Opskrifter » Tilbehør » Diverse Tilbehør

Diverse Tilbehør

93 retter fundet i Diverse Tilbehør kategorien.

Ugens Opskrifter:

Porrestuvning Jordbær Guacamole Ristet Rødkål med Valnødder


  1. Onion Rings - Sprøde Løgringe

    Onion Rings - Sprøde Løgringe

    Opvarm olien i en stor gryde, eller en frituregryde (185°C) Skær løget i ringe. I en lille skål blandes mel, bagepulver og salt. Dyp løgringene i mel-blandingen til de er dækkede. Pisk æggene og mælken i melblandingen med e...

  2. Nem Guacamole

    Nem Guacamole

    Udhul avokadoerne og kør kødet igennem en si med en ske. Tilsæt hvidløg, citronsaft, salt og peber. Vend til sidst creme fraiche i, til den rette konsistens opnås....

  3. Hokkaidomos

    Hokkaidomos

    Flæk græskarret, og skrab kernerne ud. Bag græskaret med skindet opad i en 170°C varm ovn 30-45 minutter. Når græskaret er mørt, tages det ud af ovnen og skindet skrabes af. Kom det bagte græskar i en røreskål. Pisk de...

  4. Hjemmelavet Karrysalat

    Hjemmelavet Karrysalat

    Kog æggene og del dem på begge led i en æggedeler. Skær æblerne i små tern. Kog suppehornene, og lad dem køle af. Bland mayonnaise, karry, fløde, salt og peber. Smag til. Vend til sidst æg, æble og suppehorn i. Det ...

  5. Waldorfsalat med Creme Fraiche

    Waldorfsalat med Creme Fraiche

    Skær bladsellerien i tynde strimler. Skær æblerne i små tern. Halvér og udsten vindruerne. Tag lidt druer og nødder fra til pynt. Hak resten af nødderne groft. Bland alle ingredienser med creme fraiche. Pynt med druer og ...

  6. Grønlangkål

    Grønlangkål

    Ryst mælk og mel til en jævning. Hæld den i en gryde. Bring den i kog ved konstant piskning. Dæmp varmen. Læg den frosne kål i gryden. Læg låg på. Lad kålen tø langsomt op. Rør af og til. Kog kålen 5 minutter. Tilsæt sm...

  7. Krydrede Mexicanske Ris

    Krydrede Mexicanske Ris

    Pil løget og hak det fint. Rens peberfrugten og hak den fint. Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg og peberfrugt. Steg under omrøring ved jævn varme i 3-4 minutter. Tilsæt gurkemeje og spidskommen og hæld bouillonen på. Br...

  8. Blomkåls-Oste Røsti

    Blomkåls-Oste Røsti

    Rens og skær blomkålen i buketter. Kog dem i omkring 10 minutter. Hæld dem i et dørslag. Imens den stadig er varm, moses blomkålen. Rør ost, ægg, rasp, cayennepeber og salt i. Smag til. Smør en pande godt med olie og sæt den ...

  9. Stuvet Hvidkål

    Stuvet Hvidkål

    Snit kål ret fint. Kog den i saltet vand 12-15 minutter. Ryst mel og mælk til en jævning og hæld den i kålen under omrøring. Kog stuvningen 5 minutter uden låg. Tilsæt fedtstof, salt, peber og evt. reven muskatnød....

  10. Krydrede Stegte Ris

    Krydrede Stegte Ris

    Svits løg og peberfrugt i lidt olie i en pande sammen med bouillonterningen, spidskommen, chilipulver og paprika. Lad det svitse i 2-3 minutter. Tilsæt risene og vandet sammen med den sidste bouillonterning og guekemeje. Bring det i...

  11. Bagte Rødbeder med Timian

    Bagte Rødbeder med Timian

    4 personer. Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Brug evt. gummihandsker, så du slipper for lilla hænder. Beklæd en bageplade eller et fad med bagepapir. Put rødbederne i en stor frysepose, hæld timian, hvidløg, olie,...

