MadKampen » Artikler » Gode råd og fiduser til dine madlavningsaktiviteter

Print artikel om Gode råd og fiduser til dine madlavningsaktiviteter Print denne side

Gode råd og fiduser til dine madlavningsaktiviteter

Skrevet d. 09-26-2017
God mad er noget, vi alle kan enes om. Det er en af de få ting, der kan kategoriseres som et universalsprog. Der er intet som at sidde med venner og familie og nyde et godt middagsmåltid. Stemningen bliver bare helt anderledes, når god mad og drikke indgår i en social sammenhæng - det er som om, at man deles om noget særligt - en lille hemmelighed.
Desværre er det langtfra alle, der nyder at lave mad. Med nogle simple trick bliver det dog meget mere overkommeligt. Vi guider dig!

Invester i råvarerne
Vi kender det alle sammen godt. Ting man ikke rigtigt investerer i bliver bare mere uinteressante og vice versa. De fag i skolen, man ikke følte var særligt spændende til at starte med - måske på grund af en dårlig lærer - blev bare endnu mere uinteressante, efter man stoppede med at gå op i dem.
Det samme gælder madlavning. Jo mere du sætter dig ind i kokkekunstens mange mysterier, desto mere vil du finde det interessant. Dette gælder særligt sådan noget som råvarerne. Det er klart, at man sjusker lidt mere med forberedelserne, hvis man benytter sig af de dårligste og billigste råvarer. Hvis du til gengæld har købt de bedste, vil du helt sikkert have mere respekt for det, du laver.
Det kan godt være, at det så også bliver lidt dyrere, men er der ét sted, hvor man skal investere lidt ekstra, så er det i sine madvarer. Der er noget om snakken, når man siger, at man er, når man spiser.
Hvis din økonomi i øjeblikket ikke lige er, som man kunne håbe på, kan du jo overveje at tage billige privatlån, så du stadig kan sikre at det du putter i munden, forbliver af god kvalitet og sundt.




Det handler om prioritering
Det er ikke alle, der har mentaliteten til at lave mad hver dag, og det er bestemt ikke alle, der har tid til det. Man skal erkende, at man er forskellige og agere med det i mente. Det nytter ikke noget, at man prøver at stile efter noget, som ikke er realistisk at praktisere.
I stedet skal du kende dine begrænsninger og have styr på dine prioriteringer. Hvis du ikke har tid til at lave mad hver dag i hverdagen, bør du i stedet fokusere på at gøre det et par gange om ugen, når du har tid, og så gøre det rigtigt de gange. Hellere gøre det et par gange helt end mange gange halvt og så køre surt i det.
Når du så ikke laver mad, kan du jo købe noget sundt mad udefra og eksempelvis supplere med protein fra Bodylab, så du får den rigtige kombination af fedt, kulhydrat og protein.

Implementer hyggen og det meditative i madlavningen
I stedet for at madlavningen skal blive en anstrengelse, skal det være hyggeligt, afslappende og meditativt. I stedet for at rende rundt og stresse, mens du laver mad, skal du huske at skabe de gode rammer for dig selv. Du kan åbne en flaske rødvin, sætte noget musik på og holde en hyggelig belysning.
Hvis du gør det nok gange, begynder du at associere det at lave mad med noget hyggeligt. Det er lidt det samme princip som når man læser en bog, ser en film, strikker eller leger med Hama perler. Det sætter nogle associationer i gang, som man er trygge og bekvemmelige med.
Med andre ord handler det, som i næsten alt andet, om de gode vaner. Hvis du får gode vaner hertil, bliver det garanteret meget mere overkommeligt at komme igennem den daglige madlavning.






Flere artikler

  1. Sådan får du en perfekt madoplevelse derhjemme

    http://www.madkampen.dk/p/saadan-faar-du-en-perfekt-madoplevelse-derhjemme
    Kunne du godt tænke dig, at få en perfekt madoplevelse derhjemme, hvor du laver din egen fantastiske mad?...

  2. Mexicansk Mad - Opskrifter og inspiration

    http://www.madkampen.dk/p/det-mexicanske-koekken
    Mexicansk mad er meget varieret, ja næsten ligeså varieret som Mexicos klima og landskaber, der spænder fra endeløse ørkenområder til ...

  3. Grundregler for kogning af fisk

    http://www.madkampen.dk/p/grundregler-for-kogning-af-fisk
    Hemmeligheden ved god kogt fisk afhænger i allerhøjeste grad af suppen fisken koges i. Tager man sig tid til at forberede en god kogelage,...