Opskrifter » Tilbehør

Tilbehør

Underkategorier:

264 retter fundet i Tilbehør kategorien.

Ugens Opskrifter:

Raita Hokkaidomos Porrer i Fad med Bacon


  1. Onion Rings - Sprøde Løgringe

    Onion Rings - Sprøde Løgringe

    Opvarm olien i en stor gryde, eller en frituregryde (185°C) Skær løget i ringe. I en lille skål blandes mel, bagepulver og salt. Dyp løgringene i mel-blandingen til de er dækkede. Pisk æggene og mælken i melblandingen med e...

  2. Kartoffelpandekage

    Kartoffelpandekage

    Skræl kartoflerne og riv dem på et groft råkostjern. Pisk æggene med mel og salt og bland kartofler og løg i. Hæld rigeligt med olie i stegepanden og kom massen på. Steg kartoffelpandekagen sprød og gylden på begge sider (...

  3. Fyldte Bagte Kartofler med Bacon & Ost

    Fyldte Bagte Kartofler med Bacon & Ost

    Prik huller i kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 1 time. Steg baconternene sprøde, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Tag kartoflerne uf ad ovnen, og halvér dem på langs. Skrab indholdet ud af kartoflerne (lad...

  4. Varm Kartoffelroulade med Spinat

    Varm Kartoffelroulade med Spinat

    Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Bland kartoflerne med æggeblommer, revet ost, salt og peber. Smør kartoffelmassen på bagepapir på en bageplade, og tryk det hårdt sammen. Bag rouladen i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C ...

  5. Brasede Kartofler

    Brasede Kartofler

    Skær kartoflerne i ½cm tykke skiver. Varm fedtstoffet på en pande, til det er gyldent. Rist kartoflerne ved ret kraftig varme, til de er gyldne og sprøde. Drys salt og peber over under stegningen. Vend kartoflerne forsigtigt...

  6. Fransk Kartoffelgratin

    Fransk Kartoffelgratin

    Tænd ovnen på 160°C. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over. Sæt fade...

  7. Nachos Dip af Flødeost

    Nachos Dip af Flødeost

    Bland flødeosten med hvidløg, og smør det ud på et fad. Ovenpå smøres salsasaucen. Revet ost drysses over. Hak peberfrugt, tomat og forårsløg fint, og læg dem ovenpå. Lad det hele trække i 2 timer, og servér med nach...

  8. Timiankartofler

    Timiankartofler

    Tænd ovnen på 180°C. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Hæld dem i en stor frysepose. Hæld nu lidt olie, salt, peber og timian ned til kartoflerne, og vend dem godt i posen. Hæld kartoflerne i et ildfast fad, og bag...

  9. Nem Guacamole

    Nem Guacamole

    Udhul avokadoerne og kør kødet igennem en si med en ske. Tilsæt hvidløg, citronsaft, salt og peber. Vend til sidst creme fraiche i, til den rette konsistens opnås....

  10. Italienske Flødekartofler

    Italienske Flødekartofler

    Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Steg baconternene sprøde i en gryde eller på en pande. Lad løgene svitse med et par minutter, til de har fået lidt farve. Tilsæt hvidløg og paprika og lad det svitse med lidt. Der...

  11. Kartoffelsalat med Ymer

    Kartoffelsalat med Ymer

    4-6 personer. Bland ymer og creme fraiche. Smag saucen til med løg og krydderier. Skær kartoflerne i ikke for tynde skiver, og vend dem i saucen. Lad det trække i køleskabet i mindst ½ time før servering....

  12. Græske Kartofler

    Græske Kartofler

    Skrub kartoflerne godt, og skær dem i både. Læg kartoffelbådene i en skål, hæld oliven over, og drys med salt, peber og oregano. Bland det hele godt rundt, så alle kartoflerne er dækket af olie. Hæld kartoflerne ud i en li...

  13. Bearnaisegratinerede Kartofler

    Bearnaisegratinerede Kartofler

    Til 2-3 personer Skræl og kog kartoflerne, til de er næsten møre. Fordel kartoflerne i et ovnfast fad. Lav bearnaisesaucen, men tilsæt lidt ekstra mælk, så den bliver en smule tyndere, end du ellers ville lave den. Fordel ...

  14. Gratineret Kartoffelmos

    Gratineret Kartoffelmos

    Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i rigeligt letsaltet vand. Herefter moses de. Nu tilsættes lidt mælk, en god klat smør, 2 æg, salvie, salt, peber, purløg og grønt krydderi. Det er lidt op til temperament hvor meget...

  15. Karry-Mango Dressing

    Karry-Mango Dressing

    Hak mangoen fint med en kniv. Bland det hele sammen, og smag til med salt og karry....

  16. Små Kartofler med Bacon

    Små Kartofler med Bacon

    Kog kartoflerne. Rist nødderne og pinjekernerne på en tør pande. Skær baconen i mindre stykker, og rist dem. Læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle. Lad fedtet blive i panden. De kogte kartofler kommes på panden og ris...

  17. Flødekartofler

    Flødekartofler

    Skræl kartoflerne, og skær/riv dem i skiver. Fordel kartoflerne i fadet, og krydr med salt og peber. Skær løgene i tynde strimler, og bland dem i. Bland fløde, mornaysauce og sødmælk i en skål, og hæld det over kartoflerne...

  18. Hjemmelavet Karrysalat

    Hjemmelavet Karrysalat

    Kog æggene og del dem på begge led i en æggedeler. Skær æblerne i små tern. Kog suppehornene, og lad dem køle af. Bland mayonnaise, karry, fløde, salt og peber. Smag til. Vend til sidst æg, æble og suppehorn i. Det ...

