Opskrifter » Desserter » Kager » Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin
Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave frisk ostetærte med chokolade & appelsin:
- Bund:
- 125 g smør
- 100 g flormelis
- 1 knsp salt
- 250 g hvedemel
- 2 æggeblommer
- Revet skal af ½ citron
- Korn fra ½ vanillestang
- 1-2 spsk kold mælk
- Fyld:
- 250 g ricotta
- 250 g mascarpone
- 125 g flormelis
- Revet skal af 3 appelsiner
- Korn fra 2 vanillestænger
- 2 æg (delt i blommer og hvider)
- 100 g grofthakket mørk chokolade
- 1 letpisket æg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin:
Rør flormelis, smør og salt blødt.
Tilsæt mel og derefter citronsaft, vanillekorn og æggeblommer. Saml dejen ved at tilsætte mælk.
Form en tyk, kort pølse af 2/3 af dejen og en lang tynd pølse af det sidst og sæt dem på køl i mindst 1 time.
Skær skiver af den korte pølse og læg i tærteformen som et puslespil. Skub/træk så formen bliver jævnt fyldt.
Forbag bunden ved 200°C i 10-12 minutter. Pensl derefter med æggehvide og sæt den i ovnen i 30 sekunder. Lad bunden køle helt af.
Pisk ricotta, mascarpone, flormelis, appelsinskal, vanillekorn og æggeblommer sammen.
Pisk æggehviderne stive, og vend i ostemassen.
Hæld fyldet på tærtebunden og drys med chokolade.
Skær den tynde dejpølse i 10-12 lange strimler og læg dem over fyldet på kryds og tværs som et låg. Pensl med æg og drys evt. med flormelis.
Bages i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter.
Serveres lun (eller kold) med creme fraiche eller vanilleis (evt. appelsinfiletter fra de appelsiner du har tilbage efter at have brugt skallen).
![Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.