Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kyllinge-Farsret
Kyllinge-Farsret opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kyllinge-farsret:
- 1 hel kylling eller 4 store kyllingefileter
- 500 g hakket kalv- og flæsk
- 1 dl rasp
- ½ dl mel
- Ca. 2½ dl kyllingefond
- Salt
- Peber
- Sovs:
- 50 g margarine
- 5 spsk mel
- Ca. 2½ dl kyllingefond
- 2½ dl madlavningsfløde
- Citronsaft
- Salt
- Peber
- Samt:
- 250 g champignon
- 25 g margarine
- 2 plader frossen butterdej
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kyllinge-Farsret:
Til 5-6 personer.
Skyl og tør kyllingen og kog den mør i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Lad den køle af, og befri den for skind og ben.
Skær kyllingekødet i terninger eller strimler.
Bland det hakkede kød med rasp og mel og rør kold kyllingefond i lidt ad gangen. Krydr med salt og peber.
Smelt fedtstoffet til sovsen, rør melet i og spæd til med fond og fløde - sovsen må ikke være for tynd. Lad sovsen koge igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
Rens champignonerne og rist dem let i smør eller margarine.
Kom farsen i et smurt ildfast fad. Kom champignoner og kyllingekød henover og dæk med sovsen. Sæt fadet i ovnen ved 190°C i 50-60 minutter.
Lad butterdejen tø op ved stuetemperatur ca. 20 minutter. Rul dejen let ud og skær den i strimler. Læg strimlerne over retten, og sæt fadet i ovnen i yderligere 15 minutter, eller til strimlerne er lysebrune og sprøde.
Server evt. med hasselback kartofler og en salat.
![Kyllinge-Farsret opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.