Opskrifter » Salater

Salater

Underkategorier:

144 retter fundet i Salater kategorien.

Ugens Opskrifter:

Salat med Pære & Fennikel Salat med Granatæble Pastasalat med Pikantost


  1. Bønnesalat med Bacon

    Bønnesalat med Bacon

    Steg baconternene sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg (ellers mister de den flotte farve) ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i ...

  2. Grønkålssalat med Æbler & Mandler

    Grønkålssalat med Æbler & Mandler

    Skyl grønkålen og hak den i en foodprocessor, til det er tilpas hakket uden at være for fint. Hak mandlerne fint med en kniv. Pres appelsinen og bland saften med hvidvinseddike og honning. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær...

  3. Pastasalat med Ærter & Pesto

    Pastasalat med Ærter & Pesto

    Hæld basilikum, hvidløg, parmesanost, valnødder og citronsaft i en foodprocessor og blend det godt. Imens foodprocessoren kører, hældes olivenolien nu i - lidt ad gangen til pestoen har en konsistens som en tyk sauce. Smag til med s...

  4. Salat med Æble & Porre

    Salat med Æble & Porre

    Smag creme fraiche til med salt og peber. Skær æblet i tynde både og porren i tynde ringe. Vend æble og porre i creme fraichen, og server. Dejlig let salat, der går godt til det meste kød....

  5. Grøn Pastasalat

    Grøn Pastasalat

    Bland de våde ingredienser (ymer, creme fraiche, dressing) og smag til med ketchup, salt og peber til smagen bliver lige som du vil have den. Vend pastaskruerne og grøntsagerne i. Pynt eventuelt med lidt ristede bacontern. Du kan...

  6. Broccolisalat med Bacon

    Broccolisalat med Bacon

    Rør creme fraiche med rødvinseddike og sukker. Lad dressingen stå koldt en times tid. Rist bacon helt mørkt og lad det trække på et stykke køkkenrulle. Del broccolien i meget små buketter. Skær løget i små tern. Bland n...

  7. Bønnesalat med Tomat

    Bønnesalat med Tomat

    Kog bønnerne i letsaltet vand. Skær dem i 2-3cm stykker. Del tomaterne i 2 og hak løget fint. Rist pinjekernerne let på en tør pande. Bland alle ingredienserne i en skål, og stil den på køl til servering....

  8. Broccolisalat lavet som Pastasalat

    Broccolisalat lavet som Pastasalat

    Nok til 8-10 personer Steg baconen, og læg den på noget fedtsugende papir. Bland alle ingredienserne til dressingen. Kog pastaen al dente (med lidt bid i) sammen med rigeligt salt. Skær løgene i små tern og del broccolien i...

  9. Græsk Pastasalat med Krabbekød og Feta

    Græsk Pastasalat med Krabbekød og Feta

    NB! Krabbekødet kan evt. erstattes med rejer. Kog pastaen ifølge anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og skyl med koldt vand. Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Skær peberfrugterne og zucchinierne i tern. Halv...

  10. Salat med Spinat, Rucola, Feta & Rødløg

    Salat med Spinat, Rucola, Feta & Rødløg

    Skyl salaten, og tør den (i tromle eller i et viskestykke). Skær fetaosten i små tern. Skær peberfrugten over på langs, og skær så strimler. Del rødløget i 2, og skær det i strimler. Skær champignonerne over - førs p...

  11. Æblesalat med Karry

    Æblesalat med Karry

    4 personer. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset - æblerne skal ikke skrælles. Skær dem derefter i tynde både. I en skål blandes nu saften fra citronen, piskefløden og karryen. Det røres godt sammen. Smag til med salt og...

  12. Salat med Kinakål & Appelsiner

    Salat med Kinakål & Appelsiner

    Snit kålen i strimler. Pil applesinerne, og skær dem i terninger. Vend begge dele i creme fraichen i en skål. Pynt med appelsiner og nødder...

  13. Makaroni Pastasalat

    Makaroni Pastasalat

    Til 6 personer. Du kan selvfølgelig bruge enhver form for pasta. Kog pastaen som anvist på pakken, og stil den til side. I en skål piskes mayonnaise, eddike, sukker, sennep og paprika sammen. Smag til. Skær peberfrugten i små ...

  14. Cremet Pastasalat med Avokado

    Cremet Pastasalat med Avokado

    Til 2 personer. Kog pastaskruerne efter anvisningen på pakken, hæld vandet fra, og stil dem til side. Hæld avokadoen, citronsaft, basilikum, peber og hvidløgssalt i en foodprocessor, og kør til det har fået en cremet konsistens....

  15. Æblesalat med Spidskål

    Æblesalat med Spidskål

    Snit æble og kål fint. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over. Drys med hakket persille, og stil salaten køligt, til den skal bruges....

  16. Tzatziki

    Tzatziki

    Hæld yoghurten i et kaffefilter. Lad den dryppe af i mindst 30 minutter. Pil hvidløget og pres det. Skyl agurken, og skær den i små terninger. Kom agurketerningerne i en skål. Kom hvidløg, salt og peber i skålen. Bland. H...

