Opskrifter » Forretter

Forretter

Underkategorier:

64 retter fundet i Forretter kategorien.

Ugens Opskrifter:

Laksewraps Lakseruller Bruschetta


  1. Karolines Tunmousse

    Karolines Tunmousse

    8-10 personer. Hæld vandet eller olien fra tunen. Mos tunen i en skål med elpisker eller en gaffel. Tilsæt smør, creme fraiche, citronsaft og krydderier. Rør det hele sammen og smag moussen til. Fyld moussen i en form eller...

  2. Lakseroulade med Spinat og Flødeost

    Lakseroulade med Spinat og Flødeost

    Den optøede spinat trykkes fri for væde. Æggeblommerne og fløden røres i spinaten med lidt salt og peber. Æggehviderne vendes forsigtigt i massen, som smøres på en bageplade med papir. (ca. 35x35 cm) Bages i ovn ved 200 grader...

  3. Fasters Hønsesalat på ananasringe

    Fasters Hønsesalat på ananasringe

    Til 4 personer. Bland mayonnaise, creme fraiche, citronsaft, salt, peber og Fransk sennep til en dressing. (Tip: lidt mango chutney gør bestemt ikke salaten dårligere). Skær hønsekødet i tern. Skær champignonerne i skiver. ...

  4. Tunlagkage

    Tunlagkage

    De første 10 ingredienser blandes sammen. Skær skorpen af brødet (du kan bruge almindeligt eller groft) og læg det på et fad/bakke (der skal være til tre lag). Halvdelen af tunmassen smøres på og derefter lægges et lag toastb...

  5. Arlas Lakseruller

    Arlas Lakseruller

    6 personer. Læg lakseskiverne, så de overlapper hinanden, på sølvpapir til en firkant - ca. 25x25 cm. Rør kvark, sennep, dild og purløg sammen. Smør massen ud på laksen. Rul laksen sammen, og lad sølvpapiret være rundt o...

  6. Tunmousse

    Tunmousse

    Tunen røres sammen med creme fraiche, mayonnaise, rødløg og purløg. Smages til med salt, peber og citronsaft. Husblas sættes i blød i koldt vand i minimum 5 minutter, og smeltes i enten vandbad eller microovn. Husblassen sigtes i...

  7. Lakserulle med Flødeost

    Lakserulle med Flødeost

    Ingredienserne til dejen piskes sammen og hældes i en bradepande med bagepapir. Bages 30 minutter ved 200C°. Smør flødeosten ud på den afkølede dej og fordel rucola herpå. Læg lakseskiverne i et lag og rul sammen. Pak den ind i f...

  8. Tarteletter med Skinke & Ost

    Tarteletter med Skinke & Ost

    6 personer. Tarteletterne fyldes med hakket skinke. Æg, revet ost, fløde og salt røres sammen og hældes over skinken. Tarteletterne bages i ovn ved 180°C i 15-20 minutter. Æggemassen hældes først i, lige før tartelette...

  9. Fiskelagkage

    Fiskelagkage

    Kog bulguren efter anvisning på pakken (ca. 20 minutter). Optø rejerne og ærterne. Kog æggene i 9 minutter. Tag 100 g rejer og 50 g ærter fra. Hak de resterende rejer groft, og findel tunen. Pil æggene og skær dem ud med...

  10. Mormors Risret med Tun

    Mormors Risret med Tun

    Pres tunen fri for olie eller vand. Tunfisken fordeles i et fad/ skål med høje kanter. Risblandingen tøes op under koldt vand, drypper af og hældes over. Fløden piskes og vendes i mayonaisen som smages til med karry, salt og peb...

  11. Kyllingesalat

    Kyllingesalat

    Snit salaten fint, og fordel den i et mellemstort ildfast fad. Snit tomat, agurk, bladselleri og peberfrugt i små tern og fordel ovenpå salaten. Fordel de sidste grøntsager (majs, asparges og ananas) ovenpå. Skær den kogte kyl...

