MadKampen » Artikler » At Stege i Wok

Print artikel om At Stege i Wok Print denne side

At Stege i Wok

Skrevet d. 05-19-2011
1) Inden du varmer wokken op, skal du rense alle grøntsagerne og skære dem i passende stykker. Så bliver alle grøntsagerne færdige samtidigt, når du steger dem.

2) Opvarm wokken ved god varme. En teflonwok varmes op ved ikke for høj varme. Stænk lidt vand i. Når det sprøjter kan du begynde at stege.

3) Hæld olie i wokken og læg så en bid grøntsag i. Hvis det sprutter er wokken varm nok til at stege i. Prøv på at holde wokken ved denne temperatur.

4) Læg først de ingredienser i som tager længst tid at tilberede, siden de som bliver hurtigt færdige. Rør rundt hele tiden.

5) Tilsæt soya eller bouillon når grøntsagerne er næsten færdige. Læg låg på og lad det koge sammen. Servér straks.Når du køber en wok, kan du for det meste vælge mellem en smedejernswok og en med teflonbelægning. Teflonwokken skal sættes på en kold plade og må ikke få fuld varme. Til denne wok skal du bruge en træske til at røre med. Wokkens rundede form gør at tilberedningen går hurtigt. Der skal bruges meget lidt fedtstof.

Rengør wokken uden opvaskemiddel, kun med varmt vand. Så vasker du ikke den fine fedthinde af. Stil den til tørre på kogepladens eftervarme.

Det kan være praktisk med en speciel "kurveske" til at tage grøntsagerne op med


Flere artikler

 1. Eksotiske Frugter

  http://www.madkampen.dk/p/eksotiske-frugter
  Udforsk det brede udbud af eksotiske frugter i dit supermarked. Her lærer du hvad nogle af dem kan anvendes til. De fleste tropiske frugter...

 2. Historie og Fakta om Focaccia

  http://www.madkampen.dk/p/focaccia
  Alle kender focaccia - her kan du læse lidt om det italienske brød. Du kan også finde en opskrift på brødet, så du selv kan komme igan...

 3. Suppekuren

  http://www.madkampen.dk/p/suppekuren
  ...