Opskrifter » Hovedretter » Oksekød

Oksekød

130 retter fundet i Oksekød kategorien.

Ugens Opskrifter:

Indiske Hakkebøffer Karrykål med Hakket Oksekød Farsbrød med Oksekød & Gulerødder


  1. Drengerøvsgryde

    Drengerøvsgryde

    Snit løgene fra top til bund Skræl og skær gulerødderne i skiver Rens champignonerne og skær dem i kvarte Skær peberfrugten i store tern Skær tomaterne i både Varm en gryde med olie godt op. Tilsæt kødet (ungkvæg) og lad d...

  2. Bøffer i Fad med Fløde-Paprikasauce

    Bøffer i Fad med Fløde-Paprikasauce

    Til 4 personer. Form oksekødet til 4 hakkebøffer, drys med salt og peber og brun dem i olie på en pande. Læg bøfferne i et fad. Kom bacon på panden, og steg det til det er næsten sprødt. Tilsæt hakket løg og hvidløg og svit...

  3. Pastagratin med Oksekødsfyld

    Pastagratin med Oksekødsfyld

    Pill løg og hvidløg og hak dem fint. Opvarm olien i en gryde og steg løgene møre. Skru op for varmen og brun kødet. Tilsæt bouillon, tomater, salt, peber og oregano. Lad det simre ca. 30 minutter. Kog pastaen efter anvisning på pa...

  4. Baconruller

    Baconruller

    Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver. Rens porrerne og skær dem i 1 cm brede stykker. Læg begge dele i et ovnfast fad, og hæld bouillonen over. Krydr med salt og peber. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i en 200°C (almin...

  5. Ungarsk Gryde

    Ungarsk Gryde

    Pil løgene og hak dem. Brun dem i fedtstoffet. Skær kødet i terninger og vend dem i hvedemel. Brun dem i fedtstoffet med løgene. Tilsæt tomatpuré og laurbærblad. Krydr og hæld bouillon og rødvin ved. Lad retten småsnurre und...

  6. Dansk Moussaka

    Dansk Moussaka

    Kog kartoflerne, afkøl dem og skær dem i skiver. Svits oksekødet og løgene i olien, tilsæt de hakkede tomater (brug eventuelt dem man kan købe med krydderier) og smag til med salt, peber og oregano. Læg kartoffelskiverne i et i...

  7. Pariserbøf

    Pariserbøf

    Franskbrødet ristes på hver side i ca. halvdelen af margarinen. Kødet hakkes sammen til 4 bøffer, som bredes ud på brødet. Resten af margarinen kommes på panden, og pariserbøfferne steges nu 5-6 minutter med kødsiden nedad. ...

  8. Sorte Gryde

    Sorte Gryde

    Skær kødet i strimler á ca. 3 cm- Brun smørret i en gryde. Del kødet i 2 portioner og svits hver portion for sig i smørret. Læg alt kødet tilbage i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad retten koge under låg v...

  9. Jamie Olivers Spaghetti Bolognese

    Jamie Olivers Spaghetti Bolognese

    Tænd ovnen på 180°C (almindelig ovn). Varm olien, og steg bacon heri. Kom det hakkede løg og hvidløg ved. Tilsæt nu kødet, og brun det godt. Put den friske oregano og rosmarin ved. Hæld olien fra de soltørrede tomater, og ...

  10. Calzone Bolognese

    Calzone Bolognese

    Svits kødet i lidt olie og krydr med salt, peber og oregano. Tilsæt pizzasauce og kog op. Rul pizzadejen (færdig pizzadej, som kan købes i supermarkederne - du kan selvfølgelig også bruge din egen hjemmelavede dej) ud og del den...

  11. Hvidkålsret med Oksekød & Ris

    Hvidkålsret med Oksekød & Ris

    Skræl og skær løget i tern. Snit hvidkålet i strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i terninger. Brun farsen i olie. Tilsæt herefter løgene, og lad dem brune med. Dernæst tilsættees hvidkål, gulerødder og ris - o...

  12. Millionbøf med Cocktailpølser

    Millionbøf med Cocktailpølser

    Svits løgene klare i olien, og tilsæt derefter kødet. Steg til det har skiftet farve, og har delt sig. Tilsæt bouillonen og varm op. Smag til med salt og peber og jævn sovsen, til den har den ønskede konsistens. 5 minutter f...

  13. Spansk Kødgryde

    Spansk Kødgryde

    Løget pilles og hakkes. Peberfrugterne skylles, udkærnes og skæres i små stykker. Brun løg og peberfrugter i fedtstof i en gryde. Tilsæt det hakkede oksekød, rør rundt med en gaffel og steg i nogle minutter. Lad majsen løb...

  14. Lasagne Bolognese

    Lasagne Bolognese

    Svits bacon og oksekød i en gryde, til det er brunt. Tilsæt løg, knust hvidløg, revet gulerod, chilipeber og svits endnu nogle minutter. Kom ketchup, hakkede tomater, mælk og bouillon ved og kog 15 minutter. Tilsæt krydderie...

