Opskrifter » Bagværk » Formkager » Nøddekage med Chokoladeovertræk
Nøddekage med Chokoladeovertræk opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave nøddekage med chokoladeovertræk:
- 200 g hasselnødder
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 100 g smør
- Overtræk:
- 100 g mørk chokolade
- 2½ dl piskefløde
- 50 g sukker
- 50 g smør
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Nøddekage med Chokoladeovertræk:
Blend nødderne.
Smelt smørret og lad det afkøle.
Pisk æggehviderne stive, pisk langsomt sukkeret i til en sej masse.
Fold de blendede nødder og det afkølede smør i nødderne. Kom dejen i en smurt og sukkerdrysset springform.
Bag kagen ved 180°C i ca. 35 minutter.
Hak chokoladen, kog den op med sukker og fløde, tag den af varmen og rør smørret i.
Smør overtræk på kagen og stil den køligt.
![Nøddekage med Chokoladeovertræk opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.