Opskrifter » Bagværk » Boller » Hvedeknopper


Print opskriften på Hvedeknopper Print opskrift

Del på Facebook

Hvedeknopper opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave hvedeknopper:



Opskrift indsendt af


SÃ¥dan laver du Hvedeknopper:

Ca. 20 stk.

Fordej: Rør mel, vand og gær sammen til en løs dej. Lad den stå i køleskabet i 24 timer.

Rist kardemommekapslerne på en pande, til det begynder at dufte. Blend dem herefter i en krydderikværn og sigt så de grønne skaller fra. Man kan godt bruge stødt kardemomme istedet, men det bliver ikke helt det samme.

Hæld vand og mælk i en skål og rør gæren ud heri.

Rør æg, havsalt og rørsukker i væsken, og tilsæt så kardemomme og hvedemel. Hvis du vil have en lidt lettere bolle, kan du droppe mælken og erstatte med vand.

Tilsæt fordejen (det kan udelades, men giver en bedre smag).

Ælt dejen sammen enten i skålen med en flad grydeske eller i røremaskinen et par minutter. Ælt så smørret ind i dejen, til den slipper skålens kanter - det tager cirka 5-6 minutter på maskinen, lidt længere tid i hånden. Hvis du er meget glad for smør, bliver bollerne ikke dårligere af 50 g ekstra :-)

Lad dejen hæve tildækket 2 timer i skålen på et lunt sted.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og tril den til en land pølse. Del den i 20 stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bradepande beklædt med bagepapir, så de står tæt, men uden at røre hinanden, og lad dem hæve lunt i 2-3 timer, til de har dobbelt størrelse og er hævet sammen.

Bag hvedeknopperne ved 220°C i ca. 12-15 minutter. Vend de færdigbagte knopper ud af bradepanden, og lad dem køle af på en bagerist.

Skær hvedeknopperne over ved servering, og rist dem sprøde i ovnen i 6-8 minutter ved 200°C - spises med koldt smør eller kanelsmør.

Hvedeknopper opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften på Hvedeknopper Print opskrift

Andre spændende opskrifter i boller kategorien

Grahamsboller De Bedste Boller Havregrødsboller Danskvandsboller Boller til Sliders Gulerodsboller med Havregryn