Madkampen.dk » Ingredienser » Olivenolie

Opskrifter på mad med Olivenolie

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor Olivenolie indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sprødt Rugbrød med Ærtepuré & Rejer

    Til 2 personer. Find en udstikker der passer til størrelsen på rugbrøder, og udstik 4 runde stykker brød. Steg dem i en smule olie, til de bliver sprøde, og drys med lidt salt og peber. Kog ærterne i 10 minutter, hæld vandet...


  2. Baconruller af Kylling

    Kom kødet i en skål med krydderierne og olivenolie og bland det sammen. Lad det stå i køleskabet natten over. Hak bacon og løg, og vend det i kødet sammen med æg og hvidløg. Bland det hele godt. Lad kødet hvile i køleskabet. ...


  3. Nem & Cremet Tomatsuppe

    Til 4 personer. Svits løg, hvidløg og basilikum i olien, til løgene er klare, men uden at de tager farve. Tilsæt dåsetomater, krydderier og sukker. Tilsæt bouillon og lad suppen simre ved svag varme under låg i ca. 15 minutt...


  4. Ærtelasagne

    Til 2 personer. Tænd ovnen på 200°C Hak løg og hvidløg fint. Sautér løgene på en pande med olivenolie. Vend ærterne i. Krydr med salt og peber og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Blend ærterne sammen med hytteo...


  5. Kylling i Mælk

    Forvarm ovnen til 180°C og find en tætsluttende ovnfast gryde. Skyl kyllingen under koldt rindende vand og dup den tør med en køkkenrulle. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i olivenolie og smør i gryden på blusset, i...


  6. Koldhævet Pizzadej

    Til 2-3 pizzaer. Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie og salt. Rør melet i og ælt til dejen er elastisk (ca. 10 minutter i røremaskine). Sæt film over skålen, og stil den på køl i 12 timer. Lav pizzaen dagen efter med...


  7. Ristet Brød med Bønnemos & Røget Laks

    Kog bønnerne i vand i ca. 10 minutter, til de er meget møre. Blend dem med citronsaft og olivenolie til en grov puré. Smag til med salt og peber. Rist brødene. Pil hvidløget og gnid det mod brødene. Smør brødene med bønnepur...


  8. Porre-Feta Dip

    Blend porrerne fint, og tilsæt fetaost, græsk yoghurt og presset hvidløg. Blend til ønsket konsistens. Smag evt. til med lidt salt og citronsaft. Hæld en smule olivenolie over inden servering....


  9. Cremet Gulerodssuppe med Peberfrugt & Sprød Kylling

    Til 4 personer. Skræl gulerødderne og skær dem i grove bidder. Rens peberfrugterne og skær dem i grove bidder. Pil løgene og skær dem i grove bidder. Pil hvidløgsfedene. På en bageplade beklædt med bagepapir blandes grøn...


  10. Rodfrugt Ratatouille

    Blend alle ingredienserne til pestoen. Skræl og skær rodfrugterne i ultratynde skiver. Sæt 2 skiver af hver sammen i hånden, og stil det i et fad. Fortsæt til alle rodfrugterne er brugt (de kan også laves som tern, hvis det ska...


  11. Ærtepesto

    Blend alle ingredienserne groft i en minihakker. Serveres evt. til et stykke kød, i en sandwich eller som "dressing" på en salat (evt. spidskål, pærer, vindruer, sukkerærter)....


  12. Ristede Kartofler med Bønner & Mayo

    Til 4 personer. Skrub kartofler og vend dem med spidskommen og olivenolie. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem i 30 minutter ved 200°C Blanchér bønnerne i 5 minutter i letsaltet vand. Skyl dem med koldt vand. De...


  13. Rosmarin & Sennepsbagte Gulerødder

    Til 4 personer. Skræl gulerødderne og skær dem i rustikke stykker. Vask/skræl de øvrige grøntsager og skær også dem i rustikke stykker. Bland dijonsennep, rosmarin, honning, olivenolie og salt og vend grøntsagerne heri. ...


