Opskrifter » Supper » Varme Supper » Rejelaksa
Rejelaksa opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rejelaksa:
- 2 store, groftakkede røde chili
- 6 hakkede skalotteløg
- 3 fed grofthakkede hvidløg
- 5 cm grofthakket, frisk ingefær
- 1 tsk ristede og kværnede korianderfrø
- 1 stængel citrongræs
- 10 g korianderblade
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 2 spsk jordnøddeolie
- 8 dl kokosmælk
- 4 dl grøntsagsfond
- 2 spsk fiskesauce
- 500 g rå (uden skal) kongerejer
- 200 g kogte vermicelli ridnudler
- Saften fra 1 lime
- 150 g bønnespirer
- 3 tyndtskårne forårsløg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Rejelaksa:
4 personer.
Kom chili, skalotteløg, hvidløg, ingefær, korianderfrø, citrongræs, korianderbllade og gurkemeje i en foodfrocessor med 1 spsk jordnøddeolie, og kør det til en grov pasta.
Varm den sidste skefuld jordnøddeolie op i en stor, tykbundet gryde og sautér pastaen 1 minut under omrøring.
Tilsæt kokosmælk og fond, og bring det i kog. Skru ned, og lad det simre 10 minutter.
Tilsæt fiskesauce og rejer. Rør forsigtigt, og læg nudlerne i.
Bring det i kog igen, sluk for varmen, kom limesaft og bønnespirer i, og servér straks. Pynt med skiver af forårsløg.
![Rejelaksa opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.