegepande. Brun løget, og rør rundt, til det er karamelliseret. Tilsæt c...

  74. Sommerkylling

    Sommerkylling

    Dup kyllingestykkerne tørre. Opvarm fedtstoffet på en pande, gerne med teflonbelægning. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet, og lad dem efterstege, til de er helt genemstegte. Tag kødet op og hold det varmt. Pres hvidløget på pand...

  75. Frikadellesandwich

    Frikadellesandwich

    Lun burgerbollerne og frikadellerne. Smør bollerne med salatmayonnaise og put lige det du ønsker i din sandwich. Tip! Det er smart hvis du laver en stor portion frikadeller. Bruger dem til noget den ene dag, og gemmer resterne til d...

  76. Roulade med Tunfyld

    Roulade med Tunfyld

    Ingredienserne til dejen piskes godt sammen og hældes i en bradepande beklædt med med bagepapir (papiret skal helst være større end pladen, da dejen ellers løber under). Bages 30 minutter ved 200C°. Porre, løg og peberfrugt svitse...

  77. Calzone Bolognese

    Calzone Bolognese

    Svits kødet i lidt olie og krydr med salt, peber og oregano. Tilsæt pizzasauce og kog op. Rul pizzadejen (færdig pizzadej, som kan købes i supermarkederne - du kan selvfølgelig også bruge din egen hjemmelavede dej) ud og del den...

  78. Lemon Chicken (kendt fra Alle Elsker Raymond)

    Lemon Chicken (kendt fra Alle Elsker Raymond)

    Sæt ovnen på 225°C. Skyl kyllingelårene i koldt vand og tør dem. Skrub 2 af citronerne godt og riv det gule af skallen. Pres saften af dem. Skær den tredje citron i skiver til pynt. Pres hvidløgsfedene og bland med citronskal, cit...

  79. Boller i Karry

    Boller i Karry

    Rør det hakkede kød med mel, salt, peber, revet løg, æg og væske til en god, ikke for fast, fars. Kog vand og salt op. Sæt bollerne heri med en lille spiseske. Lad bollerne småsyde ca. 10 minutter. Tag bollerne op og lad dem l...

  80. Hvidkålsret med Oksekød & Ris

    Hvidkålsret med Oksekød & Ris

    Skræl og skær løget i tern. Snit hvidkålet i strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i terninger. Brun farsen i olie. Tilsæt herefter løgene, og lad dem brune med. Dernæst tilsættees hvidkål, gulerødder og ris - o...

  81. Lækker Karrykylling i Fad

    Lækker Karrykylling i Fad

    Til 4 personer. Vend i en pose kyllingestykkerne i en blanding af karry, salt og peber. Steg dem på panden og læg dem i et ovnfast fad. Hæld saften fra ananas og gem den. Steg ananasstykkerne til de er let gyldne på panden og f...

  82. Kylling i Jordnøddesauce

    Kylling i Jordnøddesauce

    4 portioner. Skær kyllingen i strimler. Skræl æblerne og skær dem i tern. Pil og pres hvidløget. Hak peanutsene. Pisk peanuts, chili, peanutbutter, lime, farin, vand og fløde sammen med bouillonterningen, som smuldres i en...

  83. Karrykål

    Karrykål

    Brus karryen af i margarine i en stor gryde. Svits derefter kødet gryden. Når det er skilt og har skiftet farve, tilsættes kålen. Der skrues ned for varmen, og retten simrer i ca. 45 minutter (eller til kålen er helt mør)....

  84. Millionbøf med Cocktailpølser

    Millionbøf med Cocktailpølser

    Svits løgene klare i olien, og tilsæt derefter kødet. Steg til det har skiftet farve, og har delt sig. Tilsæt bouillonen og varm op. Smag til med salt og peber og jævn sovsen, til den har den ønskede konsistens. 5 minutter f...

  85. Spansk Kødgryde

    Spansk Kødgryde

    Løget pilles og hakkes. Peberfrugterne skylles, udkærnes og skæres i små stykker. Brun løg og peberfrugter i fedtstof i en gryde. Tilsæt det hakkede oksekød, rør rundt med en gaffel og steg i nogle minutter. Lad majsen løb...

  86. Karrykoteletter i Fad

    Karrykoteletter i Fad

    Til 4 personer. Vend i en pose koteletterne i en blanding af karry, salt og peber. Steg dem på panden og læg dem i et ovnfast fad. Hæld saften fra ananas og champignon, og gem den. Steg ananasstykkerne til de er let gyldne på p...

  87. Lasagne Bolognese

    Lasagne Bolognese

    Svits bacon og oksekød i en gryde, til det er brunt. Tilsæt løg, knust hvidløg, revet gulerod, chilipeber og svits endnu nogle minutter. Kom ketchup, hakkede tomater, mælk og bouillon ved og kog 15 minutter. Tilsæt krydderie...

