Madkampen.dk » Ingredienser » Safran

Opskrifter på mad med Safran

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor Safran indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Langtidshævede Safranboller

    Ca. 16 stk. Smelt smørret i en gryde og rø mælken ud heri. Hæld blandingen over i en skål og rør gæren ud i den. Tilsæt yoghurt naturel, safran, sukker, salt og mel. Ælt dejen godt igennem, dæk skålen over med folie e...


  2. Luciabrød

    Ca. 12 boller. Kom safran og 1 skefuld af sukkeret i morteren, og knus det helt fint. Hæld alle ingredienser i en røremaskine - gær, vand og safranblandingen først. Ælt dejen godt til en blød og elastisk dej. Start med at kom...


  3. Tigerrejer i Safransauce

    Rør safranen i hvidvinen og lad det trække. Pil imens rejerne, og steg dem i olie til de er næsten færdige. Tag dem af panden, og pres saften fra en halv lime over dem. Hak løg fint, pres hvidløg og sautér dem til løgene blove...


  4. Dansk Paella

    safran

    Smelt fedtstoffet i en gryde og brun kyllingelårene heri sammen med hakket løg og knust hvidløg. Spæd med lidt af bouillonen og lad kyllingestykkerne småstege ca. 15 minutter under låg. Kom ris og safran samt resten af bouillone...



  5. Chiligryde med Safranris

    Skær kødet i terninger eller strimler og brun det i en gryde i 1½ spsk af fedtstoffet. Drys melet over. Hak løget og svits det i en stegepande i resten af fedtstoffet. Kom løgene i gryden og kog panden af i lidt bouillon. Hæld det ...


  6. Bouillabaisse (Fransk Fiskesuppe)

    Fisk: Pighvar, lange, fladfish, kammuslinger, hummerhaler. Fond koges på benene sammen med hvidvin, vand, salt og peberkorn. Efter en halv time tages benene op og der koges videre (der skummes). Ingredienserne sauteres i olivenolie i...


  7. Marokkansk Inspireret Oksekødssuppe

    Læg oksespidsbrystet i en gryde og dæk med koldt vand. Kog ved svag varme og fjern skum og fedt med en stor ske. Tilsæt salt og fjern skum igen. Tilsæt hel peber, hele koriander og kog til kødet er mørt (ca. 2½ time). Tag kødet op o...


  8. Paella

    Grill halve peberfrugter i ovnen ved 250°C indtil skindet danner blærer. Lad dem køle af, og træk så skindet af. Skær frugtkødet i strimler. Skold og flå tomaterne. Udkærn dem og skær dem i tern. Hak løg og hvidløg fint. ...


  9. Risotto con Zucchini

    Steg baconen. Snit løget fint, pres hvidløget og skær squashen i tern. Steg det hele på en pande i olivenolien. Tilsæt bacon. Kom risene i og tilsæt vand og bouillonterning. Lad det simre, og rør i det engang imellem for at und...