Opskrifter » Hovedretter » Kylling
Kylling
155 retter fundet i Kylling kategorien.
-
Bagte Mozzarella Kyllingeruller
Skær kyllingen i 8 stykker og bank dem tynde og flade med en kødhammer. Hæld raspen i en dyb tallerken sammen med 2 spiseskefulde af den revne parmesanost. Hak spinaten og sautér den kort sammen med det pressede hvidløg og en smu...
-
Cornflakes Paneret Kyllingebryst
Pisk æg, mel og krydderier sammen og lad dejen hvile 2-3 minutter. Knus cornflakes´ene let i en plastikpose og drys den over et spækbræt. Dyp først kyllingestykkerne i dejen og derefter i cornflakes så de er helt dækkede. Læg ...
-
Smelter-på-tungen Kylling
Bland alle ingredienserne godt. Læg kyllingefileterne i et fad, og hæld krydderiblandingen over. Bag kyllingen ved 200°C (ikke varmluft) i 35-45 minutter, eller til kyllingen er mør. Servér med en frisk salat til - nem i somme...
-
Saftigt Kyllingebryst i Ovn
Skær kyllingefileterne i 6-8 mindre stykker. Læg stykkerne i et ildfast fad. Hæld madlavningsfløden ud i bunden af fadet. Krydr kyllingestykkerne med salt, peber og timian. Læg derefter en skive ost ovenpå hvert stykke. Pynt ...
-
Kyllingefilet på Kartoffelbund
Kog kartoflerne ca. 10 minutter. Imens steges kyllingefiletterne på pande i ca. samme tid. Dette kan godt gøres i god tid. Læg kartoflerne i et ildfast fad, og vend dem i pesto. Kyllingefiletterne smøres med pesto og pakkes ind i bac...
-
Dansk Paella
Smelt fedtstoffet i en gryde og brun kyllingelårene heri sammen med hakket løg og knust hvidløg. Spæd med lidt af bouillonen og lad kyllingestykkerne småstege ca. 15 minutter under låg. Kom ris og safran samt resten af bouillone...
-
Kyllingefad med Gulerødder & Porrer
Til 4 personer. Tænd ovnen på 180°C Snit porrerne i tynde ringe. Skær gulerødderne i tynde stave. Læg porrerne og gulerødderne i et ildfast fad. Bland fløden med karry, salt og peber efter smag. Hæld det over grøntsage...
-
Nem Butter Chicken
Sæt et kryds i tomatskrællen med en kniv. Læg tomaterne i et ovnfast fad, hæld kogende vand over, og lad det stå et øjeblik. Tag tomaten op med en hulske. Skræl så skrællen af med en kniv. Kom tomaterne i en blender, og blend ti...
-
Pad Thai med Kylling
Skær kyllingebrysterne i tynde skiver. Krydr med lidt salt, og stil dem til side. Put 2 spsk jordnøddeolie i en wok, og varm godt op. Når woken er varm, hældes kyllingen i, og sauteres til den er mør. Læg derefter kyllingen på en ...
-
Kyllingetærte II
Kog kyllingen til kødet er mørt. Befri den for skind og ben og skær kødet i mindre stykker. Rens champignon, skær dem i skiver og svits dem i smørret. Tilsæt peberfrugterne. Drys derefter mel i under omrøring. Spæd til med kylli...
-
Kylling med Barbecuesauce
6-8 personer Kog kyllingerne møre og pil kødet af. Hvis du tilsætter nogle grøntsager mens du koger kyllingen, får du en dejlig fond, som du senere kan bruge til hønsekødssuppe, asparges sauce eller andet. Du kan også bruge kyll...
-
Pulled Chicken
Skræl og hak løgene fint, pres hvidløgene Steg løg og hvidløg i en stor gryde nogle minutter. Kom kyllingefileterne i, og rør godt rundt. Krydr med paprika, salt og peber. Hæld barbequesaucen over, og lad det koge op. Læg låg...
-
Kylling i Karry-Kokos Sauce
Fileterne skæres i mindre stykker, løgene skrælles og hakkes groft. Smørret smeltes i en gryde og løgene svitses deri. Kort efter tilsættes karryen, som man ikke skal spare på, og løgene steger videre. Kyllingestykkerne tilsæ...
-
Chicken Tikka Masala
Til 4 personer Marinade: Hæld yoghurten i en skål. Bland hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft heri. Kylling: Bland kødet med marinaden. Sørg for at alle stykker er dækket. Lad kødet marine...
-
Karrykylling med KÃ¥l
Løg og æbler skæres i små tern og svitses sammen med karry i 1 spsk olie. Kyllingekødet brunes i 1 spsk olie på en pande. Tilsæt derefter hvedemelet, og vend rundt, så det er godt fordelt over kyllingekødet. Bouillonen tilsæ...
-
Junglekylling
Skær kyllingefileterne i strimler. Vend kyllingestrimlerne i en pose med karry, salt og peber. Smelt smørret på en pande, og brun kyllingestrimlerne i ca. 3 minutter. Rør fløde og fond i og lad retten koge i ca. 4-7 minutter m...
-
Coca-Cola Kyllingevinger
Forvarm ovnen til 140° varmluft. Rør cola, sukker, hvidløg, løg og soya sammen i en skål. Lad det stå, til alt sukkeret er opløst. Læg kyllingevingerne i et lag i et stort ovnfast fad (eller en bradepande) og hæld colablandin...
