MadKampen » Artikler » Historie og Fakta om Focaccia

Print artikel om Historie og Fakta om Focaccia Print denne side

Historie og Fakta om Focaccia

Skrevet d. 03-29-2010
Kært barn har mange navne, og selv om dette brød er mest kendt under navnet focaccia, har det mange andre navne i sit hjemland, f.eks: schiacciata, pinza, pitta, pissalandrea, sardenaria og stiacciata.

Focaccia er et fladt brød, der kan bages blot penslet med olie og drysset med salt eller drysset med rosmarin, salvie eller andre krydderurter. En god variant, der også findes i Frankrig, er at pynte med skiver af løg og bacontern.

Oprindelig blev både pizza og focaccia bagt i bunden af de store offentlige bageovne, lige efter at gløderne var raget ud, og mens man ventede på, at temperaturen skulle blive jævn.

Før brødene blev bagt, trykkede man små huller i dem med fingrene, hvor olien, saltet og evt. krydderurterne kunne samle sig.

Man bruger som regel hvedemel og durumhvedemel til focaccia, men man kan også tilsætte boghvedemel.

Focaccia brød
I Italien kan man støde på en sød variant: focaccia castelnovese. Den stammer fra Ligurien og laves af en sød gærdej tilsat pinjekerner. Den spises som regel kun til jul og påske.






Flere artikler

  1. Hvad du spiser er altafgørende for din træning

    http://www.madkampen.dk/p/hvad-du-spiser-er-altafgoerende-for-din-traening
    elvom det selvfølgelig er sat på spidsen, er der noget om snakken, når folk siger, at ”du er, hvad du spiser”....

  2. Test af Osuma.dk

    http://www.madkampen.dk/p/test-af-osuma
    En aften for noget tid siden så jeg en reklame i fjernsynet for Osuma.dk - et online supermarked, og tænkte at det var helt vildt smart, s...

  3. 13 Dages Kuren - Effektiv Slankekur

    http://www.madkampen.dk/p/13-dages-kuren
    En meget effektiv slankekur, som via en streng diæt, giver et hurtigt vægttab på kun 13 dage. Fungerer perfekt som start på et større ...