Opskrifter » Bagværk » Madbrød
Madbrød
57 retter fundet i Madbrød kategorien.
-
Suppehorn
Mælken lunes og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med. Alle ingredienser æltes til en ensartet dej. Dejen formes til en lang pølse, som derefter deles i 20 lige store stykker. Dejstykkerne formes i gulerodsform, som rulles...
-
Focaccia (opskrift fra Føtex)
3 stk. Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, havsalt, hvedemel og durumhvedemel. Da durummel er en meget hård og grov melsort, er det meget vigtigt, at dejen æltes godt og længe. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hvile ...
-
Dorthes Pitabrød
Opløs gæren i det lunkne vand og kom halvdelen af melet i. Tilsæt derefter salt. Ælt resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Kom evt. mere mel i end angivet - speltmel er nogle gange lidt sjovt at arbejde med. ...
-
Bagels
Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i vandet. Tilsæt olie, salt og æg, og ælt så meget mel i, at dejen bliver smidig. Dæk fadet med film eller et klæde, og lad dejen hæve i 30 minutter på et lunt sted. Ælt dejen på ...
-
Hjemmebagte Burgerboller
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de andre ingredienser - startende med smør. Derefter salt, sukker, hørfrø. Til sidst ølandshvede og hvedemel. Ælt det godt igennem i 6-8 minutter. Dæk dejen til og lad den hvile lunt i 1 times ti...
-
Italiensk Foccacia
Smuldr gæren ud i en skål og rør den ud med lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet sammen med olie og salt. Rør det meste af melet i, helst i en røremaskine. Rør mindst 5 minutter. Dejen skal være fast og hård i konsistensen...
-
Skinkeboller
Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter. Form boller, pensl dem, og lad dem hæve 10 minutter inden de bages i 15-20 minutter ved...
-
Nemme Naanbrød
Opvarm mælken til den er fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt ægget. Rør mel, salt og sukker i gærblandingen og ælt til dejen er sammenhængende. Lad dejen hvile 1 time et lunt sted. Skær dejen i 12-14 små stykker. Tryk...
-
Grønne Hvidløgsbaguettes
Giver 4 lange brød. Smuldr gæren ned i en skål. Blend salaten med 2 dl vand. Varm resten af vandet til ca. 37°C og hæld lidt af det lune vand over gæren. Rør til gæren er helt opløst. Tilsæt resten af vandet, salatblan...
-
Yorkshire Puddings
Forvam ovnen til °C Smør til olie i alle 12 forme af en cupcake form. Silicone eller non-stick. Sæt formen i ovnen i 10-12 minutter, sÃ¥ olien bliver virkelig varm. Pisk æg, mel, mælk og lidt salt sammen til en ensartet masse. HÃ...
-
Buttermilk Bisquits
Cirka 12 stk. Forvarm ovnen til 220°C. Si mel, sukker, bagepulver, salt og natron sammen i en røreskål. Hak det kolde smør i små stykker og brug det yderste af fingerspidserne til at nuldre det i melblandingen, til det ligner ...
-
Chipas (argentinske ostebrød)
Opvarm ovnen til 175°C. Smør olie på et stykke bagepapir og lad det stå. Rør æg, mælk, ost og smør sammen i en stor skål. Drys tapioca melet i sammen med det almindelige mel. Rør det sammen og ælt i 2 minutter på et mel...
-
Bløde, Luftige & Grove Pitabrød
Smuldr gæren i vandet. Lad det stå i ca. 2 minutter. Tilsæt salt og mel. Ælt til en smidig dej og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Slå dejen sammen og del den i 12 lige store boller. Brug en k...
-
Rugbrødsmuffins med Chokolade
15-20 stk. Opløs gæren i det lunkne vand. Rør rugbrødsblandingen og hvedemelet i, og rør det godt sammen, gerne i 10 minutter og på maskine, hvis du har. Hak chokoladen grodt, og vend den i sammen med rosinerne. Kom bagepa...
-
Nemme Pitabrød
Opløs gæren i vandet og tilsæt herefter olien. Tilsæt melet lidt ad gangen. Når ca. halvdelen er blandet i, tilsætter du sukker, salt og æg. Tilsæt herefter resten af melet lidt ad gangen, til du fornemmer at dejen bliver samm...
-
Nemme Naanbrød
Opvarm mælken til den er fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt ægget. Rør mel, salt og sukker i gærblandingen og ælt til dejen er sammenhængende. Lad dejen hvile 1 time et lunt sted. Skær dejen i 12-14 små stykker. Tryk...