  88. Thai Kylling

    Thai Kylling

    Kyllingefileterne skæres i skiver og drysses med paprika. De kommes i et ildfast fast, med porrer, rød peber og champion, alt skåret i mindre stykker. Der hældes kokosmælk og tomatpuré over. Skal have cirka 45-50 minutter i ...

  89. Shepherds Pie I

    Shepherds Pie I

    Brun først løgene i margarine, tilsæt kødet og lad det stege med, til det "smuldrer". Drys med salt, peber og mel. Tilsæt tomatkoncentrat, bouillon, krydderier og engelsk sauce og kog fyldet ca. 5 minutter. Låg: Skær kart...

  90. Svinemørbrad Fyldt med Champignon & Urter

    Svinemørbrad Fyldt med Champignon & Urter

    Puds mørbraden af, og del den på den lange led - bank den eventuelt let ud. Krydr godt med salt og peber. Svits det finthakkede løg i smørret i en gryde til stykkerne er klare, men ikke brune. Tilsæt de finthakkede champignon, hvidl...

  91. Varm Lakseret med Mornay Sauce

    Varm Lakseret med Mornay Sauce

    Spinaten lægges i bunden af et ildfast fad. Laksen skæres i tynde skiver, og lægges ovenpå. Hæld Mornay sauce over, og drys muskatnød på. Bages i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter ...

  92. Pulled Pork

    Pulled Pork

    Dagen før: Giv vand, salt, laurbærblade og stjerneanis et lille opkog, så saltet bliver helt opløst. Afkøl lagen. Læg nakkefileten i saltlagen - dæk godt med husholdningsfilm, og sæt evt. noget tungt over, så det bliver holdt ned...

  93. Kylling i Paprikasauce

    Kylling i Paprikasauce

    4-6 personer Del hver kylling i 4 dele. Gnid stykkerne med salt og paprika. Svits dem i smørret, der er let brunet. Tag dem op af gryden. Svits løg og hvidløg i resten af stegesmørret. Læg kyllingerne tilbage i gryden. Tilsæt bo...

  94. Paprikagryde

    Paprikagryde

    Til 4 personer. Vend skinkekødet i en blanding af hvedemel, paprika, salt og peber. Opvarm halvdelen af olien op på en slip-let pande, brun de skivede løg og champignon samt peberfrugt og tomat. Tag grøntsagerne af panden og st...

  95. Ribbenstegssandwich

    Ribbenstegssandwich

    Steg skiverne af ribbensteg sprøde på en pande - de skal have et pænt stykke tid, og kommer til at ligne stegt flæsk. Lun burgerbollerne. Smør en klat god mayonnaise (evt. Hellmans) på bollerne, derefter skiver af agurk. Læ...

  96. Tarteletter med Kyllingetern & Grønærter

    Tarteletter med Kyllingetern & Grønærter

    Til 4 personer. Tænd ovnen på 200°C og sæt tarteletterne på en bageplade med bagepapir. Hæld aspargesene op i en sigte, og gem vandet. Kog cirka halvdelen af gulerødderne og ærterne i 3-4 minutter. Gem vandet. Sæt en gr...

  97. Forloren Hare II

    Forloren Hare II

    Lad brødet suge i fløden. Rør kødet med raspblandingen, mineralvand, sennep, enebær, salt og peber. Skær 3 af baconskiverne i strimler og svits dem på en tør, varm pande. Pil og hak løgene og svits dem med baconen. Rør blanding...

  98. Chili Con Carne med Chokolade

    Chili Con Carne med Chokolade

    Varm olien op i en dyb pande. Tilsæt løg, hvidløg og chili (f.eks. habanero). Efter et par minutter tilsættes chilipulver, salt, peber, kanel og spidskommen. Vend det hele godt sammen. Derefter svitses kødet i blandingen. Når det h...

  99. Græske Frikadeller med Kartofler & Tzatziki

    Græske Frikadeller med Kartofler & Tzatziki

    Skær kartoflerne i både, gnid dem med olie, krydr med salt, peber og finthakket rosmarin nåle. Læg dem i et fad med maste hvidløgsfed. Steg ved 200°C i cirka 40 minutter. Rør kødet med æg, fintrevet hvidløg, persille, salt og ...

  100. Koteletter med Spinat

    Koteletter med Spinat

    Tø spinaten op i en anelse vand ved svag varme. Hak løgene og bland 2/3 i spinaten sammen med citronsaft, salt og peber. Jævn spinaten med mel, der er rørt ud i mælken og lad det koge i 10 minutter. Gnid koteletterne med ingef...

  101. Baconruller af Kylling

    Kom kødet i en skål med krydderierne og olivenolie og bland det sammen. Lad det stå i køleskabet natten over. Hak bacon og løg, og vend det i kødet sammen med æg og hvidløg. Bland det hele godt. Lad kødet hvile i køleskabet. ...

  102. Rabarberkylling i Karry

    Til 4-5 personer. Skær kyllingen i mundrette tern. Kom kokosolien på en varm pande, og svits karryen. Tilføj kyllingen og brun det, uden at gennemstege det. Skyl rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Kom dem i bunden a...

