Madkampen.dk » Ingredienser » æg

Opskrifter på mad med æg

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor æg indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sense - Blomkålsbrød

    Pisk æggene i en skÃ¥l. Kom blomkÃ¥l (lavet til blomkÃ¥lsris), parmesanost, majsmel, sesamfrø og krydderi i og vend det godt sammen. Fordel dejen til 8 brød pÃ¥ bagepapir, drys med tørret chili. Bag dem ca. 20 minutter ved 180Â...


  2. Sense - Gulerodsmuffins

    Bland det hele godt i en skål. Du kan evt. køre det med en stavblender. Fordel dejen i 6 muffinsforme, gerne af silikone. Bag dem ved 180°C i 20 minutter. Topping: 2 stykker chokolade og 1 spsk smør smeltet sammen eller Topp...


  3. Sense - Oopsies

    Tænd ovnen på 225°C Del æggene i hvider og blommer. Pisk hvider, bagepulver og salt meget stift. Pisk æggeblommer og yoghurt sammen. Vend 1/3 af hviderne i blommemassen, og rør det godt sammen. Vend så forsigtigt resten af h...


  4. Grønne Pestofrikadeller

    Kom det hakkede kyllingekød i en røreskål, og rør det sammen med salt og peber. I en foodprocessor (eller med stavblender) køres spinat, pesto, pinjekerner og æg. Og dette blandes herefter med kyllingekødet. Tilsæt så havregr...


  5. Yorkshire Puddings

    Forvam ovnen til °C Smør til olie i alle 12 forme af en cupcake form. Silicone eller non-stick. Sæt formen i ovnen i 10-12 minutter, sÃ¥ olien bliver virkelig varm. Pisk æg, mel, mælk og lidt salt sammen til en ensartet masse. HÃ...


  6. Nøddefarseret Kyllingefilet

    Bank kyllingefileterne tynde mellem 2 fryseposer. Fyld: Hak nødderne fint (evt. i blender). Ælt dem med gorgonzolaern - ¼ tages fra og gemmes til saucen. Læg de udbankede kyllingefileter på et fugtigt skærebræt. Tryk fyldet ud...


  7. Baconruller af Kylling

    Kom kødet i en skål med krydderierne og olivenolie og bland det sammen. Lad det stå i køleskabet natten over. Hak bacon og løg, og vend det i kødet sammen med æg og hvidløg. Bland det hele godt. Lad kødet hvile i køleskabet. ...


  8. Idiotsikre Pocherede Æg

    Tag en skål (eller et glas) og et stykke husholdningsfilm. Kom filmen ned i skålen, smør filmen med et par dråber smagsneutral olie. Slå ægget ud i glasset med filmen og saml filmen omkring ægget. Luk til ved at sno lukningen r...


  9. Bananbrød

    Mos bananerne. Smelt kokosolien. Bland alle ingredienserne sammen og hæld dejen i en rugbrødsform. Bages ved 200°C i 30 minutter og afkøles ...


  10. Rød Grød med Fløde

    Først tager du æøå og så rører du det sammen med en øse i en å...


  11. Kyllingekarbonader/Kyllingekrebinetter

    Form farsen til karbonader af ønsket størrelse. Bland rasp med salt og peber i en dyb tallerken. Pisk æg sammen i en dyb tallerken. Dyp først karbonaderne i sammenpisket æg, derefter i rasp. Lad dem hvile lidt på en tallerke...


  12. Sense - Rugbrød med Laks, Avocado og Æg

    Smør rugbrødet med smør eller neutral smørreost. Skær lidt avocado i skiver, og læg på rugbrødet. Læg stykker af laks ovenpå. Slut med et pocheret eller kogt (8 minutter) æg på toppen. Servér med gnavegrønt ved sid...


  13. Sense - Gulerodskage

    Til 1 person (til 1 måltid) Blend alle ingredienserne til kagen og lad dejen sætte sig i 10 minutter, så HUSK virker. Hæld dejen i et mindre ildfast fad og bag den i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 20 minutter. (tjek med en gaff...


  14. Kold Risret med Tun & Rejer

    Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem blive kolde. Læg risene i bunden af et ildfast fad. Læg ærter (og evt. majs) over samt tunen. Lav en dressing af creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, citronsaft og paprika. Hæ...


  15. Amerikansk Æblekage med Flødeskum

    Skræl æblerne, skær dem i både og læg dem i et ildfast fad. Drys dem med lidt kanel. Smelt smørret og lad det køle af. Bland mel, sukker og bagepulver. Rør sammenpisket æg heri sammen med smørret. Bred dejen ud over æble...


  16. Jettes Gulerodsbrud

    æg

    Giver ca. 12 stk. Smelt margarine og lidt af mælken i en gryde. Hæld det sidste mælk i. Mærk efter, det må kun være lunt. Hæld det i en skål. Smuldr gæren i margarine/mælkeblandingen. Tilsæt sukker, salt og æg. Rør rundt....



  17. Pandekagemuffins

    æg

    Pisk alle ingredienserne godt sammen et par minutter. Hæld dejen i silikone muffinsforme og bag dem i ovnen i 15 minutter ved 225°C og efterfølgende 10 minutter ved 175°C. Serveres med syltetøj og flormelis...



  18. Ristet Rugbrød med Røræg & Røget Laks

    Steg rugbrødet på en pande med lidt fedtstof eller rist dem på en brødrister. Pisk æg, mælk, salt og peber let sammen. Hæld æggemassen på en pande med en lille smule fedtstof på. Skrab æggene fra bunden af panden efterhån...


  19. Bountykage med Friske Jordbær

    Kom alle ingredienserne op i en skål og ælt det sammen til en ensartet masse. Kom bagepapir i en springform og kom dejen i bunden med en ske og jævn den ud. Sæt den på køl i ½ time. Tænd ovnen på 200°C og bag bunden midt i o...


  20. Bobotie (fra Sydafrika)

    Til 6 personer. Hak løgene og svits dem. Tilsæt æbler i tern og svits i kort tid. Tilsæt derefter rosiner (druer) og karry, og sluk efter 2 minutter. Brun lammekødet, tilsæt bouillon og kog i 10-15 minutter. Hak mandl...


  21. Bananmuffins med Blåbær & Chokolade

    Giver ca. 15 stk. Frosne blåbær skal IKKE tøes op inden brug. Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene, et ad gangen. Mos bananerne og kom dem i sammen med havregryn. Hæld mælken i. Bla...


  22. Ærtelasagne

    Til 2 personer. Tænd ovnen på 200°C Hak løg og hvidløg fint. Sautér løgene på en pande med olivenolie. Vend ærterne i. Krydr med salt og peber og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Blend ærterne sammen med hytteo...


  23. Sense - Gulerodsboller

    Til 12 stk. Blend ærterne sammen med creme fraiche til en grødet masse. Tilsæt gulerødder, æg, HUSK, salt, solsikkekerner og hørfrø. Rør dejen sammen med en hÃ¥ndmixer med dejkroge pÃ¥. Tilsæt melet af 3-4 gange under omrÃ...


  24. Sense - Italienske Kødboller

    Rør ingredienserne til farsen sammen. Steg løg og hvidløg i lidt karry og smør. Hæld tomaterne på. Smag til med lidt piskefløde. Form kødboller, og læg dem i panden. Lad det hele simre i ca. ½ time. Vend kødbollerne, når d...


  25. Amerikanske Tomatpandekager

    Giver ca. 12 stk. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til det har en ensartet konsistens. Dejen må ikke være alt for tynd, da pandekagerne så flader ud og bliver helt tynde. Steg pandekagerne til de er gyldne og faste,...