Opskrifter » Supper » Varme Supper

Varme Supper

138 retter fundet i Varme Supper kategorien.

Ugens Opskrifter:

Aspargessuppe Oksekødssuppe Gulerodssuppe


  1. Fedtforbrændingssuppe

    Fedtforbrændingssuppe

    Til 2 personer i 7 dage. Alle ingredienserne kommes i en stor gryde og tildækkes med ca. 2-3 liter vand. Kog det i 35-40 minutter. NB! Pas på med chili - den bliver stærk med 2, så hvis du ikke er til stærk mad, kan du nøjes med...

  2. Mexikansk Suppe med Oksekød

    Mexikansk Suppe med Oksekød

    Opskriften er til 4 personer, hvis den spises som hovedret - 6 personer, hvis den spises som forret. Steg baconternene sprøde ved svag varme. Tag baconen af panden. Snit løgene fint. Skræl og skær kartofler og gulerødder i tern...

  3. Hønsekødssuppe

    Hønsekødssuppe

    * bouquet garni er et fransk ord, for den krydderurtebuket, man tilsætter supper - i denne suppe: 4 grene timian, lidt persille, lidt porretop, laurbærblade Suppe: Dæk kyllingestykkerne med vand i en gryde og kog stille i 15 minutter...

  4. Kinesisk Rejesuppe med Ferskner

    Kinesisk Rejesuppe med Ferskner

    Svits løgene i smørret. Tilsæt karry og lad det svitse med et øjeblik. Tilsæt så presset hvidløg. Hæld bouillon, ferskensaft og de hakkede tomater ved og lad det hele småsimre i 15 minutter. Herefter tilsættes fløden. Et pa...

  5. Pikant Porresuppe

    Pikant Porresuppe

    4 personer. Rens porrerne godt og skær dem i tynde skiver, noget af det grønne må gerne komme med. Svits porrerne i smørret - de må ikke brune, og hæld bouillonen ved. Smag til med salt og peber. Lad suppen koge ca. 8 minutte...

  6. Flødelegeret Aspargessuppe

    Flødelegeret Aspargessuppe

    Hæld aspargessnitterne til afdrypning. Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvand. Tilsæt derefter bouillon og vand. Lad suppen koge igennem 5 minutter. Hæld piskefkløde i og varm suppen op til kogepu...

  7. Chili-Karrysuppe

    Chili-Karrysuppe

    Svits hvidløg, chili, ingefær og karry hurtigt i en suppegryde. Tilsæt kylling skåret i tynde strimler. Derefter tilsættes alle grøntsagerne, og det hele småkoger i ca. 15 minutter. Suppen kan eventuelt legeres med maizena o...

  8. Score Suppe

    Score Suppe

    Olie varmes i en gryde. Karry tilsættes og svitses. De hakkede løg hældes i gryden og svitses, men uden at tage farve. De flåede tomater blendes og tilsættes. Der tilsættes lige så meget vand som der kan være i tomatdåser...

  9. Hvidkålssuppe

    Hvidkålssuppe

    Svinebrystet dækkes med kogende vand og tilsættes det 3. krydderi, 1 løg hvor de hele krydderier stikkes i og 1 spsk salt. Lad kødet koge ved svag varme i 1½-2 timer til det er mørt - husk at skumme suppen undervejs. Kog medisterpÃ...

  10. Porre - Kartoffelsuppe

    Porre - Kartoffelsuppe

    Vask og rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Kom smørret i en gryde og smelt det. Kom porrerne i gryden og svits dem. Tilsæt kartofler, bouillonterninger og vand. Kog i 20 min...

  11. Aspargessuppe

    Aspargessuppe

    Hvis der bruges hvide asparges: skær den træede ende af aspargesene af, dvs. 1 ½ cm af stilken forneden. Skræl aspargesene tyndt fra hoved mod fod. Grønne asparges skal blot skylles og den nederste cm skæres af. Skær aspargesstilk...

  12. Kartoffelsuppe med Porrer

    Kartoffelsuppe med Porrer

    Skær de skrællede kartofler i mindre stykker. Kog dem møre med halvdelen af de renserede og skivede porrer i bouillonen. Purér det hele - nemmest i blender eller foodprocessor. Hæld blandingen tilbage i gryden sammen med resten af p...

  13. Hokkaidosuppe med Kokosmælk

    Hokkaidosuppe med Kokosmælk

    Skræl græskarret. Flæk græskarret og fjern kernerne, skær græskarkødet i terninger. Hak løget groft og sautér det sammen med græskarternene i lidt olie i en stor gryde gryde. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon ved,...

  14. Lækker Gullaschsuppe

    Lækker Gullaschsuppe

    Svits kalkunbrystet (som er skåret i 2 cm strimler) ganske let i en stor tykbundet gryde. Tag det op og læg det til side. Tilsæt 1 spsk olie i gryden. Kom porrerne i og steg dem i 5 minutter. Rør paprika, salt, peber, laurbærbla...

