Opskrifter » Forretter » Fisk & Skaldyr

Fisk & Skaldyr

46 retter fundet i Fisk & Skaldyr kategorien.

Ugens Opskrifter:

Tunlagkage Arlas Lakseruller Lakserulle med Flødeost


  1. Karolines Tunmousse

    Karolines Tunmousse

    8-10 personer. Hæld vandet eller olien fra tunen. Mos tunen i en skål med elpisker eller en gaffel. Tilsæt smør, creme fraiche, citronsaft og krydderier. Rør det hele sammen og smag moussen til. Fyld moussen i en form eller...

  2. Lakseroulade med Spinat og Flødeost

    Lakseroulade med Spinat og Flødeost

    Den optøede spinat trykkes fri for væde. Æggeblommerne og fløden røres i spinaten med lidt salt og peber. Æggehviderne vendes forsigtigt i massen, som smøres på en bageplade med papir. (ca. 35x35 cm) Bages i ovn ved 200 grader...

  3. Tunlagkage

    Tunlagkage

    Bland alle ingredienserne til tunmassen: tun, æg, creme fraiche, mayonnaise, dild, persille, purløg, peber og salt. Skær skorpen af brødet (du kan bruge almindeligt eller groft) og læg det på et fad/bakke (der skal være til tre la...

  4. Laksewraps

    Laksewraps

    Rør flødeosten med wasabi eller peberrod og hvidløg. Smør med en dejskraber tortillaerne med osten - Bred salat over, og derefter et lag af laks. Rul tortillaerne sammen, og pak dem ind i film. Læg dem køligt indtil servering. ...

  5. Tunmousse

    Tunmousse

    Tunen røres sammen med creme fraiche, mayonnaise, rødløg og purløg. Smages til med salt, peber og citronsaft. Husblas sættes i blød i koldt vand i minimum 5 minutter, og smeltes i enten vandbad eller microovn. Husblassen sigtes i...

  6. Arlas Lakseruller

    Arlas Lakseruller

    6 personer. Læg lakseskiverne, så de overlapper hinanden, på sølvpapir til en firkant - ca. 25x25 cm. Rør kvark, sennep, dild og purløg sammen. Smør massen ud på laksen. Rul laksen sammen, og lad sølvpapiret være rundt o...

  7. Lakseruller

    Lakseruller

    Lav marinaden - brug de mængder du kan lide. Læg tigerrejerne heri mindst et par timer - gerne natten over. Bland friskost, chilisauce, salt, peber og sesamfrø - smag til. Skyl salaten. Steg rejerne på en pande. Læg et styk...

  8. Fiskelagkage

    Fiskelagkage

    Kog bulguren efter anvisning på pakken (ca. 20 minutter). Optø rejerne og ærterne. Kog æggene i 9 minutter. Tag 100 g rejer og 50 g ærter fra. Hak de resterende rejer groft, og findel tunen. Pil æggene og skær dem ud med...

  9. Wraps med Laks & Spinat

    Wraps med Laks & Spinat

    Bland halvdelen af osten med den varmrøgede laks og den halve peberfrugt skåret i mindre skiver. Skær den koldrøgede laks i mindre stykker og bland den med resten af osten og peberfrugten. Smør halvdelen af tortillaerne med den e...

  10. Mormors Risret med Tun

    Mormors Risret med Tun

    Pres tunen fri for olie eller vand. Tunfisken fordeles i et fad/ skål med høje kanter. Risblandingen tøes op under koldt vand, drypper af og hældes over. Fløden piskes og vendes i mayonaisen som smages til med karry, salt og peb...

  11. Varmrøget Laks med Æblesellerifløde

    Varmrøget Laks med Æblesellerifløde

    4 personer. Et passende stykke varmrøget laks (ca. 120 g per person) lægges på lidt salat. Pisk fløden let og bland med græsk yoghurt. Tilsæt selleri og æble. Smag til med limesaft, salt og sukker. Pynt med cremen og et hår...

  12. Sprødt Rugbrød med Ærtepuré & Rejer

    Til 2 personer. Find en udstikker der passer til størrelsen på rugbrøder, og udstik 4 runde stykker brød. Steg dem i en smule olie, til de bliver sprøde, og drys med lidt salt og peber. Kog ærterne i 10 minutter, hæld vandet...

  13. Grillede Jomfruhummere

    Til 4 personer. Flæk jomfruhummerne på langs. Smelt smør i en lille gryde og smag til med knust hvidløg og finthakket bredbladet persille. Læg hummerne i en bradepande med skærefladen op og fordel hvidløgssmørret over dem....