  19. Krydrede Mexicanske Ris

    Krydrede Mexicanske Ris

    Pil løget og hak det fint. Rens peberfrugten og hak den fint. Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg og peberfrugt. Steg under omrøring ved jævn varme i 3-4 minutter. Tilsæt gurkemeje og spidskommen og hæld bouillonen på. Br...

  20. Waldorfsalat med Creme Fraiche

    Waldorfsalat med Creme Fraiche

    Skær bladsellerien i tynde strimler. Skær æblerne i små tern. Halvér og udsten vindruerne. Tag lidt druer og nødder fra til pynt. Hak resten af nødderne groft. Bland alle ingredienser med creme fraiche. Pynt med druer og ...

  21. Grønlangkål

    Grønlangkål

    Ryst mælk og mel til en jævning. Hæld den i en gryde. Bring den i kog ved konstant piskning. Dæmp varmen. Læg den frosne kål i gryden. Læg låg på. Lad kålen tø langsomt op. Rør af og til. Kog kålen 5 minutter. Tilsæt sm...

  22. Blomkåls-Oste Røsti

    Blomkåls-Oste Røsti

    Rens og skær blomkålen i buketter. Kog dem i omkring 10 minutter. Hæld dem i et dørslag. Imens den stadig er varm, moses blomkålen. Rør ost, ægg, rasp, cayennepeber og salt i. Smag til. Smør en pande godt med olie og sæt den ...

  23. Varmrøget Laks med Pikantbagt Kartoffelmos

    Varmrøget Laks med Pikantbagt Kartoffelmos

    Marinér laksen med en blanding af salt, sukker og citronsaft. Den skal trække i mindst 4 timer. En halv time før laksen skal grilles, overhældes flisen med vand. Når den halve time er gået, hældes vandet fra, og flisen smides p...

  24. Krydrede Stegte Ris

    Krydrede Stegte Ris

    Svits løg og peberfrugt i lidt olie i en pande sammen med bouillonterningen, spidskommen, chilipulver og paprika. Lad det svitse i 2-3 minutter. Tilsæt risene og vandet sammen med den sidste bouillonterning og guekemeje. Bring det i...

  25. Sprøde Kartoffelbåde med Sesam

    Sprøde Kartoffelbåde med Sesam

    Til 4 personer. Skræl kartoflerne og skær dem i både. Bland alle ingredienserne i en skål eller i en stor frysepose og rør/ryst det godt sammen. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen i 35...

  26. Hasselbackkartofler

    Hasselbackkartofler

    Skræl og skyl kartoflerne. Tør dem godt. Læg hver kartoffel foran et skærebræt og skær dem næsten igennem i tynde skiver. Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Pensl kartoflerne med olie. Drys salt og paprika over. ...

  27. Stuvet Hvidkål

    Stuvet Hvidkål

    Snit kål ret fint. Kog den i saltet vand 12-15 minutter. Ryst mel og mælk til en jævning og hæld den i kålen under omrøring. Kog stuvningen 5 minutter uden låg. Tilsæt fedtstof, salt, peber og evt. reven muskatnød....

  28. Hjemmelavet Hvidløgssalt

    Hjemmelavet Hvidløgssalt

    Pil hvidløgene, og blend dem fint - evt. sammen med lidt af saltet. Bland resten af saltet i, rør det godt sammen. Spred massen ud på et stykke bagepapir, og lad det tørre et par dage. Opbevar det tørt i en lufttæt beholder. ...

  29. Broccolikartoffelmos

    Broccolikartoffelmos

    Skræl kartoflerne og skær dem i tykke stykker. Skær broccolien i små buketter. Kog kartoflerne godt møre i vand uden salt - de sidste 5 minutter koges broccolien med. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne og broccolien med en ...

  30. Bagte Rødbeder med Timian

    Bagte Rødbeder med Timian

    4 personer. Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Brug evt. gummihandsker, så du slipper for lilla hænder. Beklæd en bageplade eller et fad med bagepapir. Put rødbederne i en stor frysepose, hæld timian, hvidløg, olie,...

  31. Ristet Rødkål med Valnødder

    Ristet Rødkål med Valnødder

    Snit kålen fint. Varm olien op i en sauterpande eller gryde og svits kålen heri et par minutter. Tilsæt valnøddekerner og lad dem svitse med et par minutter mere. Hæld balsamicoeddike ved og lad det koge lidt ind. Læg låg...

  32. Basilikum Pesto

    Basilikum Pesto

    Kom alle ingredienserne (saft + skal af citronen) i en blender, og blend det til en lind dressing, der smages til med salt og peber. Serveres til kød, dejligt til grillet kød...

  33. Grøntsagsklatter

    Grøntsagsklatter

    Bring en gryde vand i kog. Kom kartoflerne i, og kog dem møre. Hæld vandet fra, og sæt dem til side. Imens koges endnu en gryde vand. Kom gulerødder og ærter i, og kog til de er møre. Hæld vandet fra, mos dem, og sæt dem til side...

  34. Pommes Anna

    Pommes Anna

    4 personer. Skær kartoflerne i så tynde skiver, som muligt. Skyl skiverne i koldt vand og dup dem tørre. Gør det samme med rødbederne. Kom bagepapir i en bradepande (ca. 22x27cm). Læg kartofler og rødbeder lagvis, sålede...

  35. Nem Mexikansk Dip

    Nem Mexikansk Dip

    Rør alle ingredienserne godt sammen. Stil dippen i køleskabet indtil servering. Server med tortilla chips og evt. en iskold mexikansk øl....

  36. Gratineret Blomkålsmos

    Gratineret Blomkålsmos

    Rens blomkålen og skær den i mindre stykker. Kog den i 20 minutter i letsaltet vand. Lad den dryppe helt af i et dørslag. Kør blomkålen med en stavblender sammen med fløde, smør og hvidløg. Smag til med salt og peber. Hæld...