  12. Basilikum Pesto

    Basilikum Pesto

    Kom alle ingredienserne (saft + skal af citronen) i en blender, og blend det til en lind dressing, der smages til med salt og peber. Serveres til kød, dejligt til grillet kød...

  13. Grøntsagsklatter

    Grøntsagsklatter

    Bring en gryde vand i kog. Kom kartoflerne i, og kog dem møre. Hæld vandet fra, og sæt dem til side. Imens koges endnu en gryde vand. Kom gulerødder og ærter i, og kog til de er møre. Hæld vandet fra, mos dem, og sæt dem til side...

  14. Pommes Anna

    Pommes Anna

    4 personer. Skær kartoflerne i så tynde skiver, som muligt. Skyl skiverne i koldt vand og dup dem tørre. Gør det samme med rødbederne. Kom bagepapir i en bradepande (ca. 22x27cm). Læg kartofler og rødbeder lagvis, sålede...

  15. Gratineret Blomkålsmos

    Gratineret Blomkålsmos

    Rens blomkålen og skær den i mindre stykker. Kog den i 20 minutter i letsaltet vand. Lad den dryppe helt af i et dørslag. Kør blomkålen med en stavblender sammen med fløde, smør og hvidløg. Smag til med salt og peber. Hæld...

  16. Ovnbagte Rodfrugter

    Ovnbagte Rodfrugter

    Rens og skræl alle rodfrugterne. Skær dem i mundrette tern, hæld dem i en plastikpose sammen med lidt olie, salt, peber og de krydderier du ønsker (evt. oregano, timian, rosmarin). Ryst posen godt, så du får det hele fordelt. ...

  17. Porrer i Fad med Bacon

    Porrer i Fad med Bacon

    Rens porrerne og halvér dem. Kog dem i 8 minutter i bouillonvand. Lad dem køle af i 5-10 minutter. Halvér baconstrimlerne og svøb dem om midten af hver porre. Læg dem i et fad side om side. Pisk æggeblommer og mælk sammen. Drys...

  18. Spicy Rice a la Nandos

    Spicy Rice a la Nandos

    Til 4 personer. Svits risene på en tør pande i 3-4 minutter. Rør ofte i dem. Når risene får en smule farve, tilsættes vandet, chilipulver, ½ bouillonterning og lidt gurkemeje. Lad det simre til risene er kogt (ca. 15 minutter)....

  19. Glaserede Gulerødder

    Glaserede Gulerødder

    Gulerødderne skæres efter ønske, men ikke for groft. Blanchér stykkerne i vand i 5-10 minutter. Tag dem op af vandet. Smelt smørret på en pande, og tilsæt kalvefonden. Kog det lidt ned. Tilsæt gulerødderne, timian, salt o...

  20. Ovnbagte Gulerødder med Oliven & Feta

    Ovnbagte Gulerødder med Oliven & Feta

    Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Vend dem i lidt olie, en smule cayennepeber og citronsaften. Stil gulerødderne i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 180°C. Når gulerødderne er færdige, vendes de med hakkede oliven og fet...

  21. Ærtepuré

    Ærtepuré

    Hæld alle ingredienserne i en blender eller brug en stavblender. Smag til med krydderierne. Serveres til et stykke kød eller som dip....

  22. Stegte Rosenkål, Balsamico & Bacon

    Stegte Rosenkål, Balsamico & Bacon

    Opvarm ovnen til 200°C og læg bagepapir i et ildfast fad eller i en bradepande. Pisk balsamico, ahornsirup, olie, salt og peber sammen i en stor skål. Hæld rosenkålene i skålen, og vend det hele godt, til alle rosenkålene er d...

  23. Ærtelasagne

    Til 2 personer. Tænd ovnen på 200°C Hak løg og hvidløg fint. Sautér løgene på en pande med olivenolie. Vend ærterne i. Krydr med salt og peber og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Blend ærterne sammen med hytteo...

