Opskrifter » Desserter » Grød

Grød

9 retter fundet i Grød kategorien.

Ugens Opskrifter:

Gammeldags Øllebrød Hindbærgrød Æblegrød


  1. Gammeldags Øllebrød

    Gammeldags Øllebrød

    4-6 personer. Bræk rugbrødet i mindre stykker, og sæt det i blød i vand så det lige netop dækker. Er rugbrødet tørt, så gerne dagen før - ellers ½-1 time. Sæt gryden over ved svag varme og rør i gryden af og til for at f...

  2. Hindbærgrød

    Hindbærgrød

    Put bærrene i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker. Kog bærrne - men ikke for længe, da grøden bliver pænest, hvis bærrene ikke har kogt alt for meget. Smag til med sukker - efter smag. Put lidt i ad gangen, så den i...

  3. Æblegrød med Vanille

    Skræl æblerne og fjern stilk og kernehus. Skær dem i små stykker. Kom æblestykker, vand og sukker i en gryde sammen med en flækket vanillestang. Lad æblerne koge ved svag varme under låg, til de er helt møre og har den konsis...

  4. Gammeldags Øllebrød

    Gammeldags Øllebrød

    4-6 personer. Bræk rugbrødet i mindre stykker, og sæt det i blød i vand så det lige netop dækker. Er rugbrødet tørt, så gerne dagen før - ellers ½-1 time. Sæt gryden over ved svag varme og rør i gryden af og til for at f...

  5. Jordbærgrød

    Skyl og nip bærrene. Kog dem møre 2-3 minutter med vand. Smag til med sukker. Udrør jævningen og rør den i. Kog i yderligere 1 minut....

  6. Rabarbergrød

    Skær blade og rodskede af rabarberne. Skyl dem og skær dem i stykker af 2cm´s bredde. Kog stykkerne i vand i 5-6 minutter. Rør grøden igennem og smag til med sukker. Udrør jævningen. Rør den i og kog derefter grøden i yde...

  7. Rødgrød

    Skyl bærrene. Kog dem i vand 4-5 minutter. Hæld dem til afdrypning i en sigte og pres mest mulig saft af. Afmål saften og hæld den tilbage i gryden. Smag saften til med sukker og bring den i kog. Udrør jævningen. Rør den i. Kog...

  8. Lækker Trifli med Bær

    Råcreme: Pisk æggeblommer, sukker og vanilie sammen til det bliver en hvid cremet masse. Pisk fløden til tyk flødeskum. Vend de to masser sammen. Bærcoulis: I en gryde varmes bærrene op sammen med lidt sukker samt appelsin- og ...

  9. Æblegrød

    Æblegrød

    Skær de skrællede æbler i både og fjern kernehuset. Læg æblerne i en gryde med vand. Kog under låg ved svag varme til de er møre. Rør gryden igennem og smag til med sukker og vanille....

  10. Øllebrød med Fløde, Karamel og Rabarber

    Øllebrød: Sæt husblas i blød i koldt vand. Rugbrød (som skal være uden kerner og skorper) sættes i blød 1 time med øl. Kom øllebrød i en gryde med 1 dl vand - kog ned. Kom 6 dl fløde, moskovado sukker i og lad det simre...