-
Sprøde Kyllingestrimler stegt i Kokos
Beregnet til 2-4 personer. Skær kyllingebrysterne på langs i 4 strimler, derefter på tværs, så der bliver 8 strimler af hvert bryst. (alternativt kan inderfileter bruges). Start med at fylde en mellemstor gryde halvvejs op med ol...
-
Pikant Kylling
Svits løg og bacon på en pande, til løgene er klare og baconen er sprødt. Svits herefter kyllingestykkerne. Fordel kyllingen i et ovnfast fad, og læg herefter løg/bacon over. Skær peberfrugten i tern og halvér cherrytomater...
-
Livret (med kyllingefilet)
Kog pastaen al dente i rigeligt letsaltet vand. Steg baconternene på en pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Steg derefter kyllingefileterne på den samme pande. Tilsæt barbecuekrydderi, lidt salt og peber inden kødet...
-
Kyllingeinderfileter Rullet i Bacon
Til 4 personer. Læg et salvieblad pÃ¥ hver inderfilet, og rul et stykke bacon om hver. Opvarm olien over middelvarme i en pande. Læg fileterne pÃ¥ panden, med salvie siden nedad, og steg til fedtet er stegt af baconen og det er sprÃ...
-
Pestokylling med Bacon
Hæld pestoen i en dyb tallerken, og vend kyllingestykkerne heri. Rul hvert kyllingestykke ind i et stykke bacon. Læg kyllingestykkerne i et fad (de må gerne ligge lidt tæt). Steg kyllingen i ovnen ved 180°C i 25-35 minutter, e...
-
Kyllingegryde
Skyl kyllingefiletterne og tør dem godt i køkkenrulle. Skær kødet i strimler. Smelt fedtstoffet på en teflonpande og brun det strimlede kyllingekød. Drys med salt og peber. Tag kødet af panden og hold det varmt. Skræl gulerødder...
-
Butter Chicken
Skær kyllingekødet i mundrette stykker. Brun dem i lidt fedtstof i en pande. Skær løget/ene i små tern, og tilsæt dem. Strø krydderierne (garam masala, cayennepeber, sukker og salt) over, og rør godt. Tilsæt de hakkede tomate...
-
Tarteletter med Høns i Asparges
Kog en kylling. Den skal ikke være helt dækket med vand. Put løg, peberkorn, salt og gulerødder ned i gryden og lad den koge i 45-60 minutter (afhængig af størrelse). Tag kyllingen op og køl den af. Kødet skal nærmest fald...
-
Kylling med Smøreost & Pasta
Skær løget og kyllingefileterne i tern. Svits både løg og kyllingetern på panden. Krydr med salt, peber og paprika. Bland ½ pakke pikantost sammen med kyllingen på panden. Rør godt rundt indtil osten er smeltet. Tilsæt saf...
-
Kylling i Grøn Karry
Kyllingen skæres ud i små stykker. Grøntsagerne skylles og skæres ud i passende størrelser. Her kan f.eks. bruges: champignon, gulerødder, rød peber, broccoli. Kyllingen svitses i en varm pande med olie. Når kyllingen be...
-
Tarteletter med Kyllingetern & Grønærter
Til 4 personer. Tænd ovnen på 200°C og sæt tarteletterne på en bageplade med bagepapir. Hæld aspargesene op i en sigte, og gem vandet. Kog cirka halvdelen af gulerødderne og ærterne i 3-4 minutter. Gem vandet. Sæt en gr...
-
Lækker Karrykylling i Fad
Til 4 personer. Vend i en pose kyllingestykkerne i en blanding af karry, salt og peber. Steg dem på panden og læg dem i et ovnfast fad. Hæld saften fra ananas og gem den. Steg ananasstykkerne til de er let gyldne på panden og f...
-
Sommerkylling
Dup kyllingestykkerne tørre. Opvarm fedtstoffet på en pande, gerne med teflonbelægning. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet, og lad dem efterstege, til de er helt genemstegte. Tag kødet op og hold det varmt. Pres hvidløget på pand...
-
Hasselback Kylling med Ricotta & Spinat
Til 4 personer. Steg spinaten ved middelvarme i lidt olie i 3-5 minutter til det er faldet sammen. Rør ricottaen i og lad det stege i cirka 1 minut mere. Lad det køle af. Skær riller i kyllingefileterne med cirka 1 cm mellemrum,...
-
Kylling i Paprikasauce
4-6 personer Del hver kylling i 4 dele. Gnid stykkerne med salt og paprika. Svits dem i smørret, der er let brunet. Tag dem op af gryden. Svits løg og hvidløg i resten af stegesmørret. Læg kyllingerne tilbage i gryden. Tilsæt bo...
-
Kylling i Jordnøddesauce
4 portioner. Skær kyllingen i strimler. Skræl æblerne og skær dem i tern. Pil og pres hvidløget. Hak peanutsene. Pisk peanuts, chili, peanutbutter, lime, farin, vand og fløde sammen med bouillonterningen, som smuldres i en...
-
Thai Kylling
Kyllingefileterne skæres i skiver og drysses med paprika. De kommes i et ildfast fast, med porrer, rød peber og champion, alt skåret i mindre stykker. Der hældes kokosmælk og tomatpuré over. Skal have cirka 45-50 minutter i ...
-
Tortilla Lagkage med Kyllingefyld
Svits i lidt olie kylling, løg og peberfrugt. Tilsæt mel, fajitakrydderi, vand, fløde og salsa og kog det i ca. 10 minutter. Lav en lagkage, hvor du starter med en fajita, derefter sauce, kød og til sidst revet ost. Fortsæt til d...
