Opskrifter » Supper » Varme Supper » Kyllinge-Karrysuppe
Kyllinge-Karrysuppe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kyllinge-karrysuppe:
- 1 stort hakket løg
- 3 fed pressede hvidløg
- 2 gulerødder
- 3 små persillerødder ELLER pastinakker
- 1 kartoffel
- 1-2 stængler bladselleri
- 1½ liter kyllingefond
- 5-10 dl hønsebouillon
- 1/4 hakket spidskål
- 200 g kogt kyllingekød
- 1 dl ris
- Lidt fløde
- 2 spsk hvedemel
- 1 spsk karry
- 1 spsk gurkemeje
- 1 håndfuld hakket koriander
- Salt
- Peber
- Chili
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kyllinge-Karrysuppe:
Skræl og skær gulerødderne, persillerødder/pastinakker og kartoffel i tern. Skær bladselleri i små stykker.
Svits i en stor gryde løg, hvidløg, gulerødder, persillerødder, kartoffel og bladselleri.
Drys karry og mel over de svitsede grøntsager, og lad det svitse med i 1 minut. Hæld derefter fonden over samt gurkemejen.
Lad suppen koge i 10 minutter hvorefter risene tilsættes. Lad det koge igen i 10 minutter. Rør ofte i suppen, så risene ikke brænder på.
Tilsæt bouillon til suppen har den rigtige konsistens - den skal gerne være lidt cremet.
Tilsæt nu det kogte kyllingekød, spidskålen og lidt fløde og lad det koge i yderligere 5 minutter.
Smag til med salt, peber, karry og chili og servér med lidt hakket koriander drysset over.
![Kyllinge-Karrysuppe opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.