  17. Caprese Pastasalat

    Caprese Pastasalat

    Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Put basilikum, persille, parmesanost, hvidløg og pinjekerner i en foodprocessor og blend imens du langsomt hælder olivenolie i. Stop, når den har en konsistens som en tyk sauce. Når pastae...

  18. Pastasalat med Laks

    Pastasalat med Laks

    Til 4 personer. Begynd med at lave dressingen. Rør sukker, sennepspulver og citronsaft godt sammen. Hæld olivenolien i - lidt ad gangen, og pisk indimellem til det er helt emulgeret. Rør hakket dild i, og smag til med salt og peber. ...

  19. Kold Kartoffelsalat med Karry

    Kold Kartoffelsalat med Karry

    Kog kartoflerne med skræl i 3 dl vand med lidt salt ca. 20 minutter under låg. Pil kartoflerne. Lad dem køle af. Skær kartoflerne i skiver. Rør dressingen sammen, og hæld den over de kolde kartofler. Pynt med klippet pur...

  20. Salat med Rødbeder, Gulerødder & Æbler

    Salat med Rødbeder, Gulerødder & Æbler

    Riv alle ingredienserne på et råkostjern. Bland dem godt, og servér....

  21. Blandet Sommersalat

    Blandet Sommersalat

    Skyl og slyng salaterne. Skyl broccolien, og skær/bræk den i små buketter. Skær tomaterne i både. Del agurken på langs, og skrab den inderste del ud med en ske. Skær den i halvmåneformede stykker. Tø ærterne op med van...

  22. Ninas Melonsalat

    Ninas Melonsalat

    Skyl og skær salaten groft. Kom den i et stort fad. Lav kugler af begge meloner. Alle slags melon kan bruges, vandmelon og honning melon er bare brugt i dette tilfælde. Hæld kuglerne over salaten, og drys til sidst solsikkekerner ...

  23. Rødbedesalat med Fetaost

    Rødbedesalat med Fetaost

    Riv rødbederne fint på et råkostjern. Skær agurkerne i tern. Vend det hele sammen. Serveres f.eks. til frikadeller....

  24. Rødkålssalat med Druer & Figner

    Rødkålssalat med Druer & Figner

    Del rødkålen i 2 og skær de yderste blade og midten fra. Snit rødkålen meget fint (enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern). Varm appelsinsaften med æbleeddike og ribsgelé til geléen er smeltet. Tilsæt lidt salt og ...

  25. Cæsar Pastasalat

    Cæsar Pastasalat

    Kog kyllingen, og skær dem ud i tern eller strimler. Vend alle ingredienserne sammen, og smag til med tabasco, oregano, salt og peber. Stilles på køl indtil servering....

  26. Rødbedesalat med Feta & Pære

    Rødbedesalat med Feta & Pære

    Pisk citronsaft og olie sammen i den skål du vil lave salaten, og smag til med salt og peber. Rist solsikkekernerne let på en pande, uden noget fedtstof, for at frembringe mere smag i dem. Skræl rødbeder og pærer, fjern kærnehu...

  27. Spidskålssalat med Bacon & Feta

    Spidskålssalat med Bacon & Feta

    Snit spidskålen fint og skær rødløg i fine tern. Steg baconen og champignonerne sprøde på en pande. Smuldr fetaosten eller skær den i tern alt efter hvilken du har valgt. Rist pinjekernerne. Vend alle ingredienserne til ...

  28. Salat med Pocheret Kylling, Pære & Valnødder

    Salat med Pocheret Kylling, Pære & Valnødder

    Skær guleroden og sellerien i 3 dele. Pil hvidløget. Hæld gulerod, selleri og hvidløg i en gryde. Dæk med vand + 2 cm. Bring vandet i kog, og hæld lidt salt i. Skru ned, så vandet kun simrer, og hæld nu kyllingen i. Kog til kylli...

  29. Sprød Kålsalat

    Sprød Kålsalat

    Til 4 personer som tilbehør. Halvér kålen, fjern stokken og snit den halve kål fint. Drys kål med salt og sukker og lad den stå på køkkenbordet, men det øvrige tilberedes. Skær æblerne i tynde både og hak dild. Rør...

  30. Spidskålsalat

    Spidskålsalat

    Finsnit spidskålen. Bland Cheasy Fraiche, karry, salt, peber, sukker og citronsaft efter behov (men hold lidt igen med sukker). Vend kålen i. Server sammen med en hovedret, evt. lam. P.S. Du kan udskifte spidskålen med ½ hvidk...

  31. Salat med Blomkål & Porre

    Salat med Blomkål & Porre

    Snit blomkålen og porren fint på et rivejern eller mandolinjern. Bland ingredienserne til dressingen - smag dig frem til om der skal lidt mere eller mindre i af noget :-) Vend blomkål og porre i dressingen og pynt med soyamandler ...

  32. Pastasalat med Olie-Eddike Dressing

    Pastasalat med Olie-Eddike Dressing

    Til 4 personer. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl den under koldt vand, og lad den køle helt af. Steg baconternene sprøde på en pande, og læg dem på fedtsugende papir. Riv gulerødderne og snit peberfrugterne i ty...