  37. Jordbær Guacamole

    Jordbær Guacamole

    Mos avokadoerne med en gaffel i en skål. Bland det finthakkede skalotteløg, limeskal, limejuice, koriander og jordbær i og bland godt. Smag til med lidt salt. Servér med det samme pyntet med lidt ekstra hakket jordbær eller stil ...

  38. Ovnbagte Rodfrugter

    Ovnbagte Rodfrugter

    Rens og skræl alle rodfrugterne. Skær dem i mundrette tern, hæld dem i en plastikpose sammen med lidt olie, salt, peber og de krydderier du ønsker (evt. oregano, timian, rosmarin). Ryst posen godt, så du får det hele fordelt. ...

  39. Spicy Rice a la Nandos

    Spicy Rice a la Nandos

    Til 4 personer. Svits risene på en tør pande i 3-4 minutter. Rør ofte i dem. Når risene får en smule farve, tilsættes vandet, chilipulver, ½ bouillonterning og lidt gurkemeje. Lad det simre til risene er kogt (ca. 15 minutter)....

  40. Marokkansk Chermoula

    Marokkansk Chermoula

    Pil skalotteløgene og skær dem i tynde skiver. Riv skallen af begge citroner, og pres saften ud. Skyl chilipeberen og fjern kernerne. Striml den fint. Bland skalotteløg, chilipeber, citronskal, friskpresset citronsaft, ingefær...

  41. Brunede Kartofler

    Brunede Kartofler

    Kartoflerne vaskes og koges i letsaltet vand ca. 20 minutter. Kartoflerne afkøles og pilles. Sukkeret smeltes på en pande ved svag varme. Margarinen tilsættes, kartoflerne skylles i koldt vand og hældes på panden. Kartofler...

  42. Glaserede Gulerødder

    Glaserede Gulerødder

    Gulerødderne skæres efter ønske, men ikke for groft. Blanchér stykkerne i vand i 5-10 minutter. Tag dem op af vandet. Smelt smørret på en pande, og tilsæt kalvefonden. Kog det lidt ned. Tilsæt gulerødderne, timian, salt o...

  43. Halve Bagte Krydderkartofler

    Halve Bagte Krydderkartofler

    Skær kartoflerne over på midten. Krydr med salt, peber, oregano, chili, godt med rasp og en smørklat på toppen. Bag kartoflerne i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter....

  44. Broccomole Dip

    Broccomole Dip

    Blend broccolien sammen med skyren til en homogen og cremet konsistens. Smag til med salt, peber, chiliflager, sukker, citronsaft og ost. Lad det trække en times tid på køl, og smag så yderligere til. Velegnet som dip eller dre...

  45. Tomatketchup

    Tomatketchup

    Sautér frugt og grønt i olie et par minutter, tilsæt eddike og sukker og lad det simre et par minutter. Blend det hele og smag til med salt, peber og paprika. ...

  46. Syltede Rødløg

    Syltede Rødløg

    Skræl løgene og skær dem i skiver. Hæld løgene på atamon-skyllede glas. Kog eddike, sukker, salt og peberkorn op. Når det er i kog, slukkes der for blusset, og lagen hældes over løgene, og låget skrues på. Lad dem stå i...

  47. Ovnbagte Gulerødder med Oliven & Feta

    Ovnbagte Gulerødder med Oliven & Feta

    Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Vend dem i lidt olie, en smule cayennepeber og citronsaften. Stil gulerødderne i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 180°C. Når gulerødderne er færdige, vendes de med hakkede oliven og fet...

  48. Persillesovs

    Persillesovs

    Smelt smørret i en gryde - hæld nu mel i (2-3 spsk) og rør det godt sammen til en smørbolle. Hæld forsigtigt skiftevis lidt kartoffelvand (kogevand fra kogte kartofler) og lidt mælk i gryden. Rør godt for hver gang du tilsætter v...

  49. Porrestuvning

    Porrestuvning

    Smelt smørret i en gryde, og tilsæt karryen. Svits porreskiverne. Vend det hele godt rundt og lad det stege et par minutter. Tilsæt fløden og lad det simre i 3 minutter. Drys med mel, og lad det stå og jævne i 10-15 minutter ...

  50. Satay Sauce

    Satay Sauce

    Hæld peanutbutter, kokosmælk, karry og limesaft i en gryde. Bring det i kog, og tag det af varmen igen. Smag til med fiskesauce. Serveres til som dip til kyllingespyd eller andre thai/kinesiske retter....

  51. Jordbær-Rabarber Marmelade

    Jordbær-Rabarber Marmelade

    Hæld bærrene i en gryde, og lad dem tø helt op. Hæld sukkeret i - på pakken står der 1:1, men det kan godt blive lidt sødt, så du kan godt nøjes med 800 g syltesukker. Lad det koge op, skru lidt ned og lad det koge 10-12 minu...

  52. Helles Hvidløgsmayo

    Helles Hvidløgsmayo

    Tag det hele ud af køleskabet i god tid, så det får ca. samme temperatur. Æggeblommer, presset hvidløg og hvidvinseddike blendes med stavblender. 1 dl olie hældes hurtigt i, og derefter en tynd stråle til den ønskede konsistens....

  53. Syltede Grønne Tomater med Vanille

    Syltede Grønne Tomater med Vanille

    Skyl tomaterne og prik dem 4 gange med en gaffel. Halvér dem, hvis de er meget store. Kog eddike og vand op i en gryde. Læg tomaterne i og lad dem koge i 5 minutter uden låg. Tag tomaterne op med en hulske. Si eddikelagen og hæ...

