Madkampen.dk » Ingredienser » Husblas

Opskrifter på mad med Husblas

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor husblas indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Irish Coffee Tærte

    Til 5-6 personer. Læg husblasen i blød i koldt vand. Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en (ca. 23cm) tærteform og bag det i ovnen ved 170°C i 5-6 minutter. Pisk æggeblommer og farin godt ti...


  2. Christianshavnertærte (ala Lagkagehuset)

    Knus mariekiksene, og vend derefter alle ingredienserne sammen. Kom dejen i en smurt bageform. Bag den i 20-25 minutter ved 200°C i en forvarmet ovn. Til jordbærskummet opvarmes jordbærrene med flormelis og vanillesukker. Udb...


  3. Tykmælksfromage med Mandler & Hvid Chokolade

    Til 4 personer. Sæt husblasen i blød i koldt vand. Tag kornene ud af vanillestangen, og bland dem med sukkeret. Rør det i tykmælken. Pisk fløden stiv, og vend dem med tykmælken. Kram vandet af husblasen, og læg det i en s...


  4. Cheesecake med Koldskål

    Til 8-10 personer. Blend kammerjunkerne i en minihakker, til de er helt findelt. Smelt smørret og blend det sammen med kammerjunkerne. Tryk massen godt sammen i bunden af en springform på 20-22 cm i diameter. Udblød husblasen i ...


  5. Laksemousse på Rugbrød

    Udblød husblasen og smelt den med det vand, der hænger ved. Hæld lidt ad gangen i creme fraichen, så den er lunken. Rør alt det andet sammen og hæld til sidst creme fraichen i. Bland flødeskummet i til sidst, og smag til med sa...


  6. Fløderand

    Til 4 personer. Pisk fløden, den må ikke være for stiv. Udblød husblasen i koldt vand, tag den op og smelt den over vandbad. Rør sukker og vanillesukker i. Lad den køle lidt af. Bland en smule af flødeskummet i husblasen, og...


  7. Mandelbund med Hvid Chokolade & Citronmousse

    Tænd ovnen på 180°C (almindelig) varme. Pisk æggehviderne til mandelbunden stive. Tilsæt sukkeret - 1 spsk ad gangen og pisk massen til en marengs. Vend først mandelmelet og dernæst det smeltede smør i marengsen, til den er ens...


  8. Nougatmousse med Appelsinkrokant

    Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Skær nougaten i små tern. Riv appelsinskal og pres appelsinsaft. Bring mælken i kog, tag den af varmen og tilsæt nougaten. Rør det ud i den varme mælk. Når det er jævnt og gla...


  9. Marcipanruder med Jordbærmousse

    Kør smør og marcipan i en foodprocessor. Tilsæt æggene et ad gangen og derefter mælken. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Læg bagepapir i en form på ca. 22-30cm og hæld dejen i. Bag kagen på nederste rille ca. 30 m...


  10. Hyldeblomst Fromage

    husblas

    Sæt husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk blommerne lyse og skummende sammen med sukkeret. Vrid vandet af husblasen og smelt den over vandbad. Når den er kølet let af, blandes den med hyldeblomstsaften. Vend det hel...



  11. Limemousse

    Pisk fløden let. Pisk creme fraiche, yoghurt og sukker til sukkeret er opløst. Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter og smelt det så over vandbad sammen med limesaft og limeskal. Lad det køle lidt af. Rør husblasen ...


  12. Appelsinfromage

    husblas

    Til 4 personer. Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en håndmixer. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Bland den med appel...



  13. Nem Cheesecake

    husblas

    Bland de knuste kiks med det smeltede smør, og fordel dem i bunden af en springform. Bland derefter creme fraiche, vanillesukker og flormelis sammen. Pisk fløden til skum, og bland den heri. Smelt husblasen over vandbad, og lad den ...



  14. Vanille Cheesecake med Oreos

    husblas

    Kør 160g af kiksene i en foodprocessor til fint smulder. Tilsæt det smeltede smør, og bland det sammen. Tryk blandingen ned i bunden af en 20cm springform. Hak de resterende 80 g kiks, og stil dem til side. Blød husblasen op i ...



  15. Juleskumfiduser

    Hæld sukker, glukosesirup og vand i en tykbundet gryde, og lad massen koge, til den har nået 100°C. Læg husblasen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og smelt husblasen. Pisk æggehvider, flormelis og farve i e...


  16. Laksemousse af Fersk Laks

    Læg laksen på et stykke sølvpapir med skindsiden nedad. Hæld olie og citronsaft over og krydr en smule. Luk sølvpapiret sammen til en lille pakke og bag laksen i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 15 minutter. Når fisken er f...


  17. Hjemmelavede Skumfiduser

    Kog vand, sukker og vanillekorn i ca. 20 minutter. Læg de 20 blade husblas i blød i koldt vand. Og smelt dem herefter i sukkersiruppen. Pisk siruppen godt i cirka 15 minutter til den når stuetemperatur. Fyld en sprøjtepose med...


  18. Jordbærdessert med Jordbærmousse & Chokoladeganache

    Til 6 stk. Bland mel, sukker, kakao, bagepulver og vanillesukker i en skål. Tilsæt mælk og olie, og rør dejen glat. Kom dejen i en springform foret med bagepapir. Bag kagen ved 200°C i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af. ...


  19. Hyldeblomstfromage

    husblas

    Pisk æggeblommerne med sukkeret til en luftig æggesnaps. Pisk fløden stiv, og vend den i. Udblød husblasen i koldt vand i 10 minutter. Tag det op, vrid det, og smelt det over vandbad. Bland den smeltede husblas med hyldeblomsts...



  20. Mini Sarah Bernard Kager

    husblas

    Dagen før: Varm fløden op i en tykbundet gryde, og smelt chokoladen deri. Læg husblas i blød. Vrid den overskydende vand af, og smelt husblasen i gryden med fløde. Stil cremen i køleskabet til dagen efter, så den kan sætte ...



  21. Hytteostkage med Jordbær

    Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen i formen. Pres kiksebunden godt sammen. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min...


  22. Rabarberroulade

    Tænd ovnen på 200°C Rens rabarberne og skær dem i skiver og vend dem med sukker. Læg rabarberstykkerne i et smurt, ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Læg husblasen i blød i koldt vand. Tag rabarberne ud af ovnen....


  23. Koldskål Cheesecake

    husblas

    Knus kammerjunkerne i en blender. Smelt smørret, og bland det med kammerjunkerne. Pres massen ned i en 20cm springform, og sæt bunden i køleskabet i cirka en halv time. Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn til en luftig æggesn...



  24. Othellolagkage

    Læg husblasen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer, sukker, Maizena og mælk sammen i en gryde. Flæk vanillestangen, skrab kornene ud, og kom dem i æggemassen sammen med den tomme vanillestang. Bring cremen i kog under piskning ...


  25. Cremet Hindbær Cheesecake

    Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør. Hæld massen i en springform, og mas det godt. Stil bunden på køl. Pisk creme fraiche, flødeost, flormelis og vanillesukker sammen. Læg husblasen i blød. Kog hindbær, sukker o...