  24. Rodfrugt Ratatouille

    Blend alle ingredienserne til pestoen. Skræl og skær rodfrugterne i ultratynde skiver. Sæt 2 skiver af hver sammen i hånden, og stil det i et fad. Fortsæt til alle rodfrugterne er brugt (de kan også laves som tern, hvis det ska...

  25. Rosenkål med Bacon & Peberfrugt

    Tag de yderste blade af kålen, skær stokken af og skyl dem godt. Halvér dem. Start med at svitse bacon på panden. Når den har fået lidt, så hæld rosenkål, løg og peberfrugt på, og steg til grøntsagerne er næsten møre - der ...

  26. Rosmarin & Sennepsbagte Gulerødder

    Til 4 personer. Skræl gulerødderne og skær dem i rustikke stykker. Vask/skræl de øvrige grøntsager og skær også dem i rustikke stykker. Bland dijonsennep, rosmarin, honning, olivenolie og salt og vend grøntsagerne heri. ...

  27. Smørbagte Løg

    Til 4 personer. Pil og halvér løgene. Snit ned i løget hele vejen rundt (som en sliced pizza). Drys med salt og top løget med en god klat smør. Sæt løgene i et lille ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 35-45 minutter a...

  28. Blomkålsmuffins

    Blend blomkål og gulerod til det ligner ris. Steg bacon på panden i lidt olie. Tilsæt løget og vend det lidt rundt. Tilsæt blomkålsblandingen, cherrytomater og bladselleri. Lad det simre nogle minutter. Tilsæt krydderier og ...

  29. Gulerodsroulade

    Skræl og riv gulerødderne groft. Hak løget fint og svits det i lidt smør sammen med gulerødderne i 5-10 minutter. Smag til med salt og krydderier og lad det køle af. Slå æggene ud og del dem i hvider og blommer. Bland heref...

  30. Glaskartofler med Perleløg & Bønner

    Rist baconternene til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Hæld kogende vand over bønnerne i 10 sekunder. Tør det meste af baconfedtet af panden, og hæld nu perleløg og kartofler i panden og lad det få lidt fa...

  31. Lindas Lækre Pesto

    Skyl basilikummen godt - du kan godt bruge stænglerne. Kør alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor. Tilføj olie undervejs til konsistensen bliver helt rigtig. Ønskes en tyk pesto, skal der bruges ekstra kerner og o...

  32. Bønner med Bacon & Løg

    Steg baconternene til de er næsten sprøde i en almindelig eller sautérpande. Tilsæt løg og steg videre i ca. 5 minutter. Tilsæt bouillon og krydderier og lad det koge op. Tilsæt så bønnerne og skru godt op for varmen, og lad ...

  33. Waldorfsalat med Piskefløde

    Pisk fløden til skum. Bland creme fraiche og flødeskum. Smag til med citronsaft og sukker. Skræl æblerne og skær dem i tern. Skær selleri i skiver. Del vindruerne. Bland forsigtigt æbler, selleri, vindruer og valnødder i....

  34. Rødløgssmør

    Kom rødløg, hvidløg, rødvin, balsamico, salt og peber i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog, og lad det koge ved jævn varme i 10-12 minutter (eller til væsken er kogt ind). Lad blandingen køle let af og bland den så med sm...

  35. Kålsalat a la Søren fra Rigtige Mænd

    Snit kålen fint på et mandolinjern. Tilsæt olivenolie, og kram det godt til det bliver blødt og lækkert, men stadig har crunch. Smag til med salt og peber. ...

  36. Spidskål i Karry

    Skær spidskålen i stykker og skyl det. Skær peberfrugten i stykker. Varm fedtstoffet på en pande og tilsæt karry. Når karryen er brændt af, tilsættes spidskålen og det svitses nogle minutter til kålen falder sammen. Ta...

