Opskrifter » Tilbehør » Kartofler
Kartofler
69 retter fundet i Kartofler kategorien.
-
Kartoffelpandekage
Skræl kartoflerne og riv dem på et groft råkostjern. Pisk æggene med mel og salt og bland kartofler og løg i. Hæld rigeligt med olie i stegepanden og kom massen på. Steg kartoffelpandekagen sprød og gylden på begge sider (...
-
Fyldte Bagte Kartofler med Bacon & Ost
Prik huller i kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 1 time. Steg baconternene sprøde, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Tag kartoflerne uf ad ovnen, og halvér dem på langs. Skrab indholdet ud af kartoflerne (lad...
-
Varm Kartoffelroulade med Spinat
Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Bland kartoflerne med æggeblommer, revet ost, salt og peber. Smør kartoffelmassen på bagepapir på en bageplade, og tryk det hårdt sammen. Bag rouladen i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C ...
-
Brasede Kartofler
Skær kartoflerne i ½cm tykke skiver. Varm fedtstoffet på en pande, til det er gyldent. Rist kartoflerne ved ret kraftig varme, til de er gyldne og sprøde. Drys salt og peber over under stegningen. Vend kartoflerne forsigtigt...
-
Italienske Flødekartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Steg baconternene sprøde i en gryde eller på en pande. Lad løgene svitse med et par minutter, til de har fået lidt farve. Tilsæt hvidløg og paprika og lad det svitse med lidt. Der...
-
Fransk Kartoffelgratin
Tænd ovnen på 160°C. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over. Sæt fade...
-
Timiankartofler
Tænd ovnen på 180°C. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Hæld dem i en stor frysepose. Hæld nu lidt olie, salt, peber og timian ned til kartoflerne, og vend dem godt i posen. Hæld kartoflerne i et ildfast fad, og bag...
-
Gratineret Kartoffelmos
Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i rigeligt letsaltet vand. Herefter moses de. Nu tilsættes lidt mælk, en god klat smør, 2 æg, salvie, salt, peber, purløg og grønt krydderi. Det er lidt op til temperament hvor meget...
-
Kartoffelsalat med Ymer
4-6 personer. Bland ymer og creme fraiche. Smag saucen til med løg og krydderier. Skær kartoflerne i ikke for tynde skiver, og vend dem i saucen. Lad det trække i køleskabet i mindst ½ time før servering....
-
Små Kartofler med Bacon
Kog kartoflerne. Rist nødderne og pinjekernerne på en tør pande. Skær baconen i mindre stykker, og rist dem. Læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle. Lad fedtet blive i panden. De kogte kartofler kommes på panden og ris...
-
Græske Kartofler
Skrub kartoflerne godt, og skær dem i både. Læg kartoffelbådene i en skål, hæld oliven over, og drys med salt, peber og oregano. Bland det hele godt rundt, så alle kartoflerne er dækket af olie. Hæld kartoflerne ud i en li...
-
Flødekartofler
Skræl kartoflerne, og skær/riv dem i skiver. Fordel kartoflerne i fadet, og krydr med salt og peber. Skær løgene i tynde strimler, og bland dem i. Bland fløde, mornaysauce og sødmælk i en skål, og hæld det over kartoflerne...
-
Varmrøget Laks med Pikantbagt Kartoffelmos
Marinér laksen med en blanding af salt, sukker og citronsaft. Den skal trække i mindst 4 timer. En halv time før laksen skal grilles, overhældes flisen med vand. NÃ¥r den halve time er gÃ¥et, hældes vandet fra, og flisen smides pÃ...
-
Sprøde Kartoffelbåde med Sesam
Til 4 personer. Skræl kartoflerne og skær dem i både. Bland alle ingredienserne i en skål eller i en stor frysepose og rør/ryst det godt sammen. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen i 35...
-
Broccolikartoffelmos
Skræl kartoflerne og skær dem i tykke stykker. Skær broccolien i små buketter. Kog kartoflerne godt møre i vand uden salt - de sidste 5 minutter koges broccolien med. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne og broccolien med en ...