  103. Kyllingekarbonader/Kyllingekrebinetter

    Form farsen til karbonader af ønsket størrelse. Bland rasp med salt og peber i en dyb tallerken. Pisk æg sammen i en dyb tallerken. Dyp først karbonaderne i sammenpisket æg, derefter i rasp. Lad dem hvile lidt på en tallerke...

  104. Koteletter med Kartoffelmos og Champignon a la Creme

    Til 4 personer. Hak rødløg fint og svits det ved middel varme i en gryde. Rengør og hak champignon groft, og lad dem svitse med i 4-5 minutter. Kom hønsefond ved, og lad det koge næsten ind. Tilsæt så fløden, og lad det creme ...

  105. Kold Risret med Tun & Rejer

    Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem blive kolde. Læg risene i bunden af et ildfast fad. Læg ærter (og evt. majs) over samt tunen. Lav en dressing af creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, citronsaft og paprika. Hæ...

  106. Valhallas Spidskålsgryde

    Svits baconstykkerne i en gryde (tilsæt evt. lidt pølsestykker). Tilsæt karry, salt og peber. Brun kødet i gryden. Snit kålen fint og tilsæt den. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver eller tern, og hæld dem i gryden...

  107. Millionbøf i Wok med Nudler

    Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af. Pil og hak løget. Varm lidt olie op i en gryde og steg løgene, til de er blevet godt brune. Tilsæt bouillon og laurbær og kog det ned til det halve. Rør majsmel m...

  108. Bobotie (fra Sydafrika)

    Til 6 personer. Hak løgene og svits dem. Tilsæt æbler i tern og svits i kort tid. Tilsæt derefter rosiner (druer) og karry, og sluk efter 2 minutter. Brun lammekødet, tilsæt bouillon og kog i 10-15 minutter. Hak mandl...

  109. Viking Gryde

    Til 10 portioner. Brun smørret i en gryde. Tilsæt karryen og lad den brune med til det ryger let. Tilsæt så paprika og løg. Når løgene er næsten møre, tilsættes melet. Det bages godt igennem. Tilsæt varm mælk og bag det...

  110. Amerikanske Tomatpandekager

    Giver ca. 12 stk. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til det har en ensartet konsistens. Dejen må ikke være alt for tynd, da pandekagerne så flader ud og bliver helt tynde. Steg pandekagerne til de er gyldne og faste,...

  111. Tacotærte

    Steg oksekødet i en smule olie i en gryde sammen med tacokrydderiet. Hæld en øl ud over kødet, så det kan trække ind i kødet. Læg en tortilla i et ildfast fad. Fyld den med kød, hakket løg, hakket tomat og revet ost. Læg...

  112. Hakket Oksekød & Spidskål med Krydderier - I Ovn

    Til 4 personer. Opvarm en pande med lidt olie, sautér gulerødder og spidskål i 3 minutter. Gør det om nødvendigt af 2-3 omgange. Læg det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over. Kom lidt mere olie på panden, og brun oksekød...

  113. Majspandekager

    Giver 6 stk. Bland mel og majsmel sammen, og pisk mælken i, lidt efter lidt. Pisk æggene i, og lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter. Pisk dejen godt igennem, og steg derefter pandekagerne. Kan fyldes med ting som salat ...

  114. Mørbrad med Bacon & Flødekartofler i Stegeso

    Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Skær forårsløg i skiver og peberfrugt i tern. Bland det med kartoflerne. Skær osteskiverne i mindre stykker, og fordel dem godt i kartoflerne. Hæld bouillon og fløde på. Krydr m...

  115. Kylling i Mælk

    Forvarm ovnen til 180°C og find en tætsluttende ovnfast gryde. Skyl kyllingen under koldt rindende vand og dup den tør med en køkkenrulle. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i olivenolie og smør i gryden på blusset, i...

  116. Kylling med Hyldeblomst & Mandler

    Til 4 personer. Rist mandlerne på en pande uden fedtstof i 3-5 minutter. Drys med lidt salt og stil dem til side. Smelt smørret i en sauterpande og steg kyllingekødet i ca. 6 minutter. Tag kødet op. Kog pastaen uden låg i ca. ...

  117. Koldhævet Pizzadej

    Til 2-3 pizzaer. Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie og salt. Rør melet i og ælt til dejen er elastisk (ca. 10 minutter i røremaskine). Sæt film over skålen, og stil den på køl i 12 timer. Lav pizzaen dagen efter med...

  118. Sprøde Kyllinge Nuggets med Panko

    Skær kyllingen ud i ca. 2x2 cm. Kom melet i en skål og bland paprika, salt, peber og løgpulver i. Slå æggene ud i en skål, og pisk det med chili til en ensartet masse. Hæld panko-raspen ud i en skål. Vend hvert stykke ky...

  119. Langtidsstegt Flæsk i Ovnen

    Til 4 personer. Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, det letter reng...