  33. Balsamicomarineret Bønnesalat

    Balsamicomarineret Bønnesalat

    Rør ingredienserne til marinaden sammen. Nip bønnerne og kog dem møre i ca. 5 minutter. Lad dem dryppe af, og læg dem så i bunden af et salatfad/skål. Hak de smuttede mandler og skær fetaosten i tern - drys det over bønnerne. ...

  34. Kold Kartoffelsalat

    Kold Kartoffelsalat

    Bland de "våde"ingredienser, purløg, løg og krydderier. Vær forsigtig med sennep og løg, da for meget kan ødelægge hele salaten. Kartoflerne skal være HELT afkølede og helst ikke fugtige, når de vendes i. Salaten bliver bedst,...

  35. Rød-Hvid Råkostsalat

    Rød-Hvid Råkostsalat

    Riv rød- og hvidkål groft. Skræl løget og hak det fint. Skræl og skær appelsinen i små stykker (ca. 4 stk pr. appelsinbåd). Bland alle ingredienser og smag til med sukker og citronsaft. Salaten har godt af at trække et ...

  36. Tomatsalat med Fetaost

    Tomatsalat med Fetaost

    Skyl tomaterne og halvér dem. Skær løget i fine små tern. Skær fetaosten i små tern - brug ca. 1/3 af pakken. Drys med lidt olivenolie, salt og peber og vend forsigtigt rundt....

  37. Sommersalat med Vandmelon

    Sommersalat med Vandmelon

    Bland alle ingredienserne godt, og stil dem på køl indtil det skal serveres. Tip! Mozzarella istedet for feta er også lækkert. Ristede mandler eller solsikkekerner kan erstatte græskarkerner, hvis du ikke lige har det hjemme....

  38. Salat med Jordbær & Melon

    Salat med Jordbær & Melon

    Til 4 personer. Skyl jordbærrene og nip stilkene af. Skær dem i halve eller kvarte (alt efter hvor store de er). Skær melonen over, skær skrællen af, og fjern de bløde kerner i midten med en ske. Skær melonen i mundrette stykke...

  39. Cremet Pastasalat med Karry & Bacon

    Til 3 personer. Bring en gryde med vand og salt i kog, og tilsæt pastaen. Kog den efter anvisningen på posen. Hak løg og peberfrugt fint. Steg baconternene og læg dem på et stykke køkkenrulle til afdrypning. Rør ingredien...

  40. Blomkålssalat med Tranebær & Hasselnødder

    Til 4 personer. Rist hasselnødderne gyldne på en pande, drys med salt og lad dem køle af. Skær blomkålen i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. Bland olie, æbleeddike, salt og peber, og smag til med honning. Hak ...

  41. Salat med Rosenkål og Baconstykker

    Skyl kålen og befri den for de yderste blade. Skær den i tynde skiver. Skær rødløget og æblet i tynde skiver. Skær chilien i små tern. Hak persillen. Ris baconternene og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende ...

  42. Marineret Broccolisalat

    Til 3-4 personer. Fjern de små blade på broccolien og skyl den. Del den herefter i mindre stykker (brug også stokken) og riv det fint . Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i små tern på ca. ½x½ cm. Pil løget og hak ...

  43. Blomkålssalat med Feta, Rødløg & Hindbær

    Del blomkålen i helt små buketter. Vend den med fetaost, hindbær, hakkede nødder og syltede løg. Skyl og slyng krydderurterne tørre. Kom krydderurterne og halvdelen af yoghurten i en blender og kød til en grøn creme. Rør r...

  44. Rødbedesalat med Sesam

    Kog, smut og skær rødbederne i skiver eller strimler. Mos hvidløget med saltet pø et bræt med knivens flade side. Rør tahinen op med citronsaft, lidt ad gangen. Rør hvidløget i, og derefter så meget vand, at det bliver en ...

  45. Spidskål med Æble, Mandler & Sesam

    Til 3-4 personer. Snit kålen fint og skær æblerne i tern. Rist mandlerne let på en tør pande og rist efterfølgende sesamfrøene under opsyn - de begynder ret hurtigt at hoppe rundt på panden. Bland alle de våde ingredienser...

  46. Salat med Pære & Blåskimmelost

    Du skal bruge den mængde af de forskellige ingredienser, som du synes passer. Skyl rucolaen. Skær pære, æble og selleri i mindre tern. Bland frugterne sammen med salaten i en skål. Drys med blåskimmelost og hakkede valnød...

  47. New Orleans Coleslaw

    Finsnit hvidkålen. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skær selleri i grove tern og forårsløget i tynde strimler. Rør mayonnaisen med kærnemælk, ahornsirup og eddike, og hæld det over grøntsagerne. Smag til med salt ...

  48. Bønnesalat med Fetaost & Oliven

    Bønnerne nippes (begge ender fjernes). Kog dem i godt saltet vand til de er lige netop møre (5-7 minutter). Herefter afkøles de i isvand. Dryp bønnerne godt ad, og del dem i 2. Pil løget, del det i halv og skær det i tynde sk...

