Madkampen.dk » Ingredienser » Jordnøddeolie

Opskrifter på mad med Jordnøddeolie

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor jordnøddeolie indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Pad Thai med Kylling

    Jordnøddeolie

    Skær kyllingebrysterne i tynde skiver. Krydr med lidt salt, og stil dem til side. Put 2 spsk jordnøddeolie i en wok, og varm godt op. Når woken er varm, hældes kyllingen i, og sauteres til den er mør. Læg derefter kyllingen på en ...



  2. Rejelaksa

    4 personer. Kom chili, skalotteløg, hvidløg, ingefær, korianderfrø, citrongræs, korianderbllade og gurkemeje i en foodfrocessor med 1 spsk jordnøddeolie, og kør det til en grov pasta. Varm den sidste skefuld jordnøddeolie op i...


  3. Lammefars med Spidskommen & Ingefær - Keema Masala

    Opvarm olien på en stor pande eller i en wok ved middel varme. Tilsæt hvidløg, løg og chili, og steg under hyppig omrøring 6-8 minutter, til løgene bliver gyldenbrune. Rør spidskommen, stødt koriander, gurkemeje, salt og tomatpur...


  4. Tomat Chutney

    Kom tamarindemosen i en ovnfast skål. Hæld kogende vand over, til mosen er dækket, og lad den stå i 10 minutter. Brug en teske til at mase mosen og frigøre fibre og frø. Si den derefter ned i en skål. Pres mosen med bagsiden af skee...


  5. Indisk Grøntsagscurry

    Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Pil løget og hak det fint. Udkern chilifrugten og skær den i fine strimler (husk at vaske hænder straks efter). Opvarm olien i en stor stegegryde. Tilsæt kartofler, løg og chili og brun ved mi...


  6. Karrygryde med Kartofler

    Pil og hak løget. Opvarm olien ved jævn varme i en stor teflonstegegryde. Steg løget mørt under omrøring, ca. 5 minutter. Tilsæt sennepsfrøene og steg yderligere 2 minutter. Tilsæt karry (eller currypasta), rør rundt hele tiden i 1...


  7. Orientalsk Kyllingesalat

    Bland de istandgjorte ingredienser til marinaden (hakket citrongræs, knust hvidløg, finthakket chili, friskrevet ingefær, limesaft, jordnøddeolie & salt). Marinér kødet i halvdelen af marinaden i 20-30 minutter. Skyl alle salate...


  8. Thailandsk Korianderkylling

    Del kyllingelårene i over- og underlår. Opvarm olien på en teflonpande. Brun kyllingen på alle sider ca. 5 minutter. Læg kyllingen på en tallerken og hold den varm. Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned på panden. Tilsæt sambal oe...


  9. Wokret med Kylling & Nødder

    Skær kyllingestykkerne i 2 cm brede strimler. Pil løget og skær det i 12 både. Pres hvidløget. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Nip og skyl sukkerærterne. Rens og skiv champignonerne. Opvarm olien ved middelhøj va...


  10. Lam i Karrysauce

    Afpuds kødet. Skyl det og tør det med køkkenrulle. Skær det i 3 cm store tern. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skær chilien igennem på langs og fjern kerner og stilk. Hak chilien fint. Skold, flå og udkern tomaterne. Skær f...