  14. Avocado med Torskerogn & Stenbidderrogn

    Til 4 personer. Mos torskerognen og bland den med creme fraiche, purløg, salt og peber. Flæk avocadoerne og fjern stenene. Dryp dem med citronsaft. Fyld torskerognsmassen i de halve avocadoer og slut med en god klat stenbidderrog...

  15. TÃ¥rn med Avocado, Rejer & Mango

    Til 4 personer. Start med at lave dressingen. Pres hvidløget og rør det sammen med creme fraichen. Hak jalapenos fint (fjern de værste kerner først) og bland dem i. Smag til med salt og peber. Skær skrællen af mangoerne og skær...

  16. Lakserilette

    Til 4 personer. Hak løget fint og klip purløget fint. Hak 2/3 af laksen fint. Gem resten til serveringen. Rør de hakkede ingredienser sammen med rygeost og creme fraiche. Smag til med salt og peber. Ved servering anrettes lak...

  17. Laksemousse på Rugbrød

    Udblød husblasen og smelt den med det vand, der hænger ved. Hæld lidt ad gangen i creme fraichen, så den er lunken. Rør alt det andet sammen og hæld til sidst creme fraichen i. Bland flødeskummet i til sidst, og smag til med sa...

  18. Rejesalat med Æbler & Kartofler

    Skær kartoflerne i mindre stykker og kom i en skål med rejer og æbler i tern. Rør en dressing af ymer, mayonnaise, sennep og hakket dild. Smag til med salt og peber og vend dressingen i salaten. Pynt med kaviar....

  19. Røget Lakse Carpaccio med Peberrod

    Til 4 personer. Smuldr rugbrødet og rist det sprødt i smør. Krydr med lidt salt. Rør creme fraiche sammen med halvdelen af peberroden og smag til med lidt salt og peber. Fordel laksen på et fad og dryp dressingen over. Skæ...

  20. Røget Laksetartar med Avocado

    Til 2 personer. Hak laks, rødløg og purløg meget fint. Bland det sammen i en skål og smag til med salt og peber. Flæk avocadoerne på langs og tag stenene ud. Skrab det grønne avocadokød ud med en ske og skær det i små tern. ...

  21. Wraps med Laks & Spinat

    Wraps med Laks & Spinat

    Bland halvdelen af osten med den varmrøgede laks og den halve peberfrugt skåret i mindre skiver. Skær den koldrøgede laks i mindre stykker og bland den med resten af osten og peberfrugten. Smør halvdelen af tortillaerne med den e...

  22. Laksemousse af Fersk Laks

    Læg laksen pÃ¥ et stykke sølvpapir med skindsiden nedad. Hæld olie og citronsaft over og krydr en smule. Luk sølvpapiret sammen til en lille pakke og bag laksen i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 15 minutter. NÃ¥r fisken er fÃ...

  23. Rejeroulade med Spinat

    8 personer. Bag smør og mel sammen i en gryde, spæd op med mælk og fløde under piskningen og lad det koge sammen et par minutter. Tag gryden af varmen. Pres al væden ud af spinaten, og rør den i gryden sammen med æggeblommer, s...

  24. Fiskelagkage

    Fiskelagkage

    Kog bulguren efter anvisning på pakken (ca. 20 minutter). Optø rejerne og ærterne. Kog æggene i 9 minutter. Tag 100 g rejer og 50 g ærter fra. Hak de resterende rejer groft, og findel tunen. Pil æggene og skær dem ud med...

  25. Lakseroulade med Laksemousse

    Lav først moussen: Skær laksen i små stykker. Kog ægget, og hak det i små stykker. Klip purløget. Rør alle ingredienserne til en mousse i en skål. Læg lakseskiverne på et stykke plastfilm, så de danner et rektangel. D...

  26. Ørredrulle med Spinat

    Rør ørredfileten med mayonnaise, kvark og peber til det er en jævn masse. Udblød husblasen i rigeligt koldt vand i 5 minutter, og smelt den derefter over et vandbad eller i mikroovnen. Pisk husblasen i fiskemassen. Herefter pis...

  27. Kæmperejer med Sesamfrø og Whisky

    Marinér kæmperejerne i en marinade af lige dele bourbon whisky, sesamolie og soyasauce i 2 timer. Grill rejerne 3-4 minutter på hver side. Dyp de grillede rejer i marinade, rul dem i sesamfrø og grill dem igen indtil de er gyldenbru...