-
Hasselbackkartofler
Skræl og skyl kartoflerne. Tør dem godt. Læg hver kartoffel foran et skærebræt og skær dem næsten igennem i tynde skiver. Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Pensl kartoflerne med olie. Drys salt og paprika over. ...
-
Kold Kartoffelsalat med Parmesan & Pinjekerner
Kog kartoflerne og afkøl dem godt, før du skærer dem i mindre stykker. Skær forårsløg i små skiver og hak basilikum groft. Bland herefter dressingen: Start med sennep og eddike og tilsæt derefter olivenolie og til slut parmesa...
-
Halve Bagte Krydderkartofler
Skær kartoflerne over på midten. Krydr med salt, peber, oregano, chili, godt med rasp og en smørklat på toppen. Bag kartoflerne i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter....
-
Brunede Kartofler
Kartoflerne vaskes og koges i letsaltet vand ca. 20 minutter. Kartoflerne afkøles og pilles. Sukkeret smeltes på en pande ved svag varme. Margarinen tilsættes, kartoflerne skylles i koldt vand og hældes på panden. Kartofler...
-
Sprøde Pommes Frites i Ovn
Til 4 personer. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i store stave. Skyl stavene i en skål med vand til det værste stivelse er væk (det tager 30-40 sekunder). Kog stavene i vand med eddike i 10-12 minutter alt efter hvor store de...
-
Ristede Kartofler med Bønner & Mayo
Til 4 personer. Skrub kartofler og vend dem med spidskommen og olivenolie. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem i 30 minutter ved 200°C Blanchér bønnerne i 5 minutter i letsaltet vand. Skyl dem med koldt vand. De...
-
Syrlige Græske Kartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olie, oregano, salt og peber, og hæld dem i et ildfast fad. Hæld vand i til de er halvt dækkede og bag dem møre i ovnen ved 180°C varmluft...
-
Ølkartofler
Tænd ovnen på 180°C Vask kartoflerne og gnid dem med salt. Skær dem i både. Laf kartoffelbådene i et ildfast fad sammen med laurbærblade, lidt olivenolie og øl. Bag kartoffelbådene ved 180°C i 30 minutter. ...
-
Sprøde Kartoffelbåde med Sesam
Til 4 personer. Skræl kartoflerne og skær dem i både. Bland alle ingredienserne i en skål eller i en stor frysepose og rør/ryst det godt sammen. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen i 35...
-
Kartoffelpandekage bagt i Ovn
Skræl og riv kartoflerne og pres væden ud af dem. Snit porren og løget fint. Bland det hele godt og hæld blandingen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Drys med revet ost og bag pandekagen ved 200°C i 30-35 minutter....
-
Halve Bagte Krydderkartofler
Skær kartoflerne over på midten. Krydr med salt, peber, oregano, chili, godt med rasp og en smørklat på toppen. Bag kartoflerne i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter....
-
Sprøde Ristede Kartofler
Skræl kartoflerne og kog dem i 10 minutter. Rids deres overflade lidt med en gaffel. Hæld kartoflerne i et ildfast fad og dryp dem gavmildt med olivenolie. Drys med salt, peber og timian. Rist kartoflerne i ovnen ved 200°C i 30 min...
-
Light Kartoffelsalat
4 personer. Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 10-15 minutter. Lad dem køle af. Bland A38, fromage frais, løg og sennep. Smag til med salt, peber, citronsaft og karry. Skær kartoflerne i tern, og bland dem i dressi...
-
Kartoffelsalat med Radiser & 3 Slags Løg
Skræl og kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Skær dem i kvarte. Gør radiserne rene, og skær dem i tern. Gør forårsløgene rene, og skær dem i tynde skiver. Pil løget, og skær det i meget fine tern. Rør skyr sammen ...
-
Italienske Flødekartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Steg baconternene sprøde i en gryde eller på en pande. Lad løgene svitse med et par minutter, til de har fået lidt farve. Tilsæt hvidløg og paprika og lad det svitse med lidt. Der...
