Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Nøddelagkage med Æbler & Bær


Print opskriften p Nøddelagkage med Æbler & Bær Print opskrift

Del på Facebook

Nøddelagkage med Æbler & Bær opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave nøddelagkage med Æbler & bær:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Nøddelagkage med Æbler & Bær:

Til ca. 10 personer.

Hak hasselnødderne gennem en persillehakker. Nødderne bliver hakket mere ensartet, og har en passende grovhed, som giver bid.

Pisk derefter sukker og æggehvider til en stiv og luftig marengs. Man skal kunne vende skålen på hovedet, uden at det løber ud.

Vend forsigtigt de hakkede hasselnødder i, uden at slå luften ud af marengsen.

Fordel dejen i 2 ens forme med en diameter på 20cm. Evt. 2 springforme med bagepapir i bunden. Bag bundene i ca. 30 minutter ved 175°C (ikke varmluft) på anden nederste rille. Bundene skal være jævnt lysebrune i overfladen, men må ikke blive for mørke.

Tag bundene ud af ovnen, og lad dem køle lidt af, så de er håndvarme. Løsn nu bundene med en lille kniv langs kanten, inden de tages ud af formene. Lad dem så køle helt af.

Fyld:
Udblød husblassen i iskoldt vand i en lille skål.

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Riv dem så på et groft rivejern.

Flæk vanillestangen på midten, og skrab kornene ud. Mas dem sammen med flormelisen, så kornene skilles ad.

Kom vanillesukkeret i fløden, og pisk det til skum - ikke alt for stift - det må ikke gryne.

Smelt husblasen med det vand der hænger ved, i en lille gryde.

Hæld den smeltede husblas i creme fraichen i en tynd stråle mens der piskes med et piskeris. Vend de revne æbler stille og roligt i den piskede fløde, og vend dernæst creme fraichen i fløden med en dejskraber - uden at slå luften ud. Dæk skålen med film, og stil æblefyldet på køl mindst 1 time, eller til fyldet har sat sig.

Skyl bærrene og læg dem på noget køkkenrulle og lad dem tørre.

Lav chokoladespåner ved at bruge en skarp, bred kniv. Stil chokoladen på højkant, så du skraber på den smalle side. Læg chokoladespånerne til side.

Smelt resten af chokoladen over vandbad. Tag en engangssprøjtepose samt en tylle med et hul på 1mm. Klip hul i sprøjteposen så tyllen passer i, og hæld den smeltede chokolade op i posen.

Sprøjt chokoladefigurer, der ca. er 7-8 cm høje (print evt. en skabelon fra nettet) og læg dem på køl, så de kan få lov at sætte sig hurtigere.

Tag den ene nøddebund og læg den på et fad. Tag æblemassen ud af køleskabet og vend forsigtigt rundt i den nede i skålen. Læg godt halvdelen af fyldet på bunden, og spred det jævn rundt, så der ca. er 1 cm ud til kanden, hvor der ikke er fyld.

Læg den næste bund på, og pres meget let, så fyldet imellem de 2 bunde kommer lidt længere ud mod kanten.

Læg det resterende fyld øverst på kagen og spred det rundt i et jævnt lag.

Skær jordbærrene i skiver, så de ca. er 4-5mm tykke. Læg bærrene på som ønsket. Drys med chokoladespåner og afslut kagen ved at sætte chokoladesnirklerne på langs kanten.

Nøddelagkage med Æbler & Bær opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften p Nøddelagkage med Æbler & Bær Print opskrift

Andre spændende opskrifter i lagkager kategorien

Chokoladekage med Smørcreme Rutebilslagkage Sønderjysk Rugbrødslagkage Flødebolle Lagkage Lagkage med Nutella & Frugt Brun Lagkage med Smørcreme