  49. Blomkålssalat med Parmesan & Mandler

    Til 4 personer (som tilbehør). Rist mandlerne på en tør, varm pande til de har fået lidt farve (ca. 15-20 minutter.). Kom blomkålsbuketterne i en foodprocessor sammen med mandlerne (alternativt en minihakker lidt ad gangen). S...

  50. Selleri-Æblesalat

    Bland sukker og ymer sammen. Riv selleri og æble groft direkte ned i skålen. Vend godt rundt. Stil salaten på køl til servering....

  51. Rosenkålssalat med Laks

    Til 4 personer. Skær mango og avocado i små tern. Skær rødløg og rosenkål i tynde skiver på et mandolinjern. Bland løg, rosenkål, mango og avocado. Pisk olivenolien med citronsaft, sirup, cayennepeber og salt og hæld d...

  52. Grønkålssalat med Bacon & Avocado

    Skær ca. 8 skiver af baconen og steg dem på en pande i lidt olivenolie til stykkerne er sprøde. Skyl grønkålen og skær ribbene af. Lad den tørre lidt, og skær den så i fine strimler. Skyl pærerne og skær dem i både. Del...

  53. Salat med Pære & Blommer

    Hak valnøddekernerne og osten groft. Bland det sammen med forårsløg, basilikum og limesaft. Stil de krydrede valnødder tildækkede i køleskabet i mindst 15 minutter. Fjern kernehuse og sten fra frugterne og del dem i både. Va...

  54. Bønnesalat med Bacon & Fetaost

    Blanchér bønnerne i rigeligt letsaltet vand. Steg baconternene sprøde, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Skær tomater, løg og feta i små stykker. Bland alle ingredienserne i en stor skål, og servér....

  55. Pastasalat med Pestodressing

    Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Rør ingredienserne til dressingen sammen - smag dig frem alt efter hvor stærk/syrlig du gerne vil have dem. Hæld den ønskede mængde fyld i, når pastaskruerne er helt afkølede, og vend d...

  56. Dampet Blomkål med Fetacreme

    Til 4 personer. Skær blomkålen i skiver og damp dem under låg i 3-5 minutter, til den er mør, men stadig har bid. Mos fetaosten med en gaffel og rør det sammen med yoghurt og hvidløg. Smag til med salt og peber. Dryp fetacrem...

  57. Varm Salat med Spinat, Peberfrugt & Mandler

    Skær peberfrugten i store tern, tomaterne i halve, gulerødder i tynde strimler og rødløg i fine både. Rist mandlerne et par minutter på en tør pande. Steg gulerødder, løg og peberfrugter ved god varme i 3-4 minutter i oliveno...

  58. Æblesalat med Hvedekorn

    Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblad i gryden og kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme til de er møre. Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernern...

  59. Blomkålssalat med Radiser & Ærter

    Skyl blomkålen og hak den fint. Skær ærterne i tynde skiver og radiserne i små tern. Rør creme fraiche og mayonnaise med klippet dild, revet citronskal og og saft. Smag til med salt og peber. Bland dressingen med blomkål, ær...

  60. Spidskålssalat med Dild & Skyr

    Vend spidskålen sammen med ærter, skyr, dild, salt og peber. Smag til...

  61. Spidskålssalat med Blommer

    Vask kålen, skær det grove fra, og snit resten fint. Rist nødderne på en tør pande, til skallen begynder at tage farve og falde af. Læg nødderne i et viskestykke og rul skallerne af. Skyl dilden og lad den dryppe af. Skyl bl...

  62. Blomkålssalat med Mandler

    Skær blomkålen i finde tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Høvl parmesanosten (du kan også bruge en anden hård ost, evt. pecorino). Vend blomkålen med saltmandler, ost og vend til sidst lidt olivenolie i....

  63. Æblesalat

    Skær æblerne i skiver, og vend dem i pestoen. Bland æblerne med de øvrige ingredienser. Tip! Istedet for kyllingetern, kan du bruge en rest kød fra dagen før - frikadeller, kylling, laks bøf o.s.v, kun fantasien sætter grænse...

  64. Blomkålssalat - a la Kartoffelsalat

    Skær blomkålen i buketter og hæld dem i en skål. Fyld en elkedel med vand, og bring det i kog. Hæld det kogende vand over blomkålen og læg et låg over. Lad det stå i 5 minutter. Hæld derefter koldt vand på, for at køle dem ne...

  65. Græsk Salat

    Anret alle ingredienserne på et fad eller i en lav skål, hæld olivenolie over og drys evt. lidt groft salt på. Servér salaten som en forret eller som tilbehør til evt. grillet kød....

  66. Spidskålssalat med Melon

    Pisk alle ingredienserne til dressingen. Skær tomaterne i både og honningmelonen i tern. Bland ingredienserne til salaten, og hæld dressingen over. Servér salaten som tilbehør til et stykke kød....

  67. Fennikelsalat med Ærter & Jordbær

    Til 2 personer. Skær fenniklen i tynde skiver på et mandolinjern, bælg ærterne og skær jordbærrene i tynde både. Pisk olien med fintrevet skal og saft fra citronen og sirup. Bland fennikel, ærter, jordbær, dild og peanuts ...

