Madkampen.dk » Ingredienser » æggehvider

Opskrifter på mad med æggehvider

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor æggehvider indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Irish Coffee Tærte

    Til 5-6 personer. Læg husblasen i blød i koldt vand. Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en (ca. 23cm) tærteform og bag det i ovnen ved 170°C i 5-6 minutter. Pisk æggeblommer og farin godt ti...


  2. Sprøde Vafler med Piskefløde

    Giver 12-14 stk. Rør mel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret og rør det i dejen. Pisk hviderne sammen med 2 spsk sukker til du får en marengs. ...


  3. Roulade med Marcipan & Hasselnødder

    Ælt marcipanen med 50 g æggehvide. Pisk de resterende æggehvider stive. Vend forsigtigt sukkeret heri. Vend det i marcipanmassen. Smør dejen ud på et stykke bagepapir. Drys med hasselnøddeflager. Bag bunden ca. 15 minutter ved 1...


  4. Nøddekage med Chokoladeovertræk

    Blend nødderne. Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk æggehviderne stive, pisk langsomt sukkeret i til en sej masse. Fold de blendede nødder og det afkølede smør i nødderne. Kom dejen i en smurt og sukkerdrysset springform....


  5. Nøddemarengs (til roulade)

    Pisk æggehviderne til skum og pisk derefter flormelisen i, lidt ad gangen. Bland ca. halvdelen af de hakkede nødder med majsstivelsen. Vend det i marengsmassen. Dæk en bageplade med bagepapir og bred marengsmassen ud herpå til...


  6. Eton Mess med Bagte Rabarber

    Til 4 personer. Tænd ovnen på 120°C (ikke varmluft). Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til sukkeret er opløst. Smør marengsmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsen i o...


  7. Bikuber II

    Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs. Alt sukkeret skal være opløst - det tager ca. 5 minutter i en røremaskine. Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl, og sprøjt massen ud i 5-6 bikuber. Bag marengsene i ca. 75...


  8. Havre a la Mande

    Kom havregryn samt mælk i en gryde og tilsæt vanillepulver samt lidt salt. Blend dadler og vand til en puré. Blend det rigtig godt. Si nu dadelpuréeen over i gryden, så klumperne ikke kommer med. Tænd for varmen, og kog dette...


  9. Mandelbund med Hvid Chokolade & Citronmousse

    Tænd ovnen på 180°C (almindelig) varme. Pisk æggehviderne til mandelbunden stive. Tilsæt sukkeret - 1 spsk ad gangen og pisk massen til en marengs. Vend først mandelmelet og dernæst det smeltede smør i marengsen, til den er ens...


  10. Fedtfattig Soft-Ice

    Pisk æggehvider og sukrin let og luftigt. Blend jordbærrene, og pisk/blend dem derefter i æggemassen. Let, hurtig og fedtfattig dessert, som smager lidt a la soft-ice/guf....


  11. No-Bake Citroncheesecake med Marengs

    Knus kiksene fint og bland dem med smeltet smør, sukker og lakrids. Fordel kiksemassen i 10 portionsglas eller en stor skål, og pres den lidt sammen. Fordel de hakkede mandler ovenpå kiksemassen. Sæt bunden(e) i køleskabet. Pi...


  12. Pavlova Lagkage med Jordbær

    æggehvider

    Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk ca. 5 minutter. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes meget. Beklæd 2 plader med bagepapir og vend forsigtigt æggemassen ud i 2 cirkler. B...



  13. Jordbærislagkage med Nøddebunde

    Tag bunden ud af en springform, der måler 24 cm i diameter, og tegn 3 cirkler på bagepapiret efter formen. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt sukkeret og pisk det til en sej masse. Vend mel og de blendede nødder i æggehvide...


  14. Dukan - Dubi-dukan Brød

    Opløs gæren i sammenpisket æg. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen. Kom dejen i en 1 liters brødform foret med bagepapir og lad det hæve i 30 minutter. Bag brødet ved 180° varmluft i ca. 35 minutter. NB! Br...


  15. Bikuber I

    Pisk æggehviderne næsten stive, og hæld derefter sukkeret i lidt ad gangen. Når det er blevet marengs, tilsættes citronsaft og vanillesukker. Marengsen skal være godt pisket, så bikuberne kan holde formen. Kom marengsen i en s...


  16. Guldkage

    Pisk margarinen hvidt med sukkeret. Rør æggeblommerne i - en ad gangen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med vand. Fordel dejen i 2 lagkageforme. Pisk æggehviderne meget sive og tilsæt så sukkeret. Pisk t...


  17. Gunvor Kage

    Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tyk med en håndmixer. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i med en ske skiftevis med kaffefløden. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Pisk æggehviderne h...


  18. Hjemmelavet Daimis

    Pisk æggehviderne næsten stive, og vend sukkeret i. Pisk det til en stiv marengs, og vend så de finthakkede mandler i. Hæld marengsen i en smurt meldrysset springform, og bag den i ca. 30 minutter ved 175°C (alm. ovn). Afkøl bunden...


  19. Frossen Key Lime Pie

    For en springform med bagepapir. Bland ingredienserne til dejen, og tryk den fast i bunden af formen og lidt op ad siden. Bag bunden i 10 minutter ved 175°C (alm. ovn) og lad den køle af. Rør æggeblommer, sukker og limesaft sammen...


  20. Færøsk Æblelagkage

    æggehvider

    Pisk æggehviderne stive, og derefter hældes sukkeret i lidt efter lidt under konstant omrøring. Smør massen ud på 2 bageplader i den form du ønsker og bages i 1-2 timer ved 125°C almindelig ovn (alt efter om du ønsker den helt h...



  21. Frozen Yoghurt

    Pisk sukker, vanillesukker, mælk og æggehvider sammen. Tilsæt yoghurten og pisk det sammen. Kør enten isen på en ismaskine eller i fryseren, hvor du rører under indfrysningen. Der kan evt. tilsættes 3-400 g halvfrosne bær elle...


  22. Juleskumfiduser

    Hæld sukker, glukosesirup og vand i en tykbundet gryde, og lad massen koge, til den har nået 100°C. Læg husblasen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og smelt husblasen. Pisk æggehvider, flormelis og farve i e...


  23. Frossen Cheesecake med Hvid Chokolade & Bær

    Smelt smørret og knus kiksene. Bland det hele sammen og kom det i en springform med bagepapir. Pres det let sammen. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Pisk æggehviderne stive og kom sukkeret i lidt ad gangen, til de er blanke...


  24. Blomkålsgratin med Skinketern

    Til 4 personer. Del blomkålen i buketter, og kog dem i vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte. Skær skinken i tern. Kom mel og 1½ dl af mælken i en gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt...


  25. Rabarberkage med Marengslåg

    æggehvider

    Tænd ovnen på 200°C Pisk smør og æg godt sammen med en håndmixer. Bland flormelis, hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen. Vend det hele godt sammen. Fordel dejen i en lille, smurt bradepande. Rens rabarberne, og ...