Opskrifter » Bagværk » Kager » Gammeldags Ovnbagt Æblekage
Gammeldags Ovnbagt Æblekage opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Gammeldags Ovnbagt Æblekage:
Blommerne skæres over, og stenen tages ud. De skæres i mindre stykker og overhældes med sherry eller portvin. Lad det trække til næste dag.
Skræl æblerne, del dem i halve og skær dem i skiver. Læg skiverne i et ildfast fad, og fordel blommestykkerne jævn herover.
Drys med kanelsukker.
Hæld blødt smør, mel og sukker i en skål og ælt det sammen med fingrene til en jævn masse (smuldredej) og fordel dejen jævnt over frugterne, tryk lidt til med fingrene for at få det jævnt.
Bag kagen i en 180°C varm ovn i ca. 45 minutter.
Server kagen lun med flødeskum, is eller creme fraiche.
![Gammeldags Ovnbagt Æblekage opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.