Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Kartoffelmoussaka pÃ¥ Dansk
Kartoffelmoussaka på Dansk opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kartoffelmoussaka på Dansk:
Svits oksekødet til det er brunt, hak løg samt hvidløg og svits det med køddet.
Tilsæt bouillon, tomatkoncentrat, basilikum, salt og peber og lad det småkoge i et par minutter.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver sammen med de friske tomater.
Pisk herefter mælk og mel i en gryde og bring det kort i kog, til det er jævnt. Tag kort gryden fra varmen og tilsæt osten samen salt og peber.
Dernæst bygges moussakaen lagvis op i en ovnfast fad - start med kødsauce, så kartoffelskiver og tomatskiver. Afslut med ostesauce på toppen og dæk den til med folie, mens den bages i 1 time ved 180°C.
Fjern folien, hæv temperaturen til 200°C og bag de sidste 15 minutter, så du får en fin og sprød overflade på din moussaka.
![Kartoffelmoussaka på Dansk opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.