Opskrifter » Bagværk » Boller » Birkes
Birkes opskrift
Ingredienser
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Birkes:
Ca. 10 stk.
Opløs gæren i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt igennem.
Rul dejen ud (ca. 20*60) og pensl med æggestrygelse (1 æg, 2 spsk vand og en smule salt).
Siderne lægges herefter ind, så dejen kommer til at ligge i 3 lag.
Vend herefter dejen rundt, så bunden bliver toppen. Skær ud i ca. 10 stk. Pensl med æggestrygelse og dyp i birkes.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse og bag dem herefter ved 220°C (almindelig ovn) i ca. 10 minutter. Hold øje, for pludselig går det stærkt.
![Birkes opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.