-
Kashmiri Korma
Opvarm olien på en stor pande eller i en wok ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Steg under hyppig omrøring i 6-8 minutter, til løgene er gyldenbrune. Rør spidskommen, koriander, gurkemeje, salt og kardemommebælge i o...
-
Lemon Chicken (kendt fra Alle Elsker Raymond)
Sæt ovnen på 225°C. Skyl kyllingelårene i koldt vand og tør dem. Skrub 2 af citronerne godt og riv det gule af skallen. Pres saften af dem. Skær den tredje citron i skiver til pynt. Pres hvidløgsfedene og bland med citronskal, cit...
-
Chili-lime Marineret Kylling med Bønne-tomatsalsa
Til 4 personer. Krydr kyllingen med paprika, chili, limeskal, limesaft, honning og olie og lad det trække 10 minutter. Hak rødløget og chilien fint og skær tomaterne samt agurken i små tern. Bland grøntsagerne med salsa, koriand...
-
Mexicansk Kyllingelasagnette
Til 3 personer. Svits karry, løg skåret i tern og kylling skåret i strimler i olien. Tilsæt de hakkede tomater, ketchup, spinat og de øvrige krydderier. Rør Maizena ud i mælken og jævn retten med det. Lad det simre i ca....
-
Kylling i Asparges
Skær det kogte kyllingekød i mundrette tern. Rens asparges. Skær dem i stykker på ca. 4 cm længde. Kom vand, fond og asparges i en gryde og kog i 5 minutter. Si kogelagen og tag asparges op. Smelt smørret i en gryde, pisk ...
-
Kylling på Urtebund
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tern og stænger. Rens kålen og del dem i 2. Læg grøntsagerne i en bradepande og hæld vandet over. Læg kyllingestykkerne over og drys med krydderier. Stil bradepanden i ovn...
-
Grydestegt Kylling
Til 3-4 personer. Krydr kyllingen med rigeligt salt og peber Opvarm en tykbundet gryde over middelvarme til den bliver meget varm. Tilsæt olivenolien, og derefter kyllingestykkerne med skindsiden nedad i et lag. Lad kyllingen s...
-
Hurtige Kyllinge Quesadillas
Klargør marinaden ved at hælde ananasjuice, soyasauce og hvidløg i en skål. Krydr kyllingen med salt og peber, og læg den i marinaden. Dæk til, og stil i køleskabet i mindst 1 time. Opvarm olien i en wokgryde eller lignende. Ti...
-
Ovnstegt Kyllingegyros
Bank kyllingen let med en kødhammer. Bland alle ingredienserne til marinaden, og læg kyllingen heri. Lad det marinere i 1-2 timer. Skær løget over i 2. Tag skrællen af, og stik et grillspyd i. Fordel nu kyllingestykkerne over...
-
Grønne Pestofrikadeller
Kom det hakkede kyllingekød i en røreskål, og rør det sammen med salt og peber. I en foodprocessor (eller med stavblender) køres spinat, pesto, pinjekerner og æg. Og dette blandes herefter med kyllingekødet. Tilsæt så havregr...
-
Panang Kylling
Til 4 personer. Skær kyllingen i mundrette stykker, og steg dem i en wok med lidt olie. Tag kyllingen op, og læg den til side. Tag herefter 5 spsk olie, og steg karrypastaen heri. Mix det godt sammen, til det ikke klumper mere. Tils...
-
Kylling med Peanutbutter
Del kyllingen i 8 stykker. Kom lidt olie en stor gryde. Hak løg og peberfrugt fint og kom dem i den varme olie. Rør lidt og tilsæt derefter cayenne peber. Kom så kyllingestykkerne ned i gryden med kødsiden ned til den er brun. ...
-
Nøddefarseret Kyllingefilet
Bank kyllingefileterne tynde mellem 2 fryseposer. Fyld: Hak nødderne fint (evt. i blender). Ælt dem med gorgonzolaern - ¼ tages fra og gemmes til saucen. Læg de udbankede kyllingefileter på et fugtigt skærebræt. Tryk fyldet ud...
-
Kylling med Ferskner & Karry
Find et ildfast fad. Skær fersknerne i både (4 pr. halve fersken), og beklæd bunden af fadet med disse, drys med salt og peber. Varm olie op i en pande, og brun kyllingebrysterne lidt i det, og læg dem så oven på fersknerne. Kr...
-
Kyllingesalat med Pasta & Karrysauce
Krydr kødet med salt og peber. Steg det så i varm olie på alle sider i 5-10 minutter, alt efter tykkelse, til det er gennemstegt. Tag det af panden, lad det køle af, og skær det i små stykker. Så koger du suppehornene "al dente" ...
-
Baconruller af Kylling
Kom kødet i en skål med krydderierne og olivenolie og bland det sammen. Lad det stå i køleskabet natten over. Hak bacon og løg, og vend det i kødet sammen med æg og hvidløg. Bland det hele godt. Lad kødet hvile i køleskabet. ...
-
Rabarberkylling i Karry
Til 4-5 personer. Skær kyllingen i mundrette tern. Kom kokosolien på en varm pande, og svits karryen. Tilføj kyllingen og brun det, uden at gennemstege det. Skyl rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Kom dem i bunden a...