  54. Ærtepuré

    Ærtepuré

    Hæld alle ingredienserne i en blender eller brug en stavblender. Smag til med krydderierne. Serveres til et stykke kød eller som dip....

  55. Stegte Rosenkål, Balsamico & Bacon

    Stegte Rosenkål, Balsamico & Bacon

    Opvarm ovnen til 200°C og læg bagepapir i et ildfast fad eller i en bradepande. Pisk balsamico, ahornsirup, olie, salt og peber sammen i en stor skål. Hæld rosenkålene i skålen, og vend det hele godt, til alle rosenkålene er d...

  56. Guacamole med Tomat

    Til ca. 4 personer (alt efter hvor højt man elsker guacamole) Skovl avocadokødet ud med en ske, hæld det i en skål og pres limesaft over. Fjern kernerne fra tomaterne og snit dem fint. Snit også løg, hvidløg og jalapenos helt f...

  57. Hvidløgssalt

    Hæld saltet i en blender. Pil hvidløgene og put dem ned til saltet. Kør blenderen på fuld hammer til det bliver en masse. Hæld det over på bagepapir og stil det i ovnen ved 50°C i ca. 4 timer. Nuller lidt i det ca. hver halve ...

  58. Rødvinssalt

    Lad rødvinen koge lidt ind (til ca. 1 dl). Lad det køle af, og bland det med 250 g havsalt. Blend det, hæld det på bagepapir og sæt det i ovnen ved 50°C i ca. 2 timer. Nuller det lidt engang imellem...

  59. Chilisalt

    Skær chilierne i nogle mindre stykker, og blend dem sammen med saltet. Hæld det på en plade med bagepapir, og sæt det i ovnen i ca. 3 timer ved 50°C...

  60. Ærtelasagne

    Til 2 personer. Tænd ovnen på 200°C Hak løg og hvidløg fint. Sautér løgene på en pande med olivenolie. Vend ærterne i. Krydr med salt og peber og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Blend ærterne sammen med hytteo...

  61. Shawarma Krydderi

    Rist spidskommen, koriander, nelliker og peberkorn på en tør pande, til duftstofferne frigives og stød dem fint i en morter eller krydderikværn. Bland med de øvrige krydderier og kom blandingen på glas med tætsluttende låg....

  62. Æblegelé

    Skyl æblerne godt, fjern blomsten og stilken. Skær æblet i grove tern. Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det koge ved svag varme under låg i 30 minutter. Si det derefter igennem en fin si eller et rent bomuldsklæde. H...

  63. Porre-Feta Dip

    Blend porrerne fint, og tilsæt fetaost, græsk yoghurt og presset hvidløg. Blend til ønsket konsistens. Smag evt. til med lidt salt og citronsaft. Hæld en smule olivenolie over inden servering....

  64. Rodfrugt Ratatouille

    Blend alle ingredienserne til pestoen. Skræl og skær rodfrugterne i ultratynde skiver. Sæt 2 skiver af hver sammen i hånden, og stil det i et fad. Fortsæt til alle rodfrugterne er brugt (de kan også laves som tern, hvis det ska...

  65. Ærtepesto

    Blend alle ingredienserne groft i en minihakker. Serveres evt. til et stykke kød, i en sandwich eller som "dressing" på en salat (evt. spidskål, pærer, vindruer, sukkerærter)....

  66. Ristede Kartofler med Bønner & Mayo

    Til 4 personer. Skrub kartofler og vend dem med spidskommen og olivenolie. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem i 30 minutter ved 200°C Blanchér bønnerne i 5 minutter i letsaltet vand. Skyl dem med koldt vand. De...

  67. Rosenkål med Bacon & Peberfrugt

    Tag de yderste blade af kålen, skær stokken af og skyl dem godt. Halvér dem. Start med at svitse bacon på panden. Når den har fået lidt, så hæld rosenkål, løg og peberfrugt på, og steg til grøntsagerne er næsten møre - der ...

  68. Rosmarin & Sennepsbagte Gulerødder

    Til 4 personer. Skræl gulerødderne og skær dem i rustikke stykker. Vask/skræl de øvrige grøntsager og skær også dem i rustikke stykker. Bland dijonsennep, rosmarin, honning, olivenolie og salt og vend grøntsagerne heri. ...

  69. Peberrodssovs

    Smelt smørret i en gryde. Rør melet i, og tilsæt bouillonen lidt ad gangen, mens der piskes. Tilsæt mælken, lad sovsen koge et par minutter og smag den til med salt, peber og peberrod....

  70. Aubergine Dip

    Skyl auberginen og skær den over på langs. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir med kødsiden nedad. Bag dem i 30-40 minutter ved 200°C til auberginen er helt blød. Tag skindet af. Svits løg og hvidløg i lidt olie p...

  71. Syrlige Græske Kartofler

    Skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olie, oregano, salt og peber, og hæld dem i et ildfast fad. Hæld vand i til de er halvt dækkede og bag dem møre i ovnen ved 180°C varmluft...

  72. Smørbagte Løg

    Til 4 personer. Pil og halvér løgene. Snit ned i løget hele vejen rundt (som en sliced pizza). Drys med salt og top løget med en god klat smør. Sæt løgene i et lille ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 35-45 minutter a...

  73. Dip til Grøntsagsstænger

    Rør alle ingredienserne sammen, og stil dippen koldt indtil servering. Ideer til grøntsagsstænger: agurk, gulerødder, slikærter, broccoli, bladselleri....

  74. Hjemmerørt Aioli

    Pisk æggeblommerne med sennep, eddike, hvidløg, salt og peber. Tilsæt olien lidt ad gangen, og pisk indtil olien er optaget og den ønskede konsistens opnået. Smag til....