  12. Wraps med Laks & Spinat

    Wraps med Laks & Spinat

    Bland halvdelen af osten med den varmrøgede laks og den halve peberfrugt skåret i mindre skiver. Skær den koldrøgede laks i mindre stykker og bland den med resten af osten og peberfrugten. Smør halvdelen af tortillaerne med den e...

  13. Varmrøget Laks med Æblesellerifløde

    Varmrøget Laks med Æblesellerifløde

    4 personer. Et passende stykke varmrøget laks (ca. 120 g per person) lægges på lidt salat. Pisk fløden let og bland med græsk yoghurt. Tilsæt selleri og æble. Smag til med limesaft, salt og sukker. Pynt med cremen og et hår...

  14. Aspargesruller med Parmaskinke

    Aspargesruller med Parmaskinke

    Rør osten sammen med chili sauce, salt, peber og sesamfrø - smag til. Skyl og rens aspargesene. Læg en skive parmaskinke på et skærebræt. Smør et lag af osteblandingen på. Læg 2 aspargeser i, og rul skinken om. Serveres fo...

  15. Kalkunmousse med Rucola

    Kalkunmousse med Rucola

    Puds evt. fedt af kalkun og skinke og skær kødet i små tern. Findel kødet sammen med appelsinsaft og kvark i en blender. Pisk fløden. Skyl citronen i lunkent vand og riv den yderste gule skal af. Hak den fint. Rør det hele i kalkun...

  16. Sprødt Rugbrød med Ærtepuré & Rejer

    Til 2 personer. Find en udstikker der passer til størrelsen på rugbrøder, og udstik 4 runde stykker brød. Steg dem i en smule olie, til de bliver sprøde, og drys med lidt salt og peber. Kog ærterne i 10 minutter, hæld vandet...

  17. Hønsesalat

    Skær kyllingekødet i mundrette stykker. Rens champignon og skær dem i kvarte eller mindre alt efter størrelse. Kog dem i lidt hønsebouillon til de er møre, og lad dem køle af. Flæk blegsellerien og skær dem i små stykker. ...

  18. Grillede Jomfruhummere

    Til 4 personer. Flæk jomfruhummerne på langs. Smelt smør i en lille gryde og smag til med knust hvidløg og finthakket bredbladet persille. Læg hummerne i en bradepande med skærefladen op og fordel hvidløgssmørret over dem....

  19. Avocado med Torskerogn & Stenbidderrogn

    Til 4 personer. Mos torskerognen og bland den med creme fraiche, purløg, salt og peber. Flæk avocadoerne og fjern stenene. Dryp dem med citronsaft. Fyld torskerognsmassen i de halve avocadoer og slut med en god klat stenbidderrog...

  20. Tårn med Avocado, Rejer & Mango

    Til 4 personer. Start med at lave dressingen. Pres hvidløget og rør det sammen med creme fraichen. Hak jalapenos fint (fjern de værste kerner først) og bland dem i. Smag til med salt og peber. Skær skrællen af mangoerne og skær...

  21. Lakserilette

    Til 4 personer. Hak løget fint og klip purløget fint. Hak 2/3 af laksen fint. Gem resten til serveringen. Rør de hakkede ingredienser sammen med rygeost og creme fraiche. Smag til med salt og peber. Ved servering anrettes lak...

  22. Laksemousse på Rugbrød

    Udblød husblasen og smelt den med det vand, der hænger ved. Hæld lidt ad gangen i creme fraichen, så den er lunken. Rør alt det andet sammen og hæld til sidst creme fraichen i. Bland flødeskummet i til sidst, og smag til med sa...

  23. Rejesalat med Æbler & Kartofler

    Skær kartoflerne i mindre stykker og kom i en skål med rejer og æbler i tern. Rør en dressing af ymer, mayonnaise, sennep og hakket dild. Smag til med salt og peber og vend dressingen i salaten. Pynt med kaviar....