  37. Spidskål med Krydderier & Tomat

    Del kålen i 1/8-dele og fjern rodstokken. Snit kålen fint, men stadig i "bidefast" bredde. Hak løg og chili meget fint og riv ingefæren. Hak tomaterne groft. Rist korianderfrøene til de dufter, og kværn dem så til pulver. Læg ...

  38. Bagte Rodfrugter med Bacon

    Til 4 personer. Skræl og skær rodfrugterne i stave. Kom baconternene i en lille bradepande og stil den på ovnens rist. Fordel rodfrugterne på en plade med bagepapir. Stik timiankvistene ned mellem rodfrugterne og drys med salt....

  39. Champignon i Hvidløg

    Rens og skær champignonerne i halve. Rist dem på panden i lidt olie til de er møre, men ikke mørke. Bland resten af ingredienserne i en skål og vend champignonerne heri. Serveres sammen med et stykke lækkert kød. Tip! For en li...

  40. Syltet Squashsalat

    Skær squashene i tynde skiver - brug evt et mandolinjern. Drys groft salt over og lad dem trække i 15 minutter. Hæld væden fra. Kog eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade - lad det koge 1 minut. Hæld squashskiverne på atamon...

  41. Hvidløgs-Paprika Smør

    Hæld smørret ud på en tallerken, og tilsæt den ønskede mængde hvidløg (presset). Tilsæt 1-2 spsk paprika og lidt salt og peber. Bland det hele godt, og smag om der er noget, der mangler. Put det hele i en sprøjtepose, og ...

  42. Hjemmelavet Tomatpuré

    Skær det hele i grove tern, og lad det simre i en gryde til det er mørt. Kør det i en stavblender og lad det derefter simre til det har den rette konsistens. Kan bruges til pizza, sammenkogte retter eller som tomatsuppe sammen med ...

  43. Grønne Ris

    Til 6 personer. Rens peberfrugterne. Kør peberfrugt, løg, hvidløg, koriander og lidt af persillen i en foodprocessor, til det er findelt. Varm det halve af olien op, tilsæt peberfrugtblandingen, og svits i ca. 5 minutter. Tag d...

  44. Sweet Potato Fries

    Skræl kartoflerne og skær dem i fritter. Hæld dem i en pose, og vend dem med den mængde paprika, cayennepeber, olie og salt, som du synes. Hæld dem i en bradepande beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad. Bag fritterne i ov...

  45. Kartoffelpande med Svampe

    Til 4 personer. Bring letsaltet vand i kog i en gryde. Skrub kartoflerne godt, og kom dem i gryden. Kog kartoflerne ved svag varme under låg i ca. 14 minutter til de er møre. Hæld vandet fra og damp dem møre. Skyl tomaterne og del...

  46. Stuvet Blomkål

    Fjern blade og stok fra kålen - skyl den grundigt. Pluk kålen i buketter. Svits de grønne blade i smør i ca. 5 minutter. Rør melet i, og spæd med bouillon. Lad det simre 5 minutter, og tilsæt så blomkålsbuketterne. Lad det...

  47. Æblesmør

    Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern. Kog dem ved lav varme i et par timer med sukker, kanel, kardemomme og vanille. Eksperimentér eventuelt selv med andre krydderier. Vend evt. lidt ingefær og mandler i. Ser...

  48. Stegte Brune Ris med Rosiner & Nødder

    Kog risene som angivet på pakken. Pisk æggene sammen med lidt salt og peber og steg dem som en omelet på panden. "Ødelæg" omeletten, og tilsæt afdryppede ris, nødder og rosiner og vend det hele godt sammen....

  49. Råsyltet Kål

    Del kålen i 2, fjern stokken og skær kålen så tyndt som muligt. Kom det op i et fad. Pres saften og skallen af citronen over kålen, og hak eller pluk de friske timiankviste over. Tilsæt forårsløg skåret i skiver, salt, peber, ho...