  120. Kyllingefrikadeller med Flødeblomkål

    Skær blomkål og gulerødder i skiver og læg dem i et ildfast fad. Hæld mornaysauce over. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter. Til frikadellerne blendes alle grøntsagerne og blandes med kødet. Rør æggehvider og havr...

  121. Majpandekager

    Blend majsene. Bland de øvrige ingredienser i og lav herefter en prøve. Juster evt. med mere mælk eller mel. Giver ca. 60 "pandekager", hvis de sættes med en spiseske. De giver ca. 7, hvis de laves med 1 dl....

  122. Chilitærte

    Til 4 personer. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæ¦t salt og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). La...

  123. Kylling- & Broccolifad

    Til 2-3 personer. Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Skær broccolien i mindre stykker - stokken kan også bruges. Damp den i letsaltet vand i et par minutter. De skal stadig have godt med bid. Steg kyllingestykkerne på en pande i...

  124. Kødtimbale

    Til 4 personer. Læg brødet i blød i mælken i 15 minutter. Rens og skær champignon i små tern. Pres hvidløget. Smelt 50 g smør. Bland kød, hvidløg, champignon, smeltet smør, brød og evt. resterende mælk, salt og pebe...

  125. Spejdermad

    Smelt lidt smør i en wok. Rist paprika, løg og pølser. Lad løgene blive gennemsigtige og pølserne få lidt stegeskorpe. Hæld ketchup i og rør det hele godt sammen. Vend til sidst pastaskruerne i, og lad det stege lidt. Se...

  126. Kylling-Bacongryde med Spinat

    Steg baconen sprødt på panden. Læg det på fedtsugende papir. Skær kyllingen i stykker, og steg dem på panden, til de får lidt stegeskorpe. Tak kyllingen af panden, og hæld spinat på sammen med salt, peber og hvidløg. Rør de...

  127. Koteletter i Fad med Pikantost & Bacon

    2-4 personer. Varm en stegepande op og stegbacontern lysebrune og sprøde. Fjern baconstykkerne fra panden og lad dem trække på fedtsugende papir. Brun koteletterne på begge sider i baconfedtet på samme pande. Læg koteletterne i ...

  128. Kylling Kiev

    Til 2 personer. Rør ricotta med krydderurter, hvidløg og lidt salt og peber. Skær en lomme i hvert stykke kylling og fyld ricottablandingen i. Blend brødkrummen og persille til en grøn rasp. Vend kødet i mel, så i sammenp...

  129. Frikadellespyd

    Til 4 personer. Rør en fars af kød, mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber og form farsen til lange frikadeller om 8 spyd. Steg frikadellespydene gyldne ved middelhøj varme i 7 minutter på hver side, og servér....

  130. Farseret Mørbrad

    Til 4-6 personer. Brun den krydrede mørbrad i olie. Rens svampene og blend dem til jævn fars, der røres med kalvekød, æg og krydderurter. Farsen kan tilsættes lidt rasp eller mel, hvis den er for våd. Rør olie og peberfr...

  131. Tyrkisk Pizza med Yoghurt-Mynte Sovs

    Ælt dejen sammen og lad den hæve i 30 minutter. Rul den ud til 1 stor eller 2-3 små mindre pizzaer. Steg løg, hvidløg og kød i olie og tilsæt tomater, citronskal, salt og peber og hæld kødsovsen over dejen. Bag ved 210°C ...

  132. Rødløgstærte med Rosmarin

    Til 4 personer. Rør mel, æg, salt og olie sammen til en let dej. Rul den ud og læg den i en 24 cm, smurt tærteform. Skær spækket i tern og rist dem på en tør pande. Skær rødløgene i halve ringe og hak rosmarinen. Kom ...

  133. Lynhurtig Kebab af Hakket Oksekød

    Steg løg og hvidløg i lidt olie i en dyb pande. Kom kød, ras el hanout, kanel og chiliflager på panden og steg, imens du rører jævnligt, indtil kødet er brunet og smuldret. Skub kødet lidt til side og tilsæt tomatpuré og lad...

  134. Kartoffelpizza med Rosmarin

    * Rosmarinsalt laves af 1 spsk havsalt og 2 spsk friske rosmarinblade som stødes sammen. Rør gær glat med vand, tilsæt mel, rosmarinsalt og olie, og ælt alt til en glat dej, og lad den hvile lunt i ca. 1 time. Tryk dejen ud til e...

  135. Koteletter i Ostefad

    Smelt smørret i en gryde. Krydr koteletterne godt med salt, peber og paprika på begge sider. Brun koteletterne godt på begge sider og læg dem i et ildfast fad. Læg ananasstykkerne ovenpå koteletterne. Klip bacon og pølser...

  136. Bacon-Løg Bomber

    Til 2 personer. Skær den yderste top og bund af løgene. Halvér løgene, og pil dem. Tag de 2 yderste lag fra hver løg-halvdel, og læg dem til side. Hak resten af løget fint, og bland det sammen med hakket oksekød, rasp, pebe...