  24. Røget Lakse Carpaccio med Peberrod

    Til 4 personer. Smuldr rugbrødet og rist det sprødt i smør. Krydr med lidt salt. Rør creme fraiche sammen med halvdelen af peberroden og smag til med lidt salt og peber. Fordel laksen på et fad og dryp dressingen over. Skæ...

  25. Røget Laksetartar med Avocado

    Til 2 personer. Hak laks, rødløg og purløg meget fint. Bland det sammen i en skål og smag til med salt og peber. Flæk avocadoerne på langs og tag stenene ud. Skrab det grønne avocadokød ud med en ske og skær det i små tern. ...

  26. Samosaer med Hakket Oksekød

    Brun kødet sammen med løg og hvidløg i olien. Tilsæt gurkemeje, garam masala og limesaft. Skær kartoflerne i tern, tilsæt dem sammen med ærterne og smag til med salt og peber. Bland melet med salt og smuldr smørret deri. ...

  27. Laksemousse af Fersk Laks

    Læg laksen på et stykke sølvpapir med skindsiden nedad. Hæld olie og citronsaft over og krydr en smule. Luk sølvpapiret sammen til en lille pakke og bag laksen i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 15 minutter. Når fisken er f...

  28. Hønsesalat med Karry, Ananas & Asparges

    Til 4 personer. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Skær kødet i små mundrette bider, og rør det i dressingen sammen med ananas og asparges. Spises som snack/canapé på ristet toastbrød pyntet med kvarte tomater o...

  29. Fyldte Tomater

    Bland porre, peberfrugt og pålæg. Smag til med 1 spsk olivenolie, salt og peber. Skær toppen af tomaten, og skrab kernerne ud. Fyld tomaten ½ op med fyld, og kom et æg i toppen af hver tomat til sidst. Drys med lidt salt og peber...

  30. Hvide Asparges i Parmaskinkewrap

    Skræl aspargesene fra hoved mod rod, og knæk den træede ende af. Blanchér aspargesene i kogende vand i ca. 3 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær aspargesene over i halve. Lav pakker med 4-6 stykker asparges pakket ind i ...

  31. Rejeroulade med Spinat

    8 personer. Bag smør og mel sammen i en gryde, spæd op med mælk og fløde under piskningen og lad det koge sammen et par minutter. Tag gryden af varmen. Pres al væden ud af spinaten, og rør den i gryden sammen med æggeblommer, s...

  32. Lakseroulade med Laksemousse

    Lav først moussen: Skær laksen i små stykker. Kog ægget, og hak det i små stykker. Klip purløget. Rør alle ingredienserne til en mousse i en skål. Læg lakseskiverne på et stykke plastfilm, så de danner et rektangel. D...

  33. Ørredrulle med Spinat

    Rør ørredfileten med mayonnaise, kvark og peber til det er en jævn masse. Udblød husblasen i rigeligt koldt vand i 5 minutter, og smelt den derefter over et vandbad eller i mikroovnen. Pisk husblasen i fiskemassen. Herefter pis...

  34. Kæmperejer med Sesamfrø og Whisky

    Marinér kæmperejerne i en marinade af lige dele bourbon whisky, sesamolie og soyasauce i 2 timer. Grill rejerne 3-4 minutter på hver side. Dyp de grillede rejer i marinade, rul dem i sesamfrø og grill dem igen indtil de er gyldenbru...

  35. Butterdejsreder med Rejer & Asparges

    Giver 8 stk. Udstik 8 cirkler butterdej (ca. 10cm i diameter). Udstik dem igen med ca. 7cm, så de bliver til ringe. Saml alle rester og små cirkler og rul dejen ud. Udstik dem i cirkler på 10 cm og læg dem på en bageplade med bag...

  36. Oksecarpaccio med Estragon-Dressing

    4 personer. Fordel de tyndtskårne skiver oksefilet på 4 tallerkner og krydr med salt og peber. I en skål røres æggeblommen med dijonsennep, hvorefter limejuicen piskes i. Så røres olivenolien i lidt efter lidt, og der smages ti...