-
Kyllingekarbonader/Kyllingekrebinetter
Form farsen til karbonader af ønsket størrelse. Bland rasp med salt og peber i en dyb tallerken. Pisk æg sammen i en dyb tallerken. Dyp først karbonaderne i sammenpisket æg, derefter i rasp. Lad dem hvile lidt på en tallerke...
-
Kylling i Mælk
Forvarm ovnen til 180°C og find en tætsluttende ovnfast gryde. Skyl kyllingen under koldt rindende vand og dup den tør med en køkkenrulle. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i olivenolie og smør i gryden på blusset, i...
-
Kylling med Hyldeblomst & Mandler
Til 4 personer. Rist mandlerne på en pande uden fedtstof i 3-5 minutter. Drys med lidt salt og stil dem til side. Smelt smørret i en sauterpande og steg kyllingekødet i ca. 6 minutter. Tag kødet op. Kog pastaen uden låg i ca. ...
-
Sprøde Kyllinge Nuggets med Panko
Skær kyllingen ud i ca. 2x2 cm. Kom melet i en skål og bland paprika, salt, peber og løgpulver i. Slå æggene ud i en skål, og pisk det med chili til en ensartet masse. Hæld panko-raspen ud i en skål. Vend hvert stykke ky...
-
Kyllingefrikadeller med Flødeblomkål
Skær blomkål og gulerødder i skiver og læg dem i et ildfast fad. Hæld mornaysauce over. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter. Til frikadellerne blendes alle grøntsagerne og blandes med kødet. Rør æggehvider og havr...
-
Kylling- & Broccolifad
Til 2-3 personer. Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Skær broccolien i mindre stykker - stokken kan også bruges. Damp den i letsaltet vand i et par minutter. De skal stadig have godt med bid. Steg kyllingestykkerne på en pande i...
-
Kylling-Bacongryde med Spinat
Steg baconen sprødt på panden. Læg det på fedtsugende papir. Skær kyllingen i stykker, og steg dem på panden, til de får lidt stegeskorpe. Tak kyllingen af panden, og hæld spinat på sammen med salt, peber og hvidløg. Rør de...
-
Kylling Kiev
Til 2 personer. Rør ricotta med krydderurter, hvidløg og lidt salt og peber. Skær en lomme i hvert stykke kylling og fyld ricottablandingen i. Blend brødkrummen og persille til en grøn rasp. Vend kødet i mel, så i sammenp...
-
Hasselback Kylling med Ricotta & Spinat
Til 4 personer. Steg spinaten ved middelvarme i lidt olie i 3-5 minutter til det er faldet sammen. Rør ricottaen i og lad det stege i cirka 1 minut mere. Lad det køle af. Skær riller i kyllingefileterne med cirka 1 cm mellemrum,...
-
Kyllingekebab
Til 4 personer. Skær kyllingen ud i papirstynde strimler. Lav en marinade af olie, hvidløg, spidskommen, timian og oregano. Smag til. Svits kødet ved høj varme på en pande, og brug det til det du har lyst: pitabrød, durum, ky...
-
Mexicanerkylling
Til 4 personer. Læg kyllingen i et ildfast fad, og drys med salt og peber. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen, og smag til. Pensl kyllingefileterne med marinade i et tykt lag, og hæld bouillonen i fadet. Sæt fadet ...
-
Kylling i Flødeskum
Steg kyllingefileterne let på panden, og læg dem i et ildfast fad. Skær peberfrugten i strimler, og fordel dem over kyllingen. Pisk fløden til skum, og bland den med hvidløg, mangochutney, salt og peber. Smag til. Læg klatter...
-
Kyllingekarbonader
Til 4 personer. Form kødet til 8 små karbonader (eller 4 store), og drys dem med salt og peber. Lad halvdelen af olien blive varm i en pande. Steg karbonaderne ca. 6 minutter - vend dem af og til. ...
-
Kylling med LÃ¥g
Til 4 personer. Flæk kyllingebrysterne som du ville gøre med en burgerbolle - så du får en over og en under. Hæld lidt bouillon i et ildfast fad og læg alle underne heri. Byg nu en burger, hvor du først kommer lidt grønkål...
-
Cremet Kylling med Soltørret Tomat
Opvarm ovnen til 200°C Krydr kyllingelårene med salt og peber. Smelt 2 spsk smør i en sauterpande, og læg kyllingen i. Svits begge sider, til de har fået farve - 2-3 minutter på hver side, og læg dem så til side. Smelt rest...
-
Paprika Kylling med Timian-Hvidvinssauce
Skær kyllingebrysterne over i 2. Krydr dem med paprika, salt og peber. Smelt 1 spsk smør på en sauterpande ved middelvarme, og put kyllingen på. Steg dem på den ene side i 3 minutter (til de er gyldne og sprøde), vend dem, og skru ...
-
Butter Chicken med Blomkålsris
Skær kyllingekødet i tern. Rør ingredienserne til marinaden sammen, og lad kyllingeternene marinere heri natten over. Steg kyllingeternene på alle sider på en god varm pande til de er møre. Læg dem til side. Opvarm smør p...
-
Kyllinge Gyros
Bland i en lille skål yoghurt, dild, presset hvidløg og citronsaft. Smag til med salt og peber. Sæt det til side. Varm olien i en pande. Tilsæt kylling skåret i 1 cm strimler, tyndtsnittet løg, oregano, dild, salt og peber. Sautér...
-
Risret med Kylling & Porre
Til 4 personer. Brun kyllingen på en pande med salt, peber og de krydderier du ønsker. Skær porrerne i tynde ringe, og tilsæt dem. Lad dem svitse med til porrerne er bløde. Hæld så fløden over og lad det koge op. Smør et i...
