Opskrifter » Desserter » Is » Citronsorbet
Citronsorbet opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave citronsorbet:
- 3 citroner
- 1½-2 dl lys sirup
- 2½ dl mineralvand
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 1 knsp salt
- Citronmelisse
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Citronsorbet:
Skrub citronerne godt i lunkent vand. Riv skallen af en citron, og pres saften fra alle 3 citroner.
Bland sirup og mineralvand i en gryde og opvarm til siruppen er smeltet. Afkøl derefter i koldt vandbad. Tilsæt citronsaft og citronskal og bland det godt. Stil det i fryseren ca. 1 time.
Pisk æggehviden med saltet til fast skum og vend det forsigtigt i den halvfrosne masse. Sæt den tilbage i fryseren ca. 2 timer. Tag skålen ud og pisk isen igennem et par gange undervejs, så isktystallerne ikke bliver for store.
Dyp eventuelt serveringsglassene i lidt vand eller citronsaft og derefter i sukker, så der dannes en "frosset" kant. Ske sorbeten op i fire portionsglas og pynt med blade af citronmelisse. Servér straks.
![Citronsorbet opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.