-
Fyldte Bagte Kartofler med Bacon & Ost
Prik huller i kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 1 time. Steg baconternene sprøde, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Tag kartoflerne uf ad ovnen, og halvér dem på langs. Skrab indholdet ud af kartoflerne (lad...
-
Kartoffel-Sellerigratin
Skræl selleri og kartofler, del sellerien et par gange, og snit begge dele i papirtynde skiver. Læg kartoffel- og selleriskiver lagvis i en bradepande af metal (35x25cm) beklædt med bagepapir. Drys salt, peber, muskatnød og ost melle...
-
Mexico Flødekartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Skær løgene i ringe. Snit forårsløgene. Hæld kartoflerne i bunden af et ildfast fad. Krydr med salt, peber og oregano. Læg løgringe, champignon og forårsløg over. Bland der...
-
Roskumsnusk Kartofler
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem i 10 minutter i letsaltet vand. Skær løget i tern og pres hvidløget. Bland alle ingredienserne godt, hæld dem i et ildfast fad eller en foliebakke og steg dem i ovnen eller på gril...
-
Bagt Kartoffelsalat
Start med at skære kartofler, æble og rødløg i små tern. Steg baconternene i en gryde. Tilsæt rødløg og lad det stege næsten mørt. Rør melet i og spæd med vand, æblecidereddike og sukker. Kog det igennem og vend kar...
-
Hasselback Kartofler med et Twist
Skræl kartoflerne og skær dem over på midten. Rids dem 8-10 gange, og kom dem på en plade med bagepapir. Smør kartoflerne med dijonsennep og drys lidt olivenolie over. Drys til sidst finthakkede valnødder over. Bag kartoflern...
-
Kartoffelpuder
Varm ovnen op til 200°C Smør 8-9 huller i en muffinform med smør/olie. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen. Rør creme fraiche, cheddar, parmesan og purløg i. Smag på kartoffelmosen, og tilføj evt. lidt salt og pebe...
-
Kold Kartoffelsalat med Parmesan & Pinjekerner
Kog kartoflerne og afkøl dem godt, før du skærer dem i mindre stykker. Skær forårsløg i små skiver og hak basilikum groft. Bland herefter dressingen: Start med sennep og eddike og tilsæt derefter olivenolie og til slut parmesa...
-
Græsk Kartoffelsalat
Halvér de uskrællede kartofler på langs og skær dem i små både. Læg dem i et ildfast fad, drys med med salt, peber og oregano og stænk dem med olivenolie og citronsaft. Herefter bages kartoflerne i 40-45 minutter ved 250°C, til ...
-
Varm Kartoffelsalat med Langtidsbagte Tomater
Halvér først tomaterne, pensl dem med olivenolie og drys med salt, sukker og rosmarin. Bag dem herefter i 2 timer ved 130°C, til de er skrumpet ind til halv størrelse. Imens tomaterne bager, koges kartoflerne med rosmarinstilken, til...
-
Kartoffelsalat med Tun
Kog først kartoflerne til de har den ønskede konsistens, og lad dem køle helt af. Snit forårsløgene fint. Bland en dressing af mayonnaise, creme fraiche, presset hvidløg, salt og peber. Skær kartoflerne i skiver. Vend de ...
-
Rustik Kartoffelsalat med Peberfrugt & Chorizo
Skyl kartoflerne godt og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af og skær dem i halve. Skær derefter pølseskiverne i halve og steg dem sprøde på en tør pande. Rens peberfrugterne og skær dem i store, grove tern. Steg de...
-
Cremet Kartoffelgratin med Chorizo
Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter og skræl dem efterfølgende. Kog ligeledes æggene til de er hårdkogte, pil dem under koldt rindende vand og riv dem groft med et rivejern. Pensl et stort ovnfast fad me...
-
KÃ¥l og Kartofler
Snit hvidkålen i strimler og kog det i letsaltet vand, til det falder en smule sammen. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Riv selv 2 håndfulde af din favoritost og steg bacon på panden, til det meste af fedtet er væk. La...