  15. Cremet Hokkaidosuppe

    Cremet Hokkaidosuppe

    Til 2 personer. Skrab kernerne ud af græskarret, og skær kødet i mundrette tern. Vend dem i en smule olivenolie, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys timian over og bag dem i ovnen i 30 minutter. Skær imens løget i ty...

  16. Kartoffelchowder med Skinke & Purløg

    Kartoffelchowder med Skinke & Purløg

    4 personer. Hak kartoflerne og skinke i tern á 1 cm. Smelt smørret i en suppegryde eller tykbundet gryde. Tilsæt løg, og sautér 2-3 minutter, til de bliver klare, men ikke brune. Tilsæt kartofler, og rør rundt, så de dække...

  17. Vintersuppe med Broccoli & Bacon

    Vintersuppe med Broccoli & Bacon

    Til 4 personer. Rengør grøntsagerne, og kom dem i en gryde med bouillon og lad dem koge i ca. 10-12 minutter. Steg baconen sprødt på panden imens suppen koger. Når suppen er kogt, pureres den i gryden med en stavblender og sma...

  18. Jordskoksuppe med Kartofler

    Jordskoksuppe med Kartofler

    Svits løget i fedtstoffet et par minutter. Tilsæt karry og rist den let. Jordskokker, kartofler og bouillon tilsættes. Suppen koger under låg 15-20 minutter. Tilsæt fløde og cayennepeber. Kog suppen igennem, og blend den d...

  19. Mortens Krydrede Karrysuppe

    Mortens Krydrede Karrysuppe

    Skær løgene i små tern, og riv gulerødderne. Bland dem med hvidløget. Varm olien godt op i en tykbundet gryde. Svits karryen i gryden, og tilsæt løg, gulerødder og hvidløg og svits til de næsten har fået farve. Tilsæt kød...

  20. Kartoffelsuppe med Bacon

    Kartoffelsuppe med Bacon

    Rens porrerne godt, og skær dem i tynde skiver. Svits porrerne i olie sammen med hvidløg. Tilsæt kartofler og persillerod, som er skåret i grove tern, bouillon og timian. Lad det simre i 30 minutter. Purér suppen. Kog suppe...

  21. Kartoffel-Porre Suppe

    Kartoffel-Porre Suppe

    Rens og skær kartofler og porrer i skiver/stykker. Stegt stykkerne i smør og lad det simre lidt. Tilsæt derefter bouillon og lad det simre, til grøntsagerne er møre. Tag en stavblender og blend det hele. Tilsæt piskefløde og...

  22. Kartoffelsuppe

    Kartoffelsuppe

    Rens og skyl porrerne godt. Hak lidt af de grønne toppe fint til fyld i suppen (ca. 2 dl). Skær resten af porrerne i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler og porrestykker ...

  23. Oksekødssuppe

    Oksekødssuppe

    Læg benene i en gryde og hæld vand på. Bring vandet i i kog og skum suppen. Tilsæt salt og peber. Tilsæt halvdelen af grøntsagerne (resten kommes i til sidst) samt suppevisken. Lad suppen koge ved svag varme i 2½-3 timer. Tag...

  24. Spinat & Pæresuppe med Bacontern

    Til 4 personer. Opvarm en pande og steg baconternene sprøde. Læg dem på fedtsugende papir. Lad fedtet bive i panden. Skru varmen ned til medium og hæld løgene på panden. Steg dem til de er gennemsigtige (5-7 minutter). Tilsæ...

  25. Stærk Rød Karrysuppe med Kylling

    Skær kyllingen i strimler, og svits stykkerne i en anelse olie i en gryde. Tilsæt karrypastaen, og lad det trænge ind i kødet. Tilsæt hvidløg. Hæld grøntsagsbouillonen over sammen med kokosmælk og fløde. Lad det simre lidt. ...

  26. Nem & Cremet Tomatsuppe

    Til 4 personer. Svits løg, hvidløg og basilikum i olien, til løgene er klare, men uden at de tager farve. Tilsæt dåsetomater, krydderier og sukker. Tilsæt bouillon og lad suppen simre ved svag varme under låg i ca. 15 minutt...

  27. Amerikansk Suppe

    Til 4 personer. Svits karry i margarine (eller smør). Halvér løgene, og skær dem i skiver. Svits løgene sammen med presset hvidløg. Tilsæt tomat, fersken skåret i tern, ferskensaft, fløde og grøntsagsbouillon. Bring su...

  28. Nem Cremet Kyllingesuppe

    Skær rugbrødet i små tern, sprøjt dem med olivenolie og drys med lidt groft salt. Bag dem så sprøde i ovn. Tø suppen op og varm den op. Hæld pikantosten i suppen. Skær kyllingebrysterne i tern, og kom dem i suppen. Lad de...

  29. Rød Karrysuppe med Spicy Kylling

    Til 4 personer. Varm olien i en stegegryde eller sauterpande. Brun kødet over middel varme i ca. 5 minutter, så alle sider er gyldne. Tilsæt løg (i både), ingefær, hvidløg og karrypasta og steg i 3 minutter. Hæld vandet på...

