Opskrifter » Desserter » Kager » Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin


Print opskriften p Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin Print opskrift

Del på Facebook

Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave frisk ostetærte med chokolade & appelsin:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin:

Rør flormelis, smør og salt blødt.

Tilsæt mel og derefter citronsaft, vanillekorn og æggeblommer. Saml dejen ved at tilsætte mælk.

Form en tyk, kort pølse af 2/3 af dejen og en lang tynd pølse af det sidst og sæt dem på køl i mindst 1 time.

Skær skiver af den korte pølse og læg i tærteformen som et puslespil. Skub/træk så formen bliver jævnt fyldt.

Forbag bunden ved 200°C i 10-12 minutter. Pensl derefter med æggehvide og sæt den i ovnen i 30 sekunder. Lad bunden køle helt af.

Pisk ricotta, mascarpone, flormelis, appelsinskal, vanillekorn og æggeblommer sammen.

Pisk æggehviderne stive, og vend i ostemassen.

Hæld fyldet på tærtebunden og drys med chokolade.

Skær den tynde dejpølse i 10-12 lange strimler og læg dem over fyldet på kryds og tværs som et låg. Pensl med æg og drys evt. med flormelis.

Bages i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter.

Serveres lun (eller kold) med creme fraiche eller vanilleis (evt. appelsinfiletter fra de appelsiner du har tilbage efter at have brugt skallen).

Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften p Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin Print opskrift

Andre spændende opskrifter i kager kategorien

Mors Nemme Æbletærte Nemme Blødende Hjerter Kage med Gulerod Cheesecake Brownie med Hindbær Chokoladekage med Chokoladestykker Yankiekage