Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter » Mandelbund med Rabarberskum & Jordbær
Mandelbund med Rabarberskum & Jordbær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave mandelbund med rabarberskum & jordbær:
- 300 g rabarber
- 160 g rørsukker
- 1 spsk kartoffelmel
- Kornene af 1 vanillestang
- 5 dl piskefløde
- Pynt:
- 500 g jordbær
- 100 g hakket mørk chokolade
- Mandelbund:
- 4½ pasteuriserede æggehvider
- 200 g sukker
- 200 g mandler med skal
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
Sådan laver du Mandelbund med Rabarberskum & Jordbær:
Blend mandlerne (med skal) groft.
Tænd ovnen på 175°C
Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk til det er helt stift.
Vend de blendede mandler i æggehviderne.
Fordel massen i en form foret med bagepapir.
Bag bunden i ovnen i 25-30 minutter og lad den køle helt af.
Skær rabarberne i 2 cm store stykker, og fordel dem i et ovnfast fad, der er foret med bagepapir.
Drys med sukker, kartoffelmel og vanillekorn. Læg vanillebælgen ved og bag rabarberne i ovnen i 30 minutter. Lad dem køle helt af, fjern vanillebælgen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
Pisk fløden til skum, vend rabarbermasen i flødeskummet og fordel rabarberskummet over mandelbunden.
Pynt med jordbær og hakket chokolade.
![Mandelbund med Rabarberskum & Jordbær opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.