  37. Kold Blomkålsret med Rejer

    6 personer. Rens og skyl blomkålen. Læg den evt. i koldt vand tilsat salt i 10 minutter. Kog blomkålen i letsaltet vand, til den er knap mør (ca. 15 minutter). Afkøl blomkålen. Læg den godt afdryppede blomkål på et fad. R...

  38. Gravad Laks

    Rens fisken omhyggeligt og gå den efter for ben, fjern dem eventuelt med pincet. Del fileten tværs over i to. Bland salt, sukker og peber og drys det på kødsiderne af laksen. Klip dilden og drys den på kødsiderne af laksen. L...

  39. Rejesalat med Lime

    Tø rejerne op og læg dem på et stykke køkkenrulle for at dryppe af. Skær avocadoerne i tern. Snit rødløg og hvidløg fint. Vend rejerne med grøntsager, limesaft, limeskal, salt, peber og olivenolie. Herfra kan rejerne stå t...

  40. Ristet Brød med Krydret Champignonstuvning

    Halvdelen af fedtstoffet røres med lidt hvidløg og smøres på brødet. Rens champignonerne og pil løget. Hak begge dele og svits det i resten af fedtstoffet. Fordel blandingen på brødskiverne. Bland persille og ost og drys det ...

  41. Laksemousse

    Fjern skind og ben fra laksen og skær den i små stykker. Hak eller mos fiskekødet - brug en elpisker. Læg husblasen i blød i koldt vand. Smelt fedtstoffet i en gryde og bag op med mel og hvidvin. Kog godt igennem. Smag saucen til...

  42. Melonsalat

    Skær kødet i mindre stykker. Rens selleristilkene og skær dem i små stykker. Bland hønsekød og selleri. Halvér melonerne og tag kernerne ud. Lav runde kugler af melonkødet. Pas på ikke at beskadige skallen. Fyld skallerne med...

  43. Pikant Tunfisk

    Hæld olien fra tunen. Hak agurkerne og høvl peberroden. Bland tun, agurker og peberrod i en skål. Smag til med salt og peber. Smør brødskiverne med smør og læg dem på 4 asietter. læg et salatblad på hver og fordel tunsalaten...

  44. Tun på Italiensk

    Løg og hvidløg hakkes. Løg, vineddike, tomater uden saft, salt og timian koges sammen ca. 5 minutter. Olien hældes fra tunfisken. Den deles i mindre stykker og lægges på et fad. Tomatblandingen afkøles, smages til med tabasc...

  45. Fyldte Avocado

    Rejerne optøes. Mayonnaise og ymer røres sammen. Gorgonzola røres i - mængden afhænger af ostens smag, den må ikke dominere. Nødderne røres i, og saucen smages til med salt og peber. Avocadoerne flækkes og stenen tages ud. ...

  46. Minirösti med Laks

    Skyl kartoflerne, og kog dem knapt møre med skallen på, ca. 15 minutter. Lad dem svale af, og pil dem så. Riv kartoflerne groft på et rivejern eller i blender. Hak det meste af purløget og persillen. Bland 2/3 af det hakkede med kar...

  47. Kyllingepaté med Majs

    Varm ovnen til 175°C. Smør en aflang bageform med fedtstof. Skær kyllingefileterne i små tern og findel kødet yderligere i en blender. Pil løget og skær det i både. Kom dem i blenderen mens den kører. Kør til alt er findelt ...

  48. Forret med Avocado & Rejer

    Avocadoerne skæres i tern og der presses citronsaft over (så de ikke bliver mørke). Tomaterne skæres i tern, løget og persillen hakkes. Ingredienserne til dressingen blandes og smages til. Det hele blandes og dressingen hælde...