-
Kartofler på Spyd med Sesam & Chili
Skrub kartoflerne grundigt og kog dem møre i letsaltet vand, tilsat hvidløg og mynte. Lad kartoflerne køle af, fugt dem igen let med vand og vend dem i hvedemel, chilisauce og til slut sesamfrø. Sæt kartoflerne på grillspyd og g...
-
Citronkartofler med Friske Krydderurter
Start med at rense kartoflerne godt og behold bare skrællen på. Skær kartoflerne i mindre stykker, så de passer i stanniolpakkerne. Lav 4 stanniolpakker af passende størrelse og husk at lave plads til lukningen i toppen, når du fyl...
-
Sprøde Bankekartofler
Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem med skrællen på til de er al dente. Kom dem i en stor plasticpose, slå en knude og bank på posen så kartoflerne moses en smule. Husk at de skal ikke smuldres, bare trykkes. Kom herefter kart...
-
Gratineret Kartoffelmos
Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i rigeligt letsaltet vand. Herefter moses de. Nu tilsættes lidt mælk, en god klat smør, 2 æg, salvie, salt, peber, purløg og grønt krydderi. Det er lidt op til temperament hvor meget...
-
Broccolikartoffelmos
Skræl kartoflerne og skær dem i tykke stykker. Skær broccolien i små buketter. Kog kartoflerne godt møre i vand uden salt - de sidste 5 minutter koges broccolien med. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne og broccolien med en ...
-
Timiankartofler
Tænd ovnen på 180°C. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Hæld dem i en stor frysepose. Hæld nu lidt olie, salt, peber og timian ned til kartoflerne, og vend dem godt i posen. Hæld kartoflerne i et ildfast fad, og bag...
-
Ostekartofler med Tomater
6 personer. Kartoflerne skrælles, koges og skæres i skiver. Æg og tomater skæres også i skiver. Tomater, persille og løg svitses sammen i smørret og der drysses med salt og peber. I et smurt gratinfad lægges kartoffelski...
-
Persillekartofler
Halvér de små kartofler på tværs. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløget i ca. 1 minut. Tilsæt kartofler, vand, salt og peber. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 2...
-
Flødekartofler
Skræl kartoflerne, og skær/riv dem i skiver. Fordel kartoflerne i fadet, og krydr med salt og peber. Skær løgene i tynde strimler, og bland dem i. Bland fløde, mornaysauce og sødmælk i en skål, og hæld det over kartoflerne...
-
Varm Kartoffelroulade med Spinat
Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Bland kartoflerne med æggeblommer, revet ost, salt og peber. Smør kartoffelmassen på bagepapir på en bageplade, og tryk det hårdt sammen. Bag rouladen i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C ...
-
Fransk Kartoffelgratin
Tænd ovnen på 160°C. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over. Sæt fade...
-
Kartoffelsalat med Ymer
4-6 personer. Bland ymer og creme fraiche. Smag saucen til med løg og krydderier. Skær kartoflerne i ikke for tynde skiver, og vend dem i saucen. Lad det trække i køleskabet i mindst ½ time før servering....
-
Bearnaisegratinerede Kartofler
Til 2-3 personer Skræl og kog kartoflerne, til de er næsten møre. Fordel kartoflerne i et ovnfast fad. Lav bearnaisesaucen, men tilsæt lidt ekstra mælk, så den bliver en smule tyndere, end du ellers ville lave den. Fordel ...
-
Hurtige Fritter
Kom kartoflerne i en frysepose og giv dem nogle tæsk med en kagerulle, indtil de går i stykker (de skal ikke smadres helt til mos). Opvarm olien på en stor stegepande, hæld kartoflerne på, når olien er varm, og steg dem 5-6 minutte...
-
Varm Kartoffelsalat
Til 10-12 personer. Hæld kartoflerne i en gryde med kogende letsaltet vand. Kog dem i 15 minutter, eller til de er møre. Hæld vandet fra og skær kartoflerne i halve. Kom kartoflerne i en stor skål sammen med de fintsnittede forå...
