Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Spaghetti med Italiensk Kødsauce
Spaghetti med Italiensk Kødsauce opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave spaghetti med italiensk kødsauce:
- 400 g hakket oksekød
- 4 spsk olivenolie
- 2 løg
- 2 stængler bladselleri
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk tomatpuré
- ½ flaske rødvin
- Ca. 8 dl oksebouillon
- 1 bundt bredbladet persille
- Salt
- Friskkværnet peber
- 400 g spaghetti
- Revet parmesanost
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Spaghetti med Italiensk Kødsauce:
4 personer.
Varm olien i en rummelig gryde eller sautérpande og steg kødet 3-4 minutter, mens der røres i det.
Skræl løg, bladselleri og gulerødder. Løg og bladselleri skæres i tynde skiver og gulerødderne skæres i tern.
Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde, fine skiver.
Kom alle grøntsagerne i gryden til kødet. Kom så tomatpureen og den halve flaske rødvin i - og rør godt rundt.
Lad retten simre - uden låg - til rødvinen næsten er fordampet. Tilsæt så bouillonen, læg låg på gryden og lad saucen småsimre i 2 timer. Rør i gryden undervejs og tilsæt evt. lidt vand, så saucen ikke koger tør og brænder på.
Når saucen mangler ca. 10 minutter, koges spaghettien i en gryde med masser af letsaltet vand. Det er vigtigt, at spaghettien kun koges "al dente" (mør, men stadig med bid i).
Hæld vandet fra spaghettien og vend det ned i gryden med kødsaucen, så det hele er blandet.
Smag til med salt og peber og pynt med finthakket persille. Serveres med masser af friskrevet parmesanost.
![Spaghetti med Italiensk Kødsauce opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.