  49. Kammuslinger med Ærtepuré

    Ærterne koges i et par minutter. Herefter blendes de med hvidløg og lidt olie. Puréen smages til med salt, peber og citronsaft. Halvdelen af pistacienødderne blendes sammen med olivenolie og lidt hvidløg, smages til med salt og pebe...

  50. Crabcakes

    Rød peber, hvidløg, chillipeber (hvor de fleste kerner er fjernet) og skalotteløg hakkes fint og ristes 3–4 minutter i olie. Resten af ingredienserne (bortset fra krabbekødet) blandes sammen i en skål. De ristede grøntsager bland...

  51. Tunroulade

    Margarine, mel, mælk og fløde bages op som sovs og køles af. Vrid vandet fra spinaten og bland det i sammen med salt og bagepulver. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtig i. Dejen hældes på bagepapir og bages ved 200°C i...

  52. Grandma Almas Wings

    Bland alle ingredienserne i en skål og lad det trække en halv time. Kom vingerne i en stor pose og hæld marinaden ved. Sæt posen i køleskabet og lad kødet marinere i mindst 2 timer. Hæld vingerne med marinaden i en bradepa...

  53. Tuntartar & Krebsehaler

    Skær tunfilet og krebsehaler fint ud. Bland mayonnaise, forårsløg, wasabi og citron sammen med fisken. Det må gerne stå og trække i køleskabet et par timer. Læg en lille tsk af blandingen ud på tallerken. Læg skiftevis en ...

  54. Tuntatar med Ansjos & Sprød Fennikel

    Hak kapers, kørvel og skalotteløg fint. Flæk et stykke agurk, skrab kernerne ud og skær så kødet i bittesmå tern. Drys let med salt og lad agurkekødet trække 30 minutter i en sigte, så vandet løber fra. Skær fennikel i b...

  55. Ceviche

    Start gerne aftenen før eller tidligt om morgenen. Skær torsken i tern eller strimler og kom dem i citronsaft i en skål, således at alle stykker ligger godt nede i saften. Sæt fisken i køleskab hen over natten eller som minimu...

  56. Rösti med Stenbidderrogn, Creme Fraiche & Rødløg

    Bagekartoflerne skrælles og rives groft på rivejern og kommes straks i iskoldt vand. De knuges fri for vand og steges i en blanding af olie og smør på panden, til de har sat sig lidt. Derefter formes de i passende portioner og press...

  57. Rørt Laksetatar med Krydderurter

    Grovhak laksen forsigtigt, uden at smadre den helt og put ned i en skål. Hæld salt, peber, sennep, citronsaft og creme fraiche i og rør til det binder. Finsnit derefter forårsløg og vend i. Grovhak koriander og vend i. Stil...

  58. Syrlige Kys

    Læg rejerne i en skål og dæk med citronsaft. Stil dem på køl i 3 timer til rejerne bliver matte. Tilsæt tomat (uden skind), jalapeña, peberfrugt, koriander, løg, oliven, olie samt salt og peber efter behag. Rør forsigtigt...

  59. Asiatiske Karryrejer

    Vask salatbladene, læg dem på et lille fad, og stil det til side. Opvarm hønsebouillonen i en wok eller en stor stegepande ved god varme. Damp løg og hvidløg til det er mørt (ca. 5 minutter), tilsæt karrypastaen. Kom rejerne i,...

  60. Asparges & Jomfruhummer Salat

    Bræk den nederste træede del af aspargesene. Skær toppene af. Del stilkene i 3 cm store stykker. Bring saltet vand i kog i en gryde, læg aspargesstilkene i. Læg knopperne i efter 2 minutter. Lad dem koge yderligere 2 minutter. H...

  61. Kyllingesalat med Rød Peberfrugt

    Skræl, tern og kog gulerødderne, til de er næsten møre. Tag skindet af kyllingen, og pil alt kødet fra benene. Skær det i tern. Skær osten i tern. Skyl og tern peberfrugt, squash og løg. Lad majsene dryppe af og optø ærterne i ...