  28. Butterdejsreder med Rejer & Asparges

    Giver 8 stk. Udstik 8 cirkler butterdej (ca. 10cm i diameter). Udstik dem igen med ca. 7cm, så de bliver til ringe. Saml alle rester og små cirkler og rul dejen ud. Udstik dem i cirkler på 10 cm og læg dem på en bageplade med bag...

  29. Arlas Lakseruller

    Arlas Lakseruller

    6 personer. Læg lakseskiverne, så de overlapper hinanden, på sølvpapir til en firkant - ca. 25x25 cm. Rør kvark, sennep, dild og purløg sammen. Smør massen ud på laksen. Rul laksen sammen, og lad sølvpapiret være rundt o...

  30. Kold Blomkålsret med Rejer

    6 personer. Rens og skyl blomkÃ¥len. Læg den evt. i koldt vand tilsat salt i 10 minutter. Kog blomkÃ¥len i letsaltet vand, til den er knap mør (ca. 15 minutter). Afkøl blomkÃ¥len. Læg den godt afdryppede blomkÃ¥l pÃ¥ et fad. RÃ...

  31. Laksewraps

    Laksewraps

    Rør flødeosten med wasabi eller peberrod og hvidløg. Smør med en dejskraber tortillaerne med osten - Bred salat over, og derefter et lag af laks. Rul tortillaerne sammen, og pak dem ind i film. Læg dem køligt indtil servering. ...

  32. Lakseruller

    Lakseruller

    Lav marinaden - brug de mængder du kan lide. Læg tigerrejerne heri mindst et par timer - gerne natten over. Bland friskost, chilisauce, salt, peber og sesamfrø - smag til. Skyl salaten. Steg rejerne på en pande. Læg et styk...

  33. Karolines Tunmousse

    Karolines Tunmousse

    8-10 personer. Hæld vandet eller olien fra tunen. Mos tunen i en skål med elpisker eller en gaffel. Tilsæt smør, creme fraiche, citronsaft og krydderier. Rør det hele sammen og smag moussen til. Fyld moussen i en form eller...

  34. Gravad Laks

    Rens fisken omhyggeligt og gå den efter for ben, fjern dem eventuelt med pincet. Del fileten tværs over i to. Bland salt, sukker og peber og drys det på kødsiderne af laksen. Klip dilden og drys den på kødsiderne af laksen. L...

  35. Lakserulle med Flødeost

    Lakserulle med Flødeost

    Ingredienserne til dejen piskes sammen og hældes i en bradepande med bagepapir. Bages 30 minutter ved 200C°. Smør flødeosten ud på den afkølede dej og fordel rucola herpå. Læg lakseskiverne i et lag og rul sammen. Pak den ind i f...

  36. Rejesalat med Lime

    Tø rejerne op og læg dem på et stykke køkkenrulle for at dryppe af. Skær avocadoerne i tern. Snit rødløg og hvidløg fint. Vend rejerne med grøntsager, limesaft, limeskal, salt, peber og olivenolie. Herfra kan rejerne stå t...

  37. Laksemousse

    Fjern skind og ben fra laksen og skær den i små stykker. Hak eller mos fiskekødet - brug en elpisker. Læg husblasen i blød i koldt vand. Smelt fedtstoffet i en gryde og bag op med mel og hvidvin. Kog godt igennem. Smag saucen til...

  38. Tun på Italiensk

    Løg og hvidløg hakkes. Løg, vineddike, tomater uden saft, salt og timian koges sammen ca. 5 minutter. Olien hældes fra tunfisken. Den deles i mindre stykker og lægges på et fad. Tomatblandingen afkøles, smages til med tabasc...

  39. Fyldte Avocado

    Rejerne optøes. Mayonnaise og ymer røres sammen. Gorgonzola røres i - mængden afhænger af ostens smag, den må ikke dominere. Nødderne røres i, og saucen smages til med salt og peber. Avocadoerne flækkes og stenen tages ud. ...

  40. Minirösti med Laks

    Skyl kartoflerne, og kog dem knapt møre med skallen på, ca. 15 minutter. Lad dem svale af, og pil dem så. Riv kartoflerne groft på et rivejern eller i blender. Hak det meste af purløget og persillen. Bland 2/3 af det hakkede med kar...

  41. Forret med Avocado & Rejer

    Avocadoerne skæres i tern og der presses citronsaft over (så de ikke bliver mørke). Tomaterne skæres i tern, løget og persillen hakkes. Ingredienserne til dressingen blandes og smages til. Det hele blandes og dressingen hælde...

  42. Kammuslinger med Ærtepuré

    Ærterne koges i et par minutter. Herefter blendes de med hvidløg og lidt olie. Puréen smages til med salt, peber og citronsaft. Halvdelen af pistacienødderne blendes sammen med olivenolie og lidt hvidløg, smages til med salt og pebe...

