Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Luciabrød
Luciabrød opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Luciabrød:
Ca. 12 boller.
Kom safran og 1 skefuld af sukkeret i morteren, og knus det helt fint.
Hæld alle ingredienser i en røremaskine - gær, vand og safranblandingen først.
Ælt dejen godt til en blød og elastisk dej. Start med at komme 400g mel i, og ælt godt i 5-10 minutter. Se efter om den kan tage en smule mere mel.
Stil dejen lunt og tildækket i 1 time.
Del dejen i 12 stykker. Vej dejklumpen og del med 12 - så får du mest ensartet boller.
Tril alle dejstykkerne til ca. 25 cm lange pølser, der formes til luciaboller (slange, kringle, dobbeltslage - kun fantasien sætter grænser). Pynt bollerne med rosiner, og husk at stikke den lidt ned i dejen, så de ikke falder af under hævning.
Pensles med sammenpisket æg og efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages i ca. 12 minutter i en 220°C varm ovn og køles af på en rist inden de spises.
![Luciabrød opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.