Madkampen.dk » Ingredienser » Jomfruolivenolie

Opskrifter på mad med Jomfruolivenolie

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor jomfruolivenolie indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Kartoffelpizza med Rosmarin

    * Rosmarinsalt laves af 1 spsk havsalt og 2 spsk friske rosmarinblade som stødes sammen. Rør gær glat med vand, tilsæt mel, rosmarinsalt og olie, og ælt alt til en glat dej, og lad den hvile lunt i ca. 1 time. Tryk dejen ud til e...


  2. Salat med Rejer & Avocado

    2 personer. Pisk limesaft og sukker sammen i en skål og tilsæt olie, salt og peber. Halvér avocadoen og befri den for sten og skræl. Skær frugtkødet i mundrette stykker og vend dem i dressingen. Tilsæt de afdryppede rejer og...


  3. Pasta med Rejer, Chili & Rucola

    2 personer. Sæt en gryde vand over til pasta. Steg rødløgene bløde og blanke i olivenolie og tilsæt fennikel. Steg under omrøring i 5 minutter og sæt pastaen over at koge imens. Vend chili, hvidløg og halve cherrytomater i ...


  4. Focaccia (opskrift fra Føtex)

    Jomfruolivenolie

    3 stk. Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, havsalt, hvedemel og durumhvedemel. Da durummel er en meget hård og grov melsort, er det meget vigtigt, at dejen æltes godt og længe. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hvile ...



  5. Focaccia (opskrift fra Føtex)

    jomfruolivenolie

    3 stk. Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, havsalt, hvedemel og durumhvedemel. Da durummel er en meget hård og grov melsort, er det meget vigtigt, at dejen æltes godt og længe. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hvile ...



  6. Tortellini med Svampe & Nødder

    Rens svampene og skær dem ud i pæne stykker. Rist baconternene gyldne og hæld fedtet fra. Hæld vineddike ved og lad den koge lidt ind. Tag panden fra blusset. Svits skalotteløgene i olien på en anden pande uden at de tager farve...


  7. Fyldig Kalkun Minestrone

    Svits baconternene i en gryde. Tilsæt olien og svits kødet til det skifter farve. Rens grøntsagerne. Snit bladselleri, porre og fennikel fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Hæld bouillonen i gryden og tilsæt grøntsager...


  8. Pasta med Kylling i Kokoscreme

    jomfruolivenolie

    Kog mælken op og hæld den over kokosmelet. Lad blandingen trække, til den er afkølet. Befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i terninger. Rens forårsløgene og snit dem fint. Skær kyllingekødet i 1 cm tynde...



  9. Tomatsauce med Krydderurter

    Skold og slå tomaterne. Klem dem fri for kerner og hak dem. Svits løgene i olien uden de tager farve. Tilsæt tomater, sukker og krydderurter. Krydr med salt og peber. Lad saucen simre 5 minutter. Hæld puré og rødvin ved og ...


  10. Tomat- og Grøntsagssauce

    Svits alle grøntsagerne i olien under omrøring uden de tager farve. Tilsæt tomater, bouillon, basilikum og oregano og lad saucen småkoge ca. 10 minutter. Smag den til med salt og peber. Saucen vendes i varm pasta og serveres sam...


  11. Pasta-Bønnesalat med Pinjekerner

    Kog pastaen, og lad den dryppe af. Kog bønnerne sprødmøre i letsaltet vand og lad dem dryppe af. Skold og flå tomaterne. Skær dem ud i mindre stykker og fjern kernerne. Svits løgene i olien uden de tager farve. Tilsæt to...


  12. Pastasalat med Spinat & Kyllingelever

    Pisk dressingen sammen. Skær leveren i mindre stykker. Svits lever og løg i olien 2-3 minutter under omrøring. Krydr med salt og peber. Skyl spinaten grundigt og tør den. Kog pastaen og dryp den af. Arranger spinaten på 4 t...


  13. Tigerrejer i Bur

    Finhak alle grøntsagerne, undtagen aspargesene. Rejerne skylles, pilles, tarmen fjernes og lægges på køkkenrulle. Grovhak tomater og hvidløg. Asparges sættes over i gryde med koldt vand (tages op når det koger). Grøntsa...


  14. Ciabatta

    Opløs gæren helt i det kolde vand i en stor skål. Hæld ca. halvdelen af melet i og slå det sammen til en glat masse. Slå luft i dejen i nogle minutter (3 minutter på maskine, 5 minutter med hænderne). Dejen skal blive meget elastisk...