  43. Crabcakes

    Rød peber, hvidløg, chillipeber (hvor de fleste kerner er fjernet) og skalotteløg hakkes fint og ristes 3–4 minutter i olie. Resten af ingredienserne (bortset fra krabbekødet) blandes sammen i en skål. De ristede grøntsager bland...

  44. Tunroulade

    Margarine, mel, mælk og fløde bages op som sovs og køles af. Vrid vandet fra spinaten og bland det i sammen med salt og bagepulver. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtig i. Dejen hældes på bagepapir og bages ved 200°C i...

  45. Tuntartar & Krebsehaler

    Skær tunfilet og krebsehaler fint ud. Bland mayonnaise, forårsløg, wasabi og citron sammen med fisken. Det må gerne stå og trække i køleskabet et par timer. Læg en lille tsk af blandingen ud på tallerken. Læg skiftevis en ...

  46. Mormors Risret med Tun

    Mormors Risret med Tun

    Pres tunen fri for olie eller vand. Tunfisken fordeles i et fad/ skål med høje kanter. Risblandingen tøes op under koldt vand, drypper af og hældes over. Fløden piskes og vendes i mayonaisen som smages til med karry, salt og peb...

  47. Tuntatar med Ansjos & Sprød Fennikel

    Hak kapers, kørvel og skalotteløg fint. Flæk et stykke agurk, skrab kernerne ud og skær så kødet i bittesmå tern. Drys let med salt og lad agurkekødet trække 30 minutter i en sigte, så vandet løber fra. Skær fennikel i b...

  48. Ceviche

    Start gerne aftenen før eller tidligt om morgenen. Skær torsken i tern eller strimler og kom dem i citronsaft i en skål, således at alle stykker ligger godt nede i saften. Sæt fisken i køleskab hen over natten eller som minimu...

  49. Rösti med Stenbidderrogn, Creme Fraiche & Rødløg

    Bagekartoflerne skrælles og rives groft på rivejern og kommes straks i iskoldt vand. De knuges fri for vand og steges i en blanding af olie og smør på panden, til de har sat sig lidt. Derefter formes de i passende portioner og press...

  50. Rørt Laksetatar med Krydderurter

    Grovhak laksen forsigtigt, uden at smadre den helt og put ned i en skål. Hæld salt, peber, sennep, citronsaft og creme fraiche i og rør til det binder. Finsnit derefter forårsløg og vend i. Grovhak koriander og vend i. Stil...

  51. Syrlige Kys

    Læg rejerne i en skål og dæk med citronsaft. Stil dem på køl i 3 timer til rejerne bliver matte. Tilsæt tomat (uden skind), jalapeña, peberfrugt, koriander, løg, oliven, olie samt salt og peber efter behag. Rør forsigtigt...

  52. Tunmousse

    Tunmousse

    Tunen røres sammen med creme fraiche, mayonnaise, rødløg og purløg. Smages til med salt, peber og citronsaft. Husblas sættes i blød i koldt vand i minimum 5 minutter, og smeltes i enten vandbad eller microovn. Husblassen sigtes i...

  53. Lakseroulade med Spinat og Flødeost

    Lakseroulade med Spinat og Flødeost

    Den optøede spinat trykkes fri for væde. Æggeblommerne og fløden røres i spinaten med lidt salt og peber. Æggehviderne vendes forsigtigt i massen, som smøres på en bageplade med papir. (ca. 35x35 cm) Bages i ovn ved 200 grader...

  54. Tunlagkage

    Tunlagkage

    Bland alle ingredienserne til tunmassen: tun, æg, creme fraiche, mayonnaise, dild, persille, purløg, peber og salt. Skær skorpen af brødet (du kan bruge almindeligt eller groft) og læg det på et fad/bakke (der skal være til tre la...

  55. Asiatiske Karryrejer

    Vask salatbladene, læg dem på et lille fad, og stil det til side. Opvarm hønsebouillonen i en wok eller en stor stegepande ved god varme. Damp løg og hvidløg til det er mørt (ca. 5 minutter), tilsæt karrypastaen. Kom rejerne i,...

  56. Asparges & Jomfruhummer Salat

    Bræk den nederste træede del af aspargesene. Skær toppene af. Del stilkene i 3 cm store stykker. Bring saltet vand i kog i en gryde, læg aspargesstilkene i. Læg knopperne i efter 2 minutter. Lad dem koge yderligere 2 minutter. HÃ...