  15. Forloren Hare II

    Forloren Hare II

    Lad brødet suge i fløden. Rør kødet med raspblandingen, mineralvand, sennep, enebær, salt og peber. Skær 3 af baconskiverne i strimler og svits dem på en tør, varm pande. Pil og hak løgene og svits dem med baconen. Rør blanding...

  16. Chili Con Carne med Chokolade

    Chili Con Carne med Chokolade

    Varm olien op i en dyb pande. Tilsæt løg, hvidløg og chili (f.eks. habanero). Efter et par minutter tilsættes chilipulver, salt, peber, kanel og spidskommen. Vend det hele godt sammen. Derefter svitses kødet i blandingen. Når det h...

  17. Græske Frikadeller med Kartofler & Tzatziki

    Græske Frikadeller med Kartofler & Tzatziki

    Skær kartoflerne i både, gnid dem med olie, krydr med salt, peber og finthakket rosmarin nåle. Læg dem i et fad med maste hvidløgsfed. Steg ved 200°C i cirka 40 minutter. Rør kødet med æg, fintrevet hvidløg, persille, salt og ...

  18. Chimichanga med Black Bean Salsa

    Chimichanga med Black Bean Salsa

    Til 2 personer. Sautér løgene og hvidløgene i lidt olie på en pande. Kom kødet i og lad det brune. Tilsæt spidskommen, koriander, chili og tomatpuré, og lad det stege 5-10 minutter under omrøring. Smag til med salt og la...

  19. Kartoffellasagne Alla Anne

    Kartoffellasagne Alla Anne

    Svits kødet i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og svits med til løgene er klare. Tilsæt derefter tomatpuré, de hakkede tomater og mælk. Smag til med salt og peber. Lad saucen simre et kvarters tid Skræl kart...

  20. Roastbeef

    Roastbeef

    Afpuds kødet for sener og hinder. Dup det tørt. Opvarm smørret i en stegegryde. Brun kødet på alle sider. Krydr med salt og peber. Steg kødet ca. 5 minutter på hver side - der er 4 sider. Stegetiden er afhængig af tykkelse,...

  21. Hakket Oksekødgryde

    Hakket Oksekødgryde

    Svits bacon i en gryde. Tilsæt oksekødet og steg, til det er brunt. Tilsæt løg, peberfrugt og hvidløg og rør rundt. Tilsæt de hakkede tomater og fløde og lad det simre. Smag til med salt og peber. Tilsæt til sidst cocktail...

  22. Onkels Hjemmelavede Lasagne

    Onkels Hjemmelavede Lasagne

    Svits kødet i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og svits med til løgene er klare. Tilsæt derefter tomatpuré og de hakkede tomater. (tilsæt evt. er par dl mælk). Smag til med salt og peber. Fordel lasagnen i e...

  23. Pulled Beef

    Pulled Beef

    Bland krydderierne sammen i en skål. Gnub kødet godt ind i krydderiblandingen, læg de friske stilke krydderurter ovenpå kødet, og pak det godt ind i husholdningsfilm. Læg kødet på køl i mindst 12 timer (vend det ep par gange ...

  24. Nachos Supreme

    Nachos Supreme

    Svits kødet i en gryde med lidt olie, indtil det er brunt. Hæld posen med tacokrydderi i, og rør godt. Hæld ½-1 dl vand i, og lad det simre, til vandet er fordampet. Bred chipsene ud i et stort ildfast fad - fordel den revede ost...

  25. Chili Con Carne

    Chili Con Carne

    Svits oksekødet sammen med løgene. Tilsæt peberfrugt skåret i tern, chili og hvidløg. Lad det simre ca. 10 minutter. Tilsæt derefter de hakkede tomater, bønner og majs. Lad det hele stå og simre en lille halv times tid. ...

  26. Frikadeller med Spidskålssalat

    Frikadeller med Spidskålssalat

    Ælt kødet med mælk, havregryn, æblemost, presset hvidløg og lidt samt og peber. Steg i olie som almindelige frikadeller. De kan evt. lunes færdige i ovnen ved 160°C i 5-8 minutter. Hæld de frosne bønner i en skål, og hæld k...

  27. Millionbøf

    Millionbøf

    Halvér peberfrugterne og tag alle kerner ud. Skær nogle pæne skiver og hak resten. Hak løget og svits det med peberfrugtterningerne i lidt fedtstof. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt. Hæld tomatpuré, vand og vin v...

  28. Kartoffellasagne

    Kartoffellasagne

    Steg løgene i en lille klat olie på en varm pande. Hæld en sjat vand ved (det gør løgene bløde) og steg oksekødet sammen med løgene. Krydr med salt, peber og hvidløgspeber (eller hvidløg). Hæld stegepandens indhold i et ovnfast f...

  29. Valhallas Spidskålsgryde

    Svits baconstykkerne i en gryde (tilsæt evt. lidt pølsestykker). Tilsæt karry, salt og peber. Brun kødet i gryden. Snit kålen fint og tilsæt den. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver eller tern, og hæld dem i gryden...

