Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Culottesteg
Culottesteg opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Culottesteg:
Tænd ovnen på 225°C
Snit culottens fedtlag i tern og gnid stegen med salt og peber. Sæt evt. stegetermometer i.
Læg stegen på ovnristen over en lille bradepande eller et ovnfast fad.
Brun stegen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Hæld fedtet fra efter bruning.
Dæmp varmen til 160°C og steg videre i 20-35 minutter. Centrums-temperaturen skal være 52-62°C afhængig af hvor rødt man ønsker kødet.
Lad stegen hvile i den slukkede ovn med ovndøren på klem i ca. 20 minutter inden forskæring.
Forskæring: Læg mærke til muskeltrådene. Begynd med at skære fra den spidse ende. Når man er ca. halvvejs, går muskeltrådene på den anden led. Vend derfor stegen og skær modsat.
![Culottesteg opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.