Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Stegt And


Print opskriften p Stegt And Print opskrift

Del på Facebook

Stegt And opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave stegt and:



Opskrift indsendt af


Stegt And opskrift

Sådan laver du Stegt And:

Gør anden i stand. Fjern overflødigt fedt (ved gumpen). Gnid den indvendigt og udvendigt med salt og peber.

Skræl æblerne og skær dem i både.

Del leveren i 2-3 stykker og skær hjertet i skiver. Brun det i lidt afsmeltet andefedt. Læg æbler, lever, hjerte og svesker i anden. Luk med kødnåle.

Læg anden med ryggen opad på ovnristen over en bradepande. Sæt anden i ovnen på nederste ribbe. Steg den i 40 minutter pr. kg ved 160°C.

Kog vinger, hals og kråse i vand sammen med urter og salt.

Hæld fedtet fra bradepanden op i en skål efter 3/4 times stegning. Vend anden. Si kogekraften til sovs og hæld den i bradepanden. Steg anden videre, til den er færdigstegt.

Hæld stegeskyen fra og si den ned i en kasserolle.

Efterbrun evt. anden. Skru ovnen op til 225°C. Hæld 1 spsk koldt vand over andebrystet og efterbrun 10-15 minutter med åben ventil eller ovndør på klem. Hold godt øje med anden, så den ikke bliver for brun.

Sluk ovnen og lad anden stå 10-20 minutter med ovndøren på klem.

Skum fedtet af skyen og hæld 4 dl sky i en kasserolle. Bring det i kog. Ryst vand og mel til jævning og hæld den i sovsen ved konstant piskning.

Dæmp varmen og indkog sovsen 5 minutter. Tilsæt evt. 1 dråbe kulør, smag sovsen til.

Print opskriften p Stegt And Print opskrift

Andre spændende opskrifter i jul kategorien

Risengrød Coco-Pops Julekager Ris a la Mande Flæskesteg (6-8 pers.) Helles Fedtebrød Klejner