Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Foccacia - Italiensk Brød


Print opskriften p Foccacia - Italiensk Brød Print opskrift

Del på Facebook

Foccacia - Italiensk Brød opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave foccacia - italiensk brød:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Foccacia - Italiensk Brød:

Varm vand, til det er lunkent. Rør gæren ud i væsken. Hæld det meste af melet i et dejfad, tilsæt salt, og hæld væsken over. Rør kraftigt, indtil dejen slipper dejfadet.

Tilsæt ½ dl olie, og rør det godt sammen. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.

Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den godt i 5-10 minutter. Dejen skal være lidt fugtig, så brug så lidt mel som muligt under æltningen. Læg dejen tilbage i fadet, og dæk med film. Dejen skal hæve ved stuetemperatur i 1½ time til dobbelt størrelse.

Læg dejen på et meldrysset bord, og skær den i to stykker, der formes til runde brød. Klap brødene flade med hænderne, og hiv dem forsigtigt ud, til de er ca. 25 cm i diameter.

Læg brødene i en stor, smurt bradepande eller i hver sin runde form. Lad dem efterhæve på et lunt sted i 30 minutter dækket med olieret film.

Fjern filmen, og tryk små fordybninger i brødene med fingerspidserne. De skal være temmelig dybe. Dæk til med film, og lad brødene efterhæve endnu en gang i 2 timer.

Tænd ovnen på 225°C. Drys med groft salt, og dryp med lidt olivenolie. Brødene skal stænkes med vand et par gange inde i ovnen i de første 5 minutter af bagetiden. Bages i 20-25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Foccacia - Italiensk Brød opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften p Foccacia - Italiensk Brød Print opskrift

Andre spændende opskrifter i madbrød kategorien

Grønne Hvidløgsbaguettes Focaccia (opskrift fra Føtex) Bagels Muffins med Skinke & Champignon Italiensk Foccacia Dorthes Pitabrød