MadKampen » Artikler » Grundregler for kogning af fisk

Print artikel om Grundregler for kogning af fisk Print denne side

Grundregler for kogning af fisk

Skrevet d. 08-18-2011
Hemmeligheden ved god kogt fisk afhænger i allerhøjeste grad af suppen fisken koges i. Tager man sig tid til at forberede en god kogelage, bliver resultatet perfekt. Man kan koge en stor portion ad gangen og fryse den ned.

2½ dl vand
3 spsk hvid vineddike
1 skive citron
1 løg skåret i skiver
Det hvide fra en porre
2 små gulerødder
8 stilke persille
8 peberkorn
1 laurbærblad
1½ spsk groft salt
2 kryddernelliker

1. Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde, og lad den koge en times tid.
2. Si lagen.
3. Lad fisken småsyde. Evt. i ovn ved 175°C. Skum omhyggeligt.
4. Fisken bør kun syde - ikke koge - så bevares smagen bedst. Beregn ca. 5-10 minutter for fileter og ca. 15-30 minutter for en hel fisk. Si suppen inden den anvendes til sauce.

Sådan koges fisken:
1. Læg den rensede, hele fisk eller fieksfileter i en lav gryde.
2. Hæld den varm, siede lage over så det netop dækker.






Flere artikler

  1. At Fryse Mad Ned

    http://www.madkampen.dk/p/at-fryse-mad-ned
    Dybfrysning giver mulighed for hurtigt at have frisklavet mad på bordet. Eller brug fryseren til råvarer, som er på tilbud....

  2. Spar på Saltet

    http://www.madkampen.dk/p/spar-paa-saltet
    Stil saltet til side! At salte er mange gange overflødigt - forstærk i stedet smagen ved hjælp af urter, krydderier og magre saucer. Vi s...

  3. At Dampe

    http://www.madkampen.dk/p/at-dampe
    Dampning er en sund og skånsom tilberedningsmetode som lader råvarerne bevare både smag, farver og næringsstoffer. Dampkogningsmetoden ...