Madkampen.dk » Ingredienser » Knækkede hvedekerner

Opskrifter på mad med Knækkede hvedekerner

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor knækkede hvedekerner indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Grovbæster

    Kog vand, hvedekerner og hørfrø op i en gryde, så de bliver bløde og saftige. Sluk for blusset, og lad blandingen trække, til den er lillefingervarm. Tilsæt gæren og rør rundt. Hæld derefter salt, honning, olie og tykmælk i, og...


  2. Rugfler

    Sæt kernerne i blød i kogende vand i 5-10 minutter. Hæld vandet fra. Rør gæren ud i vandet, og tilføj derefter de resterende ingredienser undtagen hvedemel og margarine. Når dejen er ensartet, tilsættes hvedemelet, og så rør...


  3. Kartoffeltrekanter med Skinke

    Kog kartoflerne i letsaltet vand, lad dem køle af og mos dem grundigt. Hæld kogende vand over de knækkede hvedekerner, lad det afkøle og rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er smidi...


  4. Grovflutes

    Hæld kerner og vand i en gryde og giv det et opkog. Hæld det i en dejskål. Hæld kærnemælk over og lad det afkøle til lillefingertemperatur. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem...


  5. Grovboller med Squash

    Opløs gæren i det lunkne vand. Rør sirup og salt i sammen med æggene. Riv squash med skræl og tilføj dette. Kog hvedekernerne i rigeligt vand og lad det afkøle. Kom kerner, sigtemel og grahamsmel i dejen og rør godt. ...


  6. Græskarboller

    Rør de knækkede hvedekerner sammen med 1 dl koldt vand og 1 dl yoghurt, og stil blandingen i køleskabet natten over. Bland surdejen med 2 dl vand, gær, græskarkerner og grahamsmelet og lad dejen hvile 10-15 minutter, inden den ælte...


  7. Grove Morgenboller

    Hæld det kogende vand over den knækkede hvede i en skål og lad det stå i 10 minutter. Tilsæt mælk og honning og lad blandingen blive lunken. Hæld imens de 2 slags mel i en røremaskine. Smuldr gæren over og tilsæt salt og krydde...


  8. Støbejernsbrød

    Opløs gæren i vandet. Tilsæt de resterende ingredienser, og ælt dejen godt. Sættes til at hæve i 12 timer. Dejen hældes ud på et meldrysset bord og foldes et par gange. Efterhæver i 2 timer. Ovnen forvarmes til 250...