  30. Chilisuppe med Hakket Oksekød

    Brun kødet og læg det på en tallerken. Svits i den samme gryde i en smule olie de hakkede løg, hvidløg, chili, gulerødder og peberfrugt i tern. Kom krydderierne i. Hæld bouillon, fløde, tomatpuré og hakkede tomater i, og lad ...

  31. Cremet Gulerodssuppe med Peberfrugt & Sprød Kylling

    Til 4 personer. Skræl gulerødderne og skær dem i grove bidder. Rens peberfrugterne og skær dem i grove bidder. Pil løgene og skær dem i grove bidder. Pil hvidløgsfedene. På en bageplade beklædt med bagepapir blandes grøn...

  32. Thaisuppe med Kylling & Kokos

    Skyl porren og skær den i tynde ringe. Skyl spirerne og sæt dem til afdrypning. Pluk kyllingen eller skær den i lange, mundrette stykker. Varm olien i en gryde, og rør karrypastaen ud heri. Lad det svitse et øjeblik og hæld s...

  33. Simpel Karrysuppe

    Bring suppevandet i kog og tilsæt salt, peber og karry. Hæld lidt fløde i, og smag til. Når suppen har en acceptabel smag, tilsættes suppeurterne. Lad suppen småsimre. Når grøntsagerne er færdige tilsættes købollerne. ...

  34. Blomkålssuppe med Porrer

    Dæk bunden af en stor gryde med vand. Skyl blomkålen og skær den ud i buketter. Snit porrer og løg. Hæld grøntsagerne op i gryden og lad dem koge/dampe ved svag-medium varme i ca. 25 minutter med låg. Hvis vandet fordamper, så...

  35. Tom Kha Gai - Kokosmælksuppe

    Til 4 personer. Opvarm bouillonen og tilsæt de øvrige ingredienser (bortset fra kylling og kokosmælk). Bring blandingen i kog og tilsæt kylling (skåret i mundrette stykker) og kokosmælk. Lad det koge et par minutter til kylli...

  36. Amerikanersuppe med Bacon & Ost

    Til 6 personer. Steg baconskiverne sprøde i en stor gryde. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Brun oksekødet i det overskydende baconfedt. Når det er brunet, lav en fordybning i kødet. Tilsæt 2 spsk smør og lad det smelte. ...

  37. Kylling-Karrysuppe med Grøntsager

    Kog kyllingen i vand tilsat en bouillonterning. Gem kogevandet. Brænd karryen af i smør i en gryde. Kom mel ved, og lav det til en melbolle. Lav en opbagning med kogevandet fra kyllingen. Spæd op med ananassaft og fløde. Skær ...

  38. Blomkålssuppe med Bacontern

    Til 4 personer. Skyl blomkålen og del den i små buketter. Skær stokken i tynde skiver. Sautér løget i olien, til det er klart. Skru op for varmen og lad blomkålen stege med i 5 minutter under omrøring. Hæld bouillon på ...

  39. Suppe med Pastaskruer, Bacon & Kylling

    Kog pastaen efter anvisning på pakken. Skær kyllingen i tern og steg dem hurtigt på panden. Læg kødet til side. Steg løg, hvidløg og bacon på panden. Hæld blandingen i en gryde og tilsæt hakkede tomater, vand, bouillonternin...

  40. Hokkaidosuppe med Hvidløg & Fløde

    Tænd ovnen på 200°C. Pil løget og skær det i grove tern. Pil hvidløgsfedene. Vask hokkaidoen grundigt, da du skal bage den med skræl. Halvér den og fjern kernerne med en ske. Skær hokkaidoen i grove tern. Kom løg, hvidlø...

  41. Hjemmelavet Tomatsuppe med Gulerod

    Skær tomaterne over i halve. Skræl og skær løget i mindre stykker. Pil hvidløgene og skær dem i mindre stykker. Skræl guleroden og skær den i mindre stave. Læg alle grøntsagerne i en gryde, og hæld vandet samt bouillonte...

  42. Kinesisk Oksekødssuppe

    Porrerne renses og skæres i skiver. Gulerødderne skrælles og rives groft på et rivejern. Svits begge dele i en gryde med olie, hvorefter kødet tilsættes og der vendes rundt i gryden til det er brunet og skiller. Tilsæt bouil...

  43. Kogekonens Suppe

    Rengør og skær grøntsagerne i mindre stykker. Gem evt. lidt gulerødder og porrer. Svits karry i en gryde med smør, svits kødet og tag det op af gryden. Svits derefter grøntsagerne i gryden. Hæld vand og bouillon over og lad de...

  44. Gulerodssuppe med Linser

    Til 4 personer. Kartofler, gulerødder og løg skrælles, skæres i mindre stykker og svitses i olie. Tilsæt bouillon, salt, peber og timian og lad grøntsagerne koge i ca. 15 minutter. Purér suppen i en blender eller foodprocess...