-
Tøm Køleskabet Kyllinge Kasserolle
Steg baconen sprød. Steg kyllingen i baconfedtet. Den skal ikke være helt færdigstegt, men have lidt farve. Tag kyllingen af panden og læg dem i et ildfast fad. Tør panden af med et stykke køkkenrulle, og tilsæt smør. Svits lÃ...
-
Kyllingeruller
Til 2 ruller. Rør farsen sammen med æg og krydderier. Kom evt. lidt mel i, hvis den er blevet lidt for våd. Læg bacon på et stykke bagepapir eller en sushimåtte, og fordel derefter farsen på midten af baconen. Derefter lægges ...
-
Kyllingefrikadeller
Rør kyllingefarsen med salt. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og bland godt. Sæt på køl 1 times tid og form derefter 12-14 frikadeller og steg dem i fedtstof på panden ca. 4-5 min på hver side....
-
Ovnbagt Kylling med Dijonsenneps-sauce
Bland sennep, citronsaft, hvidløg, honning, olivenolie, rosmarin, salt og peber i et ildfast fad. Læg kyllingestykkerne i fadet, og vend dem i blandingen. Skær løg og champignon i kvarte, og læg dem under kyllingestykkerne. Krydr...
-
Tortilla Lagkage med Kyllingefyld
Svits i lidt olie kylling, løg og peberfrugt. Tilsæt mel, fajitakrydderi, vand, fløde og salsa og kog det i ca. 10 minutter. Lav en lagkage, hvor du starter med en fajita, derefter sauce, kød og til sidst revet ost. Fortsæt til d...
-
Kylling i Rød Karry
4 personer. Skær kyllingen i tern og hak løget. Skræl og skær gulerødderne i skiver og peberfrugten i strimler. Skær forårsløgene fint - de skal bruges til pynt. Kom olien i en mellemstor gryde sammen med karrypasta og s...
-
Kylling med Smøreost & Pasta
Skær løget og kyllingefileterne i tern. Svits både løg og kyllingetern på panden. Krydr med salt, peber og paprika. Bland ½ pakke pikantost sammen med kyllingen på panden. Rør godt rundt indtil osten er smeltet. Tilsæt saf...
-
Kyllingefad med Friskost
Skær kyllingebrysterne i strimler, og steg dem. Læg dem i et ildfast fad. Rist baconternene og kom dem i en skål. Hak champignonerne fint, og hæld dem i skålen med baconternene. Gem væsken. Rør de hakkede tomater og osten sa...
-
Crispy Cornflakespaneret Kylling
Skær kyllingen ud i pæne stykker. Hak chili og hvidløg fint, og kom det i en skål sammen med karry, salt, peber og kærnemælk. Kom kyllingestykkerne i skålen, og bland det godt sammen. Lad det trække i mindst 20 minutter og ger...
-
Kylling på Urtebund
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tern og stænger. Rens kålen og del dem i 2. Læg grøntsagerne i en bradepande og hæld vandet over. Læg kyllingestykkerne over og drys med krydderier. Stil bradepanden i ovn...
-
Dijonkylling i Fad
Svits bacon og løg på en pande, og hæld det derefter i et stort ildfast fad sammen med ris, vand og bouillon. Smør sennep på skindsiden af kyllingestykkerne og dyp samme side i majsgryn. Læg kyllingen ovenpå risene i fadet med ...
-
Sydhavskylling
Begynd med sovsen. Skræl og hak løget og æblet. Skær bacon i strimler og svits det sammen et par minutter. Strø karry over og lad det svitse med et øjeblik. Bland tomatpuré og mel i. Tilsæt bouillon og væden fra ananas og lad...
-
Hurtig Pulled Chicken
Til 4 personer. Kom kyllingestykkerne i en gryde, dæk med vand, bring vandet i kog og sluk. Lad dem trække ca. 15-20 minutter, til de kan trækkes fra hinanden (ved gas eller induktion, bringes vandet næsten i kog igen efter 10 minutt...
-
Kyllingelasagne med Grøntsager
Pil og hak løg og hvidløg. Skaæl og riv squash, gulerødder og pastinak. Rens champignonerne og hak dem groft. Svits løget i 1 tsk olivenolie, til det er gennemsigtigt. Tilsæt kødet, og lad det brune med. Tilsæt grøntsagerne, ...
-
Kylling i Hvidvin med Pasta & Bacon
Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingelårene på begge sider, og tag dem op. Kom løgene i panden og svits dem i ca. 1 min. Tilsæt timian, salt, peber og hvidvin. Rør mel og fløde samm...
-
Livret (med kyllingefilet)
Kog pastaen al dente i rigeligt letsaltet vand. Steg baconternene på en pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Steg derefter kyllingefileterne på den samme pande. Tilsæt barbecuekrydderi, lidt salt og peber inden kødet...
-
Toast med Fløde, Champignon & Kylling
Først skæres champignonerne i skiver. Skær derefter skorperne af brødet, og dyp skiverne i mælken. Fordel halvdelen af toastbrødet i et ildfast fad. Fordel mozzarellaen ovenpå. Hæld derefter champignonskiver og kyllingestrimle...
-
Pikant Kylling i Fad
Til 4 personer. Steg baconternene på en pande, lad fedtet dryppe af på et stykke køkkenrulle, og læg dem derefter i et ildfast fad. Rens porrerne godt, og skær dem i skiver. Svits dem på panden i baconfedtet. Hæld fløden over ...