  68. Nem Rødebedesalat med Æble

    Skræl rødbederne og riv dem groft sammen med æblet. Bland dem med yoghurten, og smag til med lidt timian....

  69. Rødbede-Sellerisalat med Æble

    Skræl rødbeder og selleri og riv dem groft. Skær æblet i små tern og klip sveskerne i små stykker. Kom herefter skyr/yoghurt op i en skål, smag den til med sødemiddel og bland alle ingredienserne sammen. Tip! Sveskerne kan...

  70. Grønkålssalat med Æble & Granatæble

    Fjern kernehusene fra æblerne og snit dem fint. Fjern stokken fra grønkålen og hak den fint (gerne i foodprocessor). Skær løget i små tern. Tag kernene uf af granatæblet. Bland det hele sammen. Rør ingredienserne til ...

  71. Pastasalat med Fløde

    Kog pastaen efter anvisningen på pakken og med bouillonterningen i vandet. Skær agurken og radiserne i tern. Steg baconen sprød og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Bland alle ingredienserne, mens pastaen stadig er varm. ...

  72. Bønnesalat med Rødløg & Tomater

    Bring rigelig letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i koldt vand, dræn dem og lad dem dryppe af. Pisk olie og eddike sammen og smag til med sukker. Vend marina...

  73. Pasta med Grønne Asparges & Radiser

    Rør flødeosten sammen med basilikumspestoen. Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken. Rens og skær asparges i ca. 3 cm stykker (med skrå ender) samt forårsløg i tynde ringe. Lad asparges og forårsløg koge med pas...

  74. Spinatsalat med Kikærter & Ost

    Rist kikærterne på en pande. Bland det sammen med spinat (skyllet og plukket)citronsaft, citronskal og olivenolie. Høvl osten over inden servering....

  75. Salat med Æble, Knoldselleri & Granatæble

    Smag creme fraiche til med vineddike og lidt sukker, og vend de groftrevne æbler og knoldselleri i. Pynt med grnatæblekerner ved servering. ...

  76. Salat med Rucola, Avokado & Granatæble

    Skyl begge salater godt. Skær avokadoen i skiver eller mindre tern. Skær bønnerne i mindre stykker og ris pinjekernerne. Vend det hele godt sammen, og servér....

  77. Nem Spidskålsalat med Rødløg

    Snit kålen fint og skær peberfrugt og rødløg i tern. Bland alle ingredienserne til dressingen og vend derefter kål, peberfrugt og løg i. Passer til de fleste slags kød....

  78. Spidskålssalat med Ananas og Creme Fraiche Dressing

    Snit spidskålen fint og kram den let med hænderne. Hak persillen fint, og vend den i spidskålen sammen med ananasstykkerne. Bland alle ingredienserne til dressingen. Smag til, og vend den i salaten. Stilles på køl indtil serve...

  79. Pæresalat med Fennikel

    Rist mandlerne på en tør pande til de begynder at tage farve. Lad dem herefter køle helt af. Snit den skyllede fennikel i tynde strimler, og skær pærerne i mundrette stykker. Skyl rucolaen godt. Hak de afkølede mandler groft. ...

  80. Kold Kartoffelsalat med Rygeost

    Kog kartoflerne med skræl og pil dem, så bliver de mere faste. Skær dem i tern. Skær agurk og radiser i tern. Bland alle ingredienserne til dressingen, og vend de kolde kartofler deri. Pynt med agurk, radiser og purløg og stil...

  81. Frisk Pastasalat

    Kog pastaskruerne i rigeligt letsaltet vand. Lad dem køle af, eller skyl dem i koldt vand. Vend resten af ingredienserne i, og lad salaten stå koldt indtil servering....

  82. Jordbærsalat med Grønne Asparges

    Rens og nip jordbærrene og skær dem i halve. Fjern skal og kerner fra melonen, og skær den i mindre stykker. Skyl rucolaen godt. Rens forårsløgene og snit dem fint. Skyl de grønne asparges og skær den nederste træede ende af. ...

  83. Spidskålssalat med Rejer

    Snit kålen i tynde strimler. Bælg ærterne. Bland de 2 ting sammen med dild og rejer. Rør ingredienserne til dressingen og servér....

  84. Vinter Cæsar-Salat

    Til 2 personer. Tænd ovnen på 220°C. Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. Dryp rugbrødet med olie og salt og bag det sprødt i den varme ovn i ca. 7-10 minutter. Skyl og skræl gulerødder og...

  85. Hjemmelavet Cremet Coleslaw

    Snit hvidkålen fint og riv gulerødderne på et rivejern. Bland de 2 ting sammen i en skål. Rør ingredienserne til marinaden sammen, og hæld den over grøntsagerne. Sørg for at blande det godt. Lad det trække cirka 1 time i kølesk...

  86. Spicy Rejesalat med Citrondressing

    Til 6 personer. Dressing: Vend creme fraiche sammen med citronskal, citronsaft, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til. Vend avokadotern i citronsaft og salt. Vend rejerne i salsa. S...