  45. Squash Suppe

    Skyl grøntsagerne. Pil løgene og del dem i kvarte. Skær porren i tykke ringe. Skær squashen i tern. Hak spinat, chili og hvidløg. Hæld alle grøntsagerne i en stor gryde sammen med smørret og svits dem lidt. Tilsæt vand ...

  46. Nemme Gule Ærter

    Varm suppen, tilsæt lidt timian og bouillon. Når det koger, tilsættes en passende mængde "Møllerens Gule Ærter", lad det koge 5 minutter og smag til med salt og peber. Læg pølserne (du kan også bruge medister) i suppen, og la...

  47. Kyllinge- og Karrysuppe

    6-8 portioner. Snit gulerødder, blomkÃ¥l og løg i smÃ¥ stykker. Varm smørret i en gryde, hæld karryen i og steg den i smørret i 30 sekunder. Tilsæt de snittede grøntsager, og steg dem i karrysmørret i et par minutter. TilsÃ...

  48. Rød Karrythaisuppe med Nudler

    Steg ingefær, chili, hvidløg, løg og karrypasta i en gryde i rigeligt olie. Hæld kokosmælken ved. Snit forårsløg og peberfrugt og hæld i. Smag til med bouillon og fiskesovs. Hæld suppehornene i, og lad suppen simre let,...

  49. Pikant Gulerodssuppe

    2 personer. Svits løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt gulerødder og kartofler og svits dem med et par minutter under omrøring. Tilsæt bouillon og lad det hele småkoge, til kartoflerne er møre. Tilsæt osten og rør rundt, ...

  50. Svampesuppe

    Snit porren fint. Smelt smørret i en gryde, og svits porreringene her, til de er klare. Drys melet over og rør det godt sammen. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt under piskning. Skær svampene i mellemstore tern og hæld dem...

  51. Oste-Oksekødssuppe

    Brun kødet i en gryde, og tilsæt 2 spsk mel og rør det godt sammen. Hæld så bouillonen i - lidt ad gangen, mens du rører rundt. Lad suppen koge op, og tilsæt så flødeosten i mindre stykker. Rør det sammen så det smeltet, og...

  52. Spicy Oksesuppe

    Rens porrerne og skær dem i tynde ringe. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Snit hvidkålen fint og riv ingefæren på den fine side af rivejernet. Skræl kartoflen og skær den i små tern. Opvar...

  53. Oksekødssuppe med Kartofler

    Kog pastaen efter anvisning på pakken. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær peberfrugten i tern. Hak løg og hvidløg og svits dem i gryden. Tilsæt oksekødet og brun det. Til...

  54. Cremet Pikant Grøntsagssuppe

    Rens grøntsagerne og snit dem fint. Riv gulerødderne. Svits porrer, løg og hvidløg til det bliver blankt i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt peberfrugt og gulerødder og lad det svitse med i 1-2 minutter - det må ikke tage farv...

  55. Kartoffel-Porre Suppe

    Kartoffel-Porre Suppe

    Rens og skær kartofler og porrer i skiver/stykker. Stegt stykkerne i smør og lad det simre lidt. Tilsæt derefter bouillon og lad det simre, til grøntsagerne er møre. Tag en stavblender og blend det hele. Tilsæt piskefløde og...

  56. Mexicansk Suppe med Creme Fraiche

    Skær gulerødder og kartofler i små tern og svits dem på panden med lidt chili. Vandet og bouillonterningerne bringes i kog. Herefter kommes de hakkede tomater og tomatpureén i gryden. Rens og skær forårsløgene i tynde ringe, o...

  57. Hurtig Kyllingesuppe med Rosinsalsa

    Hæld suppen i en tykbundet gryde. Bring suppen i kog under omrøring. Tilsæt herefter wokblandingen og kylling (skåret i mundrette bider) og lad suppen koge ved jævn varme i ca. 5 minutter. Stadig under omrøring. Smat eventuelt s...

  58. Chilisuppe med Hakket Oksekød

    Svits kødet til det har fået farve, og læg det fra på en tallerken. Hæld lidt ekstra olie i den samme gryde og svits de hakkede løg, hvidløg, chili (bestem selv hvor stærk suppen skal være, brug flere eller færre kerner), guler...

  59. Hvidkålssuppe

    Hvidkålssuppe

    Svinebrystet dækkes med kogende vand og tilsættes det 3. krydderi, 1 løg hvor de hele krydderier stikkes i og 1 spsk salt. Lad kødet koge ved svag varme i 1½-2 timer til det er mørt - husk at skumme suppen undervejs. Kog medisterpÃ...

  60. Vintersuppe med Broccoli & Bacon

    Vintersuppe med Broccoli & Bacon

    Til 4 personer. Rengør grøntsagerne, og kom dem i en gryde med bouillon og lad dem koge i ca. 10-12 minutter. Steg baconen sprødt på panden imens suppen koger. Når suppen er kogt, pureres den i gryden med en stavblender og sma...