-
Kylling i Karry med Æbler
Til 4 personer. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme uden at det bliver brunt. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits kyllingestykkerne ca. 1 minut på hver side og tag dem op. Svits løgene i ca. 1 minut. Tilsæt sukker, ...
-
Butter Chicken (Gordon Ramsey)
Bland kyllingestykkerne i en skål med hvidløg, ingefær, salt, chilipulver og citronsaft. Dæk skålen med folie, og stil den i køleskabet i 30 minutter. Bland yoghurt, garam masala, gurkemeje og spidskommen og tilsæt kyllingen fra k...
-
Kyllinge-Farsret
Til 5-6 personer. Skyl og tør kyllingen og kog den mør i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Lad den køle af, og befri den for skind og ben. Skær kyllingekødet i terninger eller strimler. Bland det hakkede kød med rasp og mel o...
-
Lækker Butter Chicken
Til 4 personer. Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og tomater sammen til en sauce, som hældes over kyllingestykkerne. Lad kyll...
-
Hurtig Kyllingetærte
Til 4 personer. Rist pinjekernerne på en tør pande, og stil dem til side. Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker. Rens og snit porrer, løg, hvidløg og forårsløg. Steg kyllingestykkerne og grøntsagerne i smørret på ...
-
Junglekylling
Skær kyllingefileterne i strimler. Vend kyllingestrimlerne i en pose med karry, salt og peber. Smelt smørret på en pande, og brun kyllingestrimlerne i ca. 3 minutter. Rør fløde og fond i og lad retten koge i ca. 4-7 minutter m...
-
Kylling i Karry fra Calcutta
Skær kyllingefileterne i 12 stykker. Bland masalaen med en smule vand, så den danner en pasta. Varm margarinen op i en stegegryde med låg. Steg løg og friskskåret ingefær til de er gyldne. Tilsæt kyllingestykkerne og steg...
-
Lækker Karrykylling i Fad
Til 4 personer. Vend i en pose kyllingestykkerne i en blanding af karry, salt og peber. Steg dem på panden og læg dem i et ovnfast fad. Hæld saften fra ananas og gem den. Steg ananasstykkerne til de er let gyldne på panden og f...
-
Kylling med 40 Fed Hvidløg
Kyllingen skal veje mindst 1½ kg. Pil skallen af hvidløgsfedene. Drys kyllingen indvendigt med salt og peber. Fyld den med 15 fed hvidløg og halvdelen af krydderurterne. Smør en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, med ½ dl ...
-
Bagte Mozzarella Kyllingeruller
Skær kyllingen i 8 stykker og bank dem tynde og flade med en kødhammer. Hæld raspen i en dyb tallerken sammen med 2 spiseskefulde af den revne parmesanost. Hak spinaten og sautér den kort sammen med det pressede hvidløg og en smu...
-
Barbeque Kylling med Søde Kartofler & Coleslaw
Til 2 personer. Tænd ovnen på 220°C Skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med lidt olie og salt og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. De skal ikke ligge for tæt. Bag kartoffelbådene i ca. 20 minutter eller ...
-
Chili Con Kylling
Til 2 personer. Skær kyllingefileterne i strimler og brun dem lidt i olivenolie i en stor gryde. Snit løgene i tynde både og skær hvidløget i skiver. Kom begge dele ned i gryden sammen med kyllingen. Krydr med spidskommen, kor...
-
Kyllingenuggets med Skyrdressing
Fjern hinder og sener fra kyllingefileterne. Blend havregryn, paprika og kryddersalt, og kom det i en dyb tallerken. Vend først kyllingestykkerne i sammenpisket æg og derefter i havregrynene - sørg for at kødet bliver helt dækket...
-
Tacos med Kylling & Grillet Peberfrugt
Til 2 personer. Skræl og skær et skalotteløg og 2 fed hvidløg i små tern. Varm det igennem i lidt olie i en gryde, til de bliver klare. Tilsæt finthakket chili og bønner, og vend rundt. Varm retten igennem, og kog den så op...
-
Marokkansk Kyllingestuvning
Til 4 personer. Smelt smørret i en pande ved middel varme. Tilsæt hakket løg, presset hvidløg, safran, gurkemeje, kommen, koriander, paprika, peber, cayennepeber og sautér i ca. 10 minutter til løgene er møre. Tilsæt kyllin...
-
Chili-lime Marineret Kylling med Bønne-tomatsalsa
Til 4 personer. Krydr kyllingen med paprika, chili, limeskal, limesaft, honning og olie og lad det trække 10 minutter. Hak rødløget og chilien fint og skær tomaterne samt agurken i små tern. Bland grøntsagerne med salsa, koriand...
-
Rabarberkylling
Til 4 personer. Del hver kyllingefilet i 3 stykker og drys dem med salt. Brun kyllingestykkerne i smørret i en pande - ca. 1 minut på hver side. Læg dem i et ildfast fad. Rør fløde, honning, kyllingefond og sambal oelek sammen...
-
Grøntsagsspaghetti med Kylling & Cremet Svampesauce
Til 4 personer. Skær rødløgene i tynde både. Skær gulerødder og squash i spaghettitynde strimler (brug mandolin, spaghettijern eller en almindelig kartoffelskræller). Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande. Steg kyllingek...
-
Kylling i Jordnøddesauce
4 portioner. Skær kyllingen i strimler. Skræl æblerne og skær dem i tern. Pil og pres hvidløget. Hak peanutsene. Pisk peanuts, chili, peanutbutter, lime, farin, vand og fløde sammen med bouillonterningen, som smuldres i en...