-
Spinatmuffins
Alle ingredienserne blandes sammen i en skål. Fordel dejen i silikoneforme (eller muffinsforme) og bag dem ved 175°C i ca. 30 minutter. Serveres med en lille salat eller nogle grøntsagsstænger....
-
Hvidløgssnegle
Ca. 12 stk. Bland vand og mælk, og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og olie og til sidst melet. Ælt godt. Når du har en glat og smidig dej, stilles den til hævning til dobbelt størrelse (ca. 1 time). Rør smør, pr...
-
Skinkeboller med Krydderurter
Rør gæren ud i vandet. Rør salt og sukker ud i mælken og rør æggene i. Bland gær, æg og mel og ælt dejen 5-10 minutter. Ælt de hakkede krydderurter i dejen, og læg den i en rummelig skål og dæk med et fugtigt klæde. Lad ...
-
Brød med Kartofler, Mozzarella & Nødder
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i rigeligt vand (ingen salt). Når kartoflerne er kogt, hældes 2 dl af kartoffelvandet fra og blandes med 1 dl koldt vand fra hanen. Mens vandet køler af, moses kartofl...
-
Grove Burgerboller med Rugmel
12 mellemstore boller. Opløs gæren i det lunkne vand, og rør sukker, salt, olie og æg heri. Rør rugmel og havregryn i. Ælt hvedemel i efter behov, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve lunt 1 time under et klæde. ...
-
Skinkeboller
Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter. Form boller, pensl dem, og lad dem hæve 10 minutter inden de bages i 15-20 minutter ved...
-
Hurtige Pizzamuffins
Ca. 10 stk. Kom tomaterne i en skål og blend det sammen med hvidløg, salt, basilikum og sukker - smag til. Rul pizzadejen ud og kom tomatsaucen på. Drys derefter pepperoni, skinke og ost på. Rul dejen til en roulade, og skæ...
-
Madmuffins med Bacon og Grønt
Skræl kartoflerne, skær dem i små tern, og kog dem møre i letsaltet vand. Steg baconternene sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir. Gem baconfedtet. Skær forårsløgene i skiver, og kom dem på panden, og svits dem ...
-
Italienske Madmuffins
Tænd ovnen på 210°C. Smelt smørret i en gryde over svag varme. Sigt bagepulver, mel og salt sammen i en står skål. Skær tomater og oliven i små tern. Riv parmesanosten. Hak den friske rosmarin. Bland disse ting sammen med d...
-
Brød med Løg & Krydderurter
Nok til ca. 16 brød. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det til en ensartet dej. Hak de friske krydderurter og løget fint, og tilsæt det. Dejen skal have en konsistens, at den kan lægges på en bagep...
-
Muffins med Skinke & Champignon
Forvarm ovnen til 170°C Smelt smørret i en gryde ved middel varme, og steg løg og champignon møre deri. Krydr med salt og peber. Kom mel, bagepulver og ost i en stor skål. Rør mælk og æg sammen i en anden skål, og hæld de...
-
Små Skinkemuffins
14 stk. Pisk æg, skyr og olie sammen. Bland bagepulver, salt, paprika, Fiberhusk, klid og de 3 slags frø sammen og rør det i æggemassen. Bland skinken og osten i og fordel dejen i 14 smurte silikoneforme. Bag muffins´ne ved...
-
Kartoffeltrekanter med Skinke
Kog kartoflerne i letsaltet vand, lad dem køle af og mos dem grundigt. Hæld kogende vand over de knækkede hvedekerner, lad det afkøle og rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er smidi...
-
Kartoffelfocaccia
Rør gæren ud i lunkent vand, og lad det stå i 5 minutter, til det begynder at skumme. Bland derefter mel og mosede kartofler sammen med salt og tilsæt væsken. Ælt dejen godt igennem, til den er glat og smidig. Kom dejen i en oli...
-
Mini Muffins med Spinat & Feta
Ca. 12 stk. Tænd ovnen på 180°C (varmluft). Optø spinaten. Skær fetaosten i mindre tern. Bland æg, mælk, olivenolie. Tilføj feta, og til sidst den optøede spinat. Smelt smørret og pensl en muffinsform med det - elle...
-
Grove Burgerboller
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mælk, salt, sukker og olie, og rør godt. Rør derefter melet i til dejen har en fin konsistens (ikke for klistret, ikke for tør). Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter. Form dejen til boll...
-
Dorthes Pitabrød
Opløs gæren i det lunkne vand og kom halvdelen af melet i. Tilsæt derefter salt. Ælt resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Kom evt. mere mel i end angivet - speltmel er nogle gange lidt sjovt at arbejde med. ...