  137. Hasselback Kylling med Ricotta & Spinat

    Hasselback Kylling med Ricotta & Spinat

    Til 4 personer. Steg spinaten ved middelvarme i lidt olie i 3-5 minutter til det er faldet sammen. Rør ricottaen i og lad det stege i cirka 1 minut mere. Lad det køle af. Skær riller i kyllingefileterne med cirka 1 cm mellemrum,...

  138. Mørbrad i Mornaysauce

    Skær mørbraden i skiver, og brun dem på panden i smør og olie. Læg dem i et ildfast fad. Hak løget og svits det på panden. Hæld tomater, mornaysauce, hvidløg og basilikum i, og lad det koge op. Tilsæt cocktailpølserne ti...

  139. Kyllingekebab

    Til 4 personer. Skær kyllingen ud i papirstynde strimler. Lav en marinade af olie, hvidløg, spidskommen, timian og oregano. Smag til. Svits kødet ved høj varme på en pande, og brug det til det du har lyst: pitabrød, durum, ky...

  140. Oksekød med Karry & Kokosmælk

    Varm olien i en sauterpande. Brun kødet i olien ved høj varme. Pres hvidløget og bland det sammen med kødet. Tilsæt karry og (evt.) gurkemeje. Skræl kartoflerne og gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Kom dem i pand...

  141. Torskefad med Karry

    Til 4 personer Skræl gulerødderne og skær dem i mindre tern. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Svits begge grøntsager i en smule olie. Tilsæt karry og svits ganske let. Tilsæ¦t fløde og mælk og kog let op. ...

  142. Intervalstegt Okseculotte

    Fjern senerne fra bagsiden af kødet. Rids oversiden - lav et ternet mønster, men pas på ikke at skære helt ned til kødet. Gnid hvidløg og salt over culotten, og stil den i et ovnfast fad. Vægt: 1-1,3 kg 1,3-1,5 kg 1,5-1,7 kg...

  143. Mexicanerkylling

    Til 4 personer. Læg kyllingen i et ildfast fad, og drys med salt og peber. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen, og smag til. Pensl kyllingefileterne med marinade i et tykt lag, og hæld bouillonen i fadet. Sæt fadet ...

  144. Kylling i Flødeskum

    Steg kyllingefileterne let på panden, og læg dem i et ildfast fad. Skær peberfrugten i strimler, og fordel dem over kyllingen. Pisk fløden til skum, og bland den med hvidløg, mangochutney, salt og peber. Smag til. Læg klatter...

  145. Pizza Æggemuffins

    Pizza Æggemuffins

    8-10 stk. Pisk æggene sammen med mælk, bagepulver og ost. Krydr med salt og peber. Vend bacontern, peberfrugt og forårsløg i. Fordel massen i 8-10 silikoneforme smurt med lidt olie. Læg en skive pepperoni på toppen af hver. ...

  146. Corn Dogs

    Corn Dogs

    Del pølserne i 2, og tør dem godt. Stik et træspyd i hver pølse. Varm olien op i en gryde - det skal være 175-180°C. Pisk alle ingredienser til dejen godt sammen, og hæld noget af dejen i et højt, tyndt glas. Når olien ...

  147. Hamburgerryg i Fad

    Hamburgerryg i Fad

    Skær hamburgerryggen i bøffer af ca. 1 cm tykkelse. Krydr begge sider med salt og peber. Lad dem stege af på en pande med lidt fedtstof i, til de har fået en smule stegeskorpe. Rist champignonerne af. Rist tomatpuréen af på pand...

  148. Mørbradbøffer med Bacon & Flødesovs

    Til 4 personer. Opvarm ovnen til 150°C Afpuds mørbraden og skær den i skiver af 2 cm´s tykkelse. Bank dem flade med hånden og drys dem med salt, peber og timian. Rens champignon og skær dem i kvarte. Steg baconternene på ...

  149. Bamsebøf

    Rør kødet sammen med salt, peber, kartoffelmel og 1 dl af fløden. Smelt smørret i en pande. Fordel farsen i panden og tryk den ud til en stor bøf. Steg bøffen i ca. 4 minutter. Del bøffen i 4 dele og vend dem. Steg i yderligere...

  150. Kalkungryde med Mornaysauce

    4 personer. Skær squashen i tern, broccolien i små buketter og forårsløgene i skiver. Lad olien blive varm i en pande, og brun kødet (skåret i tern) i ca. 2 minutter. Tilsæt sauce, mælk og krydderier og bring det i kog. Ve...

  151. Svinekødsret med Bagte Kartofler

    Mos kartoflerne og rør en fars af kartofler, kød og de øvrige ingredienser. Fordel farsen i et smurt ovnfast fad (ca. 15*25 cm). Skrub kartoflerne godt, og halvér dem. Læg dem i et smurt ovnfast fad med den flade side op. Pensl m...