  75. Lynhurtig Hjemmerørt Mayonnaise

    Du skal bruge en stavblender og blenderglasset. Slå ægget ud i stavblenderglasset, og hæld alle ingredienserne heri. Sæt stavblenderen ned i blenderglasset, så det rører bunden. Tænd og blend nu, imens du holder blenderen still...

  76. Blomkålsmuffins

    Blend blomkål og gulerod til det ligner ris. Steg bacon på panden i lidt olie. Tilsæt løget og vend det lidt rundt. Tilsæt blomkålsblandingen, cherrytomater og bladselleri. Lad det simre nogle minutter. Tilsæt krydderier og ...

  77. Hummus med Soltørrede Tomater

    Hæld kikærterne i en foodprocessor sammen med soltørrede tomater, olie, citronsaft, tahini, hvidløg og salt. Kør i 1 minut, og skrab så ned fra siderne og bunden. Kør 1 minut mere. Tilsæt 2 spsk af væsken fra kikærterne. Kø...

  78. Gulerodsroulade

    Skræl og riv gulerødderne groft. Hak løget fint og svits det i lidt smør sammen med gulerødderne i 5-10 minutter. Smag til med salt og krydderier og lad det køle af. Slå æggene ud og del dem i hvider og blommer. Bland heref...

  79. Hjemmelavet Hvidløgsolie

    Pil hvidløgene og hæld dem i en blender sammen med olie og persille. Kør det hele godt, og hæld i små bøtter eller glas. Olien kan holde sig ca. 1 måned i køleskabet, og kan bruges ovenpå stort set alt. Ovnbagte grøntsager, ...

  80. Krydderurtedressing

    Hak krydderurterne fint og pres hvidløgsfedene. Rør derefter alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber. Lad dressingen trække et par timer inden den skal spises. Denne dressing ville passe rigtig godt t...

  81. Glaskartofler med Perleløg & Bønner

    Rist baconternene til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Hæld kogende vand over bønnerne i 10 sekunder. Tør det meste af baconfedtet af panden, og hæld nu perleløg og kartofler i panden og lad det få lidt fa...

  82. Æblegelé

    Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten, stilken og kernehuset. Skær æblerne i grove tern. Kom æbler og vand i en gryde og kog op. Lad det koge under låg i 30-45 minutter og si det derefter igennem et klæde (evt. saftsi). Hæld ...

  83. Lindas Lækre Pesto

    Skyl basilikummen godt - du kan godt bruge stænglerne. Kør alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor. Tilføj olie undervejs til konsistensen bliver helt rigtig. Ønskes en tyk pesto, skal der bruges ekstra kerner og o...

  84. Bønner med Bacon & Løg

    Steg baconternene til de er næsten sprøde i en almindelig eller sautérpande. Tilsæt løg og steg videre i ca. 5 minutter. Tilsæt bouillon og krydderier og lad det koge op. Tilsæt så bønnerne og skru godt op for varmen, og lad ...

  85. Waldorfsalat med Piskefløde

    Pisk fløden til skum. Bland creme fraiche og flødeskum. Smag til med citronsaft og sukker. Skræl æblerne og skær dem i tern. Skær selleri i skiver. Del vindruerne. Bland forsigtigt æbler, selleri, vindruer og valnødder i....

  86. Broccoli & Feta Hummus

    Skær broccolien i mindre stykker - brug også stokken. Hæld alle ingredienserne pånær olie i en foodprocessor og brug puls-knappen, til det er blevet ensartet. Dryp med olie imens du bruger puls-knappen til det får den ønskede k...

  87. Ølkartofler

    Tænd ovnen på 180°C Vask kartoflerne og gnid dem med salt. Skær dem i både. Laf kartoffelbådene i et ildfast fad sammen med laurbærblade, lidt olivenolie og øl. Bag kartoffelbådene ved 180°C i 30 minutter. ...

  88. Edamamecreme med Fetaost

    Bønner, feta og yoghurt blendes. Det er vigtigt at yoghurten er tyndtflydende. Smag creme til med salt og peber. Tip! Har du ikke hvidløgssalt, så blend et par friske fed hvidløg med og smag til med almindelig salt....

  89. Grøn Grill-Sauce

    Bland surmælksproduktet og mayo. Blend persille, mynte, forårsløg, hvidløg og drueagurker. Smag til med salt. Serveres til et stykke godt kød, evt. grillet....

  90. Lynhurtig Bearnaise Dip

    Rør pulveret sammen med creme fraichen. Lad det køle lidt af inden servering - til grøntsagsstave....

  91. Rødløgssmør

    Kom rødløg, hvidløg, rødvin, balsamico, salt og peber i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog, og lad det koge ved jævn varme i 10-12 minutter (eller til væsken er kogt ind). Lad blandingen køle let af og bland den så med sm...

  92. Kålsalat a la Søren fra Rigtige Mænd

    Snit kålen fint på et mandolinjern. Tilsæt olivenolie, og kram det godt til det bliver blødt og lækkert, men stadig har crunch. Smag til med salt og peber. ...

  93. Kartoffelpandekage bagt i Ovn

    Skræl og riv kartoflerne og pres væden ud af dem. Snit porren og løget fint. Bland det hele godt og hæld blandingen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Drys med revet ost og bag pandekagen ved 200°C i 30-35 minutter....

  94. Ferskensalsa

    Skær fersken ud i små tern. Pil appelsinen og skær eller klip den i små stykker. Hak chili og rødløg meget fint og bland det sammen i en skål. Tilsæt appelsin- og ferskenstykkerne, citronsaft og hakket koriander. Stil sa...

  95. Sprøde Ristede Kartofler

    Skræl kartoflerne og kog dem i 10 minutter. Rids deres overflade lidt med en gaffel. Hæld kartoflerne i et ildfast fad og dryp dem gavmildt med olivenolie. Drys med salt, peber og timian. Rist kartoflerne i ovnen ved 200°C i 30 min...