  50. Waldorf Light

    Halvér druerne, skær bladselleri i skiver og skræl æblet og skær det i tern. Bland sennep, creme fraiche og citronsaft i en skål. Bland dressingen med druer, selleri og æble og smag til med salt, peber og citron. Drys til sidst...

  51. Ovnbagte Rødbeder

    Tænd ovnen på 200°C Skræl rødbederne og skær dem i tern på 2x2cm. Kom dem i en bradepande med bagepapir, så de ligger i et lag. Riv citronen, og gem skalllen til senere. Pres saften ud, og bland citronsaft, balsamico, olive...

  52. Fyldte Portobello Svampe

    Skyl svampene godt, og fjern stilkene. Hak brien i fine stykker (der kan sagtens bruges en anden ost en brie). og snit chilien i nogle tynde skiver. Fordel den hakkede brie og chiliskiverne i svampene. Afslut med 2 sammenrullede skive...

  53. Radise Tzatziki

    Riv radiserne og agurken på et rivejern. Klem væsken fra. Kom radiser og agurk i yoghurten. Pil og pres hvidløgsfedene, og tilsæt også dem. Smag til med salt, peber, mynte og citronsaft. Stil det på køl indtil servering. For...

  54. Baconporrer

    Skær toppen af porrerne, og gør dem grundigt rene (gem evt. toppene til en suppe eller fond). Kog porrerne til de er næsten møre, og læg dem herefter til afdrypning i en sigte. Når porrerne er kolde, vikles der er stykke bacon o...

  55. Gule Ris

    Svits løg og hvidløg på en pande. Tilsæt gurkemeje, og lad det stege med et minuts tid. Tilsæt den mængde ris du ønsker, og den mængde bouillon, der svarer til rismængden. Kog risene til de er møre. (mængden af løg og hvid...

  56. Grov Tomatketchup

    Hak løget groft og skær tomaterne i store tern. Kog eddike, vand og farin op. Tilsæt løg, tomater og cayennepeber og lad det hele koge i 15 minutter med låg og 10 minutter uden. Smag til med lidt salt og lad ketchuppen køle af i...

  57. Grissini

    Ca. 36 stk. Forvarm ovnen til 200°C. Smuldr gæren i 1 dl lunkent vand i en lille skål. Lad det stå 5-10 minutter, til gæren er opløst. Bland mel og salt i en stor skål, lav en fordybning i midten, og hæld olivenolie og den ...

  58. Nem Persillepesto

    Kom hvidløg, persille, pinjekerner, parmesan, citronskal og -saft i en foodprocessor og kør sammen. Hæld langsomt olivenolien i til ønsket konsistens, mens motoren kører. Smag til....

  59. Valnøddepesto

    Kom hvidløg, parmesan, valnødder og et godt skvæt olivenolie i en foodprocessor og kør til pastakonsistens. Hæld resten af olien gennem tragten til den ønskede konsistens, mens motoren stadig kører. Striml basilikumbladene i fo...

  60. Sojaristede Solsikkekerner

    Varm en pande kraftigt op. Rist solsikkekernerne til de er svagt gyldne. Skru ned for varmen, og hæld soja på panden efter smag (meget soja gør kernerne mere salte). Rist nu kernerne indtil sojaen er fordampet, og kernerne er he...

  61. Månetørrede Tomater

    Tænd ovnen på 220°C Skær tomaterne i halve og læg dem i et ildfast fad med skærefladen opad. Drys med salt, sukker, timian og olivenolie. Stil dem i ovnen og sluk med det samme. Lad tomaterne blive i ovnen natten over (eller...

  62. Agurke-relish

    Pres overskydende væske fra agurken med hænderne. Kom agurken i en skål, og rør yoghurt i. Rør salt, spidskommen, sort peber og chilipulver i. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet, til relishen skal bruges...

  63. Rysteribs

    Rib og skyl bærrene. Bland dem med sukkeret og lad dem trække 2-3 timer, til sukkeret er helt opløst. Rør i det en gang imellem. Serveres som tilbehør til f.eks. forloren hare, frikadeller eller vildt....