  87. Kyllingesalat med Thaifløde

    Til 4 personer. Skyl og skær salathovederne i mindre stykker. Kog nudlerne i letsaltet vand. Efter 2-3 minutter under omrøring er de "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Drys kyllingerne ...

  88. Lun Kartoffelsalat med Æg & Oliven

    Til 4 personer. Halvér kartoflerne. Kom dem i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i 3 minutter. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt olie og vend dem godt rundt. Fordel kartoflerne ...

  89. Mexikansk Salat

    Skær salaten i tynde strimler og bladsellerien i skiver. Vask og skyl porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skær peberfrugterne i tern. Fjern stene og skrallen fra avokadoerne, og skær kødet i mindre tern, som vendes i...

  90. Salat med Broccoli, Blomkål og Sennepsdressing

    Del blomkål og broccoli i små buketter. Skær stokkene i små terninger. Læg kålen i kogende vand i 2 minutter hvorefter den afdryppes og afkøles. Riv salaten i stykker. Skær brødet i små terninger, og rist dem gyldne i oli...

  91. Appelsinsalat med Varmrøget Laks

    Til 4 personer. Skær skrællen af appelsinerne, skær fileterne fri, og pres saften af resten. Pil skind og ben af laksen og pluk den i mindre stykker. Snit julesalaten i lange stykker, og pluk icebergsalaten i grove stykker. T...

  92. Grønkålssalat med Æbler

    Start med at hakke grønkålen meget fint. Skræl og riv æblerne, og bland dem med kålen. Hak valnødderne, og smid dem i skålen. Citronsaft, mayonnaise, sukker og creme fraiche røres sammen - smag til, og rør det derefter i s...

  93. Nem Pastasalat med Kalkun

    4 personer. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand. Skær bønnerne i 2-3 cm lange stykker. Put bønnerne ned i gryden til pastaen de sidste 2 minutter af kogetiden. Hæld både pasta og bønner over i et dørslag, så vandet løber...

  94. Sommerspidskål med Ærter & Mynte

    Skyl kålen grundigt, og skær det grove fra. Snit kålen fint. Bland ingredienserne til dressingen. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de popper, og får farve. Pil ærterne. Vend kålen og halvdelen af ærterne og...

  95. Coleslaw med Rosenkål og Honning-Sennepsdressing

    Skræ roden af rosenkålene og fjern eventuelle brune yderblade. Snit dem i en foodprocessor eller med et rivejern (brug den side, der laver tynde skiver). Rist mandlerne ved middelvarme 3-4 minutter - rør rundt ind imellem. De skal ge...

  96. Salat med Æble & Knoldselleri

    Pisk sennep og eddike sammen. Tilsæt langsomt olien i en lind strøm, mens du pisker konstant. Smag til med salt og peber, og stil til side. Skræl og del knoldsellerien i kvarte. Snit den fint på et mandolinjern eller med en skarp kni...

  97. Sommersalat med Røget Laks

    Rør rygeosten lind med creme fraichen. Rens radiserne og skær dem i skiver. Vask agurken, halvér den og skrab kernerne ud. Skær den i skiver. Vend grøntsagerne i rygeostcremen og smag til med salt og peber. Anret salaten p...

  98. Salat med Rejer & Avocado

    2 personer. Pisk limesaft og sukker sammen i en skål og tilsæt olie, salt og peber. Halvér avocadoen og befri den for sten og skræl. Skær frugtkødet i mundrette stykker og vend dem i dressingen. Tilsæt de afdryppede rejer og...

  99. Kartoffelsalat med Rejer & Dild

    4 personer. Rør dressingen sammen og del den i 2 portioner. Vend kartofler skåret i tern og rødløg i dressingen og anret på et fad med skyllede, slyngede salatblade. Drys de afdryppede rejer over salaten og dryp lidt mere dres...

  100. Bulgursalat med Radiser & Mandler

    Bland bulgur med 1 tsk salt og overhæld den med 3/4 liter koldt vand. Lad den trække 1 time og hæld den så på et dørslag. Pisk dressingen sammen og vend bulguren i. Tilsæt de snittede grøntsager, oliven og mandler og smag til. ...

  101. Hvidkålssalat med Sprøde Nudler

    Snit hvidkålen fint. Bræk nudlerne i stykker. Bland nudler, solsikkekerner og mandelsplitter og grill dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Husk at holde godt øje med dem, da det ikke tager lang tid, og de kan nemt brænde på. ...

  102. Karry Sommersalat

    4 personer. Rør ingredienserne til dressingen (creme fraiche, mayonnaise, sennep, karry, citron og mangochutney) sammen. Lad dressingen hvile i en halv time. Skær agurken over på langs, udhul den med en ske, og skær den derefter i...

  103. Sellerisalat

    Rør ymer med de øvrige ingredienser. Skræl knoldsellerien og og riv den groft. Vend straks den revne selleri i salatsaucen. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 1½ time inden servering. Ved servering: Vend forsigtigt ...