  96. Big Mac Sauce

    Rør alle ingredienserne sammen, og lad dressingen stå på køl, til den skal bruges. ...

  97. Light Kartoffelsalat

    4 personer. Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 10-15 minutter. Lad dem køle af. Bland A38, fromage frais, løg og sennep. Smag til med salt, peber, citronsaft og karry. Skær kartoflerne i tern, og bland dem i dressi...

  98. Citronsalt

    Riv citronerne på den fine side af et rivejern. Hak hvidløget grodt og hæld alle ingredienserne op i en blender eller foodprocessor. Blend til alle krydderurterne er blendet i småstykker, men ikke så lang til, at saltet bliver for f...

  99. Spidskål i Karry

    Skær spidskålen i stykker og skyl det. Skær peberfrugten i stykker. Varm fedtstoffet på en pande og tilsæt karry. Når karryen er brændt af, tilsættes spidskålen og det svitses nogle minutter til kålen falder sammen. Ta...

  100. Basilikumcreme

    Alle ingredienser røres sammen, og cremen smages til. Spises som tilbehør til kartofler og kød....

  101. Kold Bearnaisesauce

    Til 4 personer. Kom alle ingredienserne (undtagen estragon) i en skål, og rør det godt sammen med et piskeris. Smag til med bearnaiseessens, salt, peber og frisk estragon....

  102. Bananmarmelade

    Mos bananerne. Bland alt undtagen nødderne i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Tag gryden af varmen og skum den godt af. Tag kanelstængerne op, og rør de hakkede nødder i. Hæld marmeladen på atamonskyllede glas, og s...

  103. Spidskål med Krydderier & Tomat

    Del kålen i 1/8-dele og fjern rodstokken. Snit kålen fint, men stadig i "bidefast" bredde. Hak løg og chili meget fint og riv ingefæren. Hak tomaterne groft. Rist korianderfrøene til de dufter, og kværn dem så til pulver. Læg ...

  104. Kartoffelsalat med Radiser & 3 Slags Løg

    Skræl og kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Skær dem i kvarte. Gør radiserne rene, og skær dem i tern. Gør forårsløgene rene, og skær dem i tynde skiver. Pil løget, og skær det i meget fine tern. Rør skyr sammen ...

  105. Fond til Sovs

    Brun benene i ovnen sammen med halvdelen af grøntsagerne, som er renset og skåret i passende stykker. Læg herefter benene og grøntsager i koldt vand og lad det koge op. Skum for fedt og urenheder. Tilsæt salt, og lad det koge op ige...

  106. Sovs (lavet på hjemmelavet fond)

    Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Rør det godt sammen og hæld fond på lidt efter lidt. Kog i cirka 10 minutter. Smag til med salt og peber og farv evt. med lidt kulør. Kort før serveringen kan det være en god idé at m...

  107. Bagte Rodfrugter med Bacon

    Til 4 personer. Skræl og skær rodfrugterne i stave. Kom baconternene i en lille bradepande og stil den på ovnens rist. Fordel rodfrugterne på en plade med bagepapir. Stik timiankvistene ned mellem rodfrugterne og drys med salt....

  108. Champignon i Hvidløg

    Rens og skær champignonerne i halve. Rist dem på panden i lidt olie til de er møre, men ikke mørke. Bland resten af ingredienserne i en skål og vend champignonerne heri. Serveres sammen med et stykke lækkert kød. Tip! For en li...

  109. Kartoffel-Sellerigratin

    Skræl selleri og kartofler, del sellerien et par gange, og snit begge dele i papirtynde skiver. Læg kartoffel- og selleriskiver lagvis i en bradepande af metal (35x25cm) beklædt med bagepapir. Drys salt, peber, muskatnød og ost melle...

  110. Mexico Flødekartofler

    Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Skær løgene i ringe. Snit forårsløgene. Hæld kartoflerne i bunden af et ildfast fad. Krydr med salt, peber og oregano. Læg løgringe, champignon og forårsløg over. Bland der...

  111. Roskumsnusk Kartofler

    Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem i 10 minutter i letsaltet vand. Skær løget i tern og pres hvidløget. Bland alle ingredienserne godt, hæld dem i et ildfast fad eller en foliebakke og steg dem i ovnen eller på gril...

  112. Ribssirup

    Hæld ribs, vand, sukker, vanillekorn og vanillestang i en gryde og kog det op. Lad massen simre i ca. 20 minutter. Si derefter massen, og kog den i yderligere 5 minutter. Hæld ribssiruppen på skoldede flasker eller glas og opbev...

  113. Rabarbermarmelade

    Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vanillesukker, vand og citronskal. Bring gryden i kog, og skru ned for varmen. Rør rundt i gryden, og lad marmeladen simre et par minutter. Tag gryden af blu...

  114. Bagt Kartoffelsalat

    Start med at skære kartofler, æble og rødløg i små tern. Steg baconternene i en gryde. Tilsæt rødløg og lad det stege næsten mørt. Rør melet i og spæd med vand, æblecidereddike og sukker. Kog det igennem og vend kar...

  115. Syltet Squashsalat

    Skær squashene i tynde skiver - brug evt et mandolinjern. Drys groft salt over og lad dem trække i 15 minutter. Hæld væden fra. Kog eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade - lad det koge 1 minut. Hæld squashskiverne på atamon...

  116. Hvidløgs-Paprika Smør

    Hæld smørret ud på en tallerken, og tilsæt den ønskede mængde hvidløg (presset). Tilsæt 1-2 spsk paprika og lidt salt og peber. Bland det hele godt, og smag om der er noget, der mangler. Put det hele i en sprøjtepose, og ...