  61. Kyllinge-Karrysuppe

    Skræl og skær gulerødderne, persillerødder/pastinakker og kartoffel i tern. Skær bladselleri i små stykker. Svits i en stor gryde løg, hvidløg, gulerødder, persillerødder, kartoffel og bladselleri. Drys karry og mel over de ...

  62. Cremet Champignonsuppe

    Til 4 personer. Rens og snit champignon, peberfrugt, løg og porrer. Hæld det hele op i en gryde sammen med olien. Steg til grøntsagerne er bløde. Hæld bouillon ved, og lad det simre en halv time. Skru så ned for varmen, og...

  63. Cremet Squashsuppe

    Skyl squashen og skær den i grove tern. Svits squash og løg i olien i en gryde. Kom presset hvidløg i og hæld bouillonen ved. Læg låg på og lad det simre i 20 minutter. Kom det hele i en blender. Hæld derefter suppen til...

  64. Vintersuppe med Grøntsager

    Til 4 personer. Skræl og skær gulerødderne i små stave. Skær kartoflerne i både, som deles på midten. Skær hvidløgsfedene i små stykker. Rist baconternene sprøde på en pande. Stil dem til afdrypning på et stykke køkkenru...

  65. Kinesisk Rejesuppe med Ferskner

    Kinesisk Rejesuppe med Ferskner

    Svits løgene i smørret. Tilsæt karry og lad det svitse med et øjeblik. Tilsæt så presset hvidløg. Hæld bouillon, ferskensaft og de hakkede tomater ved og lad det hele småsimre i 15 minutter. Herefter tilsættes fløden. Et pa...

  66. Chilisuppe med Kødboller & Nudler

    Til 4 personer. Flæk chilierne og fjern kernerne (hvis du kan lide din mad rigtig stærk, så gem nogle af kernerne). Hak chili og hvidløg fint og svits dem i en gryde med smør. Tilsæt de 2 slags bouillon, og lad suppen koge i...

  67. Cremet Broccolisuppe

    2 portioner. Skyl broccoli, rens porrer, pil løg og skræl kartoflerne. Skær grøntsagerne groft ud, og kom dem i en gryde sammen med vandet og bouillonterningerne. Kog suppen til alle grøntsagerne er møre, ca. 30 minutter. ...

  68. Fiskesuppe med Karry & Kokosmælk

    Til 4 personer. Rist karryen af i olien. Tilsæt porreskiver og peberfrugt i grove tern, og svits det lidt med. Tilsæt vand og bouillonterninger og lad suppen koge ca. 20 minutter. Tilsæt kokosmælken og torsken (skåret i gro...

  69. Gulerodssuppe med Kokosmælk, Ingefær & Stegte Rejer

    4 personer. Svits løg, gulerødder (skåret i tern) og hvidløg i 1 spsk olie i en gryde. Tilsæt kokosmælk og bouillon og kog op. Skru ned til lav temperatur og lad suppen koge 30 minutter under låg. Blend suppen til en fin og...

  70. Fyldig Gullaschsuppe

    4-5 personer. Brun stykker af kød og løg i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt hvidløg, tomatpuré og krydderier. Hæld vand på, så det dækker, og lad suppen småkoge i 1 time, til kødet er næsten mørt. Tilsæt peberfrugt o...

  71. Tomatsuppe med Fiskeboller

    4 personer. Varm smørret i en gryde og drys melet i. Varm igennem under piskning i nogle minutter. Tilsæt tomatpuré og derefter bouillon og kog i nogle minutter. Smag til med salt og peber. Fiskeboller: Skær fisken i stykke...

  72. Kartoffelsuppe med Kammuslinger

    2 personer. Smelt smørret i en gryde og steg porren klar heri. Tilsæt kartoffelstykker og hæld bouillon på. Bring i kog med timiankviste. Kog i ca. 20 minutter under låg, til kartoflerne er møre. Fjern timiankvistene og blen...

  73. Karrysuppe med Chili

    Nok til 2-3 personer. Svits karryen godt af i olien, og tilsæt herefter løg og hvidløg. Tilsæt de hakkede tomater, og rør det hele sammen med ingefær, chili og æble. Herefter tilsættes vand og bouillonterninger. Lad nu supp...

  74. Hokkaidosuppe med Kokosmælk

    Hokkaidosuppe med Kokosmælk

    Skræl græskarret. Flæk græskarret og fjern kernerne, skær græskarkødet i terninger. Hak løget groft og sautér det sammen med græskarternene i lidt olie i en stor gryde gryde. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon ved,...

  75. Cremet Hokkaidosuppe

    Cremet Hokkaidosuppe

    Til 2 personer. Skrab kernerne ud af græskarret, og skær kødet i mundrette tern. Vend dem i en smule olivenolie, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys timian over og bag dem i ovnen i 30 minutter. Skær imens løget i ty...

