Madkampen.dk » Ingredienser » Madæbler

Opskrifter på mad med Madæbler

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor madæbler indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Bobotie (fra Sydafrika)

    Til 6 personer. Hak løgene og svits dem. Tilsæt æbler i tern og svits i kort tid. Tilsæt derefter rosiner (druer) og karry, og sluk efter 2 minutter. Brun lammekødet, tilsæt bouillon og kog i 10-15 minutter. Hak mandl...


  2. Langtidsstegt And

    Sæt ovnen på 130°C (almindelig ovn). De yderste vingespidser og halsen skæres af anden. Gå den efter udvendigt for fjerrester og indvendigt for indmadsrester. Fjern evt. løst fedt, og tør den godt med et stykke køkkenrulle. Gn...


  3. Æblesalat med Karry

    madæbler

    4 personer. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset - æblerne skal ikke skrælles. Skær dem derefter i tynde både. I en skål blandes nu saften fra citronen, piskefløden og karryen. Det røres godt sammen. Smag til med salt og...



  4. Lun Æbledessert

    Til 6 personer. Forvarm ovnen til 180°C. Skær æblerne i 8-12 både, og bland dem med sukker, smør og appelsinskal og -saft i en stor skål. Bland godt, indtil alle æblerne er dækket. Hæld dem i et ildfast fad (1½ liter), der ...


  5. Stegt And

    madæbler

    Gør anden i stand. Fjern overflødigt fedt (ved gumpen). Gnid den indvendigt og udvendigt med salt og peber. Skræl æblerne og skær dem i både. Del leveren i 2-3 stykker og skær hjertet i skiver. Brun det i lidt afsmeltet andefed...



  6. Stegt Kalkun (12-14 pers.)

    Gør kalkunen i stand. Hak løget fint. Skær bladselleri og champignon i tynde skiver. Skræl æblerne og skær dem i tern. Svits løget i smør. Tilsæt bladselleri, champignon og æbler. Svits det i 2-3 minutter. Afkøl det lidt. Udbl...


  7. Æblepie med Gitter

    Bland mel, sukker og stødt kanel i foodprocessoren. Skær fedtstoffet i tern og findel i melblandingen til en grynet masse. Tilsæt kvark, mælk og æg. Kør det sammen til en dej. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for blød. Del dejen i ...


  8. Efterårssalat

    Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler (julienne). Skræl og udkern æblerne. Skær dem i kvarte og derefter tynde skiver. Pres citron over, så æblerne ikke bliver brune. Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver. Pre...