MadKampen » Artikler » Grundregler for kogning af fisk

Print artikel om Grundregler for kogning af fisk Print denne side

Grundregler for kogning af fisk

Skrevet d. 08-18-2011
Hemmeligheden ved god kogt fisk afhænger i allerhøjeste grad af suppen fisken koges i. Tager man sig tid til at forberede en god kogelage, bliver resultatet perfekt. Man kan koge en stor portion ad gangen og fryse den ned.

2½ dl vand
3 spsk hvid vineddike
1 skive citron
1 løg skåret i skiver
Det hvide fra en porre
2 små gulerødder
8 stilke persille
8 peberkorn
1 laurbærblad
1½ spsk groft salt
2 kryddernelliker

1. Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde, og lad den koge en times tid.
2. Si lagen.
3. Lad fisken småsyde. Evt. i ovn ved 175°C. Skum omhyggeligt.
4. Fisken bør kun syde - ikke koge - så bevares smagen bedst. Beregn ca. 5-10 minutter for fileter og ca. 15-30 minutter for en hel fisk. Si suppen inden den anvendes til sauce.

Sådan koges fisken:
1. Læg den rensede, hele fisk eller fieksfileter i en lav gryde.
2. Hæld den varm, siede lage over så det netop dækker.






Flere artikler

  1. Gode råd og fiduser til dine madlavningsaktiviteter

    http://www.madkampen.dk/p/gode-raad-og-fiduser-til-dine-madlavningsaktiviteter
    God mad er noget, vi alle kan enes om. Det er en af de få ting, der kan kategoriseres som et universalsprog....

  2. At Stege i Wok

    http://www.madkampen.dk/p/at-stege-i-wok
    Når du steger i wok bevarer du råvarernes smag og næringsindhold. Resultatet bliver en mager og meget lækker ret. ...

  3. Suppekuren

    http://www.madkampen.dk/p/suppekuren
    ...