Opskrifter » Desserter » Kager » Sachertærte
Sachertærte opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave sachertærte:
- 130 g margarine
- 80 g flormelis
- 6 æggeblommer
- 130 g bitter chokolade
- 6 æggehvider
- 110 g sukker
- 125 g hvedemel
- Rasp
- Glasur:
- ½ dl vand
- 90 g sukker
- 125 g overtrækschokolade
- Fyld:
- 2 dl abrikosmarmelade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Sachertærte:
Rør margarine og flormelis hvidt og skummende. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Rør chokoladen i dejen.
Pisk æggehviderne helt stive og vend sukkeret i. Kom hviderne i chokoladedejen med nogle få dybe tag. Tilsæt melet.
Pensl en springform med fedtstof og drys med rasp. Hæld dejen i og bag kagen ca. 50 minutter ved 175°C. Lad den køle af.
Kog en sukkerlage af vand og sukker. Smelt chokoladen over vandbad og rør den i sukkerlagen. Lad den køle let af.
Tag kagen ud af formen og del den i 2 bunde. Læg dem sammen med marmeladen. Smør glasuren over kagen med en bredbladet kniv. Sæt den koldt til glasuren stivner.
![Sachertærte opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.