  76. Chilisuppe med Oksekød

    Skær løg, chili, peberfrugt og gulerødder i tern. Svits kødet i en gryde, tag det op og sæt det til side. I samme gryde svitses løg, hvidløg, chili, gulerødder og peberfrugter. Derefter tilsættes krydderierne, og det simr...

  77. Ostesuppe

    Svits kødet. Hak løg og hvidløg og steg det med sammen med mødet. Tilsæt vand, bouillon og krydderier, og kog det med et par minutter. Bland pikantosten i, og kog derefter suppen op. Serveres med lidt creme fraiche på toppen ...

  78. Cremet Kartoffel- og Fennikelsuppe

    Kog kartoflerne i letsaltet vand med hvidløg, salt og peber. Fennikeltoppene hakkes fint og blendes sammen med de kogte kartofler og en smule kartoffelvand, indtil suppen får den ønskede cremede konsistens. Tilsæt olivenolie, urte...

  79. Sweet Chili Thaisuppe

    Til 4 personer. Skyl og rens porren, skær den i tynde strimler. Del broccolien i små buketter. Skær laksefileterne i små tern. Bring vandet i kog, og tilsæt fiskebouillonterningerne. Rør Philadelphia Sweet Chili i og lad de...

  80. Creme Ninon - Fransk Ærtesuppe

    Kog bouillonen op og tilsæt ærterne. Kog suppen i 5-10 minutter. Blend retten, så den er ensartet og flot. Anret suppen på en varm tallerken på følgende måde: Først varm suppe, så 2 spsk letpisket flødeskum og til sidst, li...

  81. Borgmestergårdens Suppe

    6 personer. Porrer og løg renses og skæres i tynde ringe og svitses i smørret. Derefter tilsættes bouillonen, mælken og timian, og det hele koger ca. 10 minutter. Gulerødder og ærter samt piskefløde kommes i. Retten koge...

  82. Grønkålssuppe med Kartofler

    Skær de grove stilke og ribber af grønkÃ¥lsbladene. Skyl dem grundigt og skær bladene i mindre stykker. Bring kartofler, løg og bouillon i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme under lÃ¥g i ca. 20 minutter. Tilsæt grønkÃ...

  83. Flødelegeret Aspargessuppe

    Flødelegeret Aspargessuppe

    Hæld aspargessnitterne til afdrypning. Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvand. Tilsæt derefter bouillon og vand. Lad suppen koge igennem 5 minutter. Hæld piskefkløde i og varm suppen op til kogepu...

  84. Champignonsuppe

    Skær champignonerne i skiver. Hak løget fint. Smelt smørret, og svits løgene heri, til de er klare. Drys mel over og bag det sammen. Tilsæt bouillon og vand lidt efter lidt under piskning. Kom champignonskiverne i og lad de...

  85. Grøntsagssuppe med Oksekød

    4-6 personer. Læg skankerne i en stor gryde, og dæk med koldt vand. Lad det simre 2 timer. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det simre videre under jævnlig omrøring, til grøntsagerne er møre (ca. 45 minutter). Tag skan...

  86. Grøntsagssuppe med Italienske Kødboller

    4 personer. Kør ingredienserne til kødbollerne på en foodprocessor. Smag til med krydderier. Kør ingredienserne sammen, til massen samler sig som en kugle. Stil til side. Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt løg og chili,...

  87. Kyllingesuppe med Nudler

    4-6 personer. Læg kyllingen i en stor suppegryde. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og hvidløg, og dæk med vand. Bring gryden langsomt i kog ved middel varme. Skru ned, og lad det simre 40 minutter, til kyllingen er kogt. Tag kyllin...

  88. Kyllingesuppe med Chili

    6-8 personer. Varm olien op i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg, og sautér til de begynder at blive bløde (ca. 5 minutter). Tilsæt hvidløg og kylling (skåret i mundrette bidder), og sautér ved middelhøj varme i ca...

  89. Kartoffelchowder med Skinke & Purløg

    Kartoffelchowder med Skinke & Purløg

    4 personer. Hak kartoflerne og skinke i tern á 1 cm. Smelt smørret i en suppegryde eller tykbundet gryde. Tilsæt løg, og sautér 2-3 minutter, til de bliver klare, men ikke brune. Tilsæt kartofler, og rør rundt, så de dække...

  90. Bagt Græskarsuppe

    4-6 personer. Varm ovnen op til 180°C. Skær græskar og squash i kvarte. Fjern kernerne. Læg græskar og squashstykkerne med skrællen nedad i en bradepande. Kom ½ spsk smør og ½ spsk ahornsirup ned i hullet på hvert græskar/...

  91. Canadisk Tomatsuppe

    4 personer. Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér, til det begynder at karamellisere, men uden at det tager farve. Tilsæt tomater, bladselleri, nelliker, persille, basilikum, hvid peber og sukker. Br...