  152. Pasta med Laks & Spinat

    Hæld den frosne spinat i en tykbundet gryde, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op. Tilsæt fløden. Skær laksefileterne i små tern. Smag spinaten til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt laksefiletterne...

  153. Kyllingekarbonader

    Til 4 personer. Form kødet til 8 små karbonader (eller 4 store), og drys dem med salt og peber. Lad halvdelen af olien blive varm i en pande. Steg karbonaderne ca. 6 minutter - vend dem af og til. ...

  154. Kylling med Låg

    Til 4 personer. Flæk kyllingebrysterne som du ville gøre med en burgerbolle - så du får en over og en under. Hæld lidt bouillon i et ildfast fad og læg alle underne heri. Byg nu en burger, hvor du først kommer lidt grønkål...

  155. Grøntsager med Frikadellelåg

    Den med ærter, gulerødder og blomkål. Kog grøntsagsblandingen i et par minutter. Tilsæt 1 bouillonterning til kogevandet. Lad dem dryppe af. Læg grøntsagsblandingen i bunden af et ildfast fad. Bland alle ingredienserne til f...

  156. Ovnbagt Hvidkål med Spicy Oksekød

    Til 4 personer. * Du kan sagtens bruge andre krydderier eller blandinger. F.eks. shawarmakrydderi, bbqkrydderi. Riv hvidkålen og gulerødderne fint og hæld det i en skål. Tag et stort ildfast fad og smør det godt med smør elle...

  157. Perfekt Flæskesteg

    Gnid masser af salt mellem hver svær. Sæt laurbærblade mellem hver 3.-4. svær. Hæld lidt vand i bunden af en bradepande/stegeso, og steg kødet i 3 timer ved 100°C (lidt længere, hvis den er på ben). Sæt ovnen på grill ti...

  158. Cremet Kylling med Soltørret Tomat

    Opvarm ovnen til 200°C Krydr kyllingelårene med salt og peber. Smelt 2 spsk smør i en sauterpande, og læg kyllingen i. Svits begge sider, til de har fået farve - 2-3 minutter på hver side, og læg dem så til side. Smelt rest...

  159. Paprika Kylling med Timian-Hvidvinssauce

    Skær kyllingebrysterne over i 2. Krydr dem med paprika, salt og peber. Smelt 1 spsk smør på en sauterpande ved middelvarme, og put kyllingen på. Steg dem på den ene side i 3 minutter (til de er gyldne og sprøde), vend dem, og skru ...

  160. Pizzabund med Sød Kartoffel

    De(n) søde kartoffel skrælles og rives på den fine side af rivejernet. Læg kartoflerne i en skål, og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen til dejen er jævn, og lad den hvile i 5-10 minutter. Del dejen i ...

  161. Fiskefad med Porrer & Fløde

    Til 4 personer. Rens porrerne og skær dem i ringe. Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver. Fordel porrer og gulerødder i et smurt fad. Skær fisken i grove stykker og læg stykkerne ovenpå grøntsagerne. Rist bacont...

  162. Sund Pizzabund med Gulerod

    Skræl gulerødderne og riv dem helt fint. Hæld derefter gulerødderne over i et stykke rent stof og pres alt væden ud af dem. Bland de saftfrie gulerødder med revet parmesan, presset hvidløg og æg. Når massen er ensartet, f...

  163. Medister i Fad

    Kog medisteren i 10 minutter og skær den i skiver. Skær grøntsagerne i små tern og kom dem i et ildfast fad. Hæld tomater og bouillon ovenpå. Krydr med hvad du vil. Læg medisterskiverne ovenpå grøntsagerne og sæt fadet i ovn...

  164. Blomkålspizzabund

    Stavblend alle ingredienserne til en ensartet masse. Fordel dejen tyndt på en rist beklædt med bagepapir. Bag bunden i ovnen på 180°C i 20 minutter. Tag bunden ud, og vend den på bagepapiret og bag den derefter i yderligere 15-20 mi...

  165. Grundopskrift på (mad)Tærtedej

    Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, og kør det hurtigt. Kun til det lige hænger sammen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den glat. Rul den derefter tyndt ud og beklæd en tærteform med dejen. Prik b...

  166. Butter Chicken med Blomkålsris

    Skær kyllingekødet i tern. Rør ingredienserne til marinaden sammen, og lad kyllingeternene marinere heri natten over. Steg kyllingeternene på alle sider på en god varm pande til de er møre. Læg dem til side. Opvarm smør p...

  167. Kyllinge Gyros

    Bland i en lille skål yoghurt, dild, presset hvidløg og citronsaft. Smag til med salt og peber. Sæt det til side. Varm olien i en pande. Tilsæt kylling skåret i 1 cm strimler, tyndtsnittet løg, oregano, dild, salt og peber. Sautér...

  168. Risret med Kylling & Porre

    Til 4 personer. Brun kyllingen på en pande med salt, peber og de krydderier du ønsker. Skær porrerne i tynde ringe, og tilsæt dem. Lad dem svitse med til porrerne er bløde. Hæld så fløden over og lad det koge op. Smør et i...