  30. Millionbøf i Wok med Nudler

    Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af. Pil og hak løget. Varm lidt olie op i en gryde og steg løgene, til de er blevet godt brune. Tilsæt bouillon og laurbær og kog det ned til det halve. Rør majsmel m...

  31. Tacotærte

    Steg oksekødet i en smule olie i en gryde sammen med tacokrydderiet. Hæld en øl ud over kødet, så det kan trække ind i kødet. Læg en tortilla i et ildfast fad. Fyld den med kød, hakket løg, hakket tomat og revet ost. Læg...

  32. Hakket Oksekød & Spidskål med Krydderier - I Ovn

    Til 4 personer. Opvarm en pande med lidt olie, sautér gulerødder og spidskål i 3 minutter. Gør det om nødvendigt af 2-3 omgange. Læg det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over. Kom lidt mere olie på panden, og brun oksekød...

  33. Lynhurtig Kebab af Hakket Oksekød

    Steg løg og hvidløg i lidt olie i en dyb pande. Kom kød, ras el hanout, kanel og chiliflager på panden og steg, imens du rører jævnligt, indtil kødet er brunet og smuldret. Skub kødet lidt til side og tilsæt tomatpuré og lad...

  34. Bacon-Løg Bomber

    Til 2 personer. Skær den yderste top og bund af løgene. Halvér løgene, og pil dem. Tag de 2 yderste lag fra hver løg-halvdel, og læg dem til side. Hak resten af løget fint, og bland det sammen med hakket oksekød, rasp, pebe...

  35. Oksekød med Karry & Kokosmælk

    Varm olien i en sauterpande. Brun kødet i olien ved høj varme. Pres hvidløget og bland det sammen med kødet. Tilsæt karry og (evt.) gurkemeje. Skræl kartoflerne og gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Kom dem i pand...

  36. Intervalstegt Okseculotte

    Fjern senerne fra bagsiden af kødet. Rids oversiden - lav et ternet mønster, men pas på ikke at skære helt ned til kødet. Gnid hvidløg og salt over culotten, og stil den i et ovnfast fad. Vægt: 1-1,3 kg 1,3-1,5 kg 1,5-1,7 kg...

  37. Bamsebøf

    Rør kødet sammen med salt, peber, kartoffelmel og 1 dl af fløden. Smelt smørret i en pande. Fordel farsen i panden og tryk den ud til en stor bøf. Steg bøffen i ca. 4 minutter. Del bøffen i 4 dele og vend dem. Steg i yderligere...

  38. Ovnbagt Hvidkål med Spicy Oksekød

    Til 4 personer. * Du kan sagtens bruge andre krydderier eller blandinger. F.eks. shawarmakrydderi, bbqkrydderi. Riv hvidkålen og gulerødderne fint og hæld det i en skål. Tag et stort ildfast fad og smør det godt med smør elle...

  39. Krydrede Kødboller i Tomatsauce

    Rør alle ingredienserne til farsen, og form små kødboller (kom det hele i en frysepose, klip et hul og pres farsen direkte på panden). Steg kødbollerne på panden, men steg dem ikke helt færdige. Tag bollerne af panden. Hæld to...

  40. Kødsauce med Syltede Paprika

    Varm olien i en stor gryde. Svits løg og hvidløg. Hæld de tørre krydderier i og steg dem med lidt. Put kødet i og lad det brunes let. Gør bouillonen klar. Hæld frisk basilikum og bladselleri i, og rør godt. Hæld de sylt...

  41. Nemt Porrefad

    4 personer. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Smør et ildfast fad med smør og læg kartoffelskiverne i bunden af fadet. Brun kødet i lidt smør på en pande. Pil og pres hvidløgene og lad dem stege med. Rens porrerne...

  42. Sømandens Drøm

    Form 4 bøffer, drys dem med salt og peber. Steg baconen på panden, og tag den af, når det er sprødt. Lad det dryppe af på fedtsugende papir. Steg bøfferne ca. 3 minutter på hver side. Tag dem af og hold dem varme. Svits løg...

  43. Tortillatærte

    Til 4 personer. Svits kødet i en gryde med lidt olie. Kom hakket løg og chilikrydderi ved og svits igen et par minutter. Kom hakkede tomater, oregano, salt og peber ved og lad saucen simre i 10 minutter under låg. Smør en tært...

  44. Turbo Chili Con Carne

    Skær kødet i 2 cm tykke stykker, og vend det med salt, peber, røget paprika og spidskommen. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Varm lidt olie op i en gryde. Når olien er godt varm, steges kødet hurtigt af. Det skal ikke være gen...

  45. Chili Con Carne med 4 Slags Bønner

    Rist baconternene sprøde. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Herefter tilsættes det hakkede oksekød, som brunes. Rør de hakkede tomater i sammen med den ønskede mængde chili paste. Lad det stå og simre i 2 timer under låg ...

  46. Gammeldags Farsbrød med Lækker Sovs

    Bland kød, rasp, mælk, æg og krydderier sammen og form det som et brød i et ovnfast fad. Pak baconskiver rundt om brødet. Steg farsbrødet i ovnen i 15 minutter ved 225°C Opvarm imens bouillon og fløde, jævn det med en smørbo...

  47. Alt i Et Fad - Oksekød & Peberfrugt

    Rens og skær peberfrugterne i tern, og læg dem i bunden af et ildfast fad. Steg baconternene, lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og fordel dem derefter over peberfrugterne. Svits oksekødet og fordel det over peberfrugt og bac...

  48. One Pan - Kødboller

    Bland hakket oksekød, æg, rasp, worchestershiresauce, hvidløg, basilikum, oregano, salt og peber i en skål. Brug en isske til at lave små kødboller af farsen. Læg et stykke mozzarellaost ind i hver kødboller, og dæk den godt til...

  49. Kong Frederiks Livret - Fiddes Livret

    Til 2 personer. Steg pommes frites i ovnen efter anvisningen på pakken. Skær kødet i små tern, og steg dem i en gryde sammen med løg og karry. Tilsæt herefter paprika, fløde, engelsk sovs og ketchup og lad det simre ved sva...

  50. Indianergryde

    Skræl og riv gulerødderne. Snit hvidkålen og hak løgene. Svits løg og paprika i lidt margarine. Tilsæt derefter kødet og lad det brune godt. Hæld nu vand og hvidkål i gryden og lad det koge under låg i ca. 10 minutter. T...

  51. Hvidkålslasagne

    Blanchér hvidkålsbladene i letsaltet vand i et par minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Svits de hakkede løg samt oksekødet i margarinen. Krydr med salt og peber. Tilsæt de hakkede tomater og lad det koge i 10-15 minutter ved sva...

  52. Squashfad med Oksekød

    Skær squashen i 1 cm tykke skiver. Hæld dem i en plastikpose sammen med melet og ryst dem godt, så alle skiver bliver dækket af mel. Smelt lidt fedtstof på en pande og rist squashskiverne let på begge sider. Tag dem af panden. ...

  53. Oksekødsgryde med Grøntsager

    Pil løgene og skær dem i ringe. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Fjern stokken og de grove blade fra kålen, og snit den fint. Brun kødet sammen med løgene og karry i fedt...

  54. Bøf Lindstrøm

    Til 2 personer. Skær løg og rødbeder i små tern. Rør kødet med rødbeder, løg, kapers, æggehvide, salt og peber. Fordel farsen i 4 lige store portioner. Tryk hver portion godt sammen, og form til bøffer. Varm en pande g...

  55. Burger på Naanbrød med Mynteyoghurt

    Til 4 personer. Rør kødet med karrypasta og krydr godt med salt og peber. Form farsen til aflange bøffer, der passer til naanbrødene i størrelsen. Opvarm en pande med olie og brun bøfferne godt på begge sider. Skru ned for v...

  56. Kødboller i Spicy Tomatsauce med Frisk Pasta

    Til 2 personer. Alle ingredienserne kommes i en skål og æltes med hænderne. Form farsen som små boller, som steges af på en pande og derefter bages færdige i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Til tomatsaucen skæres tomater...

  57. Krydrede Kødboller med Tzatziki & Marinerede Kartofler

    Til 5 personer. Skrub kartoflerne og skær de største i mindre stykker. Kog dem i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 12 minutter. Hæld vandet fra, og damp kartoflerne tørre. Rør Herbes de Provence og kogende va...

  58. Bluecheese-Baconburger med Coleslaw

    Til 2 personer. Rør skimmelost og flødeost sammen. Smag til med salt og peber. Del kødet i 4 lige store portioner og form dem til helt flade bøffer. Fordel ostemassen på de 2 af bøfferne, og læg forsigtigt de andre ovenpå. Luk...

  59. De Luxe Kødtærte

    Til 4 personer. Skær baconen i mindre stykker, og sted den næsten sprød. Læg den på fedtsugende papir. Svits det hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt kødet og svits det til det skifter farve. Tilsæt til sidst krydderier...

  60. Kødsovs med Bønner & Gulerødder

    Svits kødet godt sammen med løg, hvidløg og chili. Tilsæt tomater og gulerødder (skåret i 1x1cm tern) og rør godt rundt. Tilsæt de hakkede tomater og bønnerne, og lad retten simre ved svag varme, så længe som du synes. Den ...

  61. Oksekøds Meatza

    Tænd ovnen på 220°C. Riv guleroden på den grove side af et rivejern. Hak basilikummen groft. Rør alle ingredienserne sammen. Fordel kødmassen på en bageplade beklædt med bagepapir, så massen er ca. 1 cm høj. Bag bunden...

  62. Sammenkogt Ret med Skært Oksekød

    Brun baconskiverne i lidt olie. Læg dem på et stykke fedtsugende papir. Rens og skær champignon i skiver. Brun kød og champignonskiver i fedtstoffet, krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt herefter de hakkede tomater sammen med...

  63. Cowboytoast

    4-6 personer. Rør ingredienserne til farsen godt sej (den skal røres lægere end almindelig fars). Form farsen til tynde firkantede bøffer på størrelse med sandwichbrødet. Steg bøfferne i lidt olie på en pande et par minutt...

  64. Flamsk Oksegryde med Øl

    Til 6 personer. Skær kødet i tern på størrelse med en lille tændstikæske, drys dem med salt og lad dem trække koldt 1-2 timer. Skær løg og gulerødder i skiver. Varm et par spiseskefulde olie i en gryde eller sautérpande, de...

  65. Naan Burger

    Put løg, hvidløg og chili (uden kerner) i en blender. Blend det hele fint. Kom det i en skål sammen med ægget og kødet. Rør det godt sammen. Tilsæt derefter spidskommen, salt og peber. Form farsen til bøffer, som du steger på...

  66. Millionbøf med Bacon

    Skræl og kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand. Rist baconternene næsten sprøde på en varm pande. Kom herefter hakket løg og oksekød på panden, og svits det til løgene er klare, og kødet har skiftet farve. Hæld vand over...

  67. Venøsteaks med Champignonsauce

    Rist baconskiverne sprøde på en pande, tag dem af og læg dem på fedtsugende papir. Svits det hakkede løg i baconfedtet, til de er klare. Tilsæt nu 100 g fintsnittet champignon, og rist dem til alt væden er fordampet. Tag løg ...

  68. Ild i Røret

    Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær også løg i skiver, og snit hvidkålen fint. Brun løgene i margarinen til de er klare. Tilsæt karry, og lad det brune med. Tilsæt nu kødet, og når det har skiftet farve, også hvidk...

  69. Oksewok i Østerssauce

    4 personer. Skyl og klargør grøntsagerne. Bønnerne lægges i blød i vand dagen før. Sigt bønnerne for væde. Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand i en time. Væden sigtes fra og hældes tilbage i en skål. Varm olien op. S...

  70. Oksekød i Karry med Æble

    Start med at sætte risene over (de skal cirka have 20 minutter i alt). Svits kødet i lidt olie. Tilsæt løg, karry og sambal oelek og lad det svitse med 1-2 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det stå og simre, ti...

  71. Kåldolmere med Lun Kartoffelsalat

    4 personer. Skær den grove stok af de store kålblade. Kog bladene i ca. 5 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Ælt kødet med krydderier og ost. Fordel fyldet på midten af et eller to kålblade...

  72. Gullasch

    Til 8 personer. Skær løgene i tern og svits dem i en stor gryde. Herefter tilsættes kødet, som brunes sammen med groft chili (efter smag, ca. ½ tsk) og paprika. Når kødet er brunet godt, hældes de hakkede tomater i, og der rø...

  73. Kartoffelmoussaka på Dansk

    Svits oksekødet til det er brunt, hak løg samt hvidløg og svits det med køddet. Tilsæt bouillon, tomatkoncentrat, basilikum, salt og peber og lad det småkoge i et par minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver samm...

  74. Hollandsk Biksemad

    Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i grove tern. Skræl og skær gulerødder i samme størrelse, og hak løgene fint. Herefter brunes oksekød sammen med løg i en stor gryde, til det er gyldent, hvorefter kartofler og gulerødde...

  75. Spaghetti med Italiensk Kødsauce

    4 personer. Varm olien i en rummelig gryde eller sautérpande og steg kødet 3-4 minutter, mens der røres i det. Skræl løg, bladselleri og gulerødder. Løg og bladselleri skæres i tynde skiver og gulerødderne skæres i tern. ...

  76. Bøf med Grøntsagsragout

    4 personer. Steg bøfferne gyldne på begge sider i 1 spsk olivenolie på en stegepande - ca. 4-5 minutter på hver side. Krydr dem med salt og peber. Tag dem af panden og lad dem hvile på et fad dækket med stanniol i ca. 5 minutter in...

  77. Burger med Sweet Potato Fries

    4 personer. Oksekødet røres sammen med salt, peber og paprika og formes til 4 store, flade bøffer. De søde kartofler skrælles og skæres i stave, vendes med lidt olie og lægges på en bageplade med bagepapir. Bages i 20-25 m...

  78. Culottesteg med Kold Bearnaisecreme

    4 personer. Rids fedtlaget på culotten og gnid den med salt og peber. Brun den i ovnen ca. 15 minutter ved 220°C. Steg den videre ved 150°C i 30-40 minutter, afhængig af, hvor rød stegen må være i midten. Lad stegen hvile i 15 min...

  79. Ungarsk Gulash i Ovn

    Fordel lidt olie på en pande ved hjælp af køkkenrulle Brun kødet på panden sammen med 20 (drej på en kværn) sort peber. Snit løgene fint. Steg dem i en kasserolle i lidt olie. Tilsæt farin og rør indtil det er dejligt bru...

  80. Lammefars med Spidskommen & Ingefær - Keema Masala

    Opvarm olien på en stor pande eller i en wok ved middel varme. Tilsæt hvidløg, løg og chili, og steg under hyppig omrøring 6-8 minutter, til løgene bliver gyldenbrune. Rør spidskommen, stødt koriander, gurkemeje, salt og tomatpur...

  81. Culottesteg

    Tænd ovnen på 225°C Snit culottens fedtlag i tern og gnid stegen med salt og peber. Sæt evt. stegetermometer i. Læg stegen på ovnristen over en lille bradepande eller et ovnfast fad. Brun stegen midt i ovnen i ca. 10 minutter...

  82. Krydrede Kødboller

    Ælt kødet med de øvrige ingredienser undtagen olie. Form farsen til 8-12 kødboller. Steg bollerne i olie ved jævn varme 3-5 minutter. Vend bollerne tit ved at ryste panden....

  83. Shepherds Pie II

    Svits det hakkede kød i halvdelen af fedtstoffet. Rens grøntsagerne godt og snit dem meget fint. Høvl dem evt. på råkostjernet. Tag kødet op og svits grøntsagerne i resten af fedtstoffet. Bland kødet i samt de ituskårne to...

  84. Kødsauce med Creme Fraiche

    Pil løgene og hak dem fint. Varm fedtstoffet op i en tykbundet gryde og svits løgene heri. Hak farsen ud og brun den ligeledes i gryden. Rør godt så kødet "smuldrer". Krydr med soya. Skru ned for varmen og tilsæt creme fraiche. ...

  85. Chiligryde med Safranris

    Skær kødet i terninger eller strimler og brun det i en gryde i 1½ spsk af fedtstoffet. Drys melet over. Hak løget og svits det i en stegepande i resten af fedtstoffet. Kom løgene i gryden og kog panden af i lidt bouillon. Hæld det ...

  86. Krebinetter/Karbonader i Folie

    Kartoflerne pilles og pureres gennem en sigte. Løget skrælles og hakkes. Kødet røres til en fars af kartofler, løg, æg, vand og krydderier. Peberfrugten renses, hakkes fint og kommes i farsen. Form 4 store eller 8 små krebin...

  87. Hakkebøf med Bløde Løg

    Skær løgene i skiver og steg dem gyldne i ca. halvdelen af fedtstoffet. Form 6-8 bøffer af det hakkede oksekød og steg dem i resten af fedtstoffet (husk - de skal være rosa indeni). Krydr. Læg bøfferne på et varmt serveringsfa...

  88. Efterårsgullasch

    Puds kødet rent for sener og hinder og skær det i mindre stykker. Bland salt, peber og mel i en pose og ryst kødstykkerne heri. Varm halvdelen af fedtstoffet op i en stegegryde og brun kødstykkerne godt heri. Pil løget og hak...

  89. Sur-Sød Gryderet

    Skær kødet i små stykker. Pil og hak løget. Pil hvidløgene og hak dem meget fint. Fjern kernerne fra peberfrugten og snit den fint (gem nogle strimler til pynt). Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Brun først kødet i...

  90. Mexicansk Kødgryde

    Pil løget og hak det. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i strimler. Brun kødet i fedtstoffet i en stegegryde. Tilsæt løget og lad det stege med nogle minutter. Krydr med salt, kommen og chilipulver. Rør melet i. Tils...

  91. Bøf Bourgignon

    Skær kødet i store terninger og brun det i fedtstof i en stegegryde. Tilsæt salt, peber og de øvrige krydderier. Drys melet over og hæld vin (eller tilsvarende bouillon) ved, så kødet er dækket. Kom tomatpuré i. Lad retten...

  92. Bøf Stroganoff II

    Skær kødet i strimler og brun det godt i fedtstof. Lad løgene brune med de sidste minutter. Krydr. Drys melet over og spæd med vand og fløde. Tilsæt sennep, tomatpuré og agurk og lad retten småsnurre ca. 20 minutter til kø...

  93. Oksepie med Krydrede Bønner

    Kom kartofler og gulerødder i kogende vand og kog dem under låg i ca. 20 minutter - eller til de er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos dem groft evt. med en kartoffelstøder. Rør mælk, ost, salt og peber i mos...

  94. Sprøde Kartofler med Krydret Oksekød

    Skrub kartoflerne godt og skær dem i skiver på langs. Kom dem i en skål med koldt vand og lad dem stå et kort øjeblik. Lad kartoflerne dryppe af i en sigte og tør dem godt. Bred kartoffelskiverne ud på en plade med bagepapir, dryp de...

  95. Baconbøffer på Stegte Kartofler

    Raspen overhæles med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter. Svits det hakkede løg og de skårne champignoner i lidt smør. Afkøles. Bland løg og champignon med rasp, kød, kartoffelmel, æg, salt, peber og timian til e...

  96. Lyngryde med Oksekød

    Brun kødet i fedtstoffet i en stegegryde. Pil løgene og hak dem. Rens porren og snit den fint. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og hak dem. Kom løg, porre, æble, karry og chilipulver i gryden og lad det svitse i nogle minutter. ...

  97. Okse med Blandede Kartofler

    Stegen ridses i fedtlaget i skaktern og gnides med salt og peber. Tag et par fed hvidløg - gerne med skræl – og gi’ dem en knytnæve og læg dem ovenpå. Gi’ ovnen fuld knald og brun stegen i ovnen i ca. 10 minutter. Skru herefte...

  98. Peberbøf med Bagt Tomatsalat

    Skær toppen af tomaterne og udhul dem med en teske. Skær osten i 4 lige store stykker og kom dem i tomaterne. Krydr med salt og peber og sno en skive skinke omkring hver. Bag tomaterne ca. 10 minutter ved 225°C. Brun hurtigt bø...

  99. Amerikansk Farsbrød

    Alle ingredienserne (undtagen bacon) røres sammen i en skål. Smør en sandkageform med lidt olie. Hæld farsen i formen. Læg baconskiverne over farsen. Bages i ovnen ca. 40 minutter ved 200°C...

  100. Spaghetti Bolognese

    Bbacon svitses. Løg og hvidløg tilsættes. Hakket oksekød svitses med. Gulerødder tilsættes. Tomatpuré, peber og rødvin tilsættes. Retten simrer en times tid og til sidst tilsættes piskefløde. Set i "4-Stjerners Middag...

  101. Pastel de Choclo (Majs Pie)

    Kødbund: Skær løget i tern og svits dem. Kom kødet i og brun det godt. Kom herefter vin i og lad det simre 5 minutter. Skær oliven i skiver, kom dem i kødet sammen med rosinerne. Tilsæt spidskommen og smag til med salt og peb...

  102. Keema Matter

    Varm olien i en tykbundet gryde, tilsæt de finthakkede løg og steg dem i 5 minutter. Kom derefter ingefær og hvidløg i gryden og steg i yderligere 5 minutter. Kom fennikelfrø ved og rør rundt i 1 minut og kom derefter spidskom...

  103. Italienske Kødboller alla Lady & Vagabonden

    Kødboller: Det hele puttes i en skål (undtagen spaghetti) og æltes sammen. Dejen formes som små boller og steges på mellem blus til de er næsten gennemstegte. Tomatsauce: Svits hvidløg og løg. Tilsæt tomaterne og ...

  104. Ild i Røven

    Lav en pasta af disse ingredienser: Honning, oregano, stærk paprika, stødt spidskommen, sellerisalt, stærk chilipulver, cayennepeber, knust hvidløg, kakaopulver, grovkornet sennep, hele koriander, gin og lad den trække mindst 6 timer (...

  105. Asiatiske Kødboller

    Hvidløg pilles og hakkes fint sammen med ingefær. Chilien flækkes, befries for kerner og hakkes fint. Hvidløg, ingefær og chili blandes, halvdelen røres i det hakkede oksekød sammen med 1 tsk salt. Kødet trilles til valnøddestor...

  106. Valnøddestegt Okseculotte

    Knus nøddekernerne og bland dem i en skål med honningen. Rids fedtet på culotten i tern og gnid den godt med salt og peber. Kom culotten i en 150°C varm ovn og steg den ca. 50 minutter til 1 time. Evt. kan fedtsiden først brunes af ...

  107. Steak med Bønnesalat & Tuncreme

    Fjern spidserne på de grønne bønner. Bring vandet i kog med salt (1½-2 tsk pr. liter vand). Kom de grønne bønner i gryden og kog uden låg 3-6 minutter. Mærk på konsistensen om den er god. Lad bønnerne dryppe af i en si og kom dem ...

  108. Wrap med Karrykrydret Oksekød

    Rør yoghurt med spidskommen og salt. Stil det i køleskabet. Tænd ovnen på 200°C. Pil løgene og skær dem fra rod til top i tynde skiver. Skær bladselleristængler i tynde skiver. Varm olie i en tykbundet gryde. Steg løgene så...

  109. Ovnbagte Oksekødsboller med Ostefyld & Pasta

    Skær osten ud i 12 små firkanter. Ælt kødet med salt og paprika. Del kødet i 12 portioner. Tril en kugle med et stykke ost i hver. Læg dem i et ovnfast fad. Pensl kødbollerne med olie. Del hvidløget ud i hele fed med skræl. Læg...

  110. Oksekødsspyd med Ananas & Varm Nudelsalat

    Skær kød og ananas i lige store tern på ca. 3x3x3 cm. Sæt dem på spyd. Læg dem på bageplade med alu-folie. Bland soya med fintreven ingefær, dijonsennep og sambal oelek. Hæld lagen over spyddene med en ske, vend spyddene et par ...

  111. Mexicansk Jalapenos Bøf

    Kog pastaen. Lav marinaden imens. Pres hvidløget ned i en skål. Hak jalapenospeberen og kom den i skålen. Pas på, at det ikke bliver for stærkt, måske skal du ikke bruge det hele. Tilsæt soya, bouillon, farin og cayennepeber. ...

  112. Stærk Indisk Kødgryde

    Afpuds kødet (helst højreb uden ben). Skær det i 2-3 cm store tern. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skræl ingefæren og skær den i fine strimler. Smelt fedtstoffet i en stor gryde og brun kødet. Tag det op af gryden. ...

  113. Oksegryde med Peberfrugt

    Bland soya og sherry (eller bouillon) til marinaden i en skål. Pres hvidløget i, og tilsæt ingefær og peber. Skær kødet i fine strimler og læg dem i marinaden. Dæk til, og lad det stå koldt, mens resten tilberedes. Kog risen...

  114. Bøf Stroganoff I

    Kog pastaen efter pakkens anvisning. Skær kødet i fine strimler. Smelt fedtstoffet på en pande og steg kødet hurtigt ved kraftig varme. Skyl champignonerne og skær dem i skiver. Pil og hak løget. Kom grøntsagerne på panden og ...

  115. Marineret Oksemørbrad

    Rør sherry og 3 spsk olivenolie sammen i en lille skål. Pil hvidløgene og pres dem i. Krydr med salt, peber og cayennepeber. Dup kødskiverne tørre og læg dem ved siden af hinanden i et lavt fad. Hæld marinaden over, dæk med folie...

  116. Wokret med Oksestrimler og Nudler

    Skræl og striml gulerødder, pastinak, kålrabi og majroer. Skyl porren og skær den i 1 cm store bidder på skrå. Opvarm olien i en wok eller en stor stegepande med høje sider. Olien skal være varm, men den må ikke ryge. Steg k...

  117. Okseroulade med Aspargesfyld

    Varm grillen. Smør et ovnfast fad let med olie. Skær en stor ca ½ cm tyk plade af kødet. Krydr med peber. Skær aspargesene i små bidder. Smuldr det sprødstegte bacon. Pil løget og hak det fint. Bland asparges, bacon, løg, parmes...

  118. Wokret med Oksekød & Svampe

    Afpuds kødet og skær det i strimler. Læg det i en glasskål og hæld marinaden (hvidløg, sherry/bouillon, soya og maizena) på. Dæk med folie og stil det til side i 10 minutter. Rens svampene og skær dem i skiver. Skyl porrerne ...

  119. Mexicansk Oksegryde

    Bring risen i kog i 5dl letsaltet vand ved jævn varme. Læg låg på, skru ned og lad dem koge ved svag varme i 20 minutter eller til de er møre. Opvarm imens 1 tsk fedtstof i en stegegryde ved jævn vame. Pil hvidløgene og pres ned i...

  120. Hyggegryde

    Pisk mælk, fløde, creme fraiche, tomatpuré og sennep sammen i en gryde. Tilsæt worcestershiresauce, paprika og bouillon. Bring det i kog og skru ned. Lad det så simre ved svag varme i 20 minutter. Smag til med salt og peber og tag det ...

  121. Tacosalat med Oksekød

    Svits kødet hastigt i olien, gerne på en teflonpande som sparer på fedtet. Hak løg og hvidløg og steg det på panden. Krydr med spidskommen og cayennepeber og lad det stege til løgene er gennemsigtige og møre (ca. 5 minutter). Bla...

  122. Grøntsagspande med Hakket Oksekød

    Steg kødet på en teflonpande. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Pil og hak løg og hvidløg. Kom gulerødder, løg og hvidløg på panden og lad det stege med en tid. Krydr med salt, peber, paprika og oregano. Hæ...

  123. Fyldig Oksegryde

    Varm halvdelen af bouillonen i en gryde. Skær peberfrugten i tern, gulerødderne i mønter, porren i grove strimler og sellerien i stave. Gem lidt af peberfrugten. Hæld grøntsagerne i gryden og kog dem møre under låg ca. 10 minutter...

  124. Krydret Farsbrød

    Varm ovnen til 175°C. Smør et ovnfast fad med fedtstof. Opvarm olien i en teflongryde. Pil løget, skær det i tern og steg dem blanke i gryden. Gør peberfrugt og selleri i stand og skær dem i tern. Lad dem stege med i gryden ca. 3 m...

  125. Pandekagelasagne

    Bland mel, vand og æg til en jævn masse. Opvarm fedtstoffet på en stor pande. Bag 5 pandekager og lad dem køle af på en rist. Skiv tomaterne tyndt. Hak persillen fint. Riv osten og bland 2/3 af den med fløden. Varm ovnen til 200°C...

  126. Svampepande med Hakket Oksekød

    Pil og hak løget. Grovhak svampene. Skyl, udkern og tern æblet. Smelt fedtstoffet på en pande. Brun løg, svampe og æble i 3-5 minutter. Tilsæt så kødet og del det med en trægaffel, så det blandes og brunes. Krydr med salt og pe...

  127. Forårsruller

    Svits løg og hakket oksekød. Tilsæt kålen og svits i yderligere nogle minutter. Kom bønnespirer, chili og ingefær ved og smag til med salt og peber. Afkøl fyldet. Smør kanterne af filodejen med olivenolie. Fordel fyldet på...