-
Kartoffelklatter med Spidskommen & Koriander
Bring en gryde vand i kog. Kom kartoflerne i, og kog dem møre. Hæld vandet fra, og sæt dem til side. Imens koges endnu en gryde vand. Kom ærterne i, og kog til de er møre. Hæld vandet fra, mos dem, og sæt dem til side. Udblød ...
-
Nem Kartoffelmos
Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver. Kog kartoflerne godt møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, håndmixer eller et kraftigt piskeris. Varm mælken...
-
Brune Kartofler
Kog og pil kartoflerne (eller brug kartofler fra glas). Kom sukkeret på en kold pande og smelt det ved middelstærk varme, til det er lysebrunt. Tilsæt smørret. Hæld kartoflerne på panden og vend dem, til de er brune over det ...
-
Brasede Kartofler
Skær kartoflerne i ½cm tykke skiver. Varm fedtstoffet på en pande, til det er gyldent. Rist kartoflerne ved ret kraftig varme, til de er gyldne og sprøde. Drys salt og peber over under stegningen. Vend kartoflerne forsigtigt...
-
RÃ¥stegte Kartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i 3mm tykke skiver eller i tern. Tør dem i køkkenrulle eller et viskestykke. Varm olien op på en pande. Brun kartoflerne ved kraftig varme. Vend dem hele tiden. Drys med salt og peber. Skru ...
-
Hasselbackkartofler
Skræl og skyl kartoflerne. Tør dem godt. Læg hver kartoffel foran et skærebræt og skær dem næsten igennem i tynde skiver. Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Pensl kartoflerne med olie. Drys salt og paprika over. ...
-
Fyldte Kartofler med Bacon
Skrub kartoflerne rene og tør dem. Gnid dem med lidt olie og læg dem i et fad på salt, eller på en rist over en bradepande. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time ved 225°C. Steg bacon og løg til fyldet. Skær et låg af de bag...
-
Kartoffelpandekage
Skræl kartoflerne og riv dem på et groft råkostjern. Pisk æggene med mel og salt og bland kartofler og løg i. Hæld rigeligt med olie i stegepanden og kom massen på. Steg kartoffelpandekagen sprød og gylden på begge sider (...
-
Kartoffelfad
Skær hvidløget igennem og gnid et ovnfast fad hermed. Smør fadet med fedtstof. Skræl kartoflerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver. Læg dem i vand efterhånden, ellers bliver de mørke. Tør kartoffelskiverne i et klæde og l...
-
Paprikakartofler
Skrub kartoflerne og kog dem ca. 10 minutter i letsaltet vand. Pil løgene og hak dem. Svits dem i fedtstof i en tykbundet gryde. Drys med paprika når løgene er gyldne. Hæld bouillon ved og kog op. Pil kartoflerne og skær dem i...
-
Ostekartofler i Fad
Skræl kartoflerne og læg dem efterhånden i koldt vand. Riv ca. 2/3 af osten. Skær kartoflerne i tynde strimler, eller riv dem på den grove side af råkostjernet. Læg kartofler og ost i lag i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt ...
-
Grøn Kartoffelsalat
Skær kartoflerne i tynde skiver. Rør mayonnaisen op med ymer (eller creme fraiche). Hak eller snit krydderurterne meget fint og kom dem i mayonnaisen. Smag til med bearnaiseessens, salt og peber. Vend kartoffelskiverne i dressing...
-
Janssons Fristelse
Skræl kartoflerne og skær dem i så fine strimler som muligt. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Varm fedtstoffet op i en stegepande og svits løgene heri til de er gyldne og klare. Smør et ovnfast fad eller bradepande med fe...
-
Varmrøget Laks med Pikantbagt Kartoffelmos
Marinér laksen med en blanding af salt, sukker og citronsaft. Den skal trække i mindst 4 timer. En halv time før laksen skal grilles, overhældes flisen med vand. NÃ¥r den halve time er gÃ¥et, hældes vandet fra, og flisen smides pÃ...
-
Kartoffelmosgratin
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand under låg i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og mos kartoflerne ud med en kartoffelmoser eller el-pisker. Pisk æggene sammen og hæld dem i de mosede ka...
