Madkampen.dk » Ingredienser » Citronsaft

Opskrifter på mad med Citronsaft

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor citronsaft indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Ovnstegt Kyllingegyros

    Bank kyllingen let med en kødhammer. Bland alle ingredienserne til marinaden, og læg kyllingen heri. Lad det marinere i 1-2 timer. Skær løget over i 2. Tag skrællen af, og stik et grillspyd i. Fordel nu kyllingestykkerne over...


  2. Salat med Bacon, Vindruer & Asparges

    Skyl salaterne godt, og læg dem på en rent viskestykke, og dup dem tøre. Skyl sukkerærter, vindruer, hindbær og asparges. Steg baconternene sprøde på en pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Knæk det yders...


  3. Kyllingesalat med Pasta & Karrysauce

    Krydr kødet med salt og peber. Steg det så i varm olie på alle sider i 5-10 minutter, alt efter tykkelse, til det er gennemstegt. Tag det af panden, lad det køle af, og skær det i små stykker. Så koger du suppehornene "al dente" ...


  4. Sprødt Rugbrød med Ærtepuré & Rejer

    Til 2 personer. Find en udstikker der passer til størrelsen på rugbrøder, og udstik 4 runde stykker brød. Steg dem i en smule olie, til de bliver sprøde, og drys med lidt salt og peber. Kog ærterne i 10 minutter, hæld vandet...


  5. Sense - Gulerodskage

    Til 1 person (til 1 måltid) Blend alle ingredienserne til kagen og lad dejen sætte sig i 10 minutter, så HUSK virker. Hæld dejen i et mindre ildfast fad og bag den i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 20 minutter. (tjek med en gaff...


  6. Kold Risret med Tun & Rejer

    Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem blive kolde. Læg risene i bunden af et ildfast fad. Læg ærter (og evt. majs) over samt tunen. Lav en dressing af creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, citronsaft og paprika. Hæ...


  7. One Pot Pasta med Kylling & Grøntsager

    Til 4 personer. Svits løg, bouillonterninger, perberfrugt og gulerødder i lidt olie. Tilsæt majs, citronsaft , salt, peber og citronpeber. Bland ukogte pastaskruer i. Hæld fløde og mælk over og rør godt rundt i fadet, så...


  8. Bobotie (fra Sydafrika)

    Til 6 personer. Hak løgene og svits dem. Tilsæt æbler i tern og svits i kort tid. Tilsæt derefter rosiner (druer) og karry, og sluk efter 2 minutter. Brun lammekødet, tilsæt bouillon og kog i 10-15 minutter. Hak mandl...


  9. Hvidkålssalat med Skinke

    Til 4 personer. Snit kålen fint. Skær forårsløg og bladselleri i små tern. Skær skinken i tern. Rør mayonnaisen med creme fraiche og smag den til med citronsaft, salt og peber. Servér evt. salaten med lidt brød til....


  10. Små Kyskager

    citronsaft

    Tænd ovnen på 80°C (ikke varmluft). Gør et par bageplader klar med bagepapir på. Tag æggehviderne ud i god tid, så de får stuetemperatur. Sørg for at skålen er helt ren. Start på lav volumen og pisk. Sæt gradvist volume...



  11. Ristet Brød med Bønnemos & Røget Laks

    Kog bønnerne i vand i ca. 10 minutter, til de er meget møre. Blend dem med citronsaft og olivenolie til en grov puré. Smag til med salt og peber. Rist brødene. Pil hvidløget og gnid det mod brødene. Smør brødene med bønnepur...


  12. Salat med Rosenkål og Baconstykker

    Skyl kålen og befri den for de yderste blade. Skær den i tynde skiver. Skær rødløget og æblet i tynde skiver. Skær chilien i små tern. Hak persillen. Ris baconternene og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende ...