-
Pulled Chicken
Skræl og hak løgene fint, pres hvidløgene Steg løg og hvidløg i en stor gryde nogle minutter. Kom kyllingefileterne i, og rør godt rundt. Krydr med paprika, salt og peber. Hæld barbequesaucen over, og lad det koge op. Læg låg...
-
Tarteletter med Kyllingetern & Grønærter
Til 4 personer. Tænd ovnen på 200°C og sæt tarteletterne på en bageplade med bagepapir. Hæld aspargesene op i en sigte, og gem vandet. Kog cirka halvdelen af gulerødderne og ærterne i 3-4 minutter. Gem vandet. Sæt en gr...
-
Paprikakylling med KÃ¥lsalat
Til 2 personer. Bland majsgryn, sesam, paprika og salt og vend kyllingelÃ¥rene heri. Læg kyllingelÃ¥rene i et ovnfast fad og sæt dem i en 200°C varm ovn i 50 minutter. Kom limesaften i en morter sammen med chili, halvdelen af nÃ...
-
Kyllingeboller i Karry
Hak løgene fint. Bland kyllingekød, løg, mel, æg, salt og peber godt. Det skal være en klistret fars. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt bouillonterningen. Form bollerne, og put dem i gryden - det skal kun putre, det må ikke...
-
Saftigt Kyllingebryst i Ovn
Skær kyllingefileterne i 6-8 mindre stykker. Læg stykkerne i et ildfast fad. Hæld madlavningsfløden ud i bunden af fadet. Krydr kyllingestykkerne med salt, peber og timian. Læg derefter en skive ost ovenpå hvert stykke. Pynt ...
-
Pikant Kylling
Svits løg og bacon på en pande, til løgene er klare og baconen er sprødt. Svits herefter kyllingestykkerne. Fordel kyllingen i et ovnfast fad, og læg herefter løg/bacon over. Skær peberfrugten i tern og halvér cherrytomater...
-
Nem Grydekylling (alt i en)
I en stor gryde smider du oliven, hakkede tomater, løg, champignon, spinat, soltørrede tomater og ris. Rør det hele godt sammen. Fordel kyllingelårene i gryden. Hæld hønsebouillon i, til det dækker. Sæt gryden i ovnen ved 2...
-
Kyllinge Kasserolle Med Porrer & Gulerødder
Til 4 personer. Rens porrerne og gulerødderne godt , og skær dem i tykke skiver. Hæld melet i en dyb tallerken sammen med salt og peber. Vend det sammen med en gaffel. Vend kyllingestykkerne i melet, og læg dem på en tallerken. S...
-
Kylling i Coca-Cola Light
4 personer. Skær kyllingen i mundrette stykker. Svits løgene på en pande til de er klare. Læg kyllingestykkerne på, og steg dem til de begynder at tage farve. Opløs bouillonterningen i vandet, og tilsæt derefter de resterend...
-
Hotwings på Kartoffel/Spinatmos
Kog kartoflerne møre. Mos kartoflerne, og bland den hakkede spinat og smørret i. Juster med kogevandet, til du får den rigtige konsistens, og smag til med salt og peber. Hæld mosen i et ildfast fad, og bred den ud. Fordel kyllinge...
-
Nem Thai Kylling
Skær kyllingefileterne i tynde strimler. Varm olien i en wok eller lignende til høj temperatur, og lynsteg kyllingestrimlerne i 3-5 minutter, til kødet begynder at tage farve. Rens og skær forårsløgene i tynde skiver, hak citron...
-
Chilikylling i Fad
Rens porrerne godt, og skær dem i tynde skiver. Læg porrerne i et ildfast fad. Rens champignonerne grundigt, skær dem i skiver, og fordel dem ovenpå porrerne. Fordel baconskiverne ovenpå grøntsagerne (de kan evt. forsteges lidt ...
-
Sprøde Yoghurt-Taco Kyllingestykker
Mariner kyllingefileterne i krydderierne i 30 minutter. Bland yoghurten med limesaften, og lad nu kyllingestykkerne marinere heri i 30 minutter. Knus chipsene i en dyb tallerken. Læg bagepapir i et ovnfast fad. Dyp kyllingestykker...
-
Karry-Kokos Kylling
4 personer. Skyl og klargør grøntsagerne. Kyllingeinderfileterne puttes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser (vent med grøntsagerne til sidst). Lad retten koge op, skru ned og lad det hele simre i 20 minutter. Tag nu gr...
-
Sesamkylling med Kartoffel- & Agurkesalat
4 personer. Skær kartoflerne i både, agurken i tern og løget i tynde skiver. Bland kartofler, agurk og rødløg med en marinade af limesaft, olie, chili og honning. Vend det hele sammen og krydr det med salt. Lad salaten trække 1 ...
-
Coca-Cola Kyllingevinger
Forvarm ovnen til 140° varmluft. Rør cola, sukker, hvidløg, løg og soya sammen i en skål. Lad det stå, til alt sukkeret er opløst. Læg kyllingevingerne i et lag i et stort ovnfast fad (eller en bradepande) og hæld colablandin...
-
Kyllingefad med Gulerødder & Porrer
Til 4 personer. Tænd ovnen på 180°C Snit porrerne i tynde ringe. Skær gulerødderne i tynde stave. Læg porrerne og gulerødderne i et ildfast fad. Bland fløden med karry, salt og peber efter smag. Hæld det over grøntsage...