-
Kartoffelsauté med Citron
Skræl kartoflerne. Læg dem i en gryde med kogende vand, som lige dækker kartoflerne. Kog ved jævn varme 12 minutter til de er næsten gennemkogt. Hæld vandet fra og lad dem blive kolde. Skær dem i ½ cm tykke skiver. Opvarm olien p...
-
Kartoffelkroketter
Varm ovnen til 175°C. Læg bagepapir på en plade. Skræl kartoflerne og kog dem møre. Pres kartoflerne. Finhak løget. Lad bulguren trække i vand 10 minutter, hæld vandet fra. Bland kartofler, løg, bulgur, æg, ost, purløg, persil...
-
Ovnkartofler med Broccoli
Skyl og del broccolien i meget små buketter. Skær stilkene i små tern. Blanchér broccolien i 2 minutter i letsaltet vand. Hæld broccolien i et dørslag og lad den dryppe af. Skrub kartoflerne godt under rindende koldt vand og halvé...
-
Lækker Kartoffelgratin
Opvarm ovnen til 200°C. Smør et lavt 2-liters ovnfast fad med olie. Stil det til side. Læg kartoflerne i en stor gryde og dæk dem med koldt vand. Kog dem til de er knapt møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mens kar...
-
Hasselbackkartofler med 3 Krydderiblandinger
Sæt ovnen på 225°C. Skrub kartoflerne godt. Skær dem i tynde snit uden at skære dem helt igennem. Læg kartoflerne i en bradepande eller et ovnfast fad. Smelt smørret og pensl eller hæld det ned mellem kartoffelskiverne. Drys med ...
-
Emmenthalerkartofler
Skræl kartoflerne. Høvl dem i tynde skiver med en ostehøvl eller i en foodprocessor. Læg skiverne til tørre på køkkenrulle. Skær baconskiverne i 1 cm brede strimler. Rens porren og skær den i tynde ringe. Læg baconet på en ...
-
Rösti fra Schweiz
Skyl kartoflerne og kog dem knapt møre, 15-20 minutter afhængig af størrelsen. Hæld vandet fra og lad dem køle af med skallen på. Pil kartoflerne og riv dem groft på et rivejern ned i en skål. Pil løget, hak det fint og bland de...
-
Kartoffel- og Gulerodsgratin
Varm ovnen til 200°C. Skyl, skræl og riv kartofler og gulerødder groft. Skyl porren og skær den i fine strimler. Riv osten. Bland kartofler og gulerødder med porre og creme fraiche i en stor skål. Tilsæt 3 dl af den revne ost og k...
-
Garlic Mash
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker og koges til de er møre. Hvidløget halveres og puttes i ovnen ved 200°C. Det er færdigt, når det begynder at blive gyldent (ca. 1 time.) Vandet hældes fra kartoflerne, og de mo...
-
Kartoffel med Løvstikkesalsa
Skær kartoflerne i skiver á ca. 5-7mm´s tykkelse. Blancheres i vand tilsat salt og lidt hel løvstikke 6-7 minutter til kartoflerne er sprød-møre. Vandet hældes fra og kartoflerne hældes direkte i et fad. Pinjekernerne riste...
-
Græske Kartofler
Skrub kartoflerne godt, og skær dem i både. Læg kartoffelbådene i en skål, hæld oliven over, og drys med salt, peber og oregano. Bland det hele godt rundt, så alle kartoflerne er dækket af olie. Hæld kartoflerne ud i en li...
-
Cremekartofler
Skræl kartoflerne og riv dem i fine lange strimler. Kog dem op med mælk, fløde, timian, salt og peber. Rør hele tiden under opkogningen, så massen bliver fin og glat. Smag til med citronsaft og kyl det hele i et ildfast fad, dere...
-
Små Kartofler med Bacon
Kog kartoflerne. Rist nødderne og pinjekernerne på en tør pande. Skær baconen i mindre stykker, og rist dem. Læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle. Lad fedtet blive i panden. De kogte kartofler kommes på panden og ris...