  92. Karrysuppe med Sød Kartoffel

    4 personer. Varm olien op i en stor suppegryde. Tilsæt løg, og sautér 3-4 minutter, til de er bløde, men ikke brune. Tilsæt karry, og rør, til massen er godt blandet, tilsæt så kartofler. Rør rundt, til kartoffelstykkerne ...

  93. Thai Græskarsuppe

    4 personer. Varm olien op i en stor suppegryde. Tilsæt skalotteløg, hvidløg, chili og ingefær, og sautér 3-4 minutter, eller til det begynder at tage farve, men ikke bruner. Tilsæt græskar, og vend godt rundt i olien. Tilsæt k...

  94. Rejelaksa

    4 personer. Kom chili, skalotteløg, hvidløg, ingefær, korianderfrø, citrongræs, korianderbllade og gurkemeje i en foodfrocessor med 1 spsk jordnøddeolie, og kør det til en grov pasta. Varm den sidste skefuld jordnøddeolie op i...

  95. Majspurésuppe med Nachos

    Til 6 personer. Tænd ovnen på 200°C Afdryp de optøede majs og bland dem sammen med forårsløg, hvidløg og durummel (eller semolina) i en foodprocessor til en fin puré. Du skal muligvis gøre det ad 2 omgange. Bring puréen i...

  96. Pikant Porresuppe

    Pikant Porresuppe

    4 personer. Rens porrerne godt og skær dem i tynde skiver, noget af det grønne må gerne komme med. Svits porrerne i smørret - de må ikke brune, og hæld bouillonen ved. Smag til med salt og peber. Lad suppen koge ca. 8 minutte...

  97. Kartoffelsuppe med Bacon

    Kartoffelsuppe med Bacon

    Rens porrerne godt, og skær dem i tynde skiver. Svits porrerne i olie sammen med hvidløg. Tilsæt kartofler og persillerod, som er skåret i grove tern, bouillon og timian. Lad det simre i 30 minutter. Purér suppen. Kog suppe...

  98. Chili-Karrysuppe

    Chili-Karrysuppe

    Svits hvidløg, chili, ingefær og karry hurtigt i en suppegryde. Tilsæt kylling skåret i tynde strimler. Derefter tilsættes alle grøntsagerne, og det hele småkoger i ca. 15 minutter. Suppen kan eventuelt legeres med maizena o...

  99. Jordskoksuppe

    Grovhak løget og svits det klart. Grovhak rodfrugterne og hvidløg og svits det med. Læg en frisk stængel timian (eller 1-2 tsk tørret i en tepose eller lignende) og laurbær ved. Hæld vand ved så det dækker. Tilsæt bouillo...

  100. Jordskoksuppe med Porre & Kalkunbacon

    Kartofler og jordskokker skrælles og skæres i tern. Porren renses, og den hvide del af porren skæres i tynde strimler og sættes til side. Porretoppen skæres i mindre stykker. Kartofler, jordskokker og porretop svitses i olie i 2 ...

  101. Lækker Gullaschsuppe

    Lækker Gullaschsuppe

    Svits kalkunbrystet (som er skåret i 2 cm strimler) ganske let i en stor tykbundet gryde. Tag det op og læg det til side. Tilsæt 1 spsk olie i gryden. Kom porrerne i og steg dem i 5 minutter. Rør paprika, salt, peber, laurbærbla...

  102. Himmelsuppe

    Steg baconen sprød. Tilsæt gulerødder, porre, tomater og løg og svits det med i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber. Opløs 1 grøntsagsbuillonterning i 1 liter vand, som hældes i. Herefter småkoger supen ca. 15 mi...

  103. Jordskælvs-Suppe

    Skræl rodfrugter, pil løg og skær disse i tern på ca. 2x2cm. Bag ovennævnte og timiankvistene (gerne citrontimian) i olivenolien i en dyb bradepande ved høj varme (må gerne få skorpe/karamellisere - det giver mere smag). Rens ...

  104. Mexikansk Suppe med Oksekød

    Mexikansk Suppe med Oksekød

    Opskriften er til 4 personer, hvis den spises som hovedret - 6 personer, hvis den spises som forret. Steg baconternene sprøde ved svag varme. Tag baconen af panden. Snit løgene fint. Skræl og skær kartofler og gulerødder i tern...

  105. Fedtforbrændingssuppe

    Fedtforbrændingssuppe

    Til 2 personer i 7 dage. Alle ingredienserne kommes i en stor gryde og tildækkes med ca. 2-3 liter vand. Kog det i 35-40 minutter. NB! Pas på med chili - den bliver stærk med 2, så hvis du ikke er til stærk mad, kan du nøjes med...

  106. Hyldebærsuppe

    Skyl og rib bærrene. Kog dem 10-15 minutter i vand. Hæld dem til afdrypning i en sigte med en skål under og pres mest mulig saft af. Smag saften til med sukker og bring det i kog. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Kog æbleb...