  64. Croutoner (brødterninger)

    Skær daggammelt franskbrød eller toastbrød i 1 cm store terninger. Rist dem i lidt olie på panden, eller læg brødterningerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Stænk med lidt olie. Rist dem gyldne ved 225°C på øverste rib...

  65. Brunkål

    Snit kålen fint. Smelt sukkeret i en gryde, til det er lysebrunt. Tilsæt smørret. Brun kålen. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og kog ved svag varme under låg i 1-1½ time. Tilsæt evt. lidt vand. ...

  66. Selleripuré

    Skræl sellerien, skær den i skiver og halvér dem. Kog selleriskiverne i ca. 15 minutter i vand tilsat koriander. Hæld vandet fra sellerien, gem lidt af vandet. Blend den kogte selleri med lidt kogevand, fløde og salt. Varm ...

  67. Flødestuvet Spinat

    Damp spinaten. Rør i den, til den er faldet sammen. Tag den op. Afkøl lidt. Knug væden fra. Smelt smørret og tilsæt spinat, krydderier og fløde. Kog retten uden låg ved svag varme ca. 5 minutter...

  68. Stuvede Ærter & Gulerødder

    Skær gulerødderne i små tern. Kog dem i vand med salt ca. 5 minutter. Hæld ærterne i og kog 2 minutter. Tag gryden fra varmen. Rør smør og mel sammen til en smørbolle. Læg den i vandet ved grøntsagerne, lad den ligge ca. 1 m...

  69. Bagte Rodfrugter

    Skræl kartofler, pastinakker, gulerødder og rødbeder og skær dem i 2cm terninger - skær løgene i både. Læg det hele i et ovnfast fad. Hæld bouillon og smør over og krydr med salt, peber og muskat. Sæt fadet i kold ovn p...

  70. Flødestuvede Champignon

    Rens champignonerne og skær dem i skiver. Smelt smørret og svits champignonerne heri, ca. 2 minutter. Vend champignonerne tit. Drys majsstivelse eller hvedemel over og vend det hele godt. Rør fløden i og kog stuvningen ca. 2...

  71. Hummus

    Udblød kikærterne 10-12 timer. Kog dem møre i nyt vand, ca. 1 time. Lad dem dryppe godt af i en si. Purér dem i foodprocessor sammen med citronsaft, hvidløg, olie og krydderier. Hvis mosen virker for fast, kan den tilsættes mere...

  72. Grøn Pesto

    Stød basilikum, hvidløg, pinjekerner og salt i en morter eller kør det i en foodproessor. Tilsæt revet parmesan og rør det i. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen. Serveres til kogt pasta. Pesto kan også vendes i kartofler, kogte h...

  73. Oliventapenade

    Hak oliven, ansjosfileter, kapers og hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, til det har en passende konsistens. Kør massen til en grov eller fin puré. Serveres til brød, rå grøntsager, hårdkogte æg e...

  74. Æggestand

    Kog mælken op i en tykbundet gryde. Sval den let af. Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt mælk og salt. Hæld blandingen i en velsmurt ildfast skål. Dæk skålen med låg eller staniol. Sæt den i vandbad over et lille blus...

  75. Hurtig Courgettepande

    Courgetterne skæres i terninger. Hvidløget hakkes fint. Grøntsagerne svitses i margarinen ved ret stærk varme og under jævnlig omrøring 5-6 minutter. Courgetterne skal være lysebrune, men ikke for bløde, når de er færdige...

  76. Waldorfsalat med Mayonnaise

    Til 4 personer. Smag mayonnaise til med citronsaft og evt. lidt sukker. Vend flødeskummet i mayonnaisen. Skræl æblet og skær det i små terninger. Vend æble, selleri, vindruer og nødder i fløde-mayonnaisen. Anret salaten...