  169. Tøm Køleskabet Kyllinge Kasserolle

    Steg baconen sprød. Steg kyllingen i baconfedtet. Den skal ikke være helt færdigstegt, men have lidt farve. Tag kyllingen af panden og læg dem i et ildfast fad. Tør panden af med et stykke køkkenrulle, og tilsæt smør. Svits l...

  170. Tomattærte

    Til 4 personer. Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med vand. Try dejen ud i en smurt tærteform (ca. 22cm i diameter). Tryk den godt op ad kanterne. For...

  171. Mørbradgryde a la Fidde

    Skær mørbraden ud i 6-8 skiver og krydr dem med salt og peber. Svits baconternene på en pande og læg dem derefter til side. Svits løg og hvidløg i baconfedtet i et par minutter ved middelvarme. Tag løgene af, og tilsæt evt. li...

  172. Bodils Hamburgerryg

    Vend kødet i peber og paprikakrydret rasp. Brun det på en pande. Smør med sennep på begge sider, og læg dem i et ildfast fad. Drys med timian. Svits champignon og løg på en pande i 5 minutter. Tilsæt tomaterne og fløden. Hæl...

  173. Krydrede Kødboller i Tomatsauce

    Rør alle ingredienserne til farsen, og form små kødboller (kom det hele i en frysepose, klip et hul og pres farsen direkte på panden). Steg kødbollerne på panden, men steg dem ikke helt færdige. Tag bollerne af panden. Hæld to...

  174. Klistrede BBQ Nakkekoteletter

    Bland ketchup, soya, eddike, farin, hvidløg, løg, chilipulver, røget paprika, chiliflager og peber i en frysepose. Kom kødet i posen og fordel marinaden over kødet. Lad det trække i marinaden i et par timer i køleskabet. Vend pos...

  175. Kyllingeruller

    Til 2 ruller. Rør farsen sammen med æg og krydderier. Kom evt. lidt mel i, hvis den er blevet lidt for våd. Læg bacon på et stykke bagepapir eller en sushimåtte, og fordel derefter farsen på midten af baconen. Derefter lægges ...

  176. Svensk Pølseret med Pasta

    Snit forårsløgene fint og hak løget. Skær pølserne i skiver på skrå. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Opvarm olie og smør på en pande og kom pølsestykkerne på. Brun dem godt, og kom derefter forårsløg og rø...

  177. Skinkestang

    Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie og bland til sidst melet i. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve i 10 minutter. Rul dejen ud til en plade på ca. 40x30cm Smør med osten, drys med fintrevet løg og skinkest...

  178. Kyllingefrikadeller

    Rør kyllingefarsen med salt. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og bland godt. Sæt på køl 1 times tid og form derefter 12-14 frikadeller og steg dem i fedtstof på panden ca. 4-5 min på hver side....

  179. Omeletrulle med Laks & Ost

    Til 1 person. Slå æggene ud i en skål og pisk godt sammen med en gaffel. Smelt lidt fedtstof på en pande og hæld æggemassen ud som en pandekage, og lad den stege ved middelvarme. Når omeletten er stivnet, vendes den om. L...

  180. Kødsauce med Syltede Paprika

    Varm olien i en stor gryde. Svits løg og hvidløg. Hæld de tørre krydderier i og steg dem med lidt. Put kødet i og lad det brunes let. Gør bouillonen klar. Hæld frisk basilikum og bladselleri i, og rør godt. Hæld de sylt...

  181. Ovnbagt Kylling med Dijonsenneps-sauce

    Bland sennep, citronsaft, hvidløg, honning, olivenolie, rosmarin, salt og peber i et ildfast fad. Læg kyllingestykkerne i fadet, og vend dem i blandingen. Skær løg og champignon i kvarte, og læg dem under kyllingestykkerne. Krydr...

  182. Tortilla Lagkage med Kyllingefyld

    Tortilla Lagkage med Kyllingefyld

    Svits i lidt olie kylling, løg og peberfrugt. Tilsæt mel, fajitakrydderi, vand, fløde og salsa og kog det i ca. 10 minutter. Lav en lagkage, hvor du starter med en fajita, derefter sauce, kød og til sidst revet ost. Fortsæt til d...

  183. Spidskålsflan med Bacon

    4-5 personer. Snit kålen fint, og skær løgene i tynde skiver. Blanchér grøntsagerne 2 minutter i kogende, letsaltet vand. Lad kål og løg dryppe af i en sigte. Klip baconen i strimler, og rist dem sprøde på en pande. Lad de...

  184. Kylling i Rød Karry

    4 personer. Skær kyllingen i tern og hak løget. Skræl og skær gulerødderne i skiver og peberfrugten i strimler. Skær forårsløgene fint - de skal bruges til pynt. Kom olien i en mellemstor gryde sammen med karrypasta og s...