  14. Tyrkisk Pizza med Yoghurt-Mynte Sovs

    Ælt dejen sammen og lad den hæve i 30 minutter. Rul den ud til 1 stor eller 2-3 små mindre pizzaer. Steg løg, hvidløg og kød i olie og tilsæt tomater, citronskal, salt og peber og hæld kødsovsen over dejen. Bag ved 210°C ...


  15. Aubergine Dip

    Skyl auberginen og skær den over på langs. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir med kødsiden nedad. Bag dem i 30-40 minutter ved 200°C til auberginen er helt blød. Tag skindet af. Svits løg og hvidløg i lidt olie p...


  16. Spidskål med Æble, Mandler & Sesam

    Til 3-4 personer. Snit kålen fint og skær æblerne i tern. Rist mandlerne let på en tør pande og rist efterfølgende sesamfrøene under opsyn - de begynder ret hurtigt at hoppe rundt på panden. Bland alle de våde ingredienser...


  17. Blomkålssalat med Parmesan & Mandler

    Til 4 personer (som tilbehør). Rist mandlerne på en tør, varm pande til de har fået lidt farve (ca. 15-20 minutter.). Kom blomkålsbuketterne i en foodprocessor sammen med mandlerne (alternativt en minihakker lidt ad gangen). S...


  18. Vegetar Bolognese

    Olivenolie

    Til 4 personer. Rens og hak alle grøntsagerne fint. Svits løg, gulerod, hvidløg og selleri i olivenolie et par minutter. Tilsæt tomatpure og rør rundt. Hakkede tomater, timian, sukker, rødvin og vand tilsættes og simrer i...



  19. Spicy Vegetar Kebab

    olivenolie

    Læg Soya Bites i blød i kogende bouillon i 5-8 minutter. Hæld derefter væden fra og lad bites afdryppe i en si. Skræl rødløg og skær det i smalle både. Bland olie og kebabkrydderi og put det på panden, steg løg let og t...



  20. Kartoffelpizza - Sense

    Kom olie på panden, læg kartoffelskiverne i sammen med parmesan. Læg låg på og giv det 5 minutter ved lav varme. Hæld tomatsauce, champignonskiver og mozzarella ovenpå. Slå ægget ud i midten. Læg igen låg på og giv det 5 minu...


  21. Rosenkålssalat med Laks

    Til 4 personer. Skær mango og avocado i små tern. Skær rødløg og rosenkål i tynde skiver på et mandolinjern. Bland løg, rosenkål, mango og avocado. Pisk olivenolien med citronsaft, sirup, cayennepeber og salt og hæld d...


  22. Lette Havregrynskiks

    15-25 stk. Kom havregryn, sesamfrø, salt og olie i en skål og hæld kogende vand over. Rør det hele sammen med en ske til du har en klistret masse. Kom massen på et stykke bagepapir og kom endnu et stykke bagepapir over og rul dej...


  23. Grønkålssalat med Bacon & Avocado

    Skær ca. 8 skiver af baconen og steg dem på en pande i lidt olivenolie til stykkerne er sprøde. Skyl grønkålen og skær ribbene af. Lad den tørre lidt, og skær den så i fine strimler. Skyl pærerne og skær dem i både. Del...


  24. Grønkålssalat med Bacon & Avocado

    Skær ca. 8 skiver af baconen og steg dem på en pande i lidt olivenolie til stykkerne er sprøde. Skyl grønkålen og skær ribbene af. Lad den tørre lidt, og skær den så i fine strimler. Skyl pærerne og skær dem i både. Del...


  25. Hokkaidosuppe med Hvidløg & Fløde

    Tænd ovnen på 200°C. Pil løget og skær det i grove tern. Pil hvidløgsfedene. Vask hokkaidoen grundigt, da du skal bage den med skræl. Halvér den og fjern kernerne med en ske. Skær hokkaidoen i grove tern. Kom løg, hvidlø...