-
Hjemmebagte Burgerboller
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de andre ingredienser - startende med smør. Derefter salt, sukker, hørfrø. Til sidst ølandshvede og hvedemel. Ælt det godt igennem i 6-8 minutter. Dæk dejen til og lad den hvile lunt i 1 times ti...
-
Koldhævede Baguettes
Opløs gæren i vandet og tilsæt havsalt og mel. Ælt dejen godt og længe indtil den er glat. Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen køligt til næste dag - gerne i køleskab. Hvis du har lyst, kan du skifte 200 g hvedemel ...
-
Focaccia (opskrift fra Føtex)
3 stk. Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, havsalt, hvedemel og durumhvedemel. Da durummel er en meget hård og grov melsort, er det meget vigtigt, at dejen æltes godt og længe. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hvile ...
-
Ostescones
Opvarm ovnen til 225°C. Bland de tørre ingredienser i en foodprocessor eller skål. Findel fedtstoffet i blandingen til en grynet masse. Bland æg, kærnemælk, ost og purløg. Hæld blandingen i foodprocessoren og arbejd det hurtigt s...
-
Italiensk Foccacia
Smuldr gæren ud i en skål og rør den ud med lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet sammen med olie og salt. Rør det meste af melet i, helst i en røremaskine. Rør mindst 5 minutter. Dejen skal være fast og hård i konsistensen...
-
Parmesan- & Hvidløgsboller
Sæt ovnen på 225°C. Smuldr gæren ud i en skål eller foodprocessor. Hæld vandet på og rør til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og melet, lidt ad gangen til dejen slipper skålen. Lad den hæve ved stuetemperatur på et sted ...
-
Hurtige Kuvertbrød
Smuldr gæren ud i en skål, evt. i en foodprocessor. Varm margarine og mælk til det er fingervarmt i en gryde eller i mikroovn. Hæld det over gæren og rør til den er opløst. Tilsæt sirup og salt. Slå ægget ud i en lille skål og...
-
Urtekrydrede Boller
Rør gæren ud i det fingervarme vand. Tilsæt sukker, yoghurt, æg, margarine, salt og krydderurter. Bland det godt. Bland de 2 slags mel, men hold 1½ dl tilbage. Rør yoghurtblandingen i med mixer på mellemste hastighed. Kom resten a...
-
Hjemmelavede Brødpinde
Opløs gæren i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet sammen med olie, salt, sukker og halvdelen af det sammenpiskede æg. Tilsæt melet og ælt det til en fast dej. Drys lidt mel over og lad dejen hæve under et klæde ca. 30 m...
-
Majsmuffins
Varm ovnen til 200°C. Bland hvedemel, sukker, bagepulver, salt og majsmel i en skål eller foodprocessor. Pisk æggene sammen. Kom dem i melblandingen sammen med mælk og olie. Rør ingrediensene hurtigt sammen. Hæld dejen i en lill...
-
Honninggifler
Smelt fedtstoffet og bland med mælken, varm til 37°C. Rør gæren ud i lidt af væsken. Tilsæt salt, honning, sesamfrø og resten af væsken. Tilsæt det meste af melet (gem 1 dl til æltningen) og rør dejen kraftigt, gerne i maskine...
-
Ostescones i Muffinsforme
Varm ovnen til 175°C. Sæt risten midt i ovnen. Pensl 12 muffinsforme eller en bageplade til muffins med fedtstof eller olie. Bland de tørre ingredienser og de 2 slags ost i en foodprocessor. Tilsæt fedtstoffet i tern og kør maskinen...
-
Trekornsflutes
Gæren røres ud i 1 dl lunkent vand. Hæld resten af vandet i, og tilsæt alle ingredienserne (dog ikke alt hvedemelet). Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Ælt dejen let igennem, del den i 3 lige store sty...
-
Støbejernsbrød
Opløs gæren i vandet. Tilsæt de resterende ingredienser, og ælt dejen godt. Sættes til at hæve i 12 timer. Dejen hældes ud på et meldrysset bord og foldes et par gange. Efterhæver i 2 timer. Ovnen forvarmes til 250...
-
Burgerboller I (4 stk.)
Smørret smeltes og mælken tilsættes. Smør og mælk hældes i en skål og creme fraiche tilsættes. Tilsæt gæren og rør rundt. Tilsæt salt, solsikkekerner og mel. Dejen æltes, og stilles til hævning i 30 minutter. Æ...
-
Fladbrød
Hæld gær og sukker sammen i en skål. Lad sukkeret smelte gæret. Bland gær og yoghurt sammen. Pisk æg og salt i - det skal piskes godt. Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen til den er smidig og slipper hænderne uden at...