  104. Gulerodssymfoni

    Pisk hvidvinseddike, sennep og olivenolie sammen, og smag til med salt og peber. Del gulerødderne på langs og skær dem i meget tynde skrå skiver. Vend gulerødderne i marinaden, og lad dem trække i mindst 1 time. Drys salaten ...

  105. Amerikansk Kyllingesalat

    Halvér baconskiverne, rul dem sammen og hold med tandstikker. Steg baconrullerne på en tør pande. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle. Striml salat og peberfrugter (husk at tage kernerne ud). Skær kyllingen i ensartede stykke...

  106. Æblesalat

    Skyl æblerne og skær et låg af. Fjern kernehuset. Udhul æblerne med en ske. Pas på æblerne ikke revner. Hak frugtkødet og hæld citronsaft over så det ikke bliver mørkt. Rens champignonerne og snit dem fint. Skyl selleristilk...

  107. Salat med Nudler & Nektariner

    Lad olien blive varm i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 minutter. Drys med salt og peber. Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 1-2 minutter under omrøring er nudlerne l...

  108. Pastasalat med Basilikumpesto

    Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Rør den ene spsk kogende pastavand sammen med pesto og salt i en stor skål. Kom pastaen i en sigte og brus den over med koldt vand. Vend pastaen i basi...

  109. Kålsalat med Peberfrugt

    Bland alle ingredienserne til salaten. Salatdressingen koges op og hældes varm over salaten....

  110. Pastasalat med Rucola

    Kog pastaen efter anvisningen og dryp den af. Svits løgene klare i olien. Tilsæt salaten og vend den i olien, til den falder sammen. Krydr med salt og peber og vend salaten i den varme pasta. Servér straks....

  111. Pastasalat med Mozzarella & Cherrytomater

    Kog pastaen og lad den dryppe af. Rør olivenolie med vineddike, bouillon, hvidløg og krydderurter og krydr med salt og peber. Vend den varme pasta i marinaden. Skær osten i skiver og halver tomaterne. Anret pastaen på et varmt ...

  112. Rå Rødbedesalat

    Rødbederne skrælles og rives groft. Æblet skrælles og skæres i terninger. Peberroden rives fint. Grøntsagerne blandes i en skål. Marinaden røres sammen og hældes over. Salaten trækker i køleskabet ca. 1 time inden ser...

  113. Pasta-Bønnesalat med Pinjekerner

    Kog pastaen, og lad den dryppe af. Kog bønnerne sprødmøre i letsaltet vand og lad dem dryppe af. Skold og flå tomaterne. Skær dem ud i mindre stykker og fjern kernerne. Svits løgene i olien uden de tager farve. Tilsæt to...

  114. Pastasalat med Spinat & Kyllingelever

    Pisk dressingen sammen. Skær leveren i mindre stykker. Svits lever og løg i olien 2-3 minutter under omrøring. Krydr med salt og peber. Skyl spinaten grundigt og tør den. Kog pastaen og dryp den af. Arranger spinaten på 4 t...

  115. Græsk Vintersalat med Feta

    Skær kålen i kvarte, fjern stokken. Snit kålen meget fint, kom den i en stor skål. Drys med en stor håndfuld groft salt og kram kålen med hænderne til den begynder at safte, falde sammen og blive blødere. Den skal ikke være helt...

  116. Grønkålssalat med Fløde & Citron

    Skyl og hak grønkålen fint. Bland resten af ingredienserne til en dressing. Vend kålen i dressingen. Den skal dække, men det skal ikke sejle. Dressingen tykner i løbet af kort tid, på grund af citronsaften. Salaten skal ikke væ...

  117. Rødkål med Frugter & Ristede Valnødder

    Fjern stokken på kålen og snit den fint. Fjern top, bund og blade på bladsellerien, og snit den fint. Halvér druerne, eller skær dem i kvarte, hvis de er store. Udsten dadlerne, og skær dem i mindre stykker. Rist valnødde...

  118. Tomat - Agurkesalat

    Skær tomaterne i tynde skiver, agurkerne i tynde stave og løget i små tern. Tomater og agurker lægges pænt i et fad, løgene hældes over til sidst. Ingredienserne til marinaden blandes, og den hældes over salaten. Det må gerne...

  119. Græsk Bondesalat

    Mål alle varerne af. Skyl tomaterne og skær dem i både. Læg dem i en skål. Skyl peberfrugten og skær den i tynde strimler. Kom dem i skålen. Skyl agurken og skær den i terninger. Læg dem i skålen. Pil løget og skær d...

  120. Coleslaw

    Purér hytteosten i en køkkenmaskine eller blender, og stil den i køleskabet i mindst ½ time. Kom hvidkålen i en skål og hæld koldt vand over. Læg en tallerken over med noget tungt ovenpå for at holde nede. Lad kålen stå 10 min...

  121. Hvidkålsråkost med Gulerødder

    Snit eller riv kålen fint. Riv gulerødderne, og hak løget fint. Rør dressingen ud i en salatskål og vend grøntsagerne i....

  122. Lækker Kyllingesalat

    På en varm pande steges baconskiverne sprøde. Tag op og læg på et stykke køkkenrulle. I baconfedtet steges kyllingebrysterne i ca. 10 minutter. Krydres let med friskkværnet salt og peber. Vend af og til. Tag op og læg på køkken...

