MadKampen » Artikler » At Dampe

Print artikel om At Dampe Print denne side

At Dampe

Skrevet d. 05-19-2011
1) Det bedste er at anvende specielle dampkogningsindsatser. Alternativet er en sammenklappelig si eller en almindelig si, som sænkes ned i gryden.

2) Fyld gryden med vand så det lige når op til sien. Læg så grøntsager eller fisk (hel fisk eller fiskefileter egner sig fint til at dampe.) i sien. En gryde af gennemsigtigt materiale er bedst, så man kan se niveauet.

3) Krydr råvaren og damp den. Læg låg på og lad det koge sagte. Når råvaren er "al dente" tager du den fra varmen, hælder koldt vand på og lader det stå lidt.

4) Du kan dampe forskellige grøntsager samtidig, hvis de har ca. samme kogetid, fx gulerødder og selleri. Skær dem i lige store stykker og kog til de er spændstige.

5) Sæt smag på vandet med friske eller tørrede urter, det forstærker smagen på grøntsager og fisk. Prøv med en blanding af timian, laurbærblade og rosmarin.

Sådan damper man mad
Når man damper må vandet ikke koge helt væk, og heller ikke komme i kontakt med det som dampes.
Væsken som bliver tilbage i gryden efter dampningen bliver en god fond eller bouillon til supper, saucer eller gryderetter.
Det er vigtigt at dampen ikke slipper ud af gryden under dampningen. Hvis låget ikke slutter tæt, kan du dække hullerne med folie. Vær forsigtig når du fjerner folien, så du ikke brænder dig.






Flere artikler

  1. Historie og Fakta om Focaccia

    http://www.madkampen.dk/p/focaccia
    Alle kender focaccia - her kan du læse lidt om det italienske brød. Du kan også finde en opskrift på brødet, så du selv kan komme igan...

  2. Fitness-mad – disse 5 råvarer kan give dig den ekstra energi til at nå dine træningsmål

    http://www.madkampen.dk/p/fitnessmad
    ...

  3. Trylledej

    http://www.madkampen.dk/p/trylledej
    Med trylledej er der dømt hygge for hele familien. Men husk at fortælle de mindste, at kagerne ikke kan spises, så de ikke bliver skuffed...