  185. Nemt Porrefad

    4 personer. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Smør et ildfast fad med smør og læg kartoffelskiverne i bunden af fadet. Brun kødet i lidt smør på en pande. Pil og pres hvidløgene og lad dem stege med. Rens porrerne...

  186. Pizza-Æggekage

    Pizza-Æggekage

    Forvarm ovnen til 175°C. Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, salt og peber og pisk det godt sammen. Tilsæt bagepulver og pisk det godt. Skær cocktailpølserne i mindre stykke og rør dem i sammen med majsene. Kom æggeb...

  187. Pulled Beef

    Pulled Beef

    Bland krydderierne sammen i en skål. Gnub kødet godt ind i krydderiblandingen, læg de friske stilke krydderurter ovenpå kødet, og pak det godt ind i husholdningsfilm. Læg kødet på køl i mindst 12 timer (vend det ep par gange ...

  188. Blomkålspizza

    Snit eller riv nlåmkålen fint og bland den med resten. Spred "dejen" ud på et stykke bagepapir og bag den i 15-25 minutter ved 180°C. Kom det fyld på, du ønsker og bag pizzaen i yderligere 15 minutter....

  189. Sømandens Drøm

    Form 4 bøffer, drys dem med salt og peber. Steg baconen på panden, og tag den af, når det er sprødt. Lad det dryppe af på fedtsugende papir. Steg bøfferne ca. 3 minutter på hver side. Tag dem af og hold dem varme. Svits løg...

  190. Mørbrad på Svensk

    Befri mørbraden for sener og hinder og skær den i 3-4 cm tykke bøffer. Bank dem let med håndroden. Krydr med salt og peber og brun dem hurtigt i lidt fedtstof på en pande. Læg dem i et ildfast fad. Rens champignonerne og skær...

  191. Tunfrikadeller med Kartoffelmos

    Tunfrikadeller med Kartoffelmos

    Del tunen i små stykker og rør kartoffelmos, sennep, forårsløg, persille og krydderier i. Bland godt. Dyp hænderne i mel, og form blandingen til 8 frikseller. Stil dem på en tallerken, dæk med film og stil dem i køleskabet en hal...

  192. Rissalat med Rejer

    Kog risene efter anvisningen på pakken - husk salt. Lad dem køle af. Tø rejerne op (hvis de er frosne) og skær tomaterne i både. Snit aspargesene i ca. 2 cm lange skrå stykker - kassér rodenden. Bland ris, rejer, grøntsager...

  193. Kylling med Smøreost & Pasta

    Kylling med Smøreost & Pasta

    Skær løget og kyllingefileterne i tern. Svits både løg og kyllingetern på panden. Krydr med salt, peber og paprika. Bland ½ pakke pikantost sammen med kyllingen på panden. Rør godt rundt indtil osten er smeltet. Tilsæt saf...

  194. Kyllingefad med Friskost

    Skær kyllingebrysterne i strimler, og steg dem. Læg dem i et ildfast fad. Rist baconternene og kom dem i en skål. Hak champignonerne fint, og hæld dem i skålen med baconternene. Gem væsken. Rør de hakkede tomater og osten sa...

  195. Vindaloo Karry med Lam

    Skær kødet i stykker og put det i en skål sammen med en blanding af rødvinseddike, salt og olie. Det skal trække i 2 timer. Forvarn ovnen til 180°C Skær det ene løg i tern og de 3 andre i skiver. Brun løgene på panden i ca. ...

  196. Vikingegryde

    Afpuds mørbraderne og skær dem i skiver. Brun mørbradbøfferne i en gryde, og læg dem i et ildfast fad. Svits løg, hvidløg og bacon i en gryde. Tilsæt champignoner og pølser samt krydderier, salt og peber. Tilsæt vandet og...

  197. Crispy Cornflakespaneret Kylling

    Skær kyllingen ud i pæne stykker. Hak chili og hvidløg fint, og kom det i en skål sammen med karry, salt, peber og kærnemælk. Kom kyllingestykkerne i skålen, og bland det godt sammen. Lad det trække i mindst 20 minutter og ger...

  198. Kylling på Urtebund

    Kylling på Urtebund

    Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tern og stænger. Rens kålen og del dem i 2. Læg grøntsagerne i en bradepande og hæld vandet over. Læg kyllingestykkerne over og drys med krydderier. Stil bradepanden i ovn...

  199. Frikadeller med Spidskålssalat

    Frikadeller med Spidskålssalat

    Ælt kødet med mælk, havregryn, æblemost, presset hvidløg og lidt samt og peber. Steg i olie som almindelige frikadeller. De kan evt. lunes færdige i ovnen ved 160°C i 5-8 minutter. Hæld de frosne bønner i en skål, og hæld k...

  200. Kartoffelpizza

    Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt godt. Kør alle ingredienserne til pestoen i en minihakker eller foodprocessor. Rul 2 flade bunde af dejen og fordel pestoen derpå. Tør kartoffelskiverne i et vi...