MadKampen » Artikler » At Stege i Wok

Print artikel om At Stege i Wok Print denne side

At Stege i Wok

Skrevet d. 05-19-2011
1) Inden du varmer wokken op, skal du rense alle grøntsagerne og skære dem i passende stykker. Så bliver alle grøntsagerne færdige samtidigt, når du steger dem.

2) Opvarm wokken ved god varme. En teflonwok varmes op ved ikke for høj varme. Stænk lidt vand i. Når det sprøjter kan du begynde at stege.

3) Hæld olie i wokken og læg så en bid grøntsag i. Hvis det sprutter er wokken varm nok til at stege i. Prøv på at holde wokken ved denne temperatur.

4) Læg først de ingredienser i som tager længst tid at tilberede, siden de som bliver hurtigt færdige. Rør rundt hele tiden.

5) Tilsæt soya eller bouillon når grøntsagerne er næsten færdige. Læg låg på og lad det koge sammen. Servér straks.



Når du køber en wok, kan du for det meste vælge mellem en smedejernswok og en med teflonbelægning. Teflonwokken skal sættes på en kold plade og må ikke få fuld varme. Til denne wok skal du bruge en træske til at røre med. Wokkens rundede form gør at tilberedningen går hurtigt. Der skal bruges meget lidt fedtstof.

Rengør wokken uden opvaskemiddel, kun med varmt vand. Så vasker du ikke den fine fedthinde af. Stil den til tørre på kogepladens eftervarme.

Det kan være praktisk med en speciel "kurveske" til at tage grøntsagerne op med






Flere artikler

  1. At Partere Fjerkræ

    http://www.madkampen.dk/p/partere-fjerkrae
    Har du tit tænkt på hvordan de laver de fine kyllingefileter, som du finder i køledisken? Her kan du finde en vejledning til hvordan man ...

  2. Trylledej

    http://www.madkampen.dk/p/trylledej
    Med trylledej er der dømt hygge for hele familien. Men husk at fortælle de mindste, at kagerne ikke kan spises, så de ikke bliver skuffed...

  3. Gode råd og fiduser til dine madlavningsaktiviteter

    http://www.madkampen.dk/p/gode-raad-og-fiduser-til-dine-madlavningsaktiviteter
    God mad er noget, vi alle kan enes om. Det er en af de få ting, der kan kategoriseres som et universalsprog....