  117. Hjemmelavet Tomatpuré

    Skær det hele i grove tern, og lad det simre i en gryde til det er mørt. Kør det i en stavblender og lad det derefter simre til det har den rette konsistens. Kan bruges til pizza, sammenkogte retter eller som tomatsuppe sammen med ...

  118. Pikant Sauce

    Sautér grøntsagerne i margarinen i en gryde. Tilsæt tomatpuré og hvidløg. Hæld fløden over, og kog saucen igennem til den har en passende tykkelse. Smag til med salt og peber. Saucen passer perfekt til både fjerkræ, oks...

  119. Grønne Ris

    Til 6 personer. Rens peberfrugterne. Kør peberfrugt, løg, hvidløg, koriander og lidt af persillen i en foodprocessor, til det er findelt. Varm det halve af olien op, tilsæt peberfrugtblandingen, og svits i ca. 5 minutter. Tag d...

  120. Kinesisk Sursød Sauce

    Alle ingredienser til saucen piskes godt sammen i en skål. En pande med en smule fedtstof på varmes op, og saucen hældes på. Pisk til den bliver klar - den kan godt koge uden at brænde på. Hvis der i forvejen skal steges kød el...

  121. Whiskysauce

    Smelt smørret i en tykbundet gryde sammen med tomatpuré og sukker. Bland peber, salt og rosmarin i, og lad det koge med. Hæld whiskyen ved, og lad det koge et par minutter, til alkoholen er fordampet. Hæld piskefløden og bouil...

  122. Sweet Potato Fries

    Skræl kartoflerne og skær dem i fritter. Hæld dem i en pose, og vend dem med den mængde paprika, cayennepeber, olie og salt, som du synes. Hæld dem i en bradepande beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad. Bag fritterne i ov...

  123. Frugtsalsa

    Der er ingen mængde på ingredienserne, så prøv dig frem og brug evt. mest af det du bedst kan lide :-) Alt hakkes groft - husk at dræne bønnerne godt. Tilsæt eddike, salt, peber og chili efter smag. Lad salsaen stå i køleskab...

  124. Kartoffelpande med Svampe

    Til 4 personer. Bring letsaltet vand i kog i en gryde. Skrub kartoflerne godt, og kom dem i gryden. Kog kartoflerne ved svag varme under låg i ca. 14 minutter til de er møre. Hæld vandet fra og damp dem møre. Skyl tomaterne og del...

  125. Stuvet Blomkål

    Fjern blade og stok fra kålen - skyl den grundigt. Pluk kålen i buketter. Svits de grønne blade i smør i ca. 5 minutter. Rør melet i, og spæd med bouillon. Lad det simre 5 minutter, og tilsæt så blomkålsbuketterne. Lad det...

  126. Æblesmør

    Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern. Kog dem ved lav varme i et par timer med sukker, kanel, kardemomme og vanille. Eksperimentér eventuelt selv med andre krydderier. Vend evt. lidt ingefær og mandler i. Ser...

  127. Stegte Brune Ris med Rosiner & Nødder

    Kog risene som angivet på pakken. Pisk æggene sammen med lidt salt og peber og steg dem som en omelet på panden. "Ødelæg" omeletten, og tilsæt afdryppede ris, nødder og rosiner og vend det hele godt sammen....

  128. Råsyltet Kål

    Del kålen i 2, fjern stokken og skær kålen så tyndt som muligt. Kom det op i et fad. Pres saften og skallen af citronen over kålen, og hak eller pluk de friske timiankviste over. Tilsæt forårsløg skåret i skiver, salt, peber, ho...

  129. Karry-Skyrdressing med Friske Urter

    Hak urterne. Bland sennep, skyr, ristet karry, citronsaft og peber sammen, og hæld derefter urterne i, og rør godt rundt. Stilles koldt indtil servering....

  130. Hasselback Kartofler med et Twist

    Skræl kartoflerne og skær dem over på midten. Rids dem 8-10 gange, og kom dem på en plade med bagepapir. Smør kartoflerne med dijonsennep og drys lidt olivenolie over. Drys til sidst finthakkede valnødder over. Bag kartoflern...

  131. Waldorf Light

    Halvér druerne, skær bladselleri i skiver og skræl æblet og skær det i tern. Bland sennep, creme fraiche og citronsaft i en skål. Bland dressingen med druer, selleri og æble og smag til med salt, peber og citron. Drys til sidst...

  132. Ovnbagte Rødbeder

    Tænd ovnen på 200°C Skræl rødbederne og skær dem i tern på 2x2cm. Kom dem i en bradepande med bagepapir, så de ligger i et lag. Riv citronen, og gem skalllen til senere. Pres saften ud, og bland citronsaft, balsamico, olive...

  133. Kartoffelpuder

    Varm ovnen op til 200°C Smør 8-9 huller i en muffinform med smør/olie. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen. Rør creme fraiche, cheddar, parmesan og purløg i. Smag på kartoffelmosen, og tilføj evt. lidt salt og pebe...

  134. Skordalia - Græsk Kartoffelhvidløgsdip

    Blend kartoflerne med mandler, eddike, olie og hvidløg. Smag til med salt, og stil dippen koldt, til den skal bruges. Kan bruges som sauce, dip, spread ect....

  135. Rød Tzatziki

    Pil hvidløgene og skær peberfrugten over og tag kernerne ud. Blend hvidløg, peberfrugt og kikærter i en blender. Tilsæt skyr - rød godt rundt, og smag til. Ønskes en tykkere konsistens, kan man tilsætte lidt flere kikærter. ...