  107. Karrysuppe med Kylling

    Skær løg, gulerod og selleri i små tern og svits dem i smør og olie. Det må ikke brune. Tilsæt hvedemel og karry. Lad det svitse med ca. 1 minut. Hæld hønsefonden i og kog ca. 30 minutter. Rør i suppen en gang imellem. Skr...

  108. Kærnemælkssuppe

    Rør majsstivelsen ud i lidt af kærnemælken i en gryde. Tilsæt resten af kærnemælken og citronskal. Bring suppen i kog ved svag varme under konstant piskning. Kog suppen 1 minut. Pisk æg og sukker sammen i serveringsskålen. ...

  109. Kødboller til Suppe

    Rør farsen sammen. Bring 1 liter vand i kog med 1 spsk salt. Dyp en teske i vandet og form bollerne med ske og hånd. Kog bollerne 3-4 minutter. Tag dem op med en huske. Læg dem til afdrypning i en sigte....

  110. Melboller til Suppe

    Bring smør og suppe i kog i en gryde. Tilsæt alt melet på én gang - rør hele tiden med en grydeske. Tag opbagningen af varmen, når den slipper ske og gryde. Lad den køle lidt af. Pisk et æg sammen ad gangen. Tilsæt æg lidt e...

  111. Italiensk Tomatsuppe

    Kog makaronien efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra. Put tomatjuice og consommé i en gryde (husk at lægge mærke til, om consoméen skal spædes). Smag suppen til med tomatpuré, og lad den koge op. Pisk æggeblommen ud...

  112. Gullaschsuppe

    Skær kødet i terninger og svits dem i halvdelen af olien. Svits derefter løg og peberfrugt, som er skåret i terninger. Husk at tage kernerne ud af peberfrugterne. Tilsæt krydderier, ituskårne tomater og kraftbenene. Hæld suppen...

  113. Suppe med Rejer & Kokosmælk

    Kom sesamfrøene i en kold pande og rist dem først 2 minutter ved kraftig varme og derefter ca. 1 minut ved jævn varme. Skyl kålbladene og skær ribberne ud. Skær ribberne i ca. 1 cm strimler og den grønne bladdel i helt tynde strim...

  114. Løgsuppe med Kødboller

    Rens porrer og løg. Skær dem i skiver og svits dem i fedtstof. Hæld bouillon og krydderier over og lad suppen koge ca. 10 minutter. Put kødbollerne i suppen og varm dem igennem. Servér suppen, drysset med hakket persille....

  115. Dansk Minestrone

    Kog vandet og opløs bouillonterningerne heri. Kom spaghetti, ærter og fintsnittede gulerødder i og kog ved svag varme ca. 10 minutter. Tilsæt tomaterne med saften og kog endnu et øjeblik. Smag til med krydderier. Pynt med p...

  116. Blomkålssuppe

    Skær blomkålen ud i buketter og læg dem i koldt vand. Bland fløde og bouillon i en gryde og kog op. Kom blomkålsbuketterne i og kog dem forsigtigt ca. 5 minutter. Tag blomkålen op med en hulske og hold den varm. Bland margarine ...

  117. Majssuppe

    Pil løget og skær det i både. Kog det mørt i bouillon, varm majsen op. Passér majs og løg gennem en sigte og pisk mosen ud i bouillonen. Smelt fedtstoffet i gryden, og bag op med mel, krydderier, majsmos og mælk/fløde. Kog igenne...

  118. Kyllingesuppe krydret med Karry

    Læg den rengjorte kylling i en gryde og hæld så meget vand ved at det dækker. Kog op og skum omhyggeligt. Tilsæt bouillonterninger, grøntsager og krydderier. Lad kyllingen snurre under låg ca. 45 minutter eller til den er mør. Ta...

  119. Cremet Høstsuppe

    Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Kom grøntsager og løg i en blender eller foodprocessor og blend det i ca. 10 sekunder. Bring vand og bouillon i kog og tilsæt halvdelen af de blendede grøntsager. Kog dem ved jæ...

  120. Hyldebærsuppe med Æbler

    Vanillecreme: Vend forsigtigt Cheasy fraiche, sukker og vanillekorn sammen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til. Suppe: Bring hyldebærsaft og vand i kog i en gryde. Rør majsstivelse og vand sammen ti...

  121. Kartoffelsuppe

    Kartoffelsuppe

    Rens og skyl porrerne godt. Hak lidt af de grønne toppe fint til fyld i suppen (ca. 2 dl). Skær resten af porrerne i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler og porrestykker ...

  122. Fyldig Kalkun Minestrone

    Svits baconternene i en gryde. Tilsæt olien og svits kødet til det skifter farve. Rens grøntsagerne. Snit bladselleri, porre og fennikel fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Hæld bouillonen i gryden og tilsæt grøntsager...

  123. Nem Karrysuppe

    Svits porrer og løg i margarinen indtil løgene er blanke. Tilsæt æble - derefter karry, mel og bouillon. Lad det småkoge i 15-20 minutter. Til sidst tilsættes 1 dl fløde, og der smages til med salt og peber...