Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Lagkage med Creme & Syltetøj


Print opskriften p Lagkage med Creme & Syltetøj Print opskrift

Del på Facebook

Lagkage med Creme & Syltetøj opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave lagkage med creme & syltetøj:Opskrift indsendt af


Sådan laver du Lagkage med Creme & Syltetøj:

Bunde:

Pisk æg og sukker til en fast, skummende masse. Bland hvedemel og kartoffelmel med bagepulver, og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt melet i dejen med en dejskraber.

Fordel dejen i 3 smurte forme eller i én høj springform. Bag lagkagebundene midt i ovnen 6-8 minutter ved 225°C, hvis de bages én ad gangen, og ca. 25-30 minutter ved 200°C, hvis de bages i springform. I sidstnævnte tilfælde flækkes kagen i 3 bunde, når den er kølet af.

Creme:

Kom mælken i en gryde. Flæk vanillestængerne, og skrab kornene ud. Kom vanillekorn og de flækkede vanillestænger i. Varm langsomt mælken op til kogepunktet, og tag den straks fra varmen. Lad mælken trække 15 minutter.

Imens piskes æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Sigt maizena og hvedemel i og rør det godt sammen. Tag vanillestængerne op af mælken, og pisk den i æggemassen. Hæld blandingen tilbage i gryden, mens der stadig piskes.

Bring blandingen til kogepunktet, og lad den koge forsigtigt nogle minutter, mens der hele tiden piskes - hvis der kommer klumper, skal gryden straks tages fra varmen. Hvis cremen ikke får lov at koge nogle minutter, kan den få en melsmag.

Tag gryden fra varmen, og pisk det kolde smør i og hæld cremen i en skål. Lad cremen køle helt af.

Saml kagen:

Læg en lagkagebund på et serveringsfad, dæk bunden med et lag jordbærsyltetøj, og fordel halvdelen af cremen over. Læg endnu en lagkagebund, et lag syltetøj, og kom resten af cremen over. Afstlut med en lagkagebund.

Dæk lagkagen med et lag flødeskum, og pynt med lidt syltetøj. Stil kagen koldt, til den skal serveres - en lagkage har iøvrigt godt af at trække.

Lagkage med Creme & Syltetøj opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften p Lagkage med Creme & Syltetøj Print opskrift

Andre spændende opskrifter i lagkager kategorien

Lagkage med Frisk Frugt Brun Lagkage med Smørcreme Flødebolle Lagkage Tuc Kage Lagkage med Jordbær & Rabarber Sønderjysk Rugbrødslagkage