  123. Krydret Kartoffelsalat

    Kartoflerne dampes med skræl. Imens blandes de resterende ingredienser grundigt og smages til med salt og peber. Hvis du ønsker salaten varm, blandes kartoflerne i med det samme. Hvis du ønsker den kold, sætter du både kartof...

  124. Marineret Bønnesalat med Brødcrutoner

    Bønnesalat: 1. Sæt en gryde med vand over at koge. Tilsæt 2 tsk salt til vandet og læg låg på. Når vandet koger, lægges bønnerne i. 2. Bønnerne skal koge ca. 10 minutter, til de er møre. Hæld bønnerne over i en sigte, og sk...

  125. Mexikansk Kyllingesalat

    Bland marinaden (olie, chillipeber, paprika, gurkemeje, spidskommen, stødt chilli, salt, peber & citron) og marinér kyllingebrystet i halvdelen af marinaden i 30 minutter. Skyl og del egebladene og skræl og del alle frugterne i både,...

  126. Orientalsk Kyllingesalat

    Bland de istandgjorte ingredienser til marinaden (hakket citrongræs, knust hvidløg, finthakket chili, friskrevet ingefær, limesaft, jordnøddeolie & salt). Marinér kødet i halvdelen af marinaden i 20-30 minutter. Skyl alle salate...

  127. Hvidvinsmarineret Kyllingesalat

    Pisk marinaden sammen (hvidvin, valnøddeolie, knust hvidløg, dijonsennep, salt & peber) og marinér kyllingebrystet i halvdelen af marinaden i 30 minutter. Skyl salaten og lad den dryppe af på viskestykker. Vend salaten med resten ...

  128. Kyllingesalat med Tortilla

    Sæt ovnen på 225°C. Skær tortillaerne i ½ cm brede strimler. Beklæd en plade med bagepapir, læg tortillastrimlerne på og rist dem i ovnen, til de er sprøde (ca. 3 minutter). Placer dem på en rist og lad dem køle af. Skyl salat...

  129. Radisesalat med Krydderurter

    Gør grøntsagerne i stand. Skær radiserne i tynde skiver og tomaterne i både. Udkern zucchinien og skær den i strimler. Striml peberfrugterne. Skræl kålrabien og riv den groft. Skyl og tør purløg og dild. Riv dilden groft og klip...

  130. Bok Choy Salat

    Bring en stor gryde vand i kog ved god varme. Rens bok choyhovederne og riv bladene af. Skyl minimajsene under rindende koldt vand. Læg bok choybladene og minimajsen i det kogende vand og lad dem koge nogle sekunder. Gem 2 ½ dl kogende va...

  131. Grillet Grøn Salat

    Tænd for ovnens grill. Halvér tomaterne og læg dem med snitfladen opad på en plade. Dryp balsamico over og drys med peber, oregano og chili. Grill tomaterne 10 cm fra varmen i 20-30 minutter til de er grillede og begynder at tørre i...

  132. Kalkunsalat med Valnødder

    Skær kalkunbrystet i tynde skiver og fjern eventuelt fedt. Læg valnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen ved svag varme i ca. 2 minutter til de er let ristede. Skyl salaten og riv den i passende store stykker. Fordel salaten p...

  133. Champignon & Rucola Salat

    Rens svampene og skær dem i tynde skiver. Hæld den friskpressede citron i en lille skål og pisk 3 spsk olie i. Bland dressingen med svampene. Skyl salaten godt og dup den tør med køkkenrulle. Anret salaten på 4 tallerkener og læg ...

  134. Salat med Æg og Radiser

    Kog æggene i 8-10 minutter. Skyl og rens radiserne. Skær først radiserne i tynde skiver og dernæst i fine strimler. Spul æggene under koldt vand, pil dem. Hak 2 af æggene groft, og del de andre 2 i både. Skyl urterne og ni...

  135. Kartoffelsalat med Tunfisk

    Læg kartoflerne i en gryde og hæld vand på så de lige er dækket. Bring i kog ved jævn varme. Læg bønnerne i en dampindsats eller kurv og placer den ovenpå kartoflerne. Læg låg på og damp bønnerne i 5 minutter. Tag bønnerne ...

  136. Spinatsalat med Mandler

    Skyl og nip spinaten, lad den dryppe godt af. Hak løg og hvidløg og svits ved svag varme i fedtstof i en gryde. Læg spinaten i gryden, tilsæt salt, peber og muskat. Varm det hele så spinaten bliver lidt blød, men stadig er spænsti...

  137. Efterårssalat

    Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler (julienne). Skræl og udkern æblerne. Skær dem i kvarte og derefter tynde skiver. Pres citron over, så æblerne ikke bliver brune. Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver. Pre...

  138. Kartoffelsalat med Røde Kartofler

    Skrub kartoflerne godt og skær dem i tern (skræl dem ikke). Kog dem i letsaltet vand til de er knapt møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af. Det går hurtigt hvis du sætter hele gryden i et koldt vandbad. Hæld yoghurten ...