Madkampen.dk » Ingredienser » Mørdej

Opskrifter på mad med Mørdej

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor mørdej indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Tumle-Dumle

    Tænd ovnen på 200°C Rul mørdejen ud til en plade på ca. 18x32 cm. Hæld sirup ud på dejen, men lad en ramme på 2 cm være fri hele vejen rundt. Rul dejen sammen til en tyk roulade på den korte led. Læg rouladen med saml...


  2. Fransk Citrontærte

    Sæt ovnen på 150°C. Smør en form (20x28 cm). Lad mørdejen tø lidt op. Bland mandler og farin. Drys halvdelen af blandingen over dejen. Rul dejen ud på et melet bord. Vend dejen. Drys resten af blandingen på og rul ud. Beklæd formen...


  3. Marengspie med Citruscreme

    Tryk dejen ud i formen, prik den og forbag 10-15 minutter. Tag formen ud af ovnen og stil til side. Bland appelsinjuice, honning, Maizena og vanillesukker i en gryde, ikke aluminium. Bring det i kog under omrøring og lad det simre lidt....


  4. Marengspie med Stikkelsbær

    Sæt ovnen pÃ¥ 150°C. Rul dejen ud. Beklæd derpÃ¥ en rund form (20 cm i diameter) med dejen. Pisk ægget let og pensl dejen med ægget. Bag bunden i ovnen 3-4 minutter. Læg stikkelsbærrene i en gryde, bland dem med ½ dl sukker og dÃ...


  5. Jordbær-Rabarber Pie

    Varm ovnen til 200°C. Læg 1/3 af dejen til side. Rul resten af dejen ud mellem 2 stykker plastfolie. Beklæd en tærteform (20 cm i diameter) med dejen. Lad dejen hænge lidt ned over kanten. Rens rabarberne og skær dem i centimeter-s...


  6. Tomatpie med Ost

    Sæt ovnen pÃ¥ 250°C. Rul dejen ud, og beklæd formen. Læg folie over dejen, og bag i 5 minutter. Fjern folien. Bag yderligere 5 minutter, til dejen er gylden. Lad bunden svale af. Skru ovnen ned til 175°C. Pisk fløde, æggehvider, Ã...