-
Sprøde Kyllingestrimler stegt i Kokos
Beregnet til 2-4 personer. Skær kyllingebrysterne på langs i 4 strimler, derefter på tværs, så der bliver 8 strimler af hvert bryst. (alternativt kan inderfileter bruges). Start med at fylde en mellemstor gryde halvvejs op med ol...
-
Mexicansk Kyllingelasagnette
Til 3 personer. Svits karry, løg skåret i tern og kylling skåret i strimler i olien. Tilsæt de hakkede tomater, ketchup, spinat og de øvrige krydderier. Rør Maizena ud i mælken og jævn retten med det. Lad det simre i ca....
-
Kylling i Karry
Skær kylling og løg i tern. Steg løgene i margarinen til de er glasklare. Hæld karryen i, og svits det sammen med løgene. Herefter kommes kødet i gryden, og det vendes sammen med løgene. Kødet skal bare brunes lidt, da det ...
-
Kyllingeinderfileter Rullet i Bacon
Til 4 personer. Læg et salvieblad pÃ¥ hver inderfilet, og rul et stykke bacon om hver. Opvarm olien over middelvarme i en pande. Læg fileterne pÃ¥ panden, med salvie siden nedad, og steg til fedtet er stegt af baconen og det er sprÃ...
-
Grydestegt Kylling
Til 3-4 personer. Krydr kyllingen med rigeligt salt og peber Opvarm en tykbundet gryde over middelvarme til den bliver meget varm. Tilsæt olivenolien, og derefter kyllingestykkerne med skindsiden nedad i et lag. Lad kyllingen s...
-
Pad Thai med Kylling
Skær kyllingebrysterne i tynde skiver. Krydr med lidt salt, og stil dem til side. Put 2 spsk jordnøddeolie i en wok, og varm godt op. Når woken er varm, hældes kyllingen i, og sauteres til den er mør. Læg derefter kyllingen på en ...
-
Kylling i Cola
Til 4 personer. Kyllingebrysterne lægges i et ildfast fad. Bland cola, ketchup, tabasco, ingefær, salt og peber til en tynd sauce, og hæld det over kyllingen. Sæt fadet i en 200°C varm ovn i ca. 30 minutter eller til kyllingen...
-
Chicken Tikka Masala
Til 4 personer Marinade: Hæld yoghurten i en skål. Bland hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft heri. Kylling: Bland kødet med marinaden. Sørg for at alle stykker er dækket. Lad kødet marine...
-
Kyllingefarsbrød
Tænd ovnen på 180°C. Bland alle ingredienserne. Tilsæt nok rasp til at farsen slipper skålen. Smør et ildfast fad, og form farsen til en aflang pølse. Pensl med en smule olivenolie. Bag derefter farsbrødet i ovnen i først ...
-
Smelter-på-tungen Kylling
Bland alle ingredienserne godt. Læg kyllingefileterne i et fad, og hæld krydderiblandingen over. Bag kyllingen ved 200°C (ikke varmluft) i 35-45 minutter, eller til kyllingen er mør. Servér med en frisk salat til - nem i somme...
-
Kylling i Grøn Karry
Kyllingen skæres ud i små stykker. Grøntsagerne skylles og skæres ud i passende størrelser. Her kan f.eks. bruges: champignon, gulerødder, rød peber, broccoli. Kyllingen svitses i en varm pande med olie. Når kyllingen be...
-
Stegte Kyllingelår med Tomatris
Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kyllingelårene ca. 1 minut på hver side. Drys dem med salt og peber. Steg kyllingelårene ved svag varme og under låg ca. 10 minutter på hver side. Flæk chilierne på langs. Fjern ...
-
Pestokylling med Bacon
Hæld pestoen i en dyb tallerken, og vend kyllingestykkerne heri. Rul hvert kyllingestykke ind i et stykke bacon. Læg kyllingestykkerne i et fad (de må gerne ligge lidt tæt). Steg kyllingen i ovnen ved 180°C i 25-35 minutter, e...
-
Hel Kylling i Paprikasauce
4-6 personer. Del kyllingerne i 4 dele. Gnid dem med salt og paprika. Svits dem i smørret, der er let brunet. Tag dem op af gryden. Svits hakket løg og hvidløg i resten af stegesmørret. Læg kyllingerne tilbage i gryden. Tilsæ...
-
Kyllingefilet med Bacon & Hvidvin
Opvarm olien på en pande og læg bacon på. Steg baconskiverne, til de er sprøde, og panden er fyldt med baconsaft. Lad panden blive på varmen, men tag baconen af, pak den ind i stanniol og læg den til side. Steg kyllingefileterne...
-
Kashmiri Korma
Opvarm olien på en stor pande eller i en wok ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Steg under hyppig omrøring i 6-8 minutter, til løgene er gyldenbrune. Rør spidskommen, koriander, gurkemeje, salt og kardemommebælge i o...
-
Kylling med Chili
Rør soya, tomatpuré, tomatsauce, chilisauce, eddike, sukker og sort peber sammen i en lille skål. Sæt den til side. Kom kyllingestrimlerne i en stor skål sammen med majsmel, gurkemeje og salt, og bland godt. Opvarm olien på en s...
-
Tandoori Kyllingestykker
Bland alle ingredienserne, undtagen kyllingestykkerne, sammen i en stor skål. Kom så kyllingestykkerne i, og rør, til de er dækket af marinaden. Dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer, men gerne natten over...