  77. Ærtestuvning

    Pil og finhak hvidløget. Skyl citronen godt under rindende varmt vand og tør den. Striml citronens skal. Skyl mynten, og dup den tør på køkkenrulle, nip bladene af og striml dem fint. Gem et par blade til garnering. Opvarm fedtstoff...

  78. Middelhavsgrøntsager

    Skyl tomaterne og del dem på langs. Placér tomaterne på en ovnrist med snitfladerne opad. Pensl med olivenolie og drys med peber og selleri. Ovngrill forsigtigt i 10 minutter uden at vende tomaterne. Varm en grillpande eller en grillr...

  79. Frisk Grøntsagsstuvning

    Skrab gulerødderne. Skræl majroerne og skær dem i 1 cm tykke stave. Skyl blomkålen og del den i små buketter. Skræl aspargesene og skær dem i 5 cm lange snitter. Bland champignonerne med citronsaften. Bring letsaltet vand i kog i ...

  80. Julekål - Vreden Kål - Krøstekål

    Del hvidkålen i 4-8 stykker. Fjern de yderste grove blade og stokken. Kom kålen i vand, tilsæt salt (3 tsk pr. liter kogevand) og kog den godt mør - det tager ca. en time. Tag kålen op i en sigte og lad den dryppe godt af. Vrid k...

  81. Persillepesto

    Rør alle ingredienserne (undtagen olien)i en foodprocessor til de er godt blandet og pureret. Hæld ca. ½ dl olie i maskinen i en tynd stråle, til alt er blandet godt. Kom pestoen i en skål og hæld resten af olien i....

  82. Basilikumpesto

    Kør alle ingredienserne i en foodprocessor til de er godt blandet og pureret. Hæld ca. halvdelen af olien i maskinen i en tynd stråle, til alt er blandet godt. Kom pestoen i en skål og hæld resten af olien i....

  83. Peperonata

    Skær løget i skiver. Steg skiverne i olivenolie til de bliver gennemsigtige, men uden at brune. Skær peberfrugterne i skiver. Kom dem ved og lad det simre i ca. 10 minutter til de begynder at tage farve. Tilsæt tomat og lad det s...

  84. Agurkerelish

    Skær grøntsagerne i bittesmå tern. Kog eddike og sukker til sukkeret er helt opløst. Hæld grøntsagerne i og lad dem simre 1 minut. Tilsæt sennepsfrø og dild, og smag til med peber. ...

  85. Tomatrelish

    Rens tomaterne og løget og skær dem i tern. Bland alle de andre ingredienser i en gryde lad det simre ca. 15 minutter. Tilsæt tomaterne, og lad dem simre med 3-4 minutter. ...

  86. Løgrelish

    Skær løgene i smalle både. Bland alt i en gryde og lad det simre ca. 20 minutter eller til konsistensen virker rigtig. ...

  87. Agurkesalat

    Skær agurken i tynde skiver på et rivejern. Læg dem på en stor tallerken og drys med groft salt. I en gryde koges eddike, sukker, laurbærblad og groftkværnet peber sammen. Løget skrælles, skæres i små tern og koges med. E...

  88. Stuvede Kartofler

    Pil de kogte kartofler og skær dem i mundrette bidder. Smelt fedtstoffet i en gryde og pisk melet i. Spæd med lidt mælk ad gangen under omrøring og lad saucen komme i kog. Lad den koge i 3-5 minutter. Smag til med salt og peber. L...

  89. Grøn Kryddersmør

    Rens krydderurterne og hak dem fint. Hak løget fint, pres hvidløget. Bland det bløde smør med krydderurter, løg og hvidløg. Passer godt til en god bøf. Hvis det skal være ekstra festligt, kan du komme smøret i en sprøjt...

  90. Hvidkålsgryde

    Rens hvidkålen og skær den i fjerdedele. Fjern stokken. Striml kålen fint. Skyl den og lad den dryppe godt af. Skær bacon i strimler og brun ved svag varme på en pande. Pil løget og hak det fint. Bland det med baconet. Tilsæt ...