Madkampen.dk » Ingredienser » Citronmelisse

Opskrifter på mad med Citronmelisse

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor citronmelisse indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Thaipandekager (Vægtvogterne)

    4 portioner - 9 ProPoints i hver portion Kom bærrene i en skål. Hak citronmelissen, og bland det i bærrene sammen med flormelisen. Stil skålen i køleskabet. Pisk mel, sukker, kokosmel, æg og kokosmælk sammen til en jævn dej. ...


  2. Appelsinmuffins

    Citronmelisse

    Ca. 15 stk. Opvarm ovnen til 200°C. Smelt smørret i en kasserolle. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Pisk majsstivelsen i. Bland bagepulver og appelsinskal med melet og rør blandingen i dejen skiftevis med det smeltede, afk...



  3. Lakrids Panna Cotta

    Citronmelisse

    4 portioner. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom fløde og sukker i en gryde sammen med den knuste lakrids. Bring blandingen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen, træk husblassen op af vandet, vrid den,...



  4. Porrepande med Gulerod

    citronmelisse

    Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder, porrer og chili i ca. 2 minutter. Rør fløde, vand og salt sammen med grøntsagerne og bring det i kog. Tag panden af varmen, dys saucejæ...



  5. Citronsorbet

    Skrub citronerne godt i lunkent vand. Riv skallen af en citron, og pres saften fra alle 3 citroner. Bland sirup og mineralvand i en gryde og opvarm til siruppen er smeltet. Afkøl derefter i koldt vandbad. Tilsæt citronsaft og citronska...


  6. Jordbærkager (butterdej)

    Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden, dæk dem med et klæde og lad dem tø op. Del pladerne og læg dem på en plade med bagepapir. For at kunne løfte et låg ud af butterdejen, skærer man et 1 cm mindre rektangel inde i dejp...


  7. Cremet Zabaione

    Pisk æggeblommer og sukker skummende i en glas- eller metalskål. Varm vinen i en gryde, men den må ikke koge. Pisk den varme vin i æggenapsen lidt ad gangen. Bring vand i kog i en gryde og stil skålen deri. Varm under konstant piskn...


  8. Citronfromage

    citronmelisse

    Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med elpisker. Træk husblasen op af vandet. Smelt den i vandbad. Bland den med citronskal og -saft. Rør husblasen i æggene, det g...