  13. Marineret Broccolisalat

    Til 3-4 personer. Fjern de små blade på broccolien og skyl den. Del den herefter i mindre stykker (brug også stokken) og riv det fint . Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i små tern på ca. ½x½ cm. Pil løget og hak ...


  14. Ærtepesto

    Blend alle ingredienserne groft i en minihakker. Serveres evt. til et stykke kød, i en sandwich eller som "dressing" på en salat (evt. spidskål, pærer, vindruer, sukkerærter)....


  15. Ristede Kartofler med Bønner & Mayo

    Til 4 personer. Skrub kartofler og vend dem med spidskommen og olivenolie. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem i 30 minutter ved 200°C Blanchér bønnerne i 5 minutter i letsaltet vand. Skyl dem med koldt vand. De...


  16. Thaisuppe med Kylling & Kokos

    Skyl porren og skær den i tynde ringe. Skyl spirerne og sæt dem til afdrypning. Pluk kyllingen eller skær den i lange, mundrette stykker. Varm olien i en gryde, og rør karrypastaen ud heri. Lad det svitse et øjeblik og hæld s...


  17. Avocado med Torskerogn & Stenbidderrogn

    Til 4 personer. Mos torskerognen og bland den med creme fraiche, purløg, salt og peber. Flæk avocadoerne og fjern stenene. Dryp dem med citronsaft. Fyld torskerognsmassen i de halve avocadoer og slut med en god klat stenbidderrog...


  18. Boblende Hindbærlimonade

    Kog hindbær op med 2 spsk vand. Sigt herefter kernerne fra, og stil saften på køl. Opløs sukkeret i vandet og citronsaften. Bland hindbærsaften med sukkervandet. Fyld en kande godt med isterninger, citronskiver og mynte. ...


  19. Hjemmerørt Aioli

    Pisk æggeblommerne med sennep, eddike, hvidløg, salt og peber. Tilsæt olien lidt ad gangen, og pisk indtil olien er optaget og den ønskede konsistens opnået. Smag til....


  20. Hummus med Soltørrede Tomater

    Hæld kikærterne i en foodprocessor sammen med soltørrede tomater, olie, citronsaft, tahini, hvidløg og salt. Kør i 1 minut, og skrab så ned fra siderne og bunden. Kør 1 minut mere. Tilsæt 2 spsk af væsken fra kikærterne. Kø...


  21. Mandelbund med Hvid Chokolade & Citronmousse

    Tænd ovnen på 180°C (almindelig) varme. Pisk æggehviderne til mandelbunden stive. Tilsæt sukkeret - 1 spsk ad gangen og pisk massen til en marengs. Vend først mandelmelet og dernæst det smeltede smør i marengsen, til den er ens...


  22. Waldorfsalat med Piskefløde

    Pisk fløden til skum. Bland creme fraiche og flødeskum. Smag til med citronsaft og sukker. Skræl æblerne og skær dem i tern. Skær selleri i skiver. Del vindruerne. Bland forsigtigt æbler, selleri, vindruer og valnødder i....


  23. Pastasalat med Pestodressing

    Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Rør ingredienserne til dressingen sammen - smag dig frem alt efter hvor stærk/syrlig du gerne vil have dem. Hæld den ønskede mængde fyld i, når pastaskruerne er helt afkølede, og vend d...


  24. No-Bake Citroncheesecake med Marengs

    Knus kiksene fint og bland dem med smeltet smør, sukker og lakrids. Fordel kiksemassen i 10 portionsglas eller en stor skål, og pres den lidt sammen. Fordel de hakkede mandler ovenpå kiksemassen. Sæt bunden(e) i køleskabet. Pi...


  25. Blomkålssalat med Radiser & Ærter

    Skyl blomkålen og hak den fint. Skær ærterne i tynde skiver og radiserne i små tern. Rør creme fraiche og mayonnaise med klippet dild, revet citronskal og og saft. Smag til med salt og peber. Bland dressingen med blomkål, ær...