Opskrifter » Tilbehør » Diverse Tilbehør » JulekÃ¥l - Vreden KÃ¥l - KrøstekÃ¥l
Julekål - Vreden Kål - Krøstekål opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Julekål - Vreden Kål - Krøstekål:
Del hvidkålen i 4-8 stykker. Fjern de yderste grove blade og stokken.
Kom kålen i vand, tilsæt salt (3 tsk pr. liter kogevand) og kog den godt mør - det tager ca. en time.
Tag kålen op i en sigte og lad den dryppe godt af. Vrid kålen fri for vand i rene viskestykker.
Hak kålmassen en gang igennem en kødhakker.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt kål.
Rør så meget fløde i, at kålen har en passende tykkelse - den skal være som en ret tyk stuvning.
Varm kålen igennem ved svag varme. Hvis varmen er for stærk, brænder kålen på.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Serveres med sylte, flæsk eller medister sammen med sennep og syntede rødbeder.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.