-
Gulerodsbrød
Smelt margarine og mælk sammen i en lille gryde. Tilsæt A38. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Tag dejen op af skålen og ælt den godt igennem. Del dejen i 4 stykker. Form...
-
Gyldne Fingerbrød
Margarinen smuldres i melet. Tilsæt karry og salt. Lun mælken og rør gæren ud heri. Hæld mælk/gær i melet. Ælt dejen hurtigt sammen. Stil den til hævning 20 minutter. Dejen slås ned. Tril en pølse og del den i 6 stykker....
-
Pizzadej
Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i vandet. Tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt så meget mel, at dejen bliver smidig og sammenhængende. Ælt dejen i 15 minutter. Form dejen til 1 eller 2 kugler, og lad dem hvile under et klæ...
-
Sesamflutes
Rør væsken og gæren sammen. Tilsæt olie, salt og fuldkornsmel. Ælt hvedemel i lidt efterhånden til dejen er smidig. Formes straks til flutes og sættes til hævning. De hæver til ca. dobbelt størrelse. Pensles med lidt k...
-
Burgerboller III
Det hele blandes (prøv dig frem med mængden af mel ved at skiftes til at tilsætte hvede-, grahams-, og durummel) og stilles køligt natten over, hvorefter dejen formes til flade boller. Bollerne hæves en times tid og bages ved 200°C...
-
Pitabrød
Rør gæren ud i vand i et dejfad. Tilsæt honning, salt, olie og det meste af melet. Rør dejen godt sammen til den er smidig og slipper dejfadet. Lad dejen hæve under et klæde på et lunt sted i ca. 1 time. Form 6 boller af dejen....
-
Naan
Hæld mel tilsat bagepulver, sukker og salt i et dejfad eller en køkkenmaskine. Tilsæt yoghurt, olie og let sammenpisket æg. Bland det godt, og ælt dejen let i nogle minutter. Dæk fadet med film eller et klæde, og lad dejen stå...
-
Grove Pitabrød
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, honning og olie. Rør grahamsmelet og det meste af hvedemelet i, og rør dejen godt sammen. Der skal ikke for meget mel i, kun sådan at dejen er smidig og slipper let. Lad dejen hæve under et klæ...
-
Foccacia - Italiensk Brød
Varm vand, til det er lunkent. Rør gæren ud i væsken. Hæld det meste af melet i et dejfad, tilsæt salt, og hæld væsken over. Rør kraftigt, indtil dejen slipper dejfadet. Tilsæt ½ dl olie, og rør det godt sammen. Tilsæt evt. l...
-
Madbrød
Tænd en varmluftsovn på 225°C. Smelt margarine i en gryde, og tilsæt mælk. Smuldr gær i en stor skål, tilsæt mælkeblandingen og rør gæren ud. Rør sukker, salt og oregano i. Rør først halvdelen af melet i og rør de...
-
Suppehorn
Mælken lunes og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med. Alle ingredienser æltes til en ensartet dej. Dejen formes til en lang pølse, som derefter deles i 20 lige store stykker. Dejstykkerne formes i gulerodsform, som rulles...
-
Bagels
Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i vandet. Tilsæt olie, salt og æg, og ælt så meget mel i, at dejen bliver smidig. Dæk fadet med film eller et klæde, og lad dejen hæve i 30 minutter på et lunt sted. Ælt dejen på ...
-
Ciabatta
Opløs gæren helt i det kolde vand i en stor skål. Hæld ca. halvdelen af melet i og slå det sammen til en glat masse. Slå luft i dejen i nogle minutter (3 minutter på maskine, 5 minutter med hænderne). Dejen skal blive meget elastisk...
-
Flade Brød med Løg & Valnødder
Gæren røres ud i det lunkne vand, og ½ spsk olie samt sukker og salt tilsættes. Grahamsmelet røres i, og hvedemelet tilsættes lidt ad gangen. Når dejen slipper skålens sider, tages den ud på bordet og æltes grundigt igennem. ...
-
Sesamgrissini
Smør 2 bageplader med olie. Sigt mel og salt sammen i en stor skål og lav en fordybning i midten. Rør gær og vand ud i en lille skål. Hæld væsken ned i melet, tilsæt olivenolie og bland til en blød dej. Vend den ud på en melet ...
-
Scones
De to slags mel blandes med bagepulver og salt, og blandingen sigtes ned i en skål Smørret smuldres i melet, og mælken tilsættes lidt ad gangen og arbejdes hurtigt ind i dejen med fingerspidserne. Denne dej skal ikke æltes - den ...