  136. Fyldte Portobello Svampe

    Skyl svampene godt, og fjern stilkene. Hak brien i fine stykker (der kan sagtens bruges en anden ost en brie). og snit chilien i nogle tynde skiver. Fordel den hakkede brie og chiliskiverne i svampene. Afslut med 2 sammenrullede skive...

  137. Radise Tzatziki

    Riv radiserne og agurken på et rivejern. Klem væsken fra. Kom radiser og agurk i yoghurten. Pil og pres hvidløgsfedene, og tilsæt også dem. Smag til med salt, peber, mynte og citronsaft. Stil det på køl indtil servering. For...

  138. Baconporrer

    Skær toppen af porrerne, og gør dem grundigt rene (gem evt. toppene til en suppe eller fond). Kog porrerne til de er næsten møre, og læg dem herefter til afdrypning i en sigte. Når porrerne er kolde, vikles der er stykke bacon o...

  139. Gule Ris

    Svits løg og hvidløg på en pande. Tilsæt gurkemeje, og lad det stege med et minuts tid. Tilsæt den mængde ris du ønsker, og den mængde bouillon, der svarer til rismængden. Kog risene til de er møre. (mængden af løg og hvid...

  140. Grov Tomatketchup

    Hak løget groft og skær tomaterne i store tern. Kog eddike, vand og farin op. Tilsæt løg, tomater og cayennepeber og lad det hele koge i 15 minutter med låg og 10 minutter uden. Smag til med lidt salt og lad ketchuppen køle af i...

  141. Olie-Eddike Dressing

    Bland eddike, salt og krydderierne sammen først (saltet opløses ikke i olien). Når saltet er opløst, tilsættes olien Dressingen kan justeres i det uendelige - se nedenfor for ideer. Olie: Olivenolie, vindruekerneolie, jordnødde...

  142. Fetadip med Rød Peber (Haydari)

    Skær feta og peberfrugt i mindre stykker. Pil hvidløgene Kom derefter feta, peberfrugt, hvidløg og chili i en blander og blend det til en ensartet masse. Gem evt. noget af peberfrugten skåret i små tern, som du kan røre i og gøre ...

  143. Dilddressing (hvid)

    Skyl dilden grundigt og tør den forsigtigt i et rent viskestykke. Herefter fjernes stilkene, så kun den brugbare dild er tilbage. Bland creme fraiche og mayonnaise, og smag til med citrosaft, salt og peber. Vend til sidst dilden i....

  144. Dilddressing (brun)

    Bland stærk sennep, sød sennep, sukker, brun farin og hvidvinseddike sammen - det er vigtigt, at sukkeret er rørt ordentligt ud. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der piskes med en elpisker. Smag til med salt og peber. Hæld ti...

  145. Kold Kartoffelsalat med Parmesan & Pinjekerner

    Kog kartoflerne og afkøl dem godt, før du skærer dem i mindre stykker. Skær forårsløg i små skiver og hak basilikum groft. Bland herefter dressingen: Start med sennep og eddike og tilsæt derefter olivenolie og til slut parmesa...

  146. Græsk Kartoffelsalat

    Halvér de uskrællede kartofler på langs og skær dem i små både. Læg dem i et ildfast fad, drys med med salt, peber og oregano og stænk dem med olivenolie og citronsaft. Herefter bages kartoflerne i 40-45 minutter ved 250°C, til ...

  147. Varm Kartoffelsalat med Langtidsbagte Tomater

    Halvér først tomaterne, pensl dem med olivenolie og drys med salt, sukker og rosmarin. Bag dem herefter i 2 timer ved 130°C, til de er skrumpet ind til halv størrelse. Imens tomaterne bager, koges kartoflerne med rosmarinstilken, til...

  148. Kartoffelsalat med Tun

    Kog først kartoflerne til de har den ønskede konsistens, og lad dem køle helt af. Snit forårsløgene fint. Bland en dressing af mayonnaise, creme fraiche, presset hvidløg, salt og peber. Skær kartoflerne i skiver. Vend de ...

  149. Rustik Kartoffelsalat med Peberfrugt & Chorizo

    Skyl kartoflerne godt og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af og skær dem i halve. Skær derefter pølseskiverne i halve og steg dem sprøde på en tør pande. Rens peberfrugterne og skær dem i store, grove tern. Steg de...

  150. Cremet Kartoffelgratin med Chorizo

    Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter og skræl dem efterfølgende. Kog ligeledes æggene til de er hårdkogte, pil dem under koldt rindende vand og riv dem groft med et rivejern. Pensl et stort ovnfast fad me...

  151. Kål og Kartofler

    Snit hvidkålen i strimler og kog det i letsaltet vand, til det falder en smule sammen. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Riv selv 2 håndfulde af din favoritost og steg bacon på panden, til det meste af fedtet er væk. La...

  152. Kartofler på Spyd med Sesam & Chili

    Skrub kartoflerne grundigt og kog dem møre i letsaltet vand, tilsat hvidløg og mynte. Lad kartoflerne køle af, fugt dem igen let med vand og vend dem i hvedemel, chilisauce og til slut sesamfrø. Sæt kartoflerne på grillspyd og g...

  153. Citronkartofler med Friske Krydderurter

    Start med at rense kartoflerne godt og behold bare skrællen på. Skær kartoflerne i mindre stykker, så de passer i stanniolpakkerne. Lav 4 stanniolpakker af passende størrelse og husk at lave plads til lukningen i toppen, når du fyl...

  154. Sprøde Bankekartofler

    Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem med skrællen på til de er al dente. Kom dem i en stor plasticpose, slå en knude og bank på posen så kartoflerne moses en smule. Husk at de skal ikke smuldres, bare trykkes. Kom herefter kart...

  155. Mormordressing

    Bland fløde med citronsaft og sukker. Rør